Šta je novo?

Kineski manje poznati brendovi, clones-free (FAQ u prvom postu)

sto bi mi smetala? Kucam viber, kucam sajtove ili bilo sta. Mnogo je sporije i sa vecim procentom greske. Godinama nisma hteo da predjem sa qwerty telefona na touch ,ali vise nije bilo izbora, jako ogranicen broj modela a da valjaju. malo malo,pa trazim bluettoth tastaturu. Ako neko zna, da li ima univerzalna tastatura , kao npr ovo?

http://www.bidorbuy.co.za/item/93214135/iPhone_4_4S_Bluetooth_Keypad_Keyboard_Case.html

Pogledajte prilog 116322
Nisi me razumeo :). Tebi odgovora jer puno kucaš, meni ne jer jako slabo kucam, a i moram priznati da sam se odavno izvežbao na mom Optimusu GT540 čiji ekran po trenutnim standardima ima sada sićušna 3".

@ DukeofSerbia

Ako ti se ne zuri onda cekaj Jiayu G4...

Zar on nije izasao? Ja ga googlam na nekim stranicama...
http://www.jiayumobileshop.com/jiay...-13mp-camera-gyroscope-basic-smart-phone.html
Već sam otkucao - izašao je predprodajni model da zadovolje svoje najveće fanove. Nema ga u prodaji.
Jedva su uspeli da lansiraju i G3S.

Mnogo dobrih stvari procitah za ovaj UMI X2, narocito mu je valitetan displej, ali ne zaostaje ni u ostalim segmentima:
http://www.pandawill.com/umi-x2-sma...-quad-core-android-42-1g-16g-grey-p74765.html

Mozda je bolji izbor od C2...
Kvalitet izrade je slab.
http://www.gizchina.com/2013/06/03/umi-x2-review/

A THL W100 MTK6589 Quad Core Android 4.2 4.5 Inch QHD 540*960 Dual Camera 1GB RAM 1.2GHz Smartphone ?
120 €

Deluje OK, ima li ga neko ?

Mislim C3 ili onaj C2
Baci pogled:
http://www.androidiani.com/forum/thl/299017-thl-w100-quadcore.html
http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=462368

Po meni, ne vredi.

Bilo bi dobro kad bi upakovali 2 komada u jednu kutiju i jos napisu 80$ za mene i velju :D A820 je dual sim?
Imam S Duos i prodam ga za 120€ i dobijem 3 puta bolji fontele bez doplate ili sa malo doplate zbog carine.
A onda ti paket otvori naša carina i proglasi za robu za komercijalnu upotrebu :wave:...

Ja jos nisam pogledao taj vowney ali mi nekako lenovo poznatije pa ne bih ni gledao karakteristike tog vowneya.
A jesam skoro odlucio, cak sam danas poslao mejl lenovosrbija da vidim jel imaju u planu da dodju kod nas sa telefonima. I gledao sam u Madjarskoj na njihovom sajtu i isto ima svega samo nema telefona. Inace sam iz Sombora. Studiram u Ns tako da i to dolazi u obzir. Ali bojim se taj group buy da ne zavrsi kao da ide u komercijalne svrhe pa nas zaebe carina :D
I zanima me jel ima Duke jos neki komentar na ovaj Lenovo? Zasto njegovi neki "naslednici" imaju dual core i skuplji su? Tj na cemu su stedeli kod A820 da mu je ovo cena? ;)
Jači brat A820 je A830. Naslednici nemaju dva jezgra, to su stari modeli koji su vuku na zalihama.

Za informaciju, MT6589 čip je jeftiniji za proizvodnju nego stari MT6575(7), a superioran je u svemu (sem GPS dela).

Poslednji put - A820 nema prednju kameru i blic i objasnio sam da je Lenovo 5. najveći proizvođač mobilnih telefona na svetu u 1Q 2013.
i kao takvi su veliki kupac. Čim si veliki kupac, cena na količinu pada, plus padaju fiksni troškovi po jedinici proizvoda. Ekonomija 101.
I opet - Lenovo prodaje telefone samo u NRK, Indiji, Rusiji i JI Aziji.

Poslednja izmena:
Sad videh ovu temu.. Gospodo, sta bi ste uzeli od tih kineza koje spominjete a da ima full HD ekran. Naravno, da kosta realno, jer za te neke jace cifre svakako vredi uzeti One X ili Samsung S4!
Hvala!

http://www.tmallbox.com/646-19201080

http://www.pandawill.com/mobile-phone-c1/gps-phone-c309.html?resolutions=264
Realo, ni jedan od ovih do 300$ sa FHD ekranom ne vredi, barem po meni.
Mrtav sam ozbiljan i ako si čitao moje poruke video si da sam naširoko pokrio sve segmente od 100 do 600$.
Jednostavno svakom modelu nešto fali. E sad, ako si spreman na kompromise, onda možemo razgovarati.

@dukeofserbia
Pa na onome linku sto si mi dao imas da biras koju ces boju, ima crn i beo, ovo je valjda lenovo a820 bela verzija:
http://www.google.rs/imgres?sa=X&bi...bnh=172&tbnw=240&start=18&ndsp=24&tx=67&ty=78
http://www.dhgate.com/4-5-android-4...enovo/p-ff8080813e4fa94a013e77cc2efa1f44.html
Samo ima male razlike, home taster nije isti, ima li ovaj telefon nekih podverzija?
Reci mi jos ovo, da li Kinezi menjaju android kao svi veliki brendovi i stavljaju neki svoