Šta je novo?

iPhone 5 - zvanicna tema

Koji si ti lik.... Moj prvi post je bio namijenjen Djilkosu posto razmislja da kupi iP5. Izgleda da samo za tebe i jos par ljudi treba otvoriti teme i da se niko zivi tu nikad ne umijesa.

Reci mi da li si sam sebi smesan kada tvrdis da push notifikacije na iOS-u ne rade ako app nije upaljena, da baterija na WiFi surfu ne moze da prebaci 5h, itd, itd, itd... Iako svako ko je koristio iPhone zna da to sto pricas nema veze sa realnoscu, svi testovi pokazuju preko 10h WiFi usage-a, svi ovde koji koriste iPhone pokazuju suprotno svojim ss-ovima. Da li smatras da iznosenjem totalnih neistina predstavljas konstruktivnog ucesnika u diskusiji. I odakle uopste potreba da redovno upadas u Apple teme u kojima ljudi normalno razgovaraju i iznosis totalne dezinformacije? Oduvek me je zanimala ra potreba ljudi da upadaju u topic-e o uredjajima koji ih ne zanimaju i pljuju ih? Sta uzrokuje takvo ponasanje?

Ne nego hocu da kazem da me linkovi koje kacis ne interesuju jer rezultati za hox i za note 2 su u najmanju ruku smesni,samim tim i ceo test,to je samo moje misljenje.
Kao sto ja nisam imao ip5 tako pretprostavljam ni ti nisi note 2 pa ne mozes da pricas o njemu.

Na tom iP4 ni dan danas ne rade push notifikacije za koje si se toliko cvrsto uhvatio kao sto nisu ni tada radile. Uradjen restore, nekoliko puta, promijenjeno vise vrsta konekcija, update-ovane aplikacije.

iP5 sam koristio licno, i znam koliko mu traje baterija, iz tog mog iskustva i iz burazerove price a i kad mu pogledam usage (skoro svaki drugi dan). Njemu baterija traje od ujutru oko 7 do popodne u 18h kada je vec u crvenom. Sve upaljeno sto moze da se upali (wifi, 3g, gps.... sta god nekoj aplikaciji zatreba) + on koristi Vine i ostale gluposti.

Poslednja izmena od urednika:
tvrdis da si jedini kome push notifikacije ne rade bez upaljene app (da li uopste imas predstavu na koji nacin rade push notifikacije, ko ih salje i koliko samo one nemaju veze sa app-om?), da si jedini koji na iPhone 5 ima 5h WiFi surfa? Kako to bas sve tebi da se desava (jos pogotovo kada se uzme u obzir da ih ne koristis)? Sreca pa si redovan u Apple topic-ima da nas upoznas sa svim problemima na uredjajima koje ne koristis koji se tebi i samo iskljucivo tebi pojavljuju :) .

Pa ko jos surfuje 5 sati na 4"?
To je van svake pameti.
Video sam dobro na isrbija koliko je ip5 dobar telefon,masa hardverskih kvarova,a o kvalitetu kucista da ne pricam.
Ne moras bas uvek toliko da upires da odbranis apple,nisu ni oni svemoguci.

@webster

Mozda ovo sto neki pricaju kao i Karbo ima veze da neko izvlaci veci usage time i duze trajanje baterije...

Pazi situaciju...

prosjecan serviser koji prima oko 50-80 email-ova na dan (zavisno od posla/kvarova), plus lock notifikacije ukljucene tako da cim dobije email izlece notifikacija na ekren i budi se iPhone, calendar sync, Retriever app ON, AirWatch koji kontrolise email/cal/contacs/retriever i ostale apps preko exchange-a, WiFi ON, GPS OFF, LTE OFF....

jednom traje dan do dan i po
drugom 4-5 sati?
potpuno isto podesavanje?

Mislim ako je isto podesavanje i ista upotreba, ako je radjen restore i sve, a problem ostao... Otpada da je to nesto softverski. Moze da se desi da ima neki hardverski problem. Tako da isto i ovde to moze da se desava da neko surfuje 6-7 sati preko wifi-a i da mu je baterija vec gotova, iako ti mozes 10 sati da izguras. Ne znam sta bi drugo moglo da bude...

Nije stvar da samo ja mogu 10 sati da izguram, to je sasvim normalno stanje, kada si povezan na WiFi i te push notifikacije ti stizu preko WiFi-ja i nemaju ama bas nikakav uticaj na CPU i na potrosnju struje. iPhone kada je na stand by-ju trosi minimalno struje i sve notifikacije koje stizu ga opterete zaista minimalno. uglavnom me svako jutro doceka bar 10ak e-mailova i jos pokoja notifikacija a baterija padne za max 2% preko noci. Jos jednom topla preporuka da se odgledaju WWDC klipovi pogotovo Whats New with Multitasking, fino je objasnjeno kako je postignut balans izmedju potrosnje baterije i "budjenja" aplikacija.

ChobbyNS je napisao(la):
Pa ko jos surfuje 5 sati na 4"?
To je van svake pameti.
Video sam dobro na isrbija koliko je ip5 dobar telefon,masa hardverskih kvarova,a o kvalitetu kucista da ne pricam.
Ne moras bas uvek toliko da upires da odbranis apple,nisu ni oni svemoguci.

Ako ces tako razmisljati da li ja isto tako mogu da kazem ko jos nosi ciglu od 5" kao telefon? I jedna i druga izjava bile bi krajnje glupave. Sta mislis zbog cega svi review-ovi baterije kao glavnu stavku imaju surfovanje netom? Upravo zbog toga sto je savrseni pokazatelj toga koliko ce baterija trajati, i ne odnosi se samo na surfovanje vec i na rad sa ostalim aplikacijama koje ce trositi manje vise istu kolicinu struje (pod uslovom da nisu u pitanju GPU intenzivne aplikacije koje ce ubrzati praznjenje). A ovo za "masu hardverskih kvarova" ne bih zaista komentarisao, imao sam dodira sa 10ak iPhone-ova 5 i nijedan nije imao nikakav H/W kvar (osim izgrebanih coskova na crnim modelima koji se zaista dosta lako javljaju). Mogu okaciti sliku svog crnog iPhone-a 5 starog nesto vise od 6 meseci koji je sve samo ne pazen,mazen i nosen u case-ovima i koji ima 2 sitne ogrebotine na okviru.

Surfovanje je svakako lakse na cigli nego na ip.
Meni nije steva merio sake pa resio da mi uvali 3,5" kao idealno vec sam sam video da mi je 4,7" gornja granica za rad jednom rukom.
Iskljucicu se iz dalje raspravke jer vidim da nece biti kraja.
Nemoj sta zameriti:)

Surfovanje je svakako lakse na cigli nego na ip.
Meni nije steva merio sake pa resio da mi uvali 3,5" kao idealno vec sam sam video da mi je 4,7" gornja granica za rad jednom rukom.
Iskljucicu se iz dalje raspravke jer vidim da nece biti kraja.
Nemoj sta zameriti:)

Naravno da ne zameram, ti si kulturan u svakoj diskusiji. Razlicita misljenja, bogu hvala pa ne vlada jednoumlje.

I meni na N2 posle slicne upotrebe ostane skoro pola baterije.... Tako da je sve to promjenljivo.

Na iP5 nekome baterija traje ok, nekome ne moze ni pola dana uz ovakvu upotrebu. Na osnovu burazerovog iskustva sa iP5 i ovoga sto sam procitao ovdje, baterija umnogome zavisi od kvaliteta mreze i pokrivenosti 3g-om kada se koristi data konekcija.

Ovo oko pokrivenosti je tacno samo sto se odnosi na bilo koji telefon ;). Recimo sa telenor karticom baterija mi traje dize nego sa vip ( primarna).

Ip5 gura preko 4-5 sati surfa na wifi bez problema, naravno da u odredjenim uslovima moze da traje 4-5 sati max ( precesta ucitavanja) , isto se odnosi i na svaki drugi telefon.

Ip5 ima prednost zbog izuzetno brze tranzicije procesora u idle rezim ( dok citas nesto a ne diras ekran recimo proc je idle sve vreme) i tu bi potrosnja trebalo da je manja nego na androidima. Zato androidi imaju bateriju veceg kapaciteta;)

Nego, kolika ti je avg potrosnja baterije pri koriscenju i koliko trosi u standby? Ako se dobro secam hd2 je u standby isao 3-5mah, pri koriscenju 200-300

^meni je na S2 oko 1.6%/h u idle rezimu sa 4 sync-a (gmail, twitter, facebook, whatsapp) wifi. Kad iskljucim net, potrosnja mi pada na 0.7%/h

Sto se tice ovog sto si napisao idle rezim, to ima i android... Mislim da sam oko 7-8 sati uspeo da citam knjigu neku, sa mojim telefonom, a da ne pricam tek koliko bi mogao sa Note2... Tako na primer mogu satima da budem na forumu preko tapatalk-a, ali kada bi koristio browser, mogao bi upola manje vremena da budem na istom.

Poslednja izmena:
^meni je na S2 oko 1.6%/h u idle rezimu sa 4 sync-a (gmail, twitter, facebook, whatsapp) wifi. Kad iskljucim net, potrosnja mi pada na 0.7%/h

Sto se tice ovog sto si napisao idle rezim, to ima i android... Mislim da sam oko 7-8 sati uspeo da citam knjigu neku, sa mojim telefonom, a da ne pricam tek koliko bi mogao sa Note2... Tako na primer mogu satima da budem na forumu preko tapatalk-a, ali kada bi koristio browser, mogao bi upola manje vremena da budem na istom.

1650mah * 1,6% = 26.4mah ovo nije normalna idle portosnja. Sustinski broj stvari koje se sinhronizuju je nebitan. Bitna je kolicina podataka koja stize na telefon i koliko cesto se to desava. Npr ako dnevno dobijas 1-5 mailova push to stedi bateriju. Ako primas vise od 2 maila na sat fetch svakih sat vremena ce ti manje uticati na autonomiju.

Ovo za idle me nisi skapirao, procesor upada u idle mnogo cesce od toga a a6 to radi brutalno brzo. Potrazi testove telefona mrzi me da sad trazim neki sajt je poredio koliko brzo pada u idle.

Ja ne znam kako ljudi koriste tel kad izgura 4 dana. Imam 4s, i koristim ga, poprilicno aktivno, ako izgura 1 dan ja sam zadovoljan, i to 7 sati upotrebe.
Ali ako mu pogasim sve zivo, i samo posaljem koju poruku i pricam. pretpostavljam oko 2 dana, ali onda mi ne treba ovakav telefon. Mozda 6303 ili tako nesto.

^^
+1 :)

1650mah * 1,6% = 26.4mah ovo nije normalna idle portosnja. Sustinski broj stvari koje se sinhronizuju je nebitan. Bitna je kolicina podataka koja stize na telefon i koliko cesto se to desava. Npr ako dnevno dobijas 1-5 mailova push to stedi bateriju. Ako primas vise od 2 maila na sat fetch svakih sat vremena ce ti manje uticati na autonomiju.

Ovo za idle me nisi skapirao, procesor upada u idle mnogo cesce od toga a a6 to radi brutalno brzo. Potrazi testove telefona mrzi me da sad trazim neki sajt je poredio koliko brzo pada u idle.

Baterija je vec oslabila, a i treba sad da uzmem novu. Sinoc sam bas napunio telefon, bez neta mi trosi 0.2% bateriju u deep sleep-u. Kad dodjem kuci odradicu isto to samo sa ukljucenim netom, pa cu ti bas reci koliko trosi sa ukljucenim netom. Lupio sam da je 1.6%, ali mislim da je otprilike toliko. mozda bude manje negde oko 1%/h .. . Nisam puno obracao paznju.

Meni ip5 nikad nije ostao prazan sa jutarnjim punjenjem.Ali 3g ne koristim.

Ne znam odakle toliko kratko trajanje baterije na iPhonetu, upravo sam se vratio iz Crne Gore i mogu iz prve ruke da vam kažem koliko mi je trajala baterija na mom, sada već vremešnom iPhone 4. Kada sam stigao skapirao sam da sam zaboravio punjač, pa sam morao da budem siguran da će mi baterija trajati što duže.
Telefon je bio uključen svaki dan, od nekih 8h ujutro, pa sve do 23h. Sve pogašeno, osim onoga što mora da radi da bi mogao da primam poruke i pozive. Primio 10-ak poruka, obavio 2 razgovora od po 5 minuta, proverio poštu preko Wi-Fi-ja jedno 2 puta i posle 7 dana ovakvog korišćenja baterija je bila na oko 35%. Ni ja nisam mogao da verujem, ali je tako. Po meni ovo je jako dobra i izdržljiva baterija, do sada nisam mogao da procenim kako treba, jer je svaki dan nemilice trošim na sve i svašta, pa uveče skoro uvek bude u crvenom, ali ako se čovek kontroliše telefon može prilično dugo da radi.

Bez prepucavanja, moliću.

Ja ne znam kako ljudi koriste tel kad izgura 4 dana. Imam 4s, i koristim ga, poprilicno aktivno, ako izgura 1 dan ja sam zadovoljan, i to 7 sati upotrebe.
Ali ako mu pogasim sve zivo, i samo posaljem koju poruku i pricam. pretpostavljam oko 2 dana, ali onda mi ne treba ovakav telefon. Mozda 6303 ili tako nesto.

Ne koriste ga nikako.

Uzeh i5 simfree prekjuče i ekstremno sam zadovoljan baterijom. Juče sam imao oko 3-4 sata usage, a baterija je bila na 50%. Uključeno milion sinhronizacija, gmail, poslovni mail sa 15 minuta fetch, fb, twitter, whatsapp, viber, hangouts, instagram, foursquare...

Koji si telefon imao pre toga? Jel Gnex?

Da.

Pa onda naravno da ce biti odusveljen baterijom :)

Da, imao sam Gnex, al' ovo je stvarno odlično, kapiram da mogu da naguram 7h screen on, što mi je fenomenalno.

Kacio sam na nekoj od prethodnih strana ss Battery usage-a. 7h screen on-a i 40ak stand by, gomila sinhronizovanih naloga, to je kod mene manje vise svakodnevno stanje. Samo Wifi surf trosi oko 9-10% baterije na sat.

Poslednja izmena:
ja sa cetvorkom mogu samo da sanjam toliki battery life :)

Mozda ti oslabila baterija? :)

pa ne bi trebalo da je oslabila, skype ne koristim

jedino sto mi je wifi uvek ukljucen, kuci i na poslu imam rutere na koje se sam nakaci, a napolju je edge ili 3g zavisi od dela grada i zavisi da li mi je bitno da nesto brzo vidim

imam dosta talk time, ali opet to je telefon

Nazad
Vrh Dno