Šta je novo?

Xperia Z/ZL

Samsung te nervira?? Buaaaahahahaha *****nih li postova.
A Sony te ne nervira sto pravi konzole, TV, kamere... oni ne moraju da se odluce??

Pa sony se odlucio. Konzole, kamere, tv i telefoni su audio i video uredjaji. Sve je povezano. Cak se bave i profi studiskom opremom. Kakve veze ima sporet, frizider i telefon? Samsung se svuda mesa i u sve razumea. Klime su im krs nevodjeni, a ni telefoni nisu nista posebni sem sto ih reklamiraju na sve strane. Za dobar proizvod ne treba velika reklama, kvalitet tu dosta doprinoso.

Ja cekam ZR da vidim kakav je, ako ne uzimam Z.

Poslednja izmena:
Ajde neko ko ima ovaj telefon nek baci neki screen shot baterije i obavezno i taj gde se vidi koliko je screen on time. Obično se kače tri screen shota.
I da napiše podešavanja ( brightness, 2G / 3G, koliko ima naloga za sync i slicno)

I kako saznati koji je display po kutiji? Jel' tražim da je proizveden posle marta ili kako?

Razmišljam da uzmem ovaj telefon ali nisam siguran koliko bi mi odgovarao prelaz sa SAMOLED na drugi tip ekrana...

Dok cekas odgovor za autonomiju mogao si da prelistas XZ teme na xda.. jeste da rezultati autonomije variraju zbog razlicitih mreza/kvaliteta signala i pokrivenosti ali..

A za displej.. navodno svi primerci posle nekog marta dolaze sa sharp ekranom. E sad, prelazak sa super amoled-a na drugi tip ekrana je sok u nekom smislu (crna i uglovi gledanja) ali isto tako osvetljenje, prikaz na jakom suncu i bela mogu da te iznenade. Ipak XZ/XZL nemaju dobar displej kao htc one npr.

http://www.gsmarena.com/sony_xperia_zl-review-923p3.php

Ovde imas tabelu sa podacima.. ovo jeste XZL ali je to taj Sharp a XZ na gsmareni je testiran sa onim strokavim ispranim jdc ekranom.. Inace korisnici kazu da je poslednji apdejt malo poboljsao kalibraciju/prikaz.

Mada bi najbolje bilo da uzivo vidis kako sve to izgleda, (sa braviom i bez) sta ti treba par minuta da testiras neke osnovne stvari i displej :)

Ne znam koji fon imas sad, Note I/II cini mi se.. moj savet ti je da sacekas Honami ili tako neki noviji Sony ;) Evo za par dana predstavljaju Togari.. mada opet vidjao sam nove XZ za 380e sto je super cena.

http://www.gsmarena.com/refreshed_sony_xperia_z_with_snapdragon_800_gets_rumored-news-6265.php

gsmarena_002.jpg

Ali Eldarov tweet! :d
Ahahahah umiranje.

Mogao bi neko da otvori temu za Honami/Togari.. ima raznih glasina, rendera i svega ostalog po netu, posebno na esatu. Cak i najava da ce Honami snimati 4k video :)

Evo ga Togari navodno..

6b4f41bagw1e5zfl7vnf6j20cg0egt9b.jpg

Samo da su normalni pa da predju na ips/super lcd3 ili nesto slicno sa triluminos tehnologijom ali da kontrast i uglovi gledanja stvarno budu kao na htc one i sto se mene tice uz dobre baterije to je to, u sve ostalo ni malo ne sumnjam.

