Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam pisao ambasadi kine da se radi diskriminacija njihovih proizvoda.... a pisat cu i dalje svima koji mogu da uticu na nasu bagru, vi kako ocete i dalje trpite i zivite u severnoj koreji

Znam da ce te ovo ubiti u pojam, ali sudeci po onome sto sam citao u knjizi "nothing to envy" s.koreja nema uopste carinu i porez i slobodan je uvoz, dokle god osoba koja unosi robu ima dozvolu da udje u zemlju. A obzirom da se tamo strelja za sitnice, nije zabelezeno da je neko iz poste uzeo novac koji rodbina salje u obicnim pismima iz inostranstva.

Znam da ce te ovo ubiti u pojam, ali sudeci po onome sto sam citao u knjizi "nothing to envy" s.koreja nema uopste carinu i porez i slobodan je uvoz, dokle god osoba koja unosi robu ima dozvolu da udje u zemlju. A obzirom da se tamo strelja za sitnice, nije zabelezeno da je neko iz poste uzeo novac koji rodbina salje u obicnim pismima iz inostranstva.

E ljudi mozda nije lose da idete u severnu koreju tamo je sve mnogo bolje...:d. Uzgred kavu vezu poslednjih par stranica imaju sa datom nam temom o carini. Politika je za neku drugu temu, a verovatno i forum.

Poslednja izmena:
Uveren sam da će predstojeći pregovori o pristupanju EU barem na ovakve nebuloze staviti tačku. Carina će morati da radi kako treba, a i zakoni će se morati prilagoditi EU pravu i praksi. Od ovoga trenutno gore sigurno neće biti.

E ljudi mozda nije lose da idete u severnu koreju tamo je sve mnogo bolje...:d. Uzgred kavu vezu poslednjih par stranica imaju sa datom nam temom o carini. Politika je za neku drugu temu, a verovatno i forum.

Gde pise da je sve bolje?
Ali sto se tice poste retko gde se otvaraju pisma i kradu posiljke a da niko, ali niko nikad nije odgovarao.

Uveren sam da će predstojeći pregovori o pristupanju EU barem na ovakve nebuloze staviti tačku. Carina će morati da radi kako treba, a i zakoni će se morati prilagoditi EU pravu i praksi. Od ovoga trenutno gore sigurno neće biti.

Као што је и споразум о стабилизацији и придруживању ставио тачку, па се сад питају кога у затвор због толике штете.

Ljudi, kada vam traze fakturu i dobiju je, a onda ne naplate po ceni sa nje - zasto se ne zalite? Imate sve osnove, neko je stavljao link do ljudi kod kojih se treba zaliti na carinike, a i zastita potrosaca bi mogla da pomogne...

Ne vidim poentu da se pise zemlji posiljoca (Kina...) kad oni apsolutno nista ne mogu povodom toga da urade, osim da vas "potapsaju po ramenu" i da prestanu da salju u Srbiju. Zalite se tamo gde treba.

poenta je da komshiji crkne krava, svinja i ostala zivina...

Neko "mutant", neko denuncijant (ili sto biti neki rekli "domaci izdajnik" cak i bez onog dodatka strani placenik), dakle karakter mu takav, voli o svojoj zemlji i narodu pricati ruzno (pogotovo kad je to nazalost istina) a nece da cini nista da se to promeni i poboljsa...

nesto mi sada pade na pamet slucajno. Posiljke bez trackinga su mi prolazile carinu bez problema i ikakve naplate, dok su one sa trackingom naplacivane. Ocigledno ove na carini bas briga za ove bez broja jer znaju da su stvarno u pitanju paketi male vrednosti.
Pa eto, mozda je moguce zamoliti prodavce da ne obelezavaju pakete. Iako to snosi odredjeni rizik.

Ja imam jednu neregistrovanu koja je poslata 3. juna. Sada je 6 juli i nemam pojma sta je sa njom, ni da li ce ikada stici. Ranije nije bilo tako oko 20-25 dana su uvek stizale neregestrivone i niko ih nije dirao. Sada od ovih novih mera nisam imao neregestrivane, al kad "putuje" vec 33 dana, tesko da ce ikada stici.

Poslednja izmena:
^ ja imam bez trackinga od 22 maja. Otvorio sam case i dogovor je bio da sacekamo jos jednu nedelju ali je kinez odma juce uradio refund. Ako ikada stigne samo cu da mu uplatim nazad pare. Za to ce mi trebati objasnjenje ali otom potom ;)

Ja sam imao od 18 i 20 aprila i jedna je stigla nekon 38 , a druga nakon 46 dana. Stići će, samo je pitanje kad :)
Evo i sad čekam jednu sa tracking kodom i već 15 dana stoji status da je u transportu.

