Šta je novo?

Xperia Z/ZL

4.1.2 i 4.2.2 imaju razlicite sisteme odredjivanja putanje za memorijsku odnosno internu... Verovatno nije mogao da nadje folder... Mozda te nisam najbolje razumeo, tebi nije bilo ni tog foldera ili si kasnije nasao folder? Kad udjes u titanium imas da odredis putanju backup-a.

bas kao sto kazes - pokusao sam da odredim putanju backup-a preko titaniuma, al folder je bio skroz prazan. i sve zivo sam pretrazio, nigde nisam uspeo da nadjem back-up, pojma nemam ni sam kako - ispalo je kao da nikad nista nije ni bekapovao.. zato i kazem - za ne daj Boze da se uploaduje ili iskopira negde taj bekap kad se radi update na 4.2.2. da ne nestane kao meni sto je nestao..

bas kao sto kazes - pokusao sam da odredim putanju backup-a preko titaniuma, al folder je bio skroz prazan. i sve zivo sam pretrazio, nigde nisam uspeo da nadjem back-up, pojma nemam ni sam kako - ispalo je kao da nikad nista nije ni bekapovao.. zato i kazem - za ne daj Boze da se uploaduje ili iskopira negde taj bekap kad se radi update na 4.2.2. da ne nestane kao meni sto je nestao..

Pogledaj da nije pod mnt/storage/sdcard0
Vidi sa nekim file explorerom.

tnx za pokusaj - probao sam sad opet, ali ne vredi.. nigde ga nema, ni pod sdcard0, sdcard1, nigde. Pretragom mi izbacuje 2 TitaniumBackup foldera ali su oba prazna.. Kao sto rekoh - sad mi ni ne treba, sve sam vratio na staro, jedino mi zivce niko nazad ne moze vratiti :D
ps. mozda nije na odmet reci da je developer opcija sakrivena po default-u (pa se ne moze stiklirati USB debugging opcija tako lako).. treba je aktivirati, a to se radi: On Android 4.2 and newer, Developer options is hidden by default. To make it available, go to Settings > About phone and tap Build number seven times. Return to the previous screen to find Developer options. ;)

Neki lik sa XDA je uspeo da portuje softver sa Sony i1 Honami (koji jos nije predstavljen) na XZ, XZL i XZ tablet. Pa ako neko hoce neka proba, rekao bih da stvarno poboljsava kvalitet fotografija a tu su i nove opcije :)

[PORT] Xperia Honami Camera app with new Image processing etc, fully working!!

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=43144973#post43144973
- Camera functions:
- AR effects
- Superior Auto
- Time Shift
- Photo Effect
- Manual Capture Mode
- Info-Eye
- Sweep Panorama

- Ultra fast focusing
- New Image Processing from Xperia Honami
- Newer Camera libs for Image stabilization etc
- Superresolution Image processing (not sure if it has an effect on our devices)

Evo jedan sempl sa XZ

a5bh.jpg

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Nisam pratio ovu temu uopšte. :D
Kakva je situacija sa romovima za xz?
Razmišljam da ovim zamenim galaxy nexus.

Koliko sam ja video, dosta dobra, Sony mozda i najvise sarađuje sa developerima od svih proizvođača, XZ je deo AOSP projekta... Bilo je priče da će i ona biti jedan od GE telefona, ali sada su te glasine utihnule, možda se čeka ona osvežena verzija, sa snapdragon 800 procesorom.

Odlično. Znam za ge.
A kakva je situacija sa display - ima? Koliko su česte ove novije verzije sa boljim panelom?

Tetsuo, gubiš Bravia Engine ako otključaš bootloader samo da znaš, a retko koji romovi rade na locked bootloaderu.

Inače, juče mi je sa zaključkom na 1% baterije, bio screen on time 5h 16m, ukupno 16h 50m uključen telefon. Na 4.2.2

Samo par programa je stavljeno u greenify. Rootovan telefon naravno.

@portovana honami kamera

U polumraku i zatvorenim prostorijama kvalitet slike je gori nego 4.2.2 kamera, koja je odlična za sada.

EDIT

@ny555

Nikada nisam koristio titanium backup, koristim google backup koji mi vrati apsolutno sve aplikacije posle novog sistema, sav settings, sva podešavlanja, sve poruke i sve logove i imenik. A naravno pre svega bekapujem u PC Companionu.

