Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Mogu li racunati na to da se barem ekran upali na sekund dva kad stigne poruka? Za email, twitter itd mi je dovoljna samo zvucna notifikacija/vibracija..

Mogu li racunati na to da se barem ekran upali na sekund dva kad stigne poruka? Za email, twitter itd mi je dovoljna samo zvucna notifikacija/vibracija..

Uključi se ekran obavezno i izađe Toast notifikacija (obavezno :d).
Ovo se odnosi na SMS.

Poslednja izmena:
Zanima me da li postoji neki nacin da se zatvore aplikacije jednim potezom kad mi pokaze koje sui sve aktivne. Da li ima nesto umesto onog malog x u gornjem desnom uglu kao na n8 npr?

Nema toga moras da udjes pa da gasis..

Poslednja izmena:
Sledece nedelje bih i ja trebao da se pridruzim WP taboru :)

Uključi se ekran obavezno i izađe Toast notifikacija (obavezno :d).
Ovo se odnosi na SMS.

Koliko dugo stoji toast na ekranu? Npr ako je tel u dzepu, da li ce toast da ostane na ekranu dok ne izvucem telefon?

Koliko dugo stoji toast na ekranu? Npr ako je tel u dzepu, da li ce toast da ostane na ekranu dok ne izvucem telefon?

Ostaće toast 10tak sekundi nakon prispeća sms/mms-a i posle toga fon odlazi u SB.

Hoce, ekran ostane probudjen 10-ak sekundi.. E sad, ako ti to nije dovoljno za izvlacenje iz dzepa, onda je to druga stvar :)
Kod mene generalno, i na S3 i na htc 8x isti djavo, sto se tice notifikacija. Uvek ih propustim...

Ako, ako. Zelimo ti dobrodoslicu :) Koji model je u pitanju ?

Neka lumia definitivno :) sad imam jos 4 dana da odlucim da li 820 (80% sam siguran da cu nju) ili da idem na 520/620 (trebam sutra da probam jedan 620 i vidim kako se ponasa)... kamera mi nije bitna, a ne bih izdvajao novaca za 920 - a samsung mi je malo odbojan :) .

Neka lumia definitivno :) sad imam jos 4 dana da odlucim da li 820 (80% sam siguran da cu nju) ili da idem na 520/620 (trebam sutra da probam jedan 620 i vidim kako se ponasa)... kamera mi nije bitna, a ne bih izdvajao novaca za 920 - a samsung mi je malo odbojan :) .

Ne kudi konja kog nisi jahao ;)
Lumia 820 i Ativ S su dve različite klase telefona sa istim OS... ali ti biraš.

Kakav bre dizajn na benchu pominjes, samo rezultati u mark-ovima su bitni :D :)

I glossy plastika sa seljackim imitacijama drugih materijala je vrh :)

Mozete vi da pricate sta hocete, ali taj ATIV S, ebe kevu za te pare :)

Ja sam presao sa 820 i nikako ne mogu da kazem da sam se pokajao.

ATIVu je jedina mana ta chrome imitacija (mada i da jeste metal opet bi se grebalo). Mana moze biti i velicina dipleja, sto me je i odbijalo. Baterija je neuporedivo bolja od L820, na njoj sam jedva sastavljao 20-tak sati a na ATIVu ne razmisljam o bateriji uopste, a ne gasim nikad GPS, WiFi i 3G. Ima bolju kameru, vise memorije i bolji display

I 820 je odlican telefon za nekog ko ne trosi mnogo bateriju, da ne bude zabune. Na njoj je recimo zvuk pri snimanju video 10x bolji od Samsunga, moguce je snimiti neki koncert i da to posle dobro zvuci a na Samsungu nema sanse. Nokia aplikacije su svakako plus ali nisu presudne, meni fali jedino Drive, a i to se nadam da cu resiti ;)

U svakom slucaju mislim da je ATIV nepravedno zapostavljen uredjaj, a po ovoj ceni po kojoj se prodaje je definitivno best buy.

Od Nokia aplikacija mi fali samo Drive, a

@ djilkos, nisam ni mislio na ativ s (solidan je) nego uopste bacam peglu na glossy plastiku a posebno ako imitira neke druge materijale :)

I cini mi se da duplo vise ljudi na forumu ima WP fon nego pre godinu i vise dana, to znaci da je WP8 ipak dobar os (u kombinaciji sa dobrim hw-om).
Otislo je dosta ljudi zbog toga sto za manje pare dobiju malo bolju stabilnost nego na nekom low - mid range androidu i koliko toliko upotrebljiv smartphone, a ne zavise od nekih aplikacija niti od androida...

Pa da, na to sam i mislio, ocigledno sve radi dobro i os ima buducnost. Jos kada bi malo snizili cene..

Poslednja izmena:
@hsv, ma znam, ali to je Samsungova linija i fino se prodaju telefoni. Meni su npr gadni beli takvi ili neki u boji, ali ova titanium boja ili crni su mi mnogo lepsi :)

Otislo je dosta ljudi zbog toga sto za manje pare dobiju malo bolju stabilnost nego na nekom low - mid range androidu i koliko toliko upotrebljiv smartphone, a ne zavise od nekih aplikacija niti od androida...

