Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nastavlja se pljackanje svakog koga znam iz NS procena robe iz kine je 3-4x veca od one na posiljci, parking senzor od 24$ procenjen na 30$!

Pod hitno moramo da se organizujemo i skupimo ispred carine novi sad Vojvodjanska 5, ako ima interesanata posaljite mi PM!

Ovako vise nejde, pljackaju nas na svakom koraku

Heh, da je samo carina ... :)

Odoh ja pre neki dan na carinu da objasnim vrednost nekog paketa sa Aliexpressa i tamo sretnem jednog poznanika koji radi tamo. Pre toga sam na carini bio pre oko 2 meseca (kada je pocelo ovo ludilo) i tada je tu bilo oko 2 kubika paketa i njih 50 koji cekaju da se objasne a sada je sto bio potpuno prazan.
Naravno, pitam gde su paketi a on mi objasni da se broj paketa smanjio oko 10X jer, verovatno, narod nece da placa PDV.

Ako je cilj drzave bio da povecaju prihode u tome ocigledno nisu uspeli a ako su hteli da narod vise ne kupuje pogodili su u centar.

Uzgred, pre par nedelja sam narucio nesto sa Aliexpress (prsluk sa puno dzepova) i nakon sto sam video da se roba ne salje piram prodavca u cemu je problem a on mi odgovori da ne mogu da salju za serbistan iako je u pitanju ona normalna kineska besplatna posta.
Ako stranci ukapiraju da je carina pocela da pravi frku sa paketima prestace svi da salju robu kod nas, eh.

Poslednja izmena:
Ja tipujem da su pogodili u centar. Hteli su da uvodjenjem tog PDV-a , sprece veci obim narucivanja i to su uspeli. Po nekim mojim procenama, da su i naplatili svaki paketic , za godinu dana bi skupili par miliona Eura, dok je budzet u minusu 4 Milijarde, i oni tih par milioncica potrose za 5 minuta.

Znaci centar. :)

Odoh ja pre neki dan na carinu da objasnim vrednost nekog paketa sa Aliexpressa i tamo sretnem jednog poznanika koji radi tamo. Pre toga sam na carini bio pre oko 2 meseca (kada je pocelo ovo ludilo) i tada je tu bilo oko 2 kubika paketa i njih 50 koji cekaju da se objasne a sada je sto bio potpuno prazan.
Naravno, pitam gde su paketi a on mi objasni da se broj paketa smanjio oko 10X jer, verovatno, narod nece da placa PDV.

Ako je cilj drzave bio da povecaju prihode u tome ocigledno nisu uspeli a ako su hteli da narod vise ne kupuje pogodili su u centar.

Uzgred, pre par nedelja sam narucio nesto sa Aliexpress (prsluk sa puno dzepova) i nakon sto sam video da se roba ne salje piram prodavca u cemu je problem a on mi odgovori da ne mogu da salju za serbistan iako je u pitanju ona normalna kineska besplatna posta.
Ako stranci ukapiraju da je carina pocela da pravi frku sa paketima prestace svi da salju robu kod nas, eh.

Управо су урадили оно што им је и био циљ, а то је да заштите интересе крупних капиталиста, који хоће да задрже своје политиком дано право монополске пљачке популације које стоји већ дуги низ година уназад. Шта мислиш одакле толико талетованих бизнисмена у Србији чије богатство може да парира на светском нивоу.

Poslednja izmena:
Definitivno je cilj bio da se smanji obim poručivanja, a time i odliv deviza.
Meni je to sada već čuvena carinica u Savskoj prošle godine to i potvrdila, rekavši da su dobili direktivu odozgo da udaraju po ušima maksimalno, pošto pada promet u našim prodavnicama.
***a, dobili smo PayPal (ja ga imao i ranije), ali bolje da ga nismo (bar iz moje perspektive), jer liči na onaj crtani sa Dačom, konzervama i otvaračem.

Zanimljive situacije. Meni stize prvi paket iz Kine u narednih 10ak dana, proslo je 35 dana pa se nadam da ce stici uskoro.
Treba da stigne u Sombor, jel to onda ide preko drage nam novosadske carine? ;)

Meni stigo paketić sa Strawberry-a,
Plaćeno 50din, ne znam zašta, ali bez pdv, bio je niže vrednosti, oko 20 evra, na prethodne porudžbine sam plaćao i pdv.

Nastavlja se pljackanje svakog koga znam iz NS procena robe iz kine je 3-4x veca od one na posiljci, parking senzor od 24$ procenjen na 30$!

Pod hitno moramo da se organizujemo i skupimo ispred carine novi sad Vojvodjanska 5, ako ima interesanata posaljite mi PM!

Ovako vise nejde, pljackaju nas na svakom koraku

A jesi li ti otišao sa izvodom iz banke koliko si ti to stvarno platio jer je to validan dokaz (sami rekli) ili si prihvatio slobodnu procenu i primio paket?

Danas sam izvršio uplatu pa rekoh da se informišem što više, da vidim kako vi ljudi to rešavate.

Rešavaju tako što kukaju po forumima, umesto da idu u carinu sa izvodom iz banke.

