Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

U svakoj radnji bele tehnike. Ovo su u stvari grejalice, al ih on koristi za hladjenje samo.

Poslednja izmena:
Izdrzalo bi samo tako, ne bi ni mlako bilo...

Poslednja izmena:
Ne treba štedeti na napajanju... Ako ti je hladna prostorija, ovo može izdžati. Ako fan ne bude išao preko 40% i ako dobro podesiš miner.

Planiram dve 7950 vapor x sada imam toliko kesha nemam vise *** a prostor mi nije problem mogu 10 rigova da stavim a i hladna je prostorija konstantna je temperatura celog dana.

Poslednja izmena:
risim je napisao(la):
lepo se nosi to napajanje sa 2x7950.. ali jedna stvar koja me je u neku ruku i iznenadila je merenje potrosnje sa ovim napajanjem i naklokovane dve 7950 sapphire dualx.. oko 320-330w po grafici ide lagano..

Pretpostavljam da su ti karte na vodi i da su lepo naklokovane (1150MHz i 1.15V?). S povecanjem napona bez frke karte idu na preko 300W puta efikasnost napajanja i eto cifre.

Mi smo cini mi se merili potrosnju iz zida na btcu je bilo oko 900w za 4 karte 7950 dualx, za ltc oko 1050w.

Gde nadjoste 300w, 4x7950 na 1200 i 1.2V za BTC na vodi 1120W iz zida puta 0.84% efikasnost napajanja to je oko 940W za 4 karte, MB i disk

Poslednja izmena:
Ja ne znam kako vam troši toliko. Meni je za 2x7950 račun stigao 20eura... 600khs po kartici, bez preteranog forsiranja.

Sto otkud toliko malo?
Meni je za dve masine i 7x 7950 stiglo 6650din. 590KHash-a svaka. Nemam cime sada da premerim potrosnju ali smesno koliko trose, mogu da izracunam po broju potrosenih KW-a. Ustinuo sam im napon, podesio ih lepo 1020/1000 Asusi, 1020/1250 ostale, ne greju se mnogo, tihe, napajanja postedjenja...
Kada lepo podesite sve nema razloga da trosi ko furuna kako smo u pocetku radili.

Da, tako je. Jedna je u ovoj glavnoj masini a ostalih 7 na dva riga i zasebnom brojilu.

10x7970 na litecoin, u zbiru 6480Kh/s... struja zbog ulaska u crvenu zonu 126EUR.

dosta... 604kwh, ma problem je sto se kod mene i pre ovoga solidno trosila struja, pa sad gazim u crvenu zonu :(

+ je jos za maj uslo 34 dana u obracun jer bagra nije na vreme dosla da ocita strujomer.

Poslednja izmena:
Uh, to jeste malo nezgodno. Meni su bar na zasebnom brojilu i bas me briga, imam dosta lufta. I kad promene tarife opet cu jahati u plavoj.
Kod mene je situacija ovakva. 1043KW za 28 dana koliki mi je bio obracunski period. To je 221W/h po grafici. Tek poslednjih 10-15 dana rade sa smanjenim naponima i klokom memorije tako da je realna potrosnja ne veca od 200W po grafici sto mislim da je stvarno odlicno. Tek su sada nastelovane kako treba za scrypt i tek sada sam stvarno zadovoljan.

Hteo bih da iznesem dansanje lose/dobro iskustvo i zatrazim savet.
Imao sam zescih problema zadnja dva dana, a po narocito danas. Nesto je bilo vezano za drajvere, nesto za ovo, nesto za ono...U svakom slucaju, reinstaliram windows. Ali umesto da prikacim monitor na neku od pci grafika, ja sam to uradio na integrusi. Sve radi kako treba, veci hash rate. medjutim, ni u jednom programu (AB, Gpu-z, cgminer) nemam ocitavanja temperature. Iako sam napamet namestio ventove na manuelno i dodao kolone za temp overheat i temp cutoff, bilo bi dobro ako bi imao neki software koji moze da ocita temperature, ne zavisno od toga da li je prikaceno na integrusi ili na jednu od pci grafika. Ako neko zna za neki takav software, ili ima ideju, neka mi pomogne. Unapred hvala

Uh, to jeste malo nezgodno. Meni su bar na zasebnom brojilu i bas me briga, imam dosta lufta. I kad promene tarife opet cu jahati u plavoj.
Kod mene je situacija ovakva. 1043KW za 28 dana koliki mi je bio obracunski period. To je 221W/h po grafici. Tek poslednjih 10-15 dana rade sa smanjenim naponima i klokom memorije tako da je realna potrosnja ne veca od 200W po grafici sto mislim da je stvarno odlicno. Tek su sada nastelovane kako treba za scrypt i tek sada sam stvarno zadovoljan.

pa to je to, kod mene je tu oko 440W po masini, ako i toliko, ali meni pravi problem fiksna potrosnja i bez rudarenja :(

Hvala puno, zavrsilo mi je posao extra. :wave:

Ovo je i mene iritiralo. Mislio sam da karte ne rade uopste, jer je cak i drajver odbijao da prijavi karte kad nije kabl uboden u bar jednu graficku. Probacu i ja.

podesu u biosu da ti primarna bude igpu. A onda samo prebodes u karticu na prvom pci-e slotu da podesis klokove ako to radis u AB i kad sve zavrsis, samo vratis i citas preko aide :d I naravno, osetni hashrate
edit:prebodes monitor

Poslednja izmena:
Lol, da li se seca neko FPGA sa oglasa na KP? Da, bas ovde smo vodili diskusiju i svadju oko toga. E sad, pojavili su se i na Benchu. Znaju svi koji prate oglase. Prelistajte postove pa cete videti....
Ne prozivam coveka, samo je BUSTED :d

Nazad
Vrh Dno