Šta je novo?

LG Optimus L9

Ал ми се свиђа ова ћирилица на Лг … прелепо је !

Ljudi, meni nista ne smeta sto se baterija trosi prilikom upotrebe telefona😛
Na kraju krajeva, tu je punjac pa u stek doznu.
Koristim spravu i uzivam u istoj (a bogami i korisna je), ne opterecujem se time.

Naravno.
Ne vidim problem sa potrošnjom, uz normalno korišćenje normalno i traje.
Niti imam problema sa JB, takođe.
Ja čisto malo eksperimentišem da vidim šta se može izvući sa Juice defenderom.
E sad, meni je sasvim dovoljno da mi se net i sinhronizacija uključi na pola sata jer niti koristim fejsbuk, niti tviter, niti me to zanima.
Emailovi sinhronizovani na pola sata su više nego dovoljni.
Ostali me ionako nazovu ili pošalju poruku.

Pa isključi ga ako ti smeta. To je inače LG-jev feature, a ne generic JB. Meni je ekstra koristan, pre toga sam imao instaliranu posebnu aplikaciju za to (SMS Popup).

Kad sam imao Wildfire S koristio sam GoSMS sa tim feature-om i to je radilo perfektno. Sviđalo mi se.
Prelaskom na JB kod L9 kad mi iskoči taj pop-up prozor moram da čukam bukvalno pola minuta ne bi li ga sklonio nekako ili ušao u poruke. Za tih pola minuta čukanja pootvara mi se bar 3-4 stvari koje dodirnem "ispod" pop-up prozora i dovodilo me je do ludila. Naravno, pre nekoliko dana isključio sam to u podešavanjima, ali avaj to mi i dalje iskače. Zato sam mislio da ima veze sa JB, ne sa LG-em. Sada sam restartovao telefon posle jako dugo vremena (mislim da nisam ni jednom to uradio od JB update-a), pa ću da vidim šta će da se desi.

Šta bre više kukate na te baterije! Ako vam to toliko teško pada nabavite si brate 33-ke nokije i punite jednom nedeljno! Hoćete i jare i pare! Hoćete skoro svemoguću spravu u rukama a teško vam da je bocnete na punjač kad krenete na spavannje! Prosto nemogu da verujem da je moj prvi post na ovom forumu baš ovakav, ali čitajući sve postove za ovu L9-ku (pošto imam istu) i većinu drugih postova, ubiše me bre više svakakvi što neznaju šta će sa sobom pa ajde da "non stop kukam na bateriju"!

Izvinjavam se svima koji imaju stvaaaaarno problem sa istom i izvinjavam se moderatorima ako sam otišo u off, ***a!!!

ja je bocnem barem dva put dnevno i ne smeta mi🙂

ono sto mi treba jeste veci ekran, pa se mislim da se vratim tabletu od sedam incha🙂

Šta bre više kukate na te baterije! Ako vam to toliko teško pada nabavite si brate 33-ke nokije i punite jednom nedeljno! Hoćete i jare i pare! Hoćete skoro svemoguću spravu u rukama a teško vam da je bocnete na punjač kad krenete na spavannje!

Jest vala baš kukaju ko da su na kampovanju biciklom pa nemaju ni mrežnog ni auto punjača.

ja je bocnem barem dva put dnevno i ne smeta mi🙂

ono sto mi treba jeste veci ekran, pa se mislim da se vratim tabletu od sedam incha🙂

Kud ćeš veći ekran, pa i ovako je na granici upotrebljivosti što se tiče pozivanja i pisanja poruka.
Ipak je ovo telefon a ne tablet.

^^
Ja jesam najvise pricao o bateriji jer mi je novi telefon i hteo sam da proverim sve oko baterije (i verovatno sam vaa smorio) ali svakako nisam kukao nego sam svaki put rekao da sam zadovoljan i da ga stavljam pre spavanja na punjenje.

A ovo samo pisem da bih rekao da se ne osecam prozvanim tvojim komentarom jer bih inace odgovorio kao i ti (malo bezobrazno).

Ja od kad sam prešao na Badu, pa od nedavno na droid, nikako ne mogu da se naviknem da mi baterija traje dan, a sa novim JB 7-8 sati, meni je to bezobrzluk + kablovi za napajanje su sve kraći i kraći, pa se stalno povijam i saginjem dok je na punjaču.
Prekjuče sam ga dao Telenoru i zamolio ih da ga pošalju u LG servis u bgd i da mi ga vrate na ICS 4.0.4, poludeh više!

