Šta je novo?

Xperia Z/ZL

Shvatite kako hoćete. Ali ako platim mercedesa hoću i da izgleda kao mercedes. Ja sam do pre par nedelja kao primarni telefon koristio E52 - znači kao telefon. Druge telefon mi je i dalje Alcatel i njega sam koristio za ono čemu smartfoni i služe. Malo net, malo navigacija i sl. sve ono što E52 nije mogao (barem ne kvaltetno). Može svako da se** kako mu nije bitno mišljenje drugih, ali taj stvarno se** Većina nas na forumu volimo da imamo hitec stvarčice koje će druge impresionirati. Pod drugima ne podrazumevam 90% populacije zemlje, već mali deo koji deli naša interesovanja. Mom ćaletu XZ deluje kao cigla i ne shvata njegovu svrhu. Normalno, čovek ima Nokia 6303 koja je iz vremena kad se podrazumevalo da je dobar fon što manji fon.
Imam sreće da držim igraonicu, pa uvek imam najnovije konzole, uvek imam najnovije tv-e. To je ono što volim i čime se bavim. ***, sa parama koje sam skucao na tehniku mogao sam da vozim Mercedesa ili šta već, a vozim Škodu Fabiju. Svakog nešto ispunjava.
Tako je i sa mobilnima. Smatrao sam da za fon ne treba dati više od 200eu. Ali ***, kada sam video ortaka sa LG 4X pa onda drugog sa S4, onda čovek shvati da neke stvari i suportno zdravoj logici vredi platiti. Tako sad imam XZ i ne kajem se zbog toga:)

Obisao sve poslovnice operatera u Nisu, nigde nisam nisam mogao da "isprobam" ovaj telefon. Imali su ga u mt:s-u u Forumu i u vip-u u Merkatoru, ali samo u izlogu, ne daju da se pali. Sa druge strane, svi imaju GS4, a HTC-a One nema ni u tragovima.

Neću da gnjavim ljude kad ne planiram da ga kupim :)
Verovatno su provajderi sponzorisani od strane Samsunga da guraju u prvi plan njihov flagship

Verovatno su provajderi sponzorisani od strane Samsunga da guraju u prvi plan njihov flagship

Nisu sponzorisani novcem (najverovatnije), već Samsung daje besplatno žive primerke telefona, promotere, kao i ostale Samsung rekvizite. U ovom slučaju, u Nišu u Telenoru je vrhunski Samsung TV na kome se vrte reklame, verovatno si video u poslovnici. To je kao neki Samsung kutak.

Ne, samo mogu da naprave i obezbede dovoljnu kolicinu. ,)

Ma nije to, ima telefona, ali su u izlogu i ne mogu da se pale. U mt:s-u je cak sakriven ispod ogromne slike gs4, da nemam ostro oko ne bi ga ne primetio :)

Nisu sponzorisani novcem (najverovatnije), već Samsung daje besplatno žive primerke telefona, promotere, kao i ostale Samsung rekvizite. U ovom slučaju, u Nišu u Telenoru je vrhunski Samsung TV na kome se vrte reklame, verovatno si video u poslovnici. To je kao neki Samsung kutak.

Moguce

Sto rece NSX, ja imam Nexus 7 i S3, nikako da svarim Nexus-ovu crnu boju... U Segedinu sam davno drzao u Mediamarkt-u XZ, onakav ekran ne bih mogao da svarim, mozda nije bio onaj Sharp ali...

Posle apdejta.

Svaka čast!

Da li je moguće da jedan update toliko popravi uglove gledanja? Mislim razumem da može da poboljša brzinu, produži vreme trajanja baterije, poboljša kvalitet fotografija ali ovo nikako ne razumem... Da se razumemo nisam video ekran uživo ali sam video brdo snimaka na YT.

Elem bio sam danas u Telenoru u Modeni i ajde već kad sam tu da malo pogledam telefone: Xperia Z stoji zakačena na onom kablu i pritisnem power dugme i ništa neće da se probudi. Samo zasija crveni LED kad se pritisne power dugme. Jel to znaci da se ispraznila baterija (mada nevidim kako je to moguce posto je na punjaču) ili je upala u neki SOD? Čak je i prodavacica tražila kako se otvara back cover da izvadi bateriju da ga resetuje :d

+1. Meni isto nema logike da software popravi hardverski nedostatak. Brzinu rada i sl, pa čak i kameru da. Ali uglove gledanja? Ja imam XZ ali nisam bas zagledao uglove pre updejta da bih sad uporedio. Samo mi deluje nelogično.

Pa kacio je mega skot video gde testira uglove gledanja i bili su ok i bez ovog apdejta. Apdejt je mozda malo napucao boje a gadne sivkaste nijanse UI-a (koje stvaraju/pojacavaju osecaj ispranosti) zamenio solidnom crnom pa sada sve deluje mnogo bolje.

