Šta je novo?

LG Nexus 4

Imam vec dva meseca N4. Sve je na stock, kako sam ga uzeo, samo sam skinuo poslednju verziju androida, kako mi je to sam telefon predlozio. E sad, dosao sam na ideju da vidim sta je u njemu sve. Listao po netu, i skinuo tri aplikacije, Android System Info, Smart System Info i Cool Tool. Sve pokazuju da mi je rezolucija ekrana 768*1184. A svuda pise da je "prava" 768*1280. Takodje procesor u njemu je ARMv7 rev 2(v7l), nikakav S4 Snaphonkog ili kako vec :). Ne razumem se bas najbolje u tematiku mozda to i jeste taj Snaptajvan :) procesor, pa bi voleo da mi neko objasni. Pozz

За резолуцију не брини, не рачунају се дугмићи па је зато мања;-)
А ово за процесор не знам зашто не пише да је snapdragon...
Ајде скини cpuz па види шта ту пише.

Teracell DEFENDER :d

GHiD148.jpg

YWkgPyD.jpg

Vidim imas karbon foliju, jel je original za nexus ili si sam sekao?

Reci mi jesi ti namestio ovaj raspored komandi dole kontra ili tako u romu? Tacno bih se ubio sad par dana da se naviknem da je back desno a ne levo :d

Bila je i komanda sa "recent" iliti aktivnim aplikacijama gde si mogao da očistiš RAM, sklonio sam tu komandu i podesio da mi se ta opcija pojavljuje kad zadržim 0.5 sec "home" komandu. Mislim da je mogao da se promeni raspored komandi tada, samo sad evo čačkam ne mogu da se setim kako sam ušao to da podesim. :d

Dobro je, mislio sam da sam ugrabio neku felericnu robu. :)
Preko ove aplikacije, sve je u redu --> Qualcomm Snapdragon S4 Pro 1,51 GHz. Model : APQ8064. CPU Architecture : Krait. Revision : r0p2. Process : 28 nm.
To bi trebalo da je to to, jel tako?

Да, то је то :p

Odlicno, pocela je da me hvata paranoja. :)
Inace pise mi na sndeep.info da je made in Korea i da je iz januar meseca. To je neki od prvih modela ili ne?

Kako radi ovaj MIUI? Ima li laga, bagova?

Šta je lag? :d hahaha, zaboravio sam od kako imam fon sa 2GB RAM-a :)
Koliko sam primetio za ovih par sati sve lepo radi uz par customizacija i podešavanja s tim da kamera koja se dobija uz rom izgleda kao na Vanilla Androidu i nema Photo Sphere mode (360° slikanje) ali može da se flešuje ista takva kamerica koja ima taj mod. Takođe je moguće flešovati i MIUI kamericu koja valjda izgleda ovako, nisam probao ali planiram (da bi mi sve izgledalo u tom fazonu):

miui-front-facingcamera.jpg

Од оних "старијих", у октобру је изашао телефон...

Kul, znaci neka zlatna sredina :)

Citam vec odavno ovu temu i sto tice ovih Paranoida, generala Franka itd, kada bih ih i ja instalirao izgubio bih pravo na garanciju?

p.s. I ako nije problem da mi neko okaci linkove za narucivanje zastitnih folija, bumpera i cele propratne opreme. Naravno da salju u zemlju Nedodjiju, aka Srbiju :)

Poslednja izmena:
Koliko sam primetio za ovih par sati sve lepo radi uz par customizacija i podešavanja s tim da kamera koja se dobija uz rom izgleda kao na Vanilla Androidu i nema Photo Sphere mode (360° slikanje) ali može da se flešuje ista takva kamerica koja ima taj mod. Takođe je moguće flešovati i MIUI kamericu koja valjda izgleda ovako, nisam probao ali planiram (da bi mi sve izgledalo u tom fazonu):

Pogledajte prilog 117842

Još dok sam imao SGS,od svih romova najduže sam držao MIUI rom. Čekam da ovi izbace zvaničnu verziju i nema čekanja. Odmah ubacujem.

Jel ima da se nađe neka bolja silikonska futrola? Imam i ja ovu, ali mi se ne sviđa... Mnogo loše odrađena oko tastera... Cak se razmišljam da je na tim mestima prosečem...