Pošiljka od 24og juna je krenula 30og iz Hong Konga i danas je stigla kod nas i prosleđena u carinu.
Samo da proverim: od troškova očekujem PDV i troškove carinjenja od 110din?
Ako dođe više, procedura je da odbijem da primim pošiljku i onda zovem carinu da dokazujem vrednost i sl.? Jer ako je platim poštaru, onda mora ona taksa za žalbu?

Upravo tako kako si rekao. Samo nemoj da preuzmes paket ako te oderu za pdv. Mozda mozes spremiti dokaze pa ako postar hoce i to da im vrati :D

Ok, javljam kako sam prošao.

hehe :)
inace, ovo mi je prva posiljka sa trackingom i odmah je zavrsila na carini. ove druge su stigle samo u sanduce...

20130701, total export package each seal, sealing Shenzhen International, Serbia
20130701, total export package interoperability seal to open, Shenzhen International, Serbia
20130630, total export package each seal, sealing Shenzhen International, Serbia
20130615, total export package each seal, sealing Shenzhen International, Serbia
20130615, total export package interoperability seal to open, Shenzhen International, Serbia
20130614, acceptance office acceptance of Shenzhen international bulk mail processing center, Serbia

Šta li mu ovi rade???

We reserve the right to sell this items to some countries since some countries imposed complex customs regulation. Please check with us in advance.
Shipment to Italy must add 2USD for tracking service, as so many missing or never receiving cases and disputes of shipments to Italy happened in eBay community.

Mislim da prevod nije potreban. Uskoro će ovde pisati Serbia, na žalost.

Iskreno, uvek sam rad da doplatim 2USD za tracking broj. Jedino što neki Kinezi uopšte ne odgovore na pitanje kolika je doplata za tracking.

Iskreno, uvek sam rad da doplatim 2USD za tracking broj. Jedino što neki Kinezi uopšte ne odgovore na pitanje kolika je doplata za tracking.

I ja bih radije doplatio da to trenutno nema kontraefekat. Takve pošiljke izgleda obavezno idu na carinjenje gde udaraju harač o kome smo već pisali. Za sada prodavci uredno refundiraju novac i ne prave probleme. Mislim da će praksa sa refundacijom novca bez pitanja trajati dotle dok pojave da se zakasnele a već refundirane pošiljke kasnije po dolasku ne plaćaju (koliko vidim i to je moguće) a znajući naše ljude ... znate na šta mislim.

09/07/2013 06:04 - 11070 Beograd 27 - 11070 Beograd 27, Otprema
Malopre bio poštar, dobio sam paket na ruke, nisam platio ništa.
Sve u svemu, odlično sam prošao.

Stigla pošiljka sa DX, vrednost 37$, bežična tastatura, prezenter i neke zezalice. Kinez stavio neku nebulozu za cenu tipa 4$. Osnova za PDV uzeto 20$ i kao sadržaj stavljena "Oprema za bajk" :p

Ne brini se, nema ni moje od 2. juna. :) Ne znam da li da tražim refund na dx ili da čekam još 10 dana.

Dobri Iznogud je ipak Veliki vezir :D mi obicna raja moramo da cekamo :D

Meni takodje nema paketa sa DX poslatog 3 . juna. Pisao sam im onaj tiket u ponedeljak i odgovorili mi da se strpim jos nekoliko dana. Ne znam kako to ide. Da li treba traziti refund, oni sami ponude ili kako vec. Nikada nisam imao probleme sa njima pa ne znam tu proceduru. E da na tiket mi odgovori Limun !!! Kad sam procitao ko odgovara odmah mi smrklo pri ocima :D

Meni tri paketa sa ebay-a (uglavnom iz HK) i 2 sa alija, ne stižu još uvek iako su poslati krajem maja...

Paket posao 26og iz hong konga stigao 9og na moju adresu. Paket koji je krenuo 30og jos nije ni u srbiju usao. Kako to?

Naručene neke sitnice iz HK, plaćeno 07.06 danas stiglo (paket br. 1) (inace slato na hrvatsku pošto lik ne šalje u SRB (sreća pa nisam gasio pp nalog :d)) ne podleže carinskom pregledu :d

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno