Šta je novo?

iPhone 5 - zvanicna tema

Evo koliko je meni najvise trajala baterija na Iphone 5

Prilozi

• iphone.jpg
    iphone.jpg
    51.9 KB · Pregleda: 204
Poslednja izmena:
ja ne pamtim da mi je na jednom iphoneu trajala baterija ispod dan,a imao sam sve modele od 3g pa na dalje i igrao igre i surfovao satima...

Na iphone 5 baterija mi sa normalnim koriscenjem traje oko 2 dana,a tu spada konst. whatsapp,tapatalk,sve notifikacije popaljene,sms ne koristim,pricam oko 20 minuta dnevno i usput solidno surfujem.

Samo da napomenem,da mi je 3g iskljucen,al ga palim po potrebi,za surf,instagram,yt...

Kod mene je ovo uobicajena situacija :

photo.PNG

Nekih 1h razgovora dnevno, konstanto upaljeni WiFi i 3G, sinhronizacija sa 3 mail naloga, kalendari, Viber, Whatsapp... Jedino Skype palim po potrebi kada sam van kancelarije u toku radnog vremena jer solidno srce bateriju.

ok :)

samo i reci sta si koristio za ta 3 dana, nekako mi nerealno da smartphone moze da izdrzi tri dana da se koristi za sta je napravljen

samo i reci sta si koristio za ta 3 dana, nekako mi nerealno da smartphone moze da izdrzi tri dana da se koristi za sta je napravljen

Ovaj moj SS je dosta realan, sve je moguce bilo popaljeno, mozda taj dan jesam malo aktivniji bio na netu (i dosta vremena sam proveo napolju gde se automatski osvetljenje podize na max) ali eto 1,5 dan uz konstanto maltretiranje i sve moguce stvari popaljene. Sa gasenjem 3G-a i WiFi-ja bi verovatno rezultat bio nesto bolji, mozda 2 puna dana uz max maltretiranje ali 3 nikako, bar uz koristenje mobilnog telefona na kakvo sam navikao.

Jel bi mogao da definises to konstantno maltretiranje, posto to nije isto kod svakog, a svi to zovu isto? :)

Uporedi usage time na tim telefonima, vreme koliko se neki telefon zaista koristio - koliko je dugo otključan sa upaljenim ekranom (koliki je brightness), da li je jak signal tamo gde idu serviseri itd. Jedino je merodavno da porediš dva telefona koji se koristi u istim uslovima npr. ako GM borave uvek u office-u sa wifi, logično da će im baterija trajati duže nego serviserima koji su u pokretu.

neka zamene medjusobno apaate na dan, pa da vide sta se desava, ako su podesavanja ista.

Inace ima freak telefona, ja ne znam kako. imao sam 2 iphone-a prve generacije i jednom je baterija trajala normalno 1-2 dana, a ovo drugom i preko 4. Sada 3gs, jedva izgura dan

Jel bi mogao da definises to konstantno maltretiranje, posto to nije isto kod svakog, a svi to zovu isto? :)

Pa napisao sam u postu gde mi je danasnji screenshot, otprilike 1h razgovora, par Facetime poziva, upaljena sinhronizacija 3 mail naloga na koje je stiglo recimo 30ak mailova od kojih sam na 15ak odgovorio, konstantno upaljeni i WiFi i 3G, Skype povremeno ali koliko se secam nisam juce i danas imao previse aktivnosti na Skype-u, odgledan WWDC dev klip "What's New in iOS User Interface Design" od 1h i What's New with Multitasking od 52 min (topla preporuka svima koji imaju registrovan dev nalog), ostatak vremena potrosen na surf. kao sto sam rekao bar 50% vremena proveo sam van kuce i osvetljenje mi je bilo na 100%.

Poslednja izmena:

imam ip4 i 5 pa koristim oba od prilike 4 malo manje ali evo ti SS 4 vorke

4vorka ne moze preko 7sati koriscenja neta (jer net najvise i koristim i po nekada subway surfers :-D obaram rekorde sam sebi :pPP ali ip 5 mi opusteno 8sati izgura upotrebe ...

Prilozi

• IMG_0190.PNG
    IMG_0190.PNG
    89.8 KB · Pregleda: 52
Svaka cast na tako dobrom vremenu, ali za mene je to nemoguca misija, provalio sam danas kad sam ugasio LTE da je malo bolja situacija, ali kod mene je prica od jutra do 01-02... :D a mozda i R Sim 7+ srce malo bateriju, ko zna... :) Ako hocete mozemo da uradimo test neki, da vidimo kako ce se ponasati baterije, tipa, pustimo neki HD klip na YT od nekih 2 sata, preko Wifi-a i vidimo kako stoje stvari, uz predhodno napunjenu bateriju, sta mislite? :p

Svaka cast na tako dobrom vremenu, ali za mene je to nemoguca misija, provalio sam danas kad sam ugasio LTE da je malo bolja situacija, ali kod mene je prica od jutra do 01-02... :D a mozda i R Sim 7+ srce malo bateriju, ko zna... :) Ako hocete mozemo da uradimo test neki, da vidimo kako ce se ponasati baterije, tipa, pustimo neki HD klip na YT od nekih 2 sata, preko Wifi-a i vidimo kako stoje stvari, uz predhodno napunjenu bateriju, sta mislite? :p

eee da oba telefona su sim free jedan uzet u Dubaiu drugi u Americi...

Moram da se ukljucim :D

Ovo sam negde vec pisao

Pogledajte zvanicne specifikacije koliko telefon moze da izdrzi ako ide ispod toga sve ostalo je sw problem

~5 sati drndanja igrica

~10h gledanja filmova itunes format znaci sa ostalim formatima krace

~40h muzike

Max 8h razgovora u 3g mrezi ako se dobro secam

Bilo sta od ovoga prazni bateriju sa 100% na 0

Cesto paljenje i gasenje ekrana jede bateriju ( svaki smartphone)

3g ubija bateriju, uz edge baterija mi traje 2-3 puta duze

U proseku punim telefon na 15h , pri slabijem koriscenju traje barem 2 dana

Na ip5 baterija traje duze nego na prethodna 2 modela

Nadam se da sam dao odgovore na neka pitanja

Pa napisao sam u postu gde mi je danasnji screenshot, otprilike 1h razgovora, par Facetime poziva, upaljena sinhronizacija 3 mail naloga na koje je stiglo recimo 30ak mailova od kojih sam na 15ak odgovorio, konstantno upaljeni i WiFi i 3G, Skype povremeno ali koliko se secam nisam juce i danas imao previse aktivnosti na Skype-u, odgledan WWDC dev klip "What's New in iOS User Interface Design" od 1h i What's New with Multitasking od 52 min (topla preporuka svima koji imaju registrovan dev nalog), ostatak vremena potrosen na surf. kao sto sam rekao bar 50% vremena proveo sam van kuce i osvetljenje mi je bilo na 100%.

Ovo je super, takva je moja upotreba na androidu (slicna), a meni ode baterija posle 18h... Zbog ovoga se premisljam i da uzmem ip5, a verovatno u skorije vreme i ipad mini... Fala

P.S. Jos mi samo reci jel imas sync facebook i twitter ili samo mail?

Poslednja izmena:
I meni na N2 posle slicne upotrebe ostane skoro pola baterije.... Tako da je sve to promjenljivo.

Na iP5 nekome baterija traje ok, nekome ne moze ni pola dana uz ovakvu upotrebu. Na osnovu burazerovog iskustva sa iP5 i ovoga sto sam procitao ovdje, baterija umnogome zavisi od kvaliteta mreze i pokrivenosti 3g-om kada se koristi data konekcija.

imam ip4 i 5 pa koristim oba od prilike 4 malo manje ali evo ti SS 4 vorke

4vorka ne moze preko 7sati koriscenja neta (jer net najvise i koristim i po nekada subway surfers :-D obaram rekorde sam sebi :pPP ali ip 5 mi opusteno 8sati izgura upotrebe ...
malo mi je cudan ovaj screenshot, od 4 dana ispada da si telefon koristio svega 6 sati? ako dobro kontam sta znaci standby?

Ono sto pise usage to je ukupno vreme koliko je telefon radio "nesto".
I screen on i budjenje zbog raznih servisa koji rade u pozadini.
Vidim da je meni sad na optimis g "usage" 5h30min. a imam jos 25% baterije,sto ce reci da nije baterija nista specijalno na ip5.

Ovo je super, takva je moja upotreba na androidu (slicna), a meni ode baterija posle 18h... Zbog ovoga se premisljam i da uzmem ip5, a verovatno u skorije vreme i ipad mini... Fala

P.S. Jos mi samo reci jel imas sync facebook i twitter ili samo mail?

FB ne koristim ali je ukljucena sinhronizacija Twitter-a, Instagrama i Vine-a.

Uros Novakovic je napisao(la):
I meni na N2 posle slicne upotrebe ostane skoro pola baterije.... Tako da je sve to promjenljivo.

ChobbyNS je napisao(la):
Vidim da je meni sad na optimis g "usage" 5h30min. a imam jos 25% baterije,sto ce reci da nije baterija nista specijalno na ip5.

Zasto uvek kada se postavi neko pitanje o Apple prozivodima mora da krene Androidaska mitomanija? Note 2 koji sa istim koristenjem kao iPhone ima 15h screen on-a i 4 dana stand by-a, Optimus G koji ima u najmanju ruku jednako trajanje baterije... stvarno ce svasta covek procitati...

Uuu,izvini sto smo ti uvredili svevisnji apple i njihovu bateriju koja traje 6 dana.
Hteo sam da pojasnim ljudima koji mozda ne znaju sta je usage na ip.

Nisi mene uvredio nista nego me zanima kako ocenjujes bateriju na Optimusu G ako je ova na iPhone-u 5 "nista specijalno" s obzirom da iPhone 5 ima duplo duzi web browsing time od Optimusa G? Malo objektivnosti nije na odmet...

Poslednja izmena:
Ova na optimusu je goli prosek za razliku od note 2 gde bi mogao narokati 15h tog iphone "usage".
Nisam imao ip5,imao sam cetvorku ali kontam da ne moze biti ne znam kakva razlika jer su im baterije skoro iste,a meni je na cetvorci trajala od ujutru do uvece kao i na androidima tako da ne vidim po cemu je bolja baterija?
A web browsing ne obavljam na telefonu,jedino nesto u nuzdi na brzinu da vidim.

Ova na optimusu je goli prosek za razliku od note 2 gde bi mogao narokati 15h tog iphone "usage".

Dosta sa mitomanijom :D .

51000.png

50999.png

Zasto uvek kada se postavi neko pitanje o Apple prozivodima mora da krene Androidaska mitomanija? Note 2 koji sa istim koristenjem kao iPhone ima 15h screen on-a i 4 dana stand by-a, Optimus G koji ima u najmanju ruku jednako trajanje baterije... stvarno ce svasta covek procitati...

Stvarno svasta... Prvo, ne znam ko je tebi drmao kavez ali ocigledno imas spremnih 150 dijagrama, charts i ostalih stvari cim se spomene Android ili bilo sta vezano za isti.

Drugo, ovaj chart za 3g nije validan jer je iP5 prikazan sa LTE, a Note 2 konkretno za 3g. To dvoje se ne moze porediti uopste.

Drugo, baterija na ip5 prilikom wifi surfa ne moze preko 4-5h nema sanse.(Safari na iP5, Chrome na Note 2, ja licno uporedjivao). iP5 bez jb-a, Note 2 stock 4.1.2 ROM.

Stvarno svasta... Prvo, ne znam ko je tebi drmao kavez ali ocigledno imas spremnih 150 dijagrama, charts i ostalih stvari cim se spomene Android ili bilo sta vezano za isti.

Drugo, ovaj chart za 3g nije validan jer je iP5 prikazan sa LTE, a Note 2 konkretno za 3g. To dvoje se ne moze porediti uopste.

Drugo, baterija na ip5 prilikom wifi surfa ne moze preko 4-5h nema sanse.(Safari na iP5, Chrome na Note 2, ja licno uporedjivao). iP5 bez jb-a, Note 2 stock 4.1.2 ROM.

Imas na grafikonu i iP5 na 3G, naravno sa losijim vremenom od Note 2, kao sto je i u praksi - Note 2 oko 20% vise "gura".
LTE mijenja situaciju, jer gotovo duplo manje trosi bateriju iako ima puno vece brzine prenosa...

A na drugom grafikonu One X odmah iza ip5 sa sve 7h browsinga.
Yeah,in your dreams. . .
Preko 5h screen on na One X je misaona imenica.
Izmenjao sam 20-ak telefona i Note 2 je imao ubedljivo najbolju bateriju,nece me nijedan grafikon ubediti u suprotno.

Za pocetak nisam ja dosao u topic o nekom Android telefonu i poceo da spominjem iPhone 5 i njegovo trajanje baterije. Kao i uvek redovna ekipica se pojavljuje u svakom Apple topic-u i pocinje da prosipa svoje mudrosti, pricalo se o trajanju baterije na iPhoneu 5, ljudi koji ga koriste kacili su SS-ove i onda ste se pojavili i poceli da iznosite "cinjenice" kako je baterija na iPhone-u 5 "nista posebno" i kako vasi Androidi imaju duplo bolje baterije. Posto naravno Anandovi testovi lazu (WiFi test), posto SS-ovi nas koji koristimo iPhone 5 lazu daj zivota ti nam okaci ti screenshot sa tim duplo boljim trajanjem baterije na note-u (dakle 3g i wifi konstantno upaljeni, sinhronizacija sa svime mogucim, brightness na fullu i da vidimo 15h screen on-a i 3,5 dana stand by-a.

Da li i ovi grafikoni lazu? (Posto ste zakljucili da Anand laze idemo dalje...)

http://blog.gsmarena.com/apple-iphone-5-battery-test-is-done-proves-itself-as-a-thin-powerhouse

Poslednja izmena:
Znaci mi koji smo imali iphone isto ne smemo da se prikljucimo?
Ja na osnovu licnog iskustva pricam jer sam dosta telefona imao i bas me briga za anand ili bilo koji drugi sajt.
Ti hoces da me ubedis da one x moze da surfuje 7h bez prestanka jer ti je merodavan anand?
Ja sam imao taj telefon i u realnim uslovima koriscenja jedva je prebacivao 3h screen on a kod njih 7h.
Mani me toga. . .

Ti hoces mene da ubedis da iPhone 5 koji koristim vec dugo ne prebacuje 10h (iako znam da odlazi oko 9% baterije po satu) za WiFi surf, hoces da ubedis sve nas koji smo ovde kacili rezultate da izmisljamo, hoces da nas ubedis da svi redom review sajtovi izmisljaju kada kazu da iPhone 5 tokom WiFi surfa bez problema prebacuje 10h, i hoces da nas ubedis da Note 2 nikako ne moze da ima duplo duzu autonomiju baterije uz identicno koriscenje kao i iPhone?

Koji si ti lik.... Moj prvi post je bio namijenjen Djilkosu posto razmislja da kupi iP5. Izgleda da samo za tebe i jos par ljudi treba otvoriti teme i da se niko zivi tu nikad ne umijesa.

Nazad
Vrh Dno