To help you with the translation:

Sony Xperia honami rumours compiled:
1) Camera lens situated on the left
2) Camera lens is interchangable
3) Dual speakers covering the whole bottom of the phone
4) XPERIA logo located at the back of the phone ONLY
5) Sides of the phone is well processed
6) Audio jack is water resistant
7) Audio jack located at the top
Left side consists of a hole for the lanyard
9) Unibody design
10) Seamless design
11) 9mm thin
12) Full flat surface
13) Phone back is made of glass
14) Water resistance complying with IP5/8 standards
15) microSD slot on the left side

New COMS lenses by Sony on the Honami

Togari, CN3 and XPERIA SP for China launch on 25 June

Sony is launching 4K recording, Honami might receive this function

Sony Xperia honami probably launch in August on a random date

Sony Xperia Ray 3 launching between late Dec 2013 to early Jan 2014

ONE SONY 2 will be announced on March 2014

Poslednja izmena:
Mada bi najbolje bilo da uzivo vidis kako sve to izgleda, (sa braviom i bez) sta ti treba par minuta da testiras neke osnovne stvari i displej :)

Ne znam koji fon imas sad, Note I/II cini mi se.. moj savet ti je da sacekas Honami ili tako neki noviji Sony ;) Evo za par dana predstavljaju Togari.. mada opet vidjao sam nove XZ za 380e sto je super cena.

Video sam uživo i malo sam ga čačkao ali sve je to bilo sa folijom preko ekrana. *** lik kupio tel i zvao me nek mu sve namestim i isecem sim na micro ali nije dao da se skine ona folija sa ekrana - kao da se zna da je nov. Videcu da ga iscimam sad, valjda je skinuo foliju.

O ovaj drugi savet je jedan od najgorih. Uvek će izlaziti nešto bolje i tako može u krug. Da pitam za dva meseca neko bi rekao nemoj to nego sacekaj Note 3, posle bi dosao treći nemoj to nego sačekaj Nexus 5. A i kad telefon izadje u svetu treba mu nekih dve nedelje da se pojavi kod nas pa mu treba još dva meseca nek se cena stabilizuje na prihvatljiv nivo. I to ako imamo sreće. Sa HTC One još uvek ima problem sa snabdevanjem a npr LG Optimus G Pro koji je predstavljen još negde u martu još uvek nema u prodaji kod nas.

Znači telefon želim sad a ne posle dva meseca.

Ja bi uzeo note2 na tvom mestu, jedino ako ne želiš da promeniš malo, pa da uzmeš XZ.

Ja bi uzeo note2 na tvom mestu, jedino ako ne želiš da promeniš malo, pa da uzmeš XZ.

Pa baš to želim. I ono leto je, vodootporan telefon može biti samo plus. Već mi se dva puta desilo da me uhvati strašan pljusak napolju i da moram da brinem za telefon. Sva sreća pa sam se posle minut - dva imao gde skloniti i farke još uvek nisu bile skroz mokre.

A verujem da i ako bi mi dosadio XZ lako bi ga ja zamenio za Note 2.

Jedino gde ćeš se razočarati to je ekran, a pošto 99% vremena dok koristim telefon gledam u ekran, ja ne mogu preko toga da predjem... Jedino samoled ili lcd3 tehnologija.

Opet moje mišljenje... ;) mada svako zakine negde na flagship modelima i moraš kompromis da praviš, a ekran baš ne bi da mi bude kompromis...

Kao što kažeš furaj ga malo, pa ono ako ti se ne svidi možeš ga kasnije zameniti za note2...

Pa Sharp i nije bas zakinut, evo wahad napisa da je uporediv sa IP4s ekranom (cuvena retina), onaj drugi je stvarno uzasan ali tih ekrana nema jos od pocetka marta.
Naravno ko je navucen na samoled njemu ce sve osim samoleda biti lose, ako nista drugo onda zbog prikaza crne.

@ Pablo, kapiram o cemu pricas ali ja stvarno ne bih kupovao XZ pa ni za 380e ako ce do kraja godine Honami da se ustali na trzistu ;) A ocigledno je da stize vrlo uskoro. Ali ok tebi treba telefon za leto i ako ti ne smeta ekran kupi XZ, po oglasima imaju bas prihvatljive cene, do 400e je ok.

Poslednja izmena:
Pa Sharp i nije bas zakinut, evo wahad napisa da je uporediv sa IP4s ekranom (cuvena retina), onaj drugi je stvarno uzasan ali tih ekrana nema jos od pocetka marta.
Naravno ko je navucen na samoled njemu ce sve osim samoleda biti lose, ako nista drugo onda zbog prikaza crne.