Ja Mobile OS bez menjanja ikonica i pozadine ne mogu da zamislim.

Ja Mobile OS bez menjanja ikonica i pozadine ne mogu da zamislim.

A tek efs-ovanje :D

Bar je lockscreen lepa velika slika, koja se pomera cela pri otkljucavanju, to mi se bas svidja :) Logicno bi bilo nekim sledecim apdejtom da umesto one crne i bele fleke na home screenu bude neka pozadina, da se nazire.. Nista vise od toga ne treba.

Poslednja izmena:
WP je sa verzijom 8 postao odlican sistem i to je ono sto je mene nateralo da mislim o njemu. Imam 3 Android uredjaja (dva telefona i tab) i iskreno me smorio :) takodje nerviraju me bug-ovi koji proizvodjaci android uredjaja prave - bukvalno osim Nexus telefona retko koji proizvodjac zna dobro da sklepa sistem kome nista ne 'fali - dok kod WP-a se moze u potpunosti uzivati i na najjeftinijim WP uredjajima (Lumia 520). Sve u svemu MS je napravio super sistem koji je sve bolji i sve je vise aplikacija za isti.
Mozda je kod mene najveca zelja za necim novim (koristim Android od Htc-a G1 i Magic-a), ali me najvise nerviraju sami proizvodjaci Android telefona koji vrse razlicite eksperimente :D

WP je sa verzijom 8 postao odlican sistem i to je ono sto je mene nateralo da mislim o njemu. Imam 3 Android uredjaja (dva telefona i tab) i iskreno me smorio :) takodje nerviraju me bug-ovi koji proizvodjaci android uredjaja prave - bukvalno osim Nexus telefona retko koji proizvodjac zna dobro da sklepa sistem kome nista ne 'fali - dok kod WP-a se moze u potpunosti uzivati i na najjeftinijim WP uredjajima (Lumia 520). Sve u svemu MS je napravio super sistem koji je sve bolji i sve je vise aplikacija za isti.
Mozda je kod mene najveca zelja za necim novim (koristim Android od Htc-a G1 i Magic-a), ali me najvise nerviraju sami proizvodjaci Android telefona koji vrse razlicite eksperimente :D

Bas tako, kad sam ja to rekao, receno mi je da ``lupetam``, a to je kljuc svega, svi cekaju famozni S4 on izadje i na prvom hands on review-u primetan lag, realno mnogi to nikad nece primetiti, ali toliko imam mozga da ako dajem 600e ocu da radi onako kako sam ja ili kako je ``mali Perica`` zamislio..
- Sto rece Boris msm da se pre nekog vremena pojavljivala mogucnost da pozadina home screena dobije nesto, e sad da li bi to bile neke teme kao kod UI za tablet-e, odnosno PC-eve, oni crtezi i slicno ili pak prava slika koju ces moci sam da biras nzm, ali sigurno da ce i to vremenom doci, ako ni zbog cega drugog, onda zbog zahteva korisnika.. :)

Meni je ispala jako jeftino lumia 620 (120e) i uzeo sam. Za te pare je savrsen telefon. Koristim ga par dana i sve funkcionise savrseno. Nov sam wp korisnik pa se jos navikavam, kao i svaki sistem ima svojih mana ali nista toliko botno. Najbolje probaj, vidi kako ti se svidja pa odluci. Pozz

Zna neko koliko je podlozniji grebanju ovaj ekran kao na 520, vidim da skuplja i otiske dosta.. Ako bi stavio neku foliju, da li bi izgubio mogucnost da radi i sa drugim materijalima (rukavice)?

Zna neko koliko je podlozniji grebanju ovaj ekran kao na 520, vidim da skuplja i otiske dosta.. Ako bi stavio neku foliju, da li bi izgubio mogucnost da radi i sa drugim materijalima (rukavice)?

Prvo dal on uopste radi sa rukavicama?? Nisam se nikad interesovao za taj model, ali msm da su samo modeli vise klase sa tim...

Aha, i on podrzava tu mogucnost..

Ma ko jos koristi rukavice za telefon bre, nismo na severnom polu :))!

Ume da bude zgodan taj high sensitive mode, ali nema poentu voziti ga bez preke potrebe, jer troši više baterije.
Ja sam ga koristio najviše zbog rukovanja noktima, jer mnogo manje zamusave ekran od prstiju, ali sam ga ipak isključio posle par dana korišćenja.
Može da se rukuju svakavim staklom, metalom, tkaninom, ali plastikom ne. :)

I ja bi realno to ugasio, vise sam pitao zbog folije da li bi umanjila funkcionalnost ekrana, jer ih nikad nisam stavljao a i zbog tog tipa ekrana, kako mu leze folije...

Pa valjda bi trebalo da radi posto folije inace ne deluju nesto lose na ekran, mada ih na svojim telefonima nikad nisam koristio sem na S2 koji sam kupio sa jednom kvalitetnom i nisam hteo da je skidam, ali cije god da sam telefone koristio sa lepo zalepljenom folijom nije mi smetala..

Nazad
Vrh Dno