Obrati paznju na ovu tabelu

XZL sa sharp ekranom, XZ sa onim strokavim jdc (testorano sredinom februara valjda). Podaci iz tabele dovoljno govore koliko je Sharp displej u svemu primetno bolji od jdc displeja koji ima ocajne boje i uglove gledanja sto se jasno vidi ovde : http://www.youtube.com/watch?v=UMZAneIcRyQ u poredjenju sa mnogo starijim i jeftinijim telefonom sa led lcd displejom. Ovo je ravno katastrofi

Da ne poredimo sa super amoledima, ovi podaci govore da je sharp u najgorem slucaju egal sa htc buttefly displejom i oppo find 5 (imaju bolje uglove gledanja jer su ips ali nemaju braviu i bar na papiru je crna za nijansu bolja na xzl ali je razlika mizerna) i da taj sharp zaostaje ali ne mnogo za sjajnim super lcd3 sa htc One/LG Optimus G pro.

Ostaje nejasno koji mozgovi u Sony-u su dozvolili da se vecina prvih/test primeraka isporuci sa onim uzasnim jdc ekranom.. Tako da nije ni cudo sto su ova 2 telefona zestoko napljuvana sto se toga tice :d

Da citiram ovo da neke od prethodnih strana, sta je doneo apdejt

Other changes include system performance improvements as well as re-calibrated screen colors and white balance settings. There's also a new Mini Apps icon, new keyboard skin, new design for some widgets, notification light on/off toggle, the soft. Finally the navigation keys background color has been changed to black from grey.

Poslednja izmena:
Ja sam poredio display sa drugovim S4 i jeste na S4 bolje ali ne toliko. Nismo baš zagledali uglove, više puštali klipove i snimke sa kamere.
E sad, lik koji mi je prodao mobilni garantovao mi je da je display Sharpov. Kontam da nije lagao pošto ima 80-tak pozitivnih ocena (bez negativnih) a vidim da valja mobilne. Dobio sam sa garancijom CT-a na 2 godine. Inače, ne znam ni kako može display da se proveri da li je Sharpov?

Skini sa xda aplikaciju whatisyourxperiazdisplay :D

Mislim da treba root.

Veruj mi da bi primetio da nije sharpov, pa pogledaj onaj YT link sto sam postavio, ono je uzas i u poredjenju sa mnogo starijim ekranima (da ne kazem da nista gore nisam video u poslednje vreme).

Pisao je mega skot kako proveriti verziju displeja (mada ja i dalje tvrdim da je onaj jdc toliko los da provera nije ni potrebna :d). I da, samo pocetne serije su imale te strokave ekrane, navodno od pocetka/sredine marta su svi sharp..

Za vlasnike XZ - koja podesavania kamere koristite za najbolje snimke? Najvise me interesuju snimanjenpokreta posto mi je bebac retko kad miran.

^ Sports. Probao sam ovaj mod na XP i dobro radi posao, nista specijalno ali moze da posluzi, na XZ bi sve to trebalo da bude bolje..
A inace za najbolje snimke.. Normal (uz poslednji apdejt) uz promenu onih sitnih podesavanja po potrebi, to moras sam da izvalis (npr na jakom suncu smanjis malo osvetljenje i obrnuto, podesavas fokus (predefinisani modovi naravno) u zavisnosti sta fotografises..

Superior Auto na XZ radi dobro, brzo, koliko sam video.. ali i pored toga mislim da je najbolje da koristis normal + sitna podesavanja.

gsmarena_101.jpg

Poslednja izmena:
Stavio sam ga na Superior Auto i radi slike u fullu.

XZ je vrhunski telefon! Nervira me Samsung jer se svuda gura, nek se odluče da li prave telefone, televizore, usisivače , fižidere ili sve ostalo! BTW, naleteo sam na neku Telenorovu ponudu na sajtu b92.

“Sony Xperia Z uz paket Prenesi i Surfuj 3000 sada košta 19.920 dinara, a za dinar se može kupiti uz paket Prenesi Premium XL telefon.”

Kod njih sam već par godina, možda ću dobiti i neki popust :p
Imate li vi neki predlog šta je u rangu sa XZ u tom nekom cenovnom opsegu a da nije šugavi Samsung?

Samsung te nervira?? Buaaaahahahaha *****nih li postova.
A Sony te ne nervira sto pravi konzole, TV, kamere... oni ne moraju da se odluce??

Jesu malo smorili sa silnim reklamama. Gde god da se okrenem Samsung. Postali su drugi Apple.

XZ i 8m dubine.

[YOUTUBE]l1Q7PeyCzuE[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Samsung te nervira?? Buaaaahahahaha *****nih li postova.
A Sony te ne nervira sto pravi konzole, TV, kamere... oni ne moraju da se odluce??

Tako ljudi počinju sa svojim prvim postom po prijavljivanju na forum :D

Pročitao sam više od pola teme i ne mogu da pohvatam da li je displej problematičan, ili ne?
Ako mu ne nađem neki nedostatak, XZ je moj sledeći fon, jer je kompletan (oprostiću mu neizmenjivu bateriju). Može li neko da napiše koje su veće razlike između XZ, XZL i XZR koji se očekuje, pogubio sam se u ovim oznakama?

Nazad
Vrh Dno