@ Pablo, kapiram o cemu pricas ali ja stvarno ne bih kupovao XZ pa ni za 380e ako ce do kraja godine Honami da se ustali na trzistu ;) A ocigledno je da stize vrlo uskoro. Ali ok tebi treba telefon za leto i ako ti ne smeta ekran kupi XZ, po oglasima imaju bas prihvatljive cene, do 400e je ok.

Čuj ovo do kraja godine. Pročitaj još jednom ono što sam napisao u prethodnom postu.
A i ti baš ne koristiš smarthphone kao svako normalan i kupovao si tu Xperiu P godinu i po dana. Ej čoveče GODINU i PO dana...

^kakve veze sad to ima?
A to koliko sam ja kupovao fon.. bas te zabole, ja telefone menjam uz ugovor i imam neke posebne zahteve i kupujem ono sta meni odgovara, mogao sam da kupim polovan sgs2 ili nexus ali nisam jer mi xp vise odgovara.

A i ti baš ne koristiš smarthphone kao svako normalan

izvini sto nisam ''normalan'' kao presvjati korisnici smartfona sa bencha :d

Ja sam pokusao da ti dam savet da ne dajes pare na XZ (jer ne znam kako bi presao sa samoleda na tft) ako ce u AVGUSTU da se pojavi Honami sa boljim ekranom i hardverom.

Pročitaj još jednom ono što sam napisao u prethodnom postu.

Pre nego sto krenes da penis procitaj sta sam napisao ;)

Ali ok tebi treba telefon za leto i ako ti ne smeta ekran kupi XZ, po oglasima imaju bas prihvatljive cene, do 400e je ok.

Ali naravno, lakse je peniti odmah :d Pokusas da napises savet, ma kakav god da je, i to se doceka na noz, dno.

Poslednja izmena:
Čuj ovo do kraja godine. Pročitaj još jednom ono što sam napisao u prethodnom postu.
A i ti baš ne koristiš smarthphone kao svako normalan i kupovao si tu Xperiu P godinu i po dana. Ej čoveče GODINU i PO dana...

Hahaha kao mlada pred udaju :D

@hsv lepo je rekao čovek da hoće sad da uzme i to je to, da neće da čeka, a ti mu kažeš čekaj :D

A tako kad se čeka uvek nešto bolje izadje i onda opet čekaj tipa nexus 5, Galaxy S5 itd i onda kad bude hteo možda to da uzme, opet će onda izaći neki Sony, HTC, pa opet čekaj i nikad kraja. Uzmeš telefon skupiš pare i kupiš. Od čekanja nema leba.

^ pa ti covece S2 menjas duze nego sto sam ja planirao kupovinu :) :d Ja sam pocetkom 2012 poceo da razmisljam koji telefon da kupim, citao po netu, probao nekoliko modela, krajem 2012 kupio xp, stvarno veoma dugo biranje, posebno jer mi je tada isticao ugovor :d

A lepo sam rekao da ne ceka ako hoce sad da kupi, ni ti ne citas ali dobro, nisam ni ocekivao da citas sta pisem.

Poslednja izmena:
Pa ja nisam se ni spremao da kupim telefon :) tako da ono što pričaš uopšte nije istina... Ja čekam jesen i onda kupujem, mislim kad mi istekne ugovor.

Ja ne vagam godinu ipo šta će izaći i šta ću kupiti :D kad budem potpisivao novi ugovor, već znam da ce najverovatnije biti S4, mada do tada ima još vremena, možda u tom trenutku izadje nešto novo. Možda bude i taj Honami ako ga naši nabave, mada čisto sumnjam. Jedino šta može da bude je N5 koji mora da ima vrašku dobru kameru. :)

Ja čekam jesen i onda kupujem, mislim kad mi istekne ugovor.

Pa ja cekam (tj cekao sam) decembar, kada mi istice ugovor ;)

A video bih te da si bio na badi tj na 2.0 verziji koja te vuce da je koristis zbog poboljsanja ali te u isto vreme i osedi zbog bagova :d

Da sam imao neki single core Android tipa Nexus S, SGS I, Arc S itd ne bih se uopste cimao toliko oko novog telefona ;) Ali zayebano je kad ti treba Android jer si na mrtvom, bagovitom os-u a cekas novi ugovor a i pored toga sam manje od godinu dana merkao sta da kupim. Zato sam vise puta probao SGS II, Nexus, XS.. i na kraju mi je XP najvise odgovarao, ne zato sto je generalno bolji od ovih nego sto mi licno vise odgovara i staje u dzep/jednom rukom koristim dok vozim bajs (ako zatreba). Nikako ljudi da shvate da nemaju svi iste zahteve..

Poslednja izmena:
Da, isto si čekao, ali si vagao godinu dana šta ćeš da kupiš :D to si mogao sve za mesec dana :)

^ takodje ;) :d

E ovo je vec preterano, sad ona fraza da treba ranac za nosenje dobija stvarno smisao.. :d

1017611_683688528325009_1410213611_n.jpg

600809_10151661927303010_515208636_n.jpg

^kakve veze sad to ima?
A to koliko sam ja kupovao fon.. bas te zabole, ja telefone menjam uz ugovor i imam neke posebne zahteve i kupujem ono sta meni odgovara, mogao sam da kupim polovan sgs2 ili nexus ali nisam jer mi xp vise odgovara.

Ima veze kako nema? Kažem da nismo svi isti i da ne biramo telefone godinama :D A penim samo zato što se uvek nađe jedan koji će napisati da sačekaš. Ako bi uvek čekao tih dva - tri meseca NIKAD ne bi kupio telefon pošto će uvek izlaziti nešto bolje i nešto što vredi sačekati tih dva - tri meseca.

izvini sto nisam ''normalan'' kao presvjati korisnici smartfona sa bencha :d

Svako koristi smartphone na svoj način i ima drugačiji pogled na njega, ali koristiti smartphone kao ti i npr iskljucivati data kad ga nekoristiš ili ubiti sav sync stvarno nema smisla. Ovo je moje svakodnevno korišćenje i skoro svaki dan ga punim dva puta:

http://img.tapatalk.com/d/13/06/25/uny6a2am.jpg
http://img.tapatalk.com/d/13/06/25/utyqavu9.jpg
http://img.tapatalk.com/d/13/06/25/4a6y2a4e.jpg

Ja sam pokusao da ti dam savet da ne dajes pare na XZ (jer ne znam kako bi presao sa samoleda na tft) ako ce u AVGUSTU da se pojavi Honami sa boljim ekranom i hardverom.

Opet ti o tome. Moram opet da ti odgovorim: pojaviće se u Avgustu ( kad u Avgustu?) i trebaće mu dva meseca nek cena padne na prihvatljiv nivo. I pitanje je da li će ga uopšte biti kod nas. Znači opet procitaj prvi pasus u ovom postu. Ili ajde da ti opet napisem: posle kad izađe taj Honami u Avgustu, za Septembar je planiran Note 3, za Oktobar Nexus 5, pa tu negde između ce se pojaviti i Xperia Z ultra sa SD800 procesorom i tako dalje...

Shvati da će uvek da se pojavi nešto bolje i lepše u razmaku od tri - četiri meseca.

Poslednja izmena:
^ ti i dalje ne citas :) Kad vec opet pominjes godine biranja.. pa ni to nisi procitao ali nema veze :d

U prvom postu sam napisao da je mozda bolje da sacekas, cim si pomenuo da ti treba XZ za leto i uopste vodootporan fon (zbog razloga koje si naveo) rekao sam da mozes da kupis jer ako nista drugo nisu preskupi po oglasima i da odlucis da se odmah otarasis neces mnogo izgubiti ;) (npr ako ti ne odgovara ekran). Znaci, mislio sam da hoces telefon na duze staze i da ti nije hitno, u tom smislu je stvarno bolje sacekati Honami, pre svega zbog kamere i ekrana ali cim sam video drugi post ovo vise nisam predlagao :)

A za SS autonomije sam ti odmah predlozio xda jer malo ljudi sa bencha ima XZ i ne znam da li je 2x okacen neki upotrebljiv rezultat (min 3 SS-a sa svim neophodnim podacima). Znam da su ti rezultati nepouzdani zbog razlike u mrezama, signalu itd ali..