Nema bolje silikonske od ove. Imam i kineske kopije original bumpera koju koristim kad sam u gradu. Ovu koristim vec 5 dana, al samo na poslu jer tamo nemam vremena da pazim. :d

Kul, znaci neka zlatna sredina :)

Citam vec odavno ovu temu i sto tice ovih Paranoida, generala Franka itd, kada bih ih i ja instalirao izgubio bih pravo na garanciјu
Да, али ако би ти не дај боже затребала лако вратиш "сток ром"

Преко nexus 4 toolkit-a.

Pogledajte prilog 117842

Evo ti par zanimljivosti...

Swipe-uj gore na music ili notes i otvorice ti se mini aplikacija toga.

Dvaput klikni na krugic lockscreen-a i otvorice ti se music app.

Evo ti par zanimljivosti...

Swipe-uj gore na music ili notes i otvorice ti se mini aplikacija toga.

Dvaput klikni na krugic lockscreen-a i otvorice ti se music app.

Da da, znao sam za ova druga dva, za lock screen duble tap nisam znao. :) Malo secka nekako kad izlazi jer se status bar nestaje, nisu ga još optimizovali baš najbolje al biće valjda dobar kad izbace stable verziju.

Probah sad i onu MIUI kamericu i fon se zakovo toliko da sam morao da ga ugasim držeći on/off dugme par sekundi i reflashovo sam ceo sistem i gapps :d

Ima li negde uputstvo za Paranoid +Franco kernel? I kakva je baterija u toj kombinaciji? Bolja nego sve stock? Ili je Stock + Franco ok za bateriju i ekran? Koje su prednosti Paranoida u odnosu na stock, a koje mane?

Da da, znao sam za ova druga dva, za lock screen duble tap nisam znao. :) Malo secka nekako kad izlazi jer se status bar nestaje, nisu ga još optimizovali baš najbolje al biće valjda dobar kad izbace stable verziju.

Probah sad i onu MIUI kamericu i fon se zakovo toliko da sam morao da ga ugasim držeći on/off dugme par sekundi i reflashovo sam ceo sistem i gapps :d

Ja sam jako zadovoljan kako radi na ovoj unofficial verziji... CM nikad nije mogao tako brzo da bude daily driver, a ovo cudo radi za sve pare + mi je baterija bolja :)

To je delimicno tacno. Sta ako ti crkne neki deo telefona koji te sputava da flashujes stock? Recimo power dugme ili ekran..

ako rikne ekran onda preko fastboot komandi preko comand prompta na kompu.. a verovatno ima opcija i ako rikne power dugme :D

Je l' moze da se iskljuci Google Now nekako? Cesto mi se desava da ga slucajno aktiviram prevlacenjem prsta odozdo na gore. Ako moze da se iskljuci, bilo bi lepo da mi neko napise step-by-step kako to da uradim :d

U settingsu google search aplikacije

Pa da ali i dalje mi se aktivira Google Search kad povucem na gore.

Pa ti si pitao za Google now. Search i now nisu ista stvar, aktivira ti se običan search sad.

Edit: sad sam tek pročitao celo pitanje :) ne znam kako bi to uradio na stocku, možda da probaš da disabluješ search ako ga ne koristiš...

Poslednja izmena:
instalirao sam francko kernel, e sada imam par pitanja oko podesavanja cpu frekvencije. Da li treba da stikliran set cpu settings on boot i set govenor control on boot. Koju max cpu frekvenciju da stavim, da li trebam nesto da promenim u voltage control. Samo hocu da mi traje duze baterija, posto i ovako samo telefoniram i surfujem

Probaj za početak da ostaviš sve stock, za probu, u tom slučaju ne treba ništa da štikliraš. Možeš samo da promeniš color profile, tj. da podesiš boje kako ti odgovara.

Zanimam me da li postoji na paranoid romu mogucnost da n onu ikonicu pie odredim da jedan od dugmica otvara notifikacije. Posto mi se samo ispisu ali ne mogu da odem na njih. Ili jos bolje ako u gornjem delu ekrana ostanu notifikacije sa mrezom satom baterijom. A nestane donji deo i da se koristi pie?

Nazad
Vrh Dno