Ne vidim zašto to drugi ljudi ne koriste :s

EDIT2:

Inače ja 100% menjam telefon za ovaj, ne zato što je XZ loš, nego zato što je nice upgrade na postojeći XZ a praktično isto izgledaju :). Evo malo detalja

Though no new spec information was given, the pictures do give the rumored device a bit more grounding in reality.
The dedicated camera button on the Xperia i1 sets it apart from the Xperia ZU, and you can definitely see a different camera lens on the rear of the device than the one found on the Xperia Z.
It's still believed this will be a 20MP lens, which would give Sony's smartphone a leg up on the competition, at least until the oft-rumored 41MP Nokia Lumia 1020 arrives on the scene.
Earlier rumors suggested the Xperia i1 would include a 5-inch, 1080p display, 2.3GHz quad-core Qualcomm processor, and a Walkman audio chip, but those specs have yet to be substantiated.
It's also been suggested that the smartphone would used Android 4.2.2 Jelly Bean, feature 2GB RAM, include a a battery between 2,700-3,000mAh, and like the other Xperia devices, it too would be water- and dust-proof.
Sony is planning a July 4 event in France, and there's a strong chance the Xperia i1 could be the star of that show, meaning we could be adding a new branch to the Xperia family tree very soon.

9187626288_5284004b12_o.jpg

This codenamed "KHonami" phone is supposed to have a 1/1.7" large point & shoot camera sensor, same size as the Canon G15/S110/Panasonic LX5 etc. For reference, the Nokia 808 has a 1/1.2", Fuji X20 has a 2/3" and Sony RX100 has a 1" sensor.

Poslednja izmena:
Pa to je odličan rez za bateriju. Obično sam video da svi kažu oko 3h screen on, što je tek malo više od mog nexusa.
Za bravia engine mi je svejedno.

^ sto se baterije tice ne znam da li si video ovo : http://9to5google.com/2013/06/28/samsung-s4-wins-both-fastest-smartphone-and-best-battery-life-in-uk-consumer-groups-tests/

I najjace da ce XZ da kilavi sa baterijom kao GNexus. A to za braviu.. pa korisna je to opcija (za pregled fotografija, videa) ali ako vec hoces da otkljucas bootloader..

@ Wahad, o Honami i1 prati temu o tom telefonu. Najbolje na esatu mada ja kacim sve bitnije vesti ovde. A ne sumnjam da ce mnogi hteti da menjaju fon za tu zver samo je pitanje da li ce biti predstavljen za 2 dana ili tek u Avgustu..

A to oko porta honami softvera na XZ/XZL.. polako, tek je portovan softver a i ne radi svima, ima tu mnogo toga da se ispegla mada ce svejedno taj softver imati smisla tek na i1 i velikom senzoru ;)

Takodje se pridružujem gospodinu Pablu,i ja isto hoću kupiti Xperiu Z sa računom i garancijom...Svašta se prodaje po oglasima...Samo se mi razlikujemo po tome što ja više od 400e za nov neću platiti...
Koristio sam Samsung Galaxy Note 2 do pre 2 nedelje i kada sam od druga uzeo malo Xperiu Z 2-3 sata definitivna odluka je bila prodati Note 2 i kupiti Xperiu Z...Pozdrav:wave:

Poslednja izmena:
Ma zezam se :) ne vole ljudi na ovom forumu kad neko za svoje pare kupi ono sto mu odgovara :d

Note 2 je klasa za sebe, a opet XZ spada u klasu sa S4 i One. Posto su zeznuli taj ekran na XZ, meni je to jedini minus, preko cega ne bi mogao da predjem. Mnogo ocekujem od onog Honamija, pa cemo da vidimo, malo da zamenim Samsung :)

A jesi video ti sta je Pablo napisao u Note II temi kada je uporedio Note I i XZ ekrane? :)

Onaj Xperia Z što sam ja koristio je imao Sharp display, i baš sam ga testirao pored Note 1. Šteta što nisam imao kod sebe foto aparat da slikam. Testirao sam ga u zamracenoj prostoriji sa oba telefona nameštena jedan pored drugog i sa brightness na 100%. Probao sam i sa BE on i off na xperii a na Notu je screen mode bio na standard. Pustio sam isti HD clip - planet earth. Naravno rezultat je odavno poznat:
Note ima bolje uglove gledanja ali razlika nije tolika da kazes da se na XZ nevidi nista na displayu ako ga ne gledas pod uglom od 90 stepeni. Ima u XZ temi neko je slikao iz toliko oštrog ugla da niko normalan nece koristiti tako telefon a zamisli tekst se da procitati na ekranu čak iz toliko nebuloznog ugla a boje nisu isprane - ima razlike ali nije ogromna.
Note ima daleko bolju crnu boju (minus blackclipping) mada ni na XZ nije bila toliko loša da možeš da kažeš da je siva. Još je na XZ u taskbaru čekao update ali drugar nije dao da ga odradim. Zadnji update je calibrisao boje i zamenio kompletni interface u crno a ne tamno sivo kao sto je bio u pocetku.
Xperia Z ima daleko bolju belu boju koja je kristalno bela i nema plavi tint kao što ima na Notu.
Što s tiče ostalih boja BE ih bas pojačava toliko da dobije sAMOLED efekat.

Naravno sve ovo vazi za Sharp ali je sada i generalno tako jer se onaj strokavi jdc odavno ne ugradjuje a i ne znam sta im je trebalo da se brukaju i ostave los utisak na svim testovima koji su odradjeni jos u februaru/pocetkom marta. Za ovo je neko morao da popije otkaz. A to i dalje stoji u svim tim testovima dok je XZL displej bas solidno ocenjen pa ispada da je to razlika izmedju ova 2 modela a u stvari to je taj Sharp..

Mnogo ocekujem od onog Honamija..

Da vidimo da se pojavi prvo krajem avgusta ili u septembru a to je taman kad krenu LS i lige pa da se igraju prelazi na 500 din za Honami :) :d

nista..ocekujem od tebe da mi javis za te prelaze ipak ce mi trebati kes za n5 ili neki drugi telefon sa s800

Nisam nikakav poseban kladionicar ali sto imam osecaj za prelaze.. ili sam jednostavno ''juzer'' :d nemam pojma, samo sto sam u jednom trenutku poceo da dajem sve vise para na sve vise prelaza na jednom listicu.. i onda sam povuk'o rucnu.

Poslednja izmena:
nista..ocekujem od tebe da mi javis za te prelaze :D ipak ce mi trebati kes za n5 ili neki drugi telefon sa s800 :)

@hsv stoned

Ja sam već kačio te skrinove iz bukvlano 15 stepeni ugla, što je najbolje, situacija sa poslendjim apdejtovima je još bolja...

Ortak ima S3 npr, bio kod njega na par dana, on nije ni primetio to, tj nije ni svrstao to kao manu, a on svoj S3 drži na 100% brightness all the time.

dzabe neki se uhvate reviewa sa neta (koji je sigurno bio sa JDCom) i onda samo vrte istu pricu iz posta u post...ja sam jos u startu rekao pogledajte prvo ekran licno pa onda sudite(ili bar sacekajte review pravih korisnika) al jok neki su procitali tako i gotovo :)

A jesi video ti sta je Pablo napisao u Note II temi kada je uporedio Note I i XZ ekrane? :)

Pablo ima njegove oci, ja imam svoje oci :)

Ja necu raditi obradu fotografija na telefonu, pa sad da mi treba kalibracija boja niti bilo sta. Za to mi sluzi PC.

Drugar ima XZ, sa sharpom (proverio preko one aplikacije), pa onda ponekad kad se vidimo na kafi, cackam i ono, jednostavno nije mi to to. Jedini display koji me je odusevio do sad, a da nije samoled je LCD3 iz HTC One-a.

Da ne pricam koliko se telefon muzgavi (onaj zadnji deo), pa ono je strasno! Da nosim 24h krpicu sa sobom da bi ga samo briskao.

Da ima hardware. Ima. Da lepo radi. Radi. Samo ono sto meni smeta, to smeta.

e zbog tog "muzgavljenja" cu uzeti tablet Z(a i zbog još nekih stvari) a ne telefon

Kupi se folija od 25e koja ide preko celog telefona i nema problema, što nije mnogo za uređaj od 400+e.

Nije od 25€

Folija od $8 za prednji i zadnji deo, uz to dobijaš 3 stredstva za čišćenje, 3 krpice itd itd.

Telefon je posle toga postao otporan na otiske, ulje, itd itd... Čak i po ovoj najvećoj vrućini.

Kakav sam ja baksuz... Pobeze mi ova XZ iz oglasa... :(

Vrh Dno