Šta je novo?

Alcatel One Touch Idol

Power + vol down je default, to je samsung pametovao sa home :)

Kako da obrisem nepotrebne aplikacije is fona, one vipove gluposti itd? Rutovao sam fon ali i dalje nemam uninstall za sve app, za neke nema cak ni disable. Jel jedina opcija da ih brisem rucno ili ima neka aplikacija?

Kupih i ja danas ovo cudo.Mnogo tanak,nisam ocekivao da je tako tanak.Probao sam malo slikanje i snimanje.Snimci su mi 640x480!A u opcijama (kojih ima jako malo) je namesteno na "visok kvalitet slike".Predpostavljam da mi treba sa google play-a da skinem neku kameru.Ako ima neki predlog za neku dobru kamericu koja moze da snima u 720p.Fala.

Titanium mi izbacuje "Failed to locate the apk file". Ali sam uspeo da ih obrisem sa root uninstallerom.

e to failed to locate je zato što alcatel koristi nestandardnu custpack particiju i tamo drži većinu sistemskih aplikacija, a titanium ih traži u system/app. možda ću te razočarati ali brisanjem tih aplikacija ne dobijaš dodatni prostor za instalaciju, isti je efekat kao da si uradio disable. jedino što je drugačije je što ti sad neće raditi OTA update :)

ovo sve pišem kako je na 997 jer verujem da je isto i kod ovog modela.

I onako Alcatel ne planira da izbacuje update za Idol, a meni je najvaznije bilo da uklonim ikonice iz meni-a jer me iritiraju :) A ako mi bas zatreba, napravio sam full backup rom-a i aplikacija odmah posle rutovanja.

Kupih i ja danas ovo cudo.Mnogo tanak,nisam ocekivao da je tako tanak.Probao sam malo slikanje i snimanje.Snimci su mi 640x480!A u opcijama (kojih ima jako malo) je namesteno na "visok kvalitet slike".Predpostavljam da mi treba sa google play-a da skinem neku kameru.Ako ima neki predlog za neku dobru kamericu koja moze da snima u 720p.Fala.

Ne verujem kako je totalno glupo podesavanje za visok kvalitet snimka.Ima kao pise "visok" i strelica levo,a mozes i da je prebacis na desno ali nikakvu razliku ne vidis niti nesto pise!Tek kad sam napravio snimak sa strelicom levo,pa onda desno i kad sam prebacio na komp i uporedio,tek onda vidis razliku a i naravno pise 1280x720p.Koja glupost!

"Fine" je 720p... bar na 997D, a posto je u osnovi isti telefon... :d

Evo baterije... Moze i bolje ali izgura bez brige ceo dan...
2qw1wsw.png

Ma glupost...Ima-Kvalitet snimka < Visok > I ako je ova "strelica" na levo onda snima 720p,a ako gleda na desno onda snima 640x480.A to mozes da skapiras tek kad probas i ovako i onako pa prebacis na komp.Znaci neverujem....

A sto ne bi skinuo neku aplikaciju... ? I snima bez problema 720p... I da ko je zaludan (kao ja) moze da menja svoju ip adresu na kompu i da je prebaci npr u Las Vegas... :) I da skida aplikacije koje su namenjene za americko trziste i aplikacije koje nisu dostupne kod nas, legalno da se skinu... :)

Poslednja izmena:
Ma glupost...Ima-Kvalitet snimka < Visok > I ako je ova "strelica" na levo onda snima 720p,a ako gleda na desno onda snima 640x480.A to mozes da skapiras tek kad probas i ovako i onako pa prebacis na komp.Znaci neverujem....

aj prebaci na engleski pa pogledaj šta piše. mislim da je to do prevoda. kao što gore rekoše na engleskom je fine i high.

Jeste, na engleskom je bas tako! A na Srpskom pise "Visok" kako god okrenes! E ostavicu na engleskom, u inat! :)

Meni definitivno treba neka silikonska futrolica,za moje saketine (***, dvometras!) je ovo mnogo tanak telefon.A inace je munja!;)

Jos jedna pozitivna stvar koju sam primetio! Alarm radi cak i kad je telefon ugasen! Znam da je to bio problem na androidima.

^ Verovatno zato sto se ne gasi skroz. Podesi alarm, izvuci bateriju, sačekaj 20ak sekundi, pa vrati bateriju. Da li će tada zvoniti alarm?

Ili ugasi fast boot u opcijama pa ga ugasi, to je pravo gašenje.

Jao da. :D Skroz mi je otišlo da to ne može tako lako kod ovog modela.

Poslednja izmena:
Ja kupio za letovanje IDOL 6030D, dual sim.... Ekran kao amoled skoro, neverovatno mi. Jako lep i elegantan fon... Cepam Telenor Telenor 3G po ceo dan, nemam wifi ovde, zadovoljan sam poprilicno.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1372961860873.jpg
    uploadfromtaptalk1372961860873.jpg
    71.3 KB · Pregleda: 246
  • uploadfromtaptalk1372961878332.jpg
    uploadfromtaptalk1372961878332.jpg
    48.6 KB · Pregleda: 231
  • uploadfromtaptalk1372961894989.jpg
    uploadfromtaptalk1372961894989.jpg
    46 KB · Pregleda: 213
Jel postoji sansa da sklonim onu "google search" traku sa pocetnog ekrana,onu na vrhu (odmah ispod baterije i signala)?Nervira me i nicemu mi ne sluzi.

Inace koliko vidim pojavile su se silikonske futrolice na "muvam-uvaljujem"!:d

Poslednja izmena:
Uradiš disable te app ali će ti ostati rupa. Da skloniš rupu moraš da promeniš launcher. A ako promeniš launcher onda i ne moraš da radiš disable :)

Ako je tacan naziv te trakice "google search" u aplikacijama, nemoze da se disejbluje,nego samo "force stop".Ali ona je i dalje tu.

Nazad
Vrh Dno