Poslednja izmena:
^^
+1
Ranije je vredelo cekati par meseci jer su telefoni izlazili jednom godisnje,ali sada treba samo uzimati ono sto ti odgovara u tom momentu i birati sto bolji softver jer hardver necemo iskoristiti sigurno kojom brzinom napreduje.

^ ti i dalje ne citas :) Kad vec opet pominjes godine biranja.. pa ni to nisi procitao ali nema veze :d

U prvom postu sam napisao da je mozda bolje da sacekas, cim si pomenuo da ti treba XZ za leto i uopste vodootporan fon (zbog razloga koje si naveo) rekao sam da mozes da kupis jer ako nista drugo nisu preskupi po oglasima i da odlucis da se odmah otarasis neces mnogo izgubiti ;) (npr ako ti ne odgovara ekran). Znaci, mislio sam da hoces telefon na duze staze i da ti nije hitno, u tom smislu je stvarno bolje sacekati Honami, pre svega zbog kamere i ekrana ali cim sam video drugi post ovo vise nisam predlagao :)

Ajde necemo vise, zatrovali smo temu.

A za SS autonomije sam ti odmah predlozio xda jer malo ljudi sa bencha ima XZ i ne znam da li je 2x okacen neki upotrebljiv rezultat (min 3 SS-a sa svim neophodnim podacima). Znam da su ti rezultati nepouzdani zbog razlike u mrezama, signalu itd ali..

Hvala za ovo, prelistacu teme. Video sam jedan rezultat okacen ovde u temi.

Pa ja cekam (tj cekao sam) decembar, kada mi istice ugovor ;)

A video bih te da si bio na badi tj na 2.0 verziji koja te vuce da je koristis zbog poboljsanja ali te u isto vreme i osedi zbog bagova :d

Da sam imao neki single core Android tipa Nexus S, SGS I, Arc S itd ne bih se uopste cimao toliko oko novog telefona ;) Ali zayebano je kad ti treba Android jer si na mrtvom, bagovitom os-u a cekas novi ugovor a i pored toga sam manje od godinu dana merkao sta da kupim. Zato sam vise puta probao SGS II, Nexus, XS.. i na kraju mi je XP najvise odgovarao, ne zato sto je generalno bolji od ovih nego sto mi licno vise odgovara i staje u dzep/jednom rukom koristim dok vozim bajs (ako zatreba). Nikako ljudi da shvate da nemaju svi iste zahteve..

Koliko trazis para da ne spominjes vise tu raspalu badu? Da se nadjemo negde u Valjevu i da ti ceo bench skupi pare. Zatrovao si svaku temu kako je XP najbolji izbor za tebe. Shvatili smo. Ovde se komentarise i o drugim temama.

Poslednja izmena:
Android Central kaže da je krenuo 4.2.2 za Xperia Z.
Bravo za Sony, HTC opet kasni.

Poslednja izmena:
Oh

Kakva lepota! Apdejtovao na 4.2.2, sačuvao root, e ovo je Xperia Z kakva je trebala da izađe :D

I da, Playstation Certified je apdejtovan tako da sada nativno podržava DS3 preko Bluetooth-a, a ne samo preko OTG kabla :)

Okačiću skrinove.

Ono šta me je oduševilo najviše je transparentnost nav bara i dock-a, kada klikneš na nav bar on postepeno dobija punu crnu boju, ili kada uđeš u program koji ima crnu boju u sebi, stvarno nice touch :).

Quick Settings ikonice se mogu izbacivati i ubacivati!

Čuo sam da je baterija bolja ali se duže puni.

Još nemam NFC ikonu -.-

Ima nekih glasina da ce izbaciti XZ sa S800 i Triluminos ekranom, sve ostalo ostaje isto. Ova kombinacija nije toliko realna (pre svega promena ekrana) ali bi to bio pravi potez uz 4.2.2 i da polako batale proizvodnju XZ sa starim sharp ekranom.

Oh

Kakva lepota! Apdejtovao na 4.2.2, sačuvao root, e ovo je Xperia Z kakva je trebala da izađe :D

I da, Playstation Certified je apdejtovan tako da sada nativno podržava DS3 preko Bluetooth-a, a ne samo preko OTG kabla :)

Okačiću skrinove.

Ono šta me je oduševilo najviše je transparentnost nav bara i dock-a, kada klikneš na nav bar on postepeno dobija punu crnu boju, ili kada uđeš u program koji ima crnu boju u sebi, stvarno nice touch :).

Quick Settings ikonice se mogu izbacivati i ubacivati!

Čuo sam da je baterija bolja ali se duže puni.

Još nemam NFC ikonu -.-

nisam baš neki advanced user, al baš mi se čudno nešto desilo kad sam apdejtovao na 4.2.2. - možda da neko spreči slično cimanje. Sa xda sve po uputstvu skinuo, preko Flashtool-a krenuo u instalaciju (ali sam hteo bez wipe-a i nije prošlo, prijavio grešku). Onda sam sve backup-ovao preko Titaniuma, i odradio update sa wipe-om sistema (ne SD-kartice) i to je prošlo kako je i trebalo. Root sam izgubio, al nije trebalo možda još par minuta kako bi ga opet odradio.
ALI, nakon toga Titanium nije video nikakav backup?!? :mad: Svašta sam probavao, i pretraživao i karticu i internu memoriju (preko Titaniuma i backup folder location) i nikakav backup nisam našao.. Na kraju sam pogubio 2 sata kako bih sve namestio kao što je i bilo, al eto - ne znam dal je bilo samo do mene samo napominjem da mi se ništa slično nije desilo nikad (a vala flash-ovao sam barem 20ak puta do sad Android, i uvek uspevao da povratim backup preko Titaniuma)..

4.1.2 i 4.2.2 imaju razlicite sisteme odredjivanja putanje za memorijsku odnosno internu... Verovatno nije mogao da nadje folder... Mozda te nisam najbolje razumeo, tebi nije bilo ni tog foldera ili si kasnije nasao folder? Kad udjes u titanium imas da odredis putanju backup-a.

Sa Esata, post (utisci) nekog lika o poslednjem apdejtu :

The changes I've noticed:

Lock screen widgets are now available
DUALSHOCK3 controller compatibility
MyXperia - locate if lost service
Daydream, can't see the point of this
White balance app (not sure if this was in the last 4.1.2 FW)
Quick Settings - editable notification bar widgets
Task manager is now full screen instead of just down one side
Task manager now shows the app that is currently open (this annoyed me that it didn't before)
You can now use any widget as a Small App, like on Tablet Z (very useful)
New turn off the screen animation (slow and even fade out)
Slow Talk - slow down the speech of the other person
Internet calling (not sure if that was there before)
Developer options are hidden by default
The screen seems to look even better again with this FW, I have no complaints with it any more, I used to believe it was average at best, but now I'm proud

I don't know what's new in the stock launcher, I got rid of that quite quickly. Also a few of the other stock apps I don't use (e.g. walkman) so I don't know if there've been any updates there.

There are a few things I don't like:

When you turn the screen on and come to the lock screen the different screen's pane-style outline shows. I can see they've put it there to remind people they can swipe the lock screen to use lock screen widgets, but I have always hated those pane outlines, they're ugly and clutter the place.
Swiping the lock screen from the right for the camera shows an entire lock screen pane with just a small camera icon in the middle. Hideous to look at.
Turning the screen on from standby sometimes feels slow, I'd like to have seen it react faster.
Unlocking the screen and waiting for the home screen to load up can sometimes feel slightly slow, I think they just need to turn up the animation speed.

Nazad
Vrh Dno