Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Sad sam isao u stan da obidjem masine. Jedva da ima cirkulacije vazduha, ono se ne moze nazvati promajom. Ali meni su temp 63-71c tako da ne brinem ni najmanje.

U ovim vrelim danima DCU2 pokazuje zasto je najskuplja kartica (o kojoj god seriji da se radi). Bar 5-6 stepeni nize temp od Vapor-X, a od ostalih i po 10 stepeni (naravno, u istim uslovima).

Najveca prednost DCU2 je odlicno hladjenje naponske koja je uvek ispod temperature GPU-a!

@saj

Promaja sad slabo pomaze, jer je i vani pakao.
Ja sam prilagodio svoje rigove, te iskoristio slicne ventove koje zmaj preporucuje, samo su sa slabijim protokom (40w).
Stavio sam po jedan taj vent na 8 karti, i spustio temp za 8-10 stepeni.
Inace, max temp su sledece kad su 7950 u pitanju:
Dcu2 64
Vapor-X 70
Dual-X 74
Msi 82

Ps. Inace, najtoplija karta mi je 6950 dcu2 sa zakljucanim naponom i otkljucanim shader-ima, i ona zna i na 84 stepena otici :/ (mada je i na najgorem mjestu u tom rigu - premalen razmak izmedju nje i druge kartice).

Ja sam danas imao ne uspelo montiranje vodenog hladjenja na jednu kartice. Tacnije, problem je bio oko radijatora na kraju. A ja sam sve vreme mislio da je u bloku. Tako da je blok zavrsio u kontejner, jer mu je namena za cpu, a ne za gpu. Mislim da ovim konacno zavrsavam doba improvizacije. Kad budem imao odgovarajuce komponente, tad dolazi u obzir. Inace, verovatno sam dobro naneo pastu ovaj put. Druga grafika je uvek bila 2c hladnija, sad je ova hladnija za toliko...

Vidi racunica je vrlo jasna... ponavljam ko se otvori za 20+ karti isto tako treba da resi klimatizaciju u prostoriji u kojoj to stoji... imam i ja jednog rekreativca koji drzi na 7 spratu u jednoj sobi 20+ karti pa je u sobi sa klimom 50 stepeni :D

Taj rekreativac se preselio na vreme, a to sto se ne javis na skype ima za posledicu neobavestenja koja ovde prosipas :D

Poslednja izmena:
Jaaaaaaa :) a ne ne gorelo je tamo nemoj tako :D super ako si prebacio sve na neko ladnije mesto... daj SS inace ne verujem :D

@saj

Promaja sad slabo pomaze, jer je i vani pakao.
Ja sam prilagodio svoje rigove, te iskoristio slicne ventove koje zmaj preporucuje, samo su sa slabijim protokom (40w).
Stavio sam po jedan taj vent na 8 karti, i spustio temp za 8-10 stepeni.
Inace, max temp su sledece kad su 7950 u pitanju:
Dcu2 64
Vapor-X 70
Dual-X 74
Msi 82

Ps. Inace, najtoplija karta mi je 6950 dcu2 sa zakljucanim naponom i otkljucanim shader-ima, i ona zna i na 84 stepena otici :/ (mada je i na najgorem mjestu u tom rigu - premalen razmak izmedju nje i druge kartice).

Pomaze i sada. Bitno je samo da malo otera vreo vazduh od karti i to je sve. Koliko god da cirkulise vazduh dobro je. Kad bude prestalo da piri bice pakleno ali ne brinem se za Asuse, odlicni su. Jedan veci vent ce da resi sve ;)

mozesh uvek uzeti univerzlani blok.
ili pak mozesh kartu potopiti u trafo ulje, bez vakuum kese :D

Moze li u zejtin? Sta se desava posle kada je recimo izvadis, gubis garanciju posto je masna od ulja?

Ili recimo odneses zejtinjavu i kazes da ti je procurelo ulje iz ventilatora

imam asusovu 7850 dcII ako kupim jos jednu koliko bih mogao da dobijem ltc- sa sadasnjim difom? da li mi se isplati da je kupujem uopste?

pa koliko sad imas puta 2...

Jelde kakva hrabrost :D ahahahhaahhaahha a ne ne to nikako :D

imam asusovu 7850 dcII ako kupim jos jednu koliko bih mogao da dobijem ltc- sa sadasnjim difom? da li mi se isplati da je kupujem uopste?

izracunaj ovde
ja sa dve 7850 imam oko 770 khs ili po sadasnjem diffu 1.22 ltc-a minus pool fee na jedan dan
diff ide gore za nekih 45minuta tako da ces imati po novom diff ~1ltc dnevno

Ide diff skoro 20% gore za LTC, ali ce onda vjerovatno padati, jer ce se jako pribliziti isplativost kopanja btc i ltc, pa pretpostavljam da ce se dosta rudara vratiti na btc.

Nema nista od pada diff-a na ltc-u, skakace to jos i to dosta. Znaju sad i ptice na grani da ce izaci ltc na mtgox i da ce mu cena skociti dosta i sad svi kopaju da prave stek.
Danas je vec skocila cena ltc-a 20% i pokrila diff i jos ce to ici. I cena i diff.

Za sada je projekcija na ~7%, iako je cijena coin-a skocila za skoro 50% :)

Ps. Mada, sa ovim skokom cijene coin-a, + daljnim trendom rasta, uopste nije realno ocekivati pad diff-a :), vec masovno prebacivanje gpu rudara...

Poslednja izmena:
kako se ponasaju
AMD Radeon 7970 Sapphire 3GB/DDR5,/HDMI/2xDVI/DP/384bit/11197-11-40G

na ovoj vrucini? ima nove za 322 evra pa se razmisljam da li da uzmem njih ili da idem na vapora 7950

sad gledam i vidim da i one imaju hladnjake kao i vapor po memoriji i ostalim delovima, trebalo bi da su hladne?

Poslednja izmena:
evo vec 15 dana kopam ali sam trazio adekvatan prostor pa se nisam hteo pohvaliti. Sada sam nasao odlican prostor pa da se pohvalim i posebno zahvalim prvo Dimketu, marcetinu (za sklapanje, namestanje, upoznavanje, podrsku i bla bla bla.), a onda i Sajberu za usmenu pomoc kao i drugima. Cekam jos dve riga da stignu i onda teska artiljerija na LTC. Ovo su dualx kartice jer nisam bio u mogucnosti da naletim na vapore ili asuse ali sam izuzetno zadovoljan ovim. Temperature na ovim ekstemnim temperaturama su do 85 stepeni bez klime!!!

Uglavnom kopam jos danas BTC pa sutra idem na LTC i eto idemo dalje!

Pogledajte prilog 117041

Hvala hvala... dacu ti adresu za donaciju :D

Moze moze i to sve lepo 630 kh/s, kada malo ohladi pa cu se igrati da povecam jos malo.

Ovo su dualx kartice jer nisam bio u mogucnosti da naletim na vapore ili asuse ali sam izuzetno zadovoljan ovim. Temperature na ovim ekstemnim temperaturama su do 85 stepeni bez klime!!!

Uglavnom kopam jos danas BTC pa sutra idem na LTC i eto idemo dalje!

Kupi venitilatore da duvaju sa zadnje strane, ovo su velike temp. za btc.

Poslednja izmena:
Vrh Dno