Kud ćeš veći ekran, pa i ovako je na granici upotrebljivosti što se tiče pozivanja i pisanja poruka.

Neko ko ima vece sake moze da koristi i Note2 jednom rukom... Ja npr ne mogu da dodirnem palcem gornji levi ugao kod N2, ali mogu do 5" telefone. To mi je granica udobnosti, sve preko toga bi mi trebala i druga ruka.

Ja od kad sam prešao na Badu, pa od nedavno na droid, nikako ne mogu da se naviknem da mi baterija traje dan, a sa novim JB 7-8 sati, meni je to bezobrzluk + kablovi za napajanje su sve kraći i kraći, pa se stalno povijam i saginjem dok je na punjaču.
Prekjuče sam ga dao Telenoru i zamolio ih da ga pošalju u LG servis u bgd i da mi ga vrate na ICS 4.0.4, poludeh više!

Ja sam na Nokia punjaču nastavio kabl, jednostavno odsjekao kabl sa novog i zalemio na stari punjač. Kod starog mi otišao onaj džek što ide u telefon a novi je bio za 400 mA slabiji od starog, zato sam ostavio stari punjač i dobio skoro 2,5 m dug kabl.

Neko ko ima vece sake moze da koristi i Note2 jednom rukom... Ja npr ne mogu da dodirnem palcem gornji levi ugao kod N2, ali mogu do 5" telefone. To mi je granica udobnosti, sve preko toga bi mi trebala i druga ruka.

Ne samo druga ruka nego i džep, teško je to ugurati u džep hlača. A i smešno mi kad neko razgovora i stavi toliki telefon na uvo, ko da je stavio dasku za rezanje mesa 😀

Ima nas narod jednu dobru.. Zaludan pop i goveda krsti.. e tako i mi ovde.. hteli smo ovaj telefon.. e sad nam smeta sto baterija ne traje 10 dana i sto mora da je punimo svako malo...evo ja sam i dalje na ics-u i pravo da vam kazem po ovome sto ste vi ovde okacili(oni koji imaju JB) meni baterija slicno traje 3-4h max screen on evo sad guram 20+ sati sa recimo 2.5 sata screen 50% bat na 50% osvetljenja.. igram igre i non stop ga nesto cackam i gledam ko siroce u pi***ic :d

Zavisi to od mnogo stvari koliko ce da traje baterija ... ne samo od operativnog sistema, kod mene traje isto kao i na ICS medjutim postoje tu i drugi faktori, koliko se akaunta syncuje kakvo je stanje svih mreza od telefonije preko wifi blootootha itd, pa onda aplikacije i sijaset drugih podesavanja koja zavise od korisnika do korisnika. Tj nije to samo do ovog telefona nego kod skoro svih androida. Necete naci telefon koji koristi isto bateriju...

Da li je neko od "vas" koji kritikujete "nas" koji "kukamo" na bateriju, potrudio i izvreto vise od deset zadnjih strana teme?!?! Nadam se da nije, jer ovako ispada da ne kapirate prost problem.
Bicu slobodan pa rezimirati zbog cega "kukamo" i na sta "kukamo" - pre JB apdejta, baterija je bila vrhunska za ovu klasu telefona! "Kuka" se na JB na ovom uredjaju i na neoptimizaciji od strane LG-a
Ne znam cemu potreba da predlazete resenja kao sto su nosenja punjaca sa sobom, punjenju preko usb porta, solarnim punjacima, vetrenjacama, uz pomoc Sile...
Ako neko ima nesto korisno da iznese, nek to uradi,. Ostali nek gledaju na postove u ovoj temi kao smernice za one koji hoce da menjaju ICS.
Kao sto sam jednom napisao, zbog klizaca za osvetljenost ekrana meni je potrosnja podnosljiva.
Just my two cents.

Pa ko hoce da mu telefon radi kako zapoveda nek uradi update na JB, ko hoce da mu laguje i ima malo duzu bateriju nek ostane na ICS... Prosto... Objasnio sam vec zasto je slabija baterija na JB, jer je JB malo zahtevniji i vise resursa trazi, pa telefon bude malo i topliji (par stepeni)...

E, meni je skroz ok JB! Jedino sto ne mogu da razumem jeste to da se posle vise od dva puta prebacivanja 3g i 2g mreze internet zabode i nista ga ne pokrece dok ga ne restartujem!
Probao sam i sa Hard resetom i opet isto!

To moze biti da je do mreze?!

Da, nisam naglasio da je bilo u pitanju manuelno prebacivanje preko komande dostupne u settings/more/mobile networks>use only 2g networks!

Aj izbrisi proxy u APN-u, sacuvaj i oznaci ga ponovo. Ne prebacujem bas cesto kad menjam, ali ono, ako brzo prebacujes npr odes na 3G i posle minut-dva-tri hoces da se vratis, moze mreza da se zaglupi, jer taman je uhvatila 3G signal, a ti joj trazis nazad 2G.

Ne mogu da editujem APN, mozda zato sto sam ga dobio u poruci od telenora!
A prebacujem tokom dana ne tako brzo, ali to mi je na IC lepo radilo.

Nema to veze odes u podesavanja i to je to... Ne bi se konektovao na net da nemas da udjes u APN...

ja bih dodao da nisam imao nikakve lagove ni bagove na ics, a prebacio sam na jb cisto iz radoznalosti,tel je radio glatko i ovako i onako. cinjenica da se baterija nesto brze prazni ali u pitanju su minuti,nista strasno.
mada da napomenem da tel ne koristim za razgovore i sms.

Nije u tome stvar, shvatio sam da mi kao glavna internet sprava ne odgovara smartfon, zbog nedovoljno velikog ekrana. Recimo note2 bi bio ok,ali je skup ko djavo. Pc to vise nije a laptop skoro i ne palim. Sedam incha tablet je optimum,majka za sve, i po kuci i on the go, a u dzepu uvek nosim 4 incha smartfon za brzi pregled u basu ili autu, a ujedno sluzi ko telefon a bogami i kao internet 3g modem za ovaj tablet kad nisam na wirelessu.
ali da ne idem u off, to su neki moji tripovi..
Jest vala baš kukaju ko da su na kampovanju biciklom pa nemaju ni mrežnog ni auto punjača.

Screenshot_2013-07-11-10-25-21[1].png
Screenshot_2013-07-11-10-25-38[1].png
Screenshot_2013-07-11-10-25-53[1].png
Screenshot_2013-07-11-10-26-05[1].png
Mislim da je ovo neki maximum koj sam ja uspeo da izvucem uz neko normalno koriscenje telefona.

Ovoliko sam ja izvukao sa ICS-om, a sada sa jb jedva oko 3 sata, tako da nisu samo minuti u pitanju

Prilozi

• Screenshot_2013-02-20-16-55-44.png
    Screenshot_2013-02-20-16-55-44.png
    47 KB · Pregleda: 69
@Madness

To je super rezultat za skoro 2 dana rada telefona.

@Stormbringer_bg
Ja sam na ICS-u i nikad evo za ovih 20 dana nisam uspeo da izvucem 5h screen on :d Mislim da je jednom bilo tipa 4h i neki minutic,e sad ako na jb imas 3 sata onda to i nije tolko lose.. ali opet sve zavisi kako i zasta koristis telefon,meni je wifi non stop upaljen kad sam kuci,recimo nocas je ostao na 4-5% , jutros kad sam pogledao bio je na 2% stim sto je u toku noci sam skidao gomilu update-a.

Mislim da 'radio' na jb trosi mnogo vise nego na isc, ako pricamo o gsm mrezi, posto sam na jb uspeo da izvucem 4 sata i to igrica (?!), ali je bio ukljucen wi fi, inace kada je na edge jedva izvuce 3 sata. Dok sam imao ics izvlacio je tih 5 sati, isto je edge bio u pitanju... e sad... sta uraditi? 3 sata vs 5 sati je 70% duza baterija na ics, sto je daleko od zanemarljivog!
Inace, sync je ostao isti, osvetljenje je isto 40%, pozivi i sms i surf isto...

Poslednja izmena:
To je bas puno... JB trosi nekih 20% vise u odnosu na ICS...

Storm imas li google now?

Nazad
Vrh Dno