Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Lol :D Pa ako uspe da je instalira :D

U mojoj okolini 6-7 ljudi je uzelo WP7 telefone, i za novac koji su tada dali za njih nisu mogli da uzmu Android uredjaj ni blizu slicnih specifikacija. O 800x480 rezoluciji nisu mogli ni da sanjaju na androidu (za novac koji su davali), a skoro svi su kao najvecu manu navodili Zune forsiranu sinhronizaciju muzike i slika... Srecom na WP8 je to reseno, kao i dosta drugih stvari.

Nije toliko ni strašna sinhornoizacija preko Zune koliko zatvoreni multimedijalni deo - svo transkodovanje ide ekskluzivno preko Zune (još jedna posledica toga je da ne postoje 3rd party video i muzički playeri) i ne može nikako drugačije, makar da su se setili da u ugrađeni kodek ubace podršku za neke rasprostranjene formate, a ovako ne podržava ni najobičniji avi - moram video sadržaj da prebacujem u 3gp ili wmv da bi ga telefon tj. Zune pročitao što je stvarno sucks - kao da je vreme Nokie 6600 i 2004. godina
Na sreću, kod audio fajlova je situacija bolja jer telefon čita mp3 i wma po defaultu, a ovaj prvi ionako koristi 99% korisnika :)

Cekaj jel to pricas za WP7 ili 8? Ne moze avi i mp4 da pusta bez dodatnih konverzija?

Boris se svakim danom sve vise iznenadjuje koliko mu se svijda WP :D

Borise kupi neki alu htc android i metni neku WP8 temu i bingo! :d

Nemojte da ložite čoveka. :D Rade .avi i .mp4 normalno kod mene. Samo kopirani i pušteni. Nisam ih nešto mnogo probao, ali svi su radili (aktuelne serije konkretno). Jedino što mi nije radilo je neki mkv film od 4GB koji sam probao. Ne znam da li je do veličine fajla ili do kodeka/kompresije, ali i pre početka kopiranja se pobunio kako neće verovatno moći da pušta. :)

Jedini realan problem je nepuštanje titlova.

Cekaj jel to pricas za WP7 ili 8? Ne moze avi i mp4 da pusta bez dodatnih konverzija?

Tako je kod WP 7, ne znam za WP 8, a 3rd party aplikacije za sada ne postoje - ne zato što su develi nesposobni, nego zato što je to ograničenje same platforme
Istina i kod Androida default player nije ništa bolji nego onaj na WP, ali makar postoje odlične aplikacije za tu svrhu na marketu koje čitaju sve popularne video/audio formate ;)

Poslednja izmena:
Borise kupi neki alu htc android i metni neku WP8 temu i bingo! :d

Malo offtopic ali evo bas gledam i nema nista, bukvalno, a da se meni svidja i da su ok specifikacije. Najpriblizniji je Xperia J ali poprilicno jeftino deluje i smesne su mu karakteristike (a skuplji od 520 recimo). HTC-ova ponuda je ocaj, imaju oni Desire ABCDV koji deluju jeftinije od Wildfirea duplo :) i opet smesan hardver za tecan Android (single 1ghz i 512mb).. Nema ispod 250e novo nista, a da fino izgleda i tecno radi.

@ vertigo

Cool, samo to mi i treba :)

Da imam neku ozbiljnu ideju da gledam nešto na telefonu, meni bi taj problem sa titlovima poprilično smetao. Prosto sam navikao da imam engleski sub ispod.
Sad sam baš probao neki film od 2GB koji planiram večeras da gledam na TV-u da prekopiram na telefon i pustim. Film ima utisnut engleski titl (hardcoded) jer TV takođe nema opciju da pusti titlove. :( Film najopuštnije radi.
Dakle, .mp4 format, 1280x720 rezolucija, kompresovano AVC kodekom mislim, 2.1GB veličina.
Film se normalno pušta, iste sekunde se premota (nema laga) kad se klikne.
Hardver je isti na Lumiji 520, kao kod mene. :)

Neko je vec napisao ,da je izbor igrica slabiji ,moze preporuka za neku bolju free igricu.

Zasao sam u mracnu stranu opisa i interneta :d Nailazim na dosta losih iskustava sa Lumiama, svako malo se sam restartuje, ugasi se, najvise kad se puni preko noci.. Jel imao neko takvih iskustava?

Ajde Borise kupi vise taj telefon i prestani da zapitkujes :D kupujes telefon kao HSV :p :p :p

Kad saberes vremena nasih kupovina dobijes otprilike tvoj period merkanja telefona :d :p

Poslednja izmena:
Zasao sam u mracnu stranu opisa i interneta :d Nailazim na dosta losih iskustava sa Lumiama, svako malo se sam restartuje, ugasi se, najvise kad se puni preko noci.. Jel imao neko takvih iskustava?

Brate, iskreno, idi u neku Telenor, Vip, m:ts poslovnicu I isprobaj neki WP, jer ovako ti samo strahujes nesto, plasis se, mislim preuzmi rizik... Ja sam uzeo HTC 8S I prezadovoljan sam, telefon prelep (plavo-crni), Beats Audio, kamera iznad proseka (5 Mpix), jedina I najveca mana mala memorija (podrzava microSD, a ja imam od 4GB), al ako ne igras igrice (tj da ih nemas vise od 3,4), vec uglavnom aplikacije, bice ti dovoljna, ali ako ti treba navigacija e onda nece moci offine, zato sto, kao sto je rekao @Neogeo mape zauzimaju celu memoriju... Znaci kod svakog telefona imas losa iskustva, mislis da nema ljudi koji imaju losa iskustva sa S4 I HTC One ?? Pa ima ih naravno, mislim ne mogu svi biti zadovoljni, zar, ne ?? Ali iskreno, ako ti smeta WP I plasis se da ga uzmes, tj mnogo se dvoumis, uzmi neki Android pa udaraj glavom o zid, jer baguje, pa nece ovo, pa nece ono, pa ugradjuj Custom ROM, pa nije taj ROM ubacuj drugi I tako u nedogled. Ja sam uzeo WP bas iz tog razloga, relativno jeftin, a radi ko zmaj, jer ja iskreno ne zelim da se zezam sa romovima, plus ni ne znam to da radim, a za iPhone nemam para... Tvoja je odluka sta ces uzeti, pa ako se plasis WP-a uvek ima alternative ;)

Ja sam kupljen samim sistemom, samo ne bih da budem beta tester ako ima nekih nepremostivih problema i dalje kao to restartovanje recimo.. al opet, i Google korisnici su dozivotni beta testeri pa dodje na isto :)

Oh ffs ne kupuješ telefon od 600 eura već za 100. Ja bi osedeo da biram stvari toliko dugo.

*** Borise, uzmi Ativ s, stoka od telefona. Nemas apsolutno o cemu da razmisljas. Ja ga imam nesto vise od mesec dana i telefon je perverzan u svakom pogledu.

Ako kupis WP telefon ima da poludis. To su bacene pare.

Ako je na ugovor, onda npr. LG Optimus L9.

Zato što nije windows.

Vrh Dno