Šta je novo?

Fotografije - 2013

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo mojih podešavanja, ista za sve slike, a na forumu ispadnu drugačije veličine.

Untitled.webp

Jel mi se cini ili si koristio neki cpl ? Kadar nije najsrecniji ali je fotka zanimljiva.

Ma jok. LR preset. 🙂 PS mi nije uklopio panoramu lepo :/. Isao sam na Brenizer-ov fazon, mada cela kompozicija nije za takvu panoramu. Sve u svemu, nista planski, nego nisam znao sta da radim, pa ispade to sto ispade 😀

EDIT: Moze nekom da posluzi za fb cover :d

Poslednja izmena:
Probo, ništa.
Mada gledam po netu vidim da i drugi imaju taj problem, da im nakon jačeg kropa slika ostane maltene tamo gde je.

Prilozi

• .facebook_525643622.webp
    .facebook_525643622.webp
    40.8 KB · Pregleda: 149
Probaj neki drugi image hosting sajt.

OK, proveriću dok dođem s posla. :wave:

Pa sad kad znamo da je odradjena samo kolor korekcija, logicno nista. Mada ja volim malo podeksponirane fotke. Pogotovo ako su skljocane na jakom suncu. Alergican sam na pregorele fotke tako da sam bas fan cpl-a 🙂

Pa sad kad znamo da je odradjena samo kolor korekcija, logicno nista. Mada ja volim malo podeksponirane fotke. Pogotovo ako su skljocane na jakom suncu. Alergican sam na pregorele fotke tako da sam bas fan cpl-a 🙂

Pa to se videlo odmah, nisi morao da znas 🙂 I fotke ne moraju da budu preeksponirane po suncu ako ne koristis CPL 🙂

Ali pitanje koliko treba da kosta aparat koji nece sprziti fotku u podne. Onaj ko ima takav aparat najmanji mu je trosak da navrne neki cpl i da upotpuni dozivljaj. 😉 Onaj ko fura aparat od 300 e taj je u problemu kako god da okrenes. Takvi cekaju vecernje nijanse da izvuku kvalitet.

ma koje veze imaju CPL filter i preeksponiranje?????

Mislilo se na przionicu.

Impreza
Sjajna fotka, samo trebo si malo manju dimenziju da postuješ.
Bila ni i sasvim ok i sa samim nebom, bez ulice, vrlo lepo zraci probijaju oblake.

7byy.jpg

Probao sam Dodaj.rs, ista pesma, ma ko ga yebe

Poslednja izmena:
Ali pitanje koliko treba da kosta aparat koji nece sprziti fotku u podne. Onaj ko ima takav aparat najmanji mu je trosak da navrne neki cpl i da upotpuni dozivljaj. 😉 Onaj ko fura aparat od 300 e taj je u problemu kako god da okrenes. Takvi cekaju vecernje nijanse da izvuku kvalitet.

A da ti procitas malo nesto o fotoaparatima 🙂

^ a onda i o filterima, jer ovde nesto ne stima 🙂

"Kupujem aparat od 150e, ali nista profesionalno..." :d:d

taman kad pomislim da sam sve cuo 🙂 da ti lepo objasnis mojim urednicima kako ja treba iskljucivo predvece da radim i da me ne vuku na kojekave dogodovstine dok ima zvezde na nebu...

Ali pitanje koliko treba da kosta aparat koji nece sprziti fotku u podne.

Hmmm, mislim da je odgovor prilično smešan. Ne znam koliko košta takav aparat, verovatno 500 dinara na buvljaku. Koliko košta volja da se nauči da se ne spržava fotografija već zavisi od čoveka i talenta. Ne sećam se ko ovde konstantno kači forke napravljene sa Canon SX120 i šije sve što ja okačim sa Canon 400D/SONY NEX5.

Pratim ovu temu dugo, nekacim nista jer nemam neki Aparat ali cesto uzivam u slikama ovde.Verovatno si mislio na dzonihsv-a on ima sx-120 ili sx-130 i pravi odlicne fotke

@srdjan011

Prve dve strešene nažalost, mada si mogao komotno još malo da digneš ISO ako si već ciljao B/W fotke. Šum na B/W fotkama, po meni, samo daje šmek a izbegao bi da fotke budu strešene 🙂

Srki, probaj u LR da, na drugoj fotki, posvetliš samo lice, mislim da bi bilo dinamičnije.
Vidiš gore kako sam ja posvetlio onog lika, obzirom da mu svetlo tuče s leđa.

Poslednja izmena:
Pored svih ovih sjajnih slika sa odličnim aparatima, evo i par početničkih sa jeftinim digitalcem.
Iako je aparat veoma skromnih mogućnosti, hteo sam malo da vidim šta može on, a šta ja. 🙂
Najviše me zanima treća slika, koja je i najlošije ispala (neki stršljen ili šta je već), može li se popraviti i šta da uradim da bude bolja?
Dosta je tamna, a ima i šuma (ISO 400, 1/1000, f 5.8), slikano sa nekih 20 cm daljine.
Prva slika je više bila proba ali sam imao dovoljno vremena za pripremu jer je pčela bila mirna. 🙂 Ona druga slika je moja trešnja. 🙂
Slabo stojim sa fotošopom i nisam ih obrađivao, samo sam smanjio rezoluciju.

fK7m5TQ.jpg

MB9jeIo.jpg

gfIn4jg.jpg

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno