Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Ahaa.
I ovaj Huawei W1 što je jailbreakovan.
Ajd malo i o njemu da prodiskutujemo.
Poenta je što su kod W1 modela otključali Boot Loader pa su uradili ROM Dump i od njega napravili Custom/Jailbreaked verziju koja dozvoljava app sideloading!!!
Kod drugih brendova ne znaju kako otključati boot loader pa sada to ispade najveći problem ako sam dobro shvatio izlaganje lika koji je roknuo W1...

Evo malo da pročitate (ko nije) o čemu se zapravo radi Ascend W1 JailBreaked

Sva prava sajta forum xda-developers zadržana!!!

Aplikacija koja radi nešto, nalik tome, što ti želiš je Future Lockscreen koju sam skinuo ni sam ne znam gde (windowsphone.com ili Market-u).
Na lock screenu se pojavi sat koji non stop slabašno svetli kao i stanje baterije i jačina zvona.

Hvala ti, tako nesto sam i mislio ali pretpostavljam da ne radi na obicnom IPS ekranu..

Jos jedno pitanjce jer nigde ne mogu da nadjem detaljan opis Dialer-a, vidim da WP8 nema smart dial, sto bi mi opet jako smetalo, ali da li ima neki call history, missed calls lako dostupan iz phone/dialer aplikacije, da ne mora posebno da se otvara?
Btw znam da postoje 3rd party aplikacije ali kao i na Androidu, za tako nesto jako bitno ne zelim bagove i crasheve, vec samo fabricke aplikacije.. (svaki treci komentar za neke alternativne dialere je negativan)

Poslednja izmena:
Ja sam instalirao RAPDIALER, i za sada mi odgovara. Ima speeddial 1-99, moze se svasta, a free je. ima i paid, ali nije neka razlika.

Pa ova moja Lumia 720 i nije baš glomazan telefon. Ima svega (za Nokiju) 9mm debljinu i poprilično je elegantna. Pod izradom sam mislio dizajn, materijal (polikarbonat) koji je vrhunski i taj osećaj čvrstoće koji se primeti čim se uzme u ruku.
Ja sam možda imao sreće jer je direktno pao na leđa, a ne na ekran, pa Gorilla 2 nije morala da se testira. :) Ali stvarno sam se začudio da nije ni najsitniju tačku ili zarez zaradio.
A slažem se da imaju poveći bezel, što im možda oduzima na eleganciji, ali to je daleko od Lumie 920. :) Ali verovatno dosta dodaje tom osećaju vrhunske čvrstoće. :)

Nije strasno ni kada padne direktno na ekran, mozda zaradi koju ogrebotinu. Ali ako padne postrance, eto belaja. Upravo tu taj debeli bezel igra ulogu a i dizajn Lumija je prednost jer je zaobljena.

Ja sam instalirao RAPDIALER, i za sada mi odgovara. Ima speeddial 1-99, moze se svasta, a free je. ima i paid, ali nije neka razlika.

Mislim da je Boris tražio smart dial, a ne speed dial ;)

Video sam taj, i kazem ti svaki treci komentar na storeu je negativan :), tipa nepouzdan i tako to, pa bi tako bitne aplikacije zadrzao fabricke. Nego ne mogu da nadjem dal fabricka ima neki call history, ili kako uopste se ponasa sa propustenim pozivima i koliko je intuitivno. Ali smart dial da nema.. jel to kao namerno rade, hajde da budemo iOS pa namerno da u startu nemamo bitne opcije u 2013-oj :D

EDIT: btw nisam razumeo, dakle postoji neka navigacija sa nasom zemljom?

Poslednja izmena:
Ako ti je za utehu ni stock android nema tu opciju.

Jel neko kupio i probao tapatalk? 300 dindzi.

Kad je izasao tapatalk?

Ovih dana. Ima ga na marketu. Video sam pre mog posta.

To mi se svidja.
Skoro sam razmatrao lumiu 920 i to je bila jedina stvar koja me je odvratila.
Mozda iduci fon i uzmem wp8 da probam:)

Ja sam danas tražio po marketu i nisam dobio tapatalk već supstituciju board express pro...

Izaci ce uskoro besplatna verzija, ne zurite sa kupovinom :)

Malo po malo i onaj najjaci argument za NE KUPOVINU WP8 uredjaj pada u vodu, drago mi je da je tako.. Naravno sad se svi oni sto su 2 puta imali WP(vrv 7 ili 7.5) u rukama vade na ``odvratnost`` koncepta OS... No dobro, sta je tu je, bitno je da se app market sve vise siri..

Samo jos par banalnih pitanja jer sam jako blizu prelaska na WP8, da li se automatski pali mobilni net kad izadjem van Wifi dometa, i kontra, da li se poveze na Wifi kad udjem u domet.. Ako ostavim neku aplikaciju i zakljuca se telefon, nadam se da ostane kako je bilo i da ne moram ponovo da je pokrecem (ne mislim posle sat vremena nego u kratkim razmacima).. Kako se SMS aplikacija ponasa posle gomile poruka, odnosno da li se sporije pokrece pa moraju da se brisu poruke i slicno..

Poslednja izmena:
Samo jos par banalnih pitanja jer sam jako blizu prelaska na WP8, da li se automatski pali mobilni net kad izadjem van Wifi dometa, i kontra, da li se poveze na Wifi kad udjem u domet.. Ako ostavim neku aplikaciju i zakljuca se telefon, nadam se da ostane kako je bilo i da ne moram ponovo da je pokrecem (ne mislim posle sat vremena nego u kratkim razmacima).. Kako se SMS aplikacija ponasa posle gomile poruka, odnosno da li se sporije pokrece pa moraju da se brisu poruke i slicno..

1. Wi-fi <>3G - radi kao i na Androidu

2. Ostaje app

3. Radi i to brzinom koja je za tebe kao korisnika Wildfire-a verujem strana.. (salim se, ofc) :D :D

:D

WP preferiria, uvek, WiFi tako da kada uključiš i internet i WiFi, uvek će prvo tražiti wifi pa ako njega nema kačiće se na intermet 3g/2g i ne moraš ponovo da pokrećeš aplikaciju.
SMS radi sasvim normalno i bez bagova/usporenja koliko god poruka imao.

Ovo je bar moj slučaj...

Uzimaj već jednom taj WP i oduševi se praktično a ne samo teoretski :d

Da li je neko probao kako radi backup (sms i sistemska podesavanja+lista aplikacija). Backup sms mi nije bas najjasniji, da li automatski backup-uje sve na skydrive svakom novom porukom (posto nema dugme backup u sms opcijama).
Izgleda da se ni desktop ne vraca u proslo stanje (jer nema instaliranih programa) vec se verovatno vraca na default ?
Ovo pricam ako bi morao da odradim hard reset...

Edit: ovo je odgovor za Borisa.

Da, ja sam importovao poruke sa starog telefona (mada mi sad nije jasno zašto sam to radio) i sa sadašnjim imam ih ukupno oko 4-5 hiljada u telefonu. Ne oseti se ni najmanji lag, a telefon spada u klasu hardverski najsiromašnijih iz Wp8 porodice sa 512 RAM-a i 1GHz(x2) procesorom.

Za aplikacije, pak, moram da se ne složim sa kolegama. Za većinu aplikacija se vraća nazad tačno gde se stalo nakon zaključavanja, ali za neke ne. Na primer Skype i Viber pošto njih češće koristim.
Konkretno, nakon neke konverzacije na Skajpu odložite telefon, on posle minut (ako je default podešavanje) ode u standby. Nakon otključavanja, pojavi se Skype ali ne onim prozorom gde se stalo, već naslovnom stranom gde ide status "...resuming...". To traje oko 3-4 sekunde obično i onda se vrati na konverzaciju gde se stalo.
Ostavljam mogućnost da je to zbog modela sa 512MB RAM-a, a da se na ovim jačim modelima od 1GB to ne dešava.

Za regularno kucanje poruka, prozore sa podešavanjima ovo se ne dešava, već se vrati istog momenta gde je bio pre standby-a.

Što se tiče neta, potpisujem sve što su kolege rekle. :) Dakle, telefon preferira wi-fi, ako su oba signala dostupna. Ako wi-fi nestane, istog trenutka je na 2G/3G mreži.

Poslednja izmena:
Ajde da ne editujem previše. Napisaću novi post.

Moram da se ispravim za ono što sam napisao u vezi sa aplikacijama nakon standby-a. Ovo što je gore napisano važi ako se telefon otključa u kratkom periodu nakon zaključavanja (reda veličine do minuta), a to je meni najčešći slučaj. Ako se telefon ostavi 4-5 minuta, na primer, situacija je mnogo brža i taj resuming traje praktično neprimetno (oko pola sekunde). Verovatno windows za to vreme stigne da sredi prioritete i ostavi šta je bitno da se prvo pokrene nakon standby-a, pa sa tim nema problema.
Sad sam poprilično siguran na osnovu toga, da je to mana kad se ima pola GB umesto celog GB RAM-a.
Ali kao što se vidi, nije nepremostiva. Ako neko ostavi telefon 4-5 min ili duže, neće ništa ni primetiti. A ako ima česte intervale nekorišćenja od po minut-dva, može da stavi da timeout bude 3 minuta recimo.

@Hektor2
Ako sam ja dobro razumeo, hard reset vraća stanje telefona skroz na sam početak, gde mora ponovo da se podešava nalog, pa verovatno i nema nikakve aplikacije osim onih koje su stajale "fabrički" u telefonu.
Backup još nisam probao dok ne nabavim stabilan wireless kod kuće, kada ću svakako sve probati da izbackupujem na Skydrive.
Soft reset (koji sam probao) ostavlja sve u pređašnjem stanju osim sata i datuma koji moraju ponovo da se nameštaju.

Ja sam bekapove isključio ali ni sam ne znam zašto.

Da li je moguće ubaciti neki ekvilajzer? Cacko sam lumiu 820 mnogo mi je gotivno sve to ali pošto dosta slušam muziku ovo mi je jako bitno.

Hvala drustvance.. Nadam $e da $e druzimo jo$ u ovoj temi :D

Ima ekvilajzer na Nokijama.
Settings -> Audio -> Equaliser
I radi samo sa priključenim slušalicama.

Radio hard reset pre 15-ak dana. Nije mi radio FB chat, mislio sam da sam nesto zeznuo u podesavanju. Na kraju hard reset nije ni bio potreban, objasnjenje dato u forumu za lumiju 920.
Elem, bio mi je ukljucen bekap za SMS i za aplikacije i podesavanja. Prilikom podizanja sistema pitao me je da li zelim da ucita bekapovane podatke ili da odlozim za kasnije, odlozio za kasnije. Posto sam mislio da je neka greska u podesavanjima taj bekap nisam ni podizao, ustvari krenuo je da podize i instalira ali sam ga prekinuo. Znaci samo poruke, koje su prosle skoro perfektno. Naime, sve poruke su bile tu i grupisane, jedina greska je bila u nazivu jedne banke od koje dobijam poruke.
Ostao sam uskracen za odgovor na pitanje da li bi podigao i aplikacije, tacnije igricu, koju sam instalirao sa marketa dok je bila akcija, tj. besplatna.

Ostao sam uskracen za odgovor na pitanje da li bi podigao i aplikacije, tacnije igricu, koju sam instalirao sa marketa dok je bila akcija, tj. besplatna.

Kada jednom kupis aplikaciju, ili instaliras dok je besplatna, ona je zauvek tvoja. Vracaju ti se sve aplikacije koje si imao dok je backup bio ukljucen

Poslednja izmena:
Kada jednom kupis aplikaciju, ili instaliras dok je besplatna, ona je zauvek tvoja. Vracaju ti se sve aplikacije koje si imao dok je backup bio ukljucen

To sam i pretpostavljao, nazalost taj bekap je obrisan. Uzgred telefon je posle reseta podignut na "nizu" verziju nego kad je kupljen u Telenoru, tj. firmware je ostao isti naravno 1308.0001 ali bez dodataka koja ta verzija donosi. Apdejti su stizali naknadno.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno