Šta je novo?

iPhone 5 - zvanicna tema

Svaki iPhone bi trebalo da ima Facetime bez ikakvog ubacivanja. Settings--> Facetime :)

Da li neko ima iskustva sa ip5 sa r-sim karticom, mislim na ovu novu r-sim7.Dobio sam pre neki dan telefon i za sada radi ok ali bi voleo da znam da li ima problem ili da se opustim i uzivam

Poslednja izmena:
Ja sam uzeo R Sim 7+, od lika iz Cacka, extra radi, ne provaljuje se da nije sim-free...

ja sam doneo 2 rsim 7,na ebay vidim da otkljucavaju gsm modele takodje iphona,ja sam doneo 2 sa sprinta cdma mreze i rade fantasticno.

Nije moj telefon, tako da nisam ulazio u detalje pada, ali prsao je baš dosta.
Znači mora sve da se menja. Pa dobro, šta da se radi :)

to nije tacno,kakvi 300-350evra,ako ti touch screen radi najnormalnije samo treba da kupis digitajzer za iphone 5 potrazi na ebay.samo moras da pazis koji ti je model i5 gsm,cdma itd

Kako sad to?!? Zar nije to sve jedan dio?

to nije tacno,kakvi 300-350evra,ako ti touch screen radi najnormalnije samo treba da kupis digitajzer za iphone 5 potrazi na ebay.samo moras da pazis koji ti je model i5 gsm,cdma itd

Malo koji serviser zeli da se bakce sa odlepljivanjem staklica sa ekrana, pa oni koji zele da rizikuju da ne polome ekran rade ali za 100e mozda malo manje, a Sam touch je bukvalno jeftin . :)

Malo koji serviser zeli da se bakce sa odlepljivanjem staklica sa ekrana, pa oni koji zele da rizikuju da ne polome ekran rade ali za 100e mozda malo manje, a Sam touch je bukvalno jeftin . :)

Koji crni serviser,kupi digitajzer na ebay i set malih srafcigera pa pravac na utube i nadji tutorijal za zamenu digitajzera za iphone ima ix dosta.odgledaj par puta i ja ti garantujuem da ces uspeti sam da zamenis

Koji crni serviser,kupi digitajzer na ebay i set malih srafcigera pa pravac na utube i nadji tutorijal za zamenu digitajzera za iphone ima ix dosta.odgledaj par puta i ja ti garantujuem da ces uspeti sam da zamenis

Digitajzer se kod iPhone-a 5 NE MOZE ZAMENITI jer je integrisan u sam displej. eventualno se moze pokusati sa zamenom prednjeg stakla ali taj potez je po meni sulud jer je staklo lepkom zalepljeno za displej i skidanje komadica stakla bez da se osteti sam ekran je prakticno nemoguce (a i sta posle raditi sa ostatcima lepka?).

Nov je dečko, nije dugo tu u tehnici, pa ne zna. Eto naučio je nešto novo.

Najjeftinije sto sam nasao je oko 190$ na ebay

Nov je dečko, nije dugo tu u tehnici, pa ne zna. Eto naučio je nešto novo.

Da da ja sam menjao na 4s i 4 bez problema,kapiram isto je i za i5,elem onda jos bolje zato sto je ceo ekran lakse zameniti nego digitajzer ako pogledate cene na ebay-u za i5 ekrane sagledacemo da su cifre ok al nisu svi u fazonu da se upustaju u te radove

Da da ja sam menjao na 4s i 4 bez problema,kapiram isto je i za i5,elem onda jos bolje zato sto je ceo ekran lakse zameniti nego digitajzer ako pogledate cene na ebay-u za i5 ekrane sagledacemo da su cifre ok al nisu svi u fazonu da se upustaju u te radove

144e pa ko je voljan sam da odradi akciju menjanja i nije tako strasno,mogu samo da zamislim koja bi cena bila u servisu,ugradili bi se na deo ko zna koliko pa onda na ruke,sto je onda i ta teorija od 300-350e i moguca haha

Dobro je da ti znas kako se to menja , zameni mu ti za dz ;-) Garantujem da to bas i nije tako jednostavno ali ok.

Dobro je da ti znas kako se to menja , zameni mu ti za dz ;-) Garantujem da to bas i nije tako jednostavno ali ok.

Gledao sam na utubu kako ide za i5,nije komplikovano uopste mogao bih imam cak i sve male srafcigere al ako se nesto desi ja ne mogu da mu garantujem za dalje

^ samo znam da se ja licno ne bih igrao sa tim... Jako je zeznuto Ali dobro. Mozes sve se moze ali zaista zaista igra zivaca ;-)

Pitanje. Zanima me kako neke radnje kod nas imaju na sajtu legalno im stoje IP5 u prodaji? Npr. odes na mobilni svet i pogledas tamo? Znam da je Comtrade hteo da uveze pa je bilo zabranjeno, na koju foru ovi smeju da prodaju? Doduse pitanje je sta bi bilo kad bih trazio fakturu za firmu.

Lol kakva faktura, dobio bi (u najboljem slučaju) blok račun sa garancijom od 6 meseci.

but that's against the law :)

Može na fakturu ali računaj 20% višu cenu od mob sveta...

Odmah u startu da se ogradim da nisam neki hejter niti imam ista licno protiv iPhone 5... nego me cisto interesuje ova stvar oko baterija i da li je to cesta pojava? Zelio bih da cujem i misljenja/iskustva drugih.
Poceli smo da dijelimo nasim serviserima iPhone 5-ice, podesene sa AirWatch i Retriever aplikacijom koja im je potrebna za rad... eh sta se desava, znaci svaki 7-8 iPhone 5 ima problema sa baterijom? Bukvalo drzi 4-6 sati maximala.
Kada dobijemo nazad telefon kome baterija se sprzi od 100 do 0% za par sati mi obicno odradimo full wipe/reset i ponovo odradimo podesavanja i sve ok... dok neki i dalje imaju isti problem sa baterijom??
iOS je 6.1.4
A vidim par servisera je zvalo i pitali da im iTunes trazi da odrade update na 6.1.5 verziju?
Za sada jedino rijesenje je da saljemo iPhone 5 nazad u Telstru (operater s kojim imamo ugovor) a oni nam posalju novi. I sve super!!

Koji app preporucujete za monitoring baterije?

baterija mi traje 3 dana normalne upotrebe samo pozivi i net u umerenim kolicinama , dok samo pozivi izugra preko 4 dana... Tel sam kupio u Americi.... Ios 6.1.3

Kako to da nekome traje 1 dan, a nekome tri dana... Prosto ne mogu da ocenim koliko stvarno traje baterija na ip5, da l je poboljšana od ip4s ili nije...

Dok sam ga imao trajala mi je isto kao i kod ip4, lagano dva dana, cak nekad i tri dana ako zakaci vikend kad manje pricam.Ja nisam preterano zahtevan korisnik koristim telefon za pricanje, mail, net, poruke retko kuckam.Naravno wifi i 3g palim po potrebi.

Pazi situaciju...

prosjecan serviser koji prima oko 50-80 email-ova na dan (zavisno od posla/kvarova), plus lock notifikacije ukljucene tako da cim dobije email izlece notifikacija na ekren i budi se iPhone, calendar sync, Retriever app ON, AirWatch koji kontrolise email/cal/contacs/retriever i ostale apps preko exchange-a, WiFi ON, GPS OFF, LTE OFF....

jednom traje dan do dan i po
drugom 4-5 sati?
potpuno isto podesavanje?

zatim imamo masu generalnih menadzera koji primaju ladno preko 150 emailova dnevno, calendar invites, WiFi ON, GPS ON, LTE ON, AirWatch.... jos su menadzeri u nasoj zgradi pa im sync ide preko wifi-a... pa im baterija izdrzi citav dan???

Uporedi usage time na tim telefonima, vreme koliko se neki telefon zaista koristio - koliko je dugo otključan sa upaljenim ekranom (koliki je brightness), da li je jak signal tamo gde idu serviseri itd. Jedino je merodavno da porediš dva telefona koji se koristi u istim uslovima npr. ako GM borave uvek u office-u sa wifi, logično da će im baterija trajati duže nego serviserima koji su u pokretu.

to je jasno da svaka jedninica ne moze da ima istu autonomiju, prvo zbog razlicitih uslova koriscenja, drugo zbog razlicitosti samih jednica..ja sam imao vise kom iphone 5 uvek koristim telefone u priblizno istim uslovima, mesto, vreme i nacin koriscenja, kod nekih je usage isao do 4h a kod drugih i preko 7h..

baterija mi traje 3 dana normalne upotrebe samo pozivi i net u umerenim kolicinama , dok samo pozivi izugra preko 4 dana... Tel sam kupio u Americi.... Ios 6.1.3
moze screenshot toga, jer ne mogu da poverujem da moze da ti izdrzi baterija 72h

Nazad
Vrh Dno