Pa to, od kukanja ovde nemate ništa. Zamolio sam prodavca da ubaci fakturu koliko sam tačno platio pa da ih vidim hoće li i preko toga preći... I ne neće me mrzeti da odem lično ako pokušaju nešto.

Javi ovde kako si prošao :)

Meni danas stigla neka glupost od $8.5 (sa sve postarinom). Kaze cika postar - 190din. Ja rek'o ok, ovi uboli otprilike pa taman izadje tako. Kad ono deklaracija na $5, PDV 86din a gde je ostalih 100+ ko zna (kontam da je pregled mada je on 60-70din). Aj' da je zaokruzio na 200 pa kontam uzeo sebi razliku ali gde 190...

Meni danas stigla neka glupost od $8.5 (sa sve postarinom). Kaze cika postar - 190din. Ja rek'o ok, ovi uboli otprilike pa taman izadje tako. Kad ono deklaracija na $5, PDV 86din a gde je ostalih 100+ ko zna (kontam da je pregled mada je on 60-70din). Aj' da je zaokruzio na 200 pa kontam uzeo sebi razliku ali gde 190...

Umesto da kontas :D okreni unazad 2-3 strane, ima sve detaljno objasnjenjo, gde ide i sta su tih 110,8 din.

Jel ima neko da mu ne stizu paketi iz HK vec ~20 dana? Ja imam nekoliko koji su 2-10. juna napustili HK a jos se nisu pojavili kod nas...

Imam ja jedan. Napustio 11.6. i nestao bez traga. Što je najgore, to je nešto što su mi ponovo poslali sa dx jer prvi put nije stiglo. Doplatio sam samo tracking nr.

Vi bar imate tracking :D
Ja 22.05 narucio a rekoshe da je shiped sutradan. Gde je i sta je ne znam. Jos 10ak dana pa zovem Horatia iz CSI Miami-ja :D

Jel ima neko da mu ne stizu paketi iz HK vec ~20 dana? Ja imam nekoliko koji su 2-10. juna napustili HK a jos se nisu pojavili kod nas...
Meni su dva paketa krenula 2. juna, jedan paket je (po trackingu) stigao u Srbiju 12. juna i urucen mi narednog dana, a drugi paket ni traga ni glasa.

Dva paketa nesto manja, iz Kine, odnosno trebalo bi da su iz Hongkong-a, placeni 27. i 28. maja, jedan ima broj za pracene (koji kaze da je prosao kroz postu HK i da je guzva u Rusiji pa moze da kasni) i evo nakon mesec dana jos nisu stigli... Nadam im se da ce biti tu za narednoh 12-ak dana inace moram da pokrecem postupak na Ebay-u za povrat novca...

Хвала на исцрпном одговору :d
али ја бих и даље волео да добијем неку потврду(уплатницу,папир) шта сам уплатио и колико то кошта ;) а не само да се потпишем на папир који је поштар сам саставио.
Није проблем ако ће поштар да ми уплати уплатницу и да то кошта 110дин. али неволим да ме неко краде.

Dva paketa nesto manja, iz Kine, odnosno trebalo bi da su iz Hongkong-a, placeni 27. i 28. maja, jedan ima broj za pracene (koji kaze da je prosao kroz postu HK i da je guzva u Rusiji pa moze da kasni) i evo nakon mesec dana jos nisu stigli... Nadam im se da ce biti tu za narednoh 12-ak dana inace moram da pokrecem postupak na Ebay-u za povrat novca...
3 месеца (90 дана) сам чекао CISS и боје из Кине и напокон су стигле. Док год се пошиљка "види" на праћењу има шансе да дође.
Ти свакако покрени поступак.

Ja sam onda jos i dobar: The item left Hong Kong for its destination on 15-Jun-2013

Kod svih je isto , meni stizu samo racuni :D paketi nikako :) Bice kao prosli put kad su svi stigli istog dana , jedno 4 tone, pa nastao haos .

Upravo sam narucio Lumia telefon sa Alija, nisam mogao da odolim bila je bas bas povoljna cena, a taj dizajn mi se mnogo dopao.. Zanima me da li neko zna koliko carina i pdv mogu da me ojade ? Ako se secan dobro ukuono 30%, da ? Cena jeste preko 100 eura.. MEDJUTIM, prodavac je rekao da ce napisati da je telefon poklon na paketu, medjutim u svakom slucaju zbog cene ce me ocariniti :(

Pa nekih 33% vrednosti.
U najgorem slucaju 33% vrednosti na njihovu ne tako povoljnu procenu, ali onda mozes da se zalis ;)
Spremi 30ak evrica i cekaj ;)

Upravo sam narucio Lumia telefon sa Alija, nisam mogao da odolim bila je bas bas povoljna cena, a taj dizajn mi se mnogo dopao.. Zanima me da li neko zna koliko carina i pdv mogu da me ojade ? Ako se secan dobro ukuono 30%, da ? Cena jeste preko 100 eura.. MEDJUTIM, prodavac je rekao da ce napisati da je telefon poklon na paketu, medjutim u svakom slucaju zbog cene ce me ocariniti :(

Nadam se da si imao u vidu da je 80% telefona koji se daju na ankcijama na aliju fake. Najlakše je videti po specifikacijama pošto ti telefoni često imaju različite čipove, dual sim i slično.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno