jeste ringeraja, jeste, sve tačno.
drugaru pucaju programi, ne sam komp, mislim zapuca se komp jer se zapucaju programi, ali za to vrv nije kriv apple. recimo priča sa mnom preko skajpa, uključeno mu je par custom pisanih programa za nauku, browser, 3-4 office prezentacija, eksela čega već i skype, i samo odjenom ga nema, nit ga čujem nit vidim, i posle 20 sekundi eto ga opet i samo kaže: ma spucalo se g*vno. i tako nekoliko puta za razgovor od pola sata. komp je nov novcijat. skype je sr*nje od softvera, možda on zeza, ko će ga znati, uglavnom hoću da naglasim da je 3rd party softver taj koji uništi sistem, a 3rd party treš softvera za win ima neuporedivo više i neuki korisnik vrlo lako može da napravi džumbus. recimo viđao sam da ljudi na kompu imaju instalirane kombo-e office: 2003 + 2007 + open office, vlc + k-lite + power dvd, power iso + daemon tools, avast + nod, sve programi koji otprilike jedni druge isključuju, a kad otvoriš internet explorer do pola ekrana su toolbarovi. dodajte na to i da se prosečan win komp vuče na low end komponentama, sklepano tek da radi... i posle koči mi komp, windows je sr*nje, i kad pređu na mac onda im je do jaja.
tako da, što lepo kaže ringeraja nemojte porediti babe i žabe. windows je u rukama advanced user-a isto toliko moćan i stabilan koliko jedan mac. prosečan korisnik ovog foruma da sedne da sklopi rock stable mašinu i na nju da instalira win ima da radi za sve pare.
možemo da poredimo korisnički interface, koji je definitivno različit i u suštini bolji na mac-u, ali to su meni lično neke mizerne stvari zbog kojih ne bih jednu istu mašinu platio jedno 3-4 puta skuplje. nekome je bitno, nekome nije, kome je bitno neka plati. nekome su bitne one fensi periferije koje ima mac, ja lično logi g110 + g700 kombo ne bih menjao ni za jednog magičnog miša i čarobnu tastaturu. neko bi. svako ima svoju preferenciju, ali nemojte navoditi više stabilnost os-a kao OGROMNU prednost, jer to nije. bilo nekad, više nije. nekad je i mac bio mac, sad je fakin PC, u njemu kuca INTEL proc, takvu istu konfiguraciju mogu ja da sklopim i instaliram macos na nju! MAC više nije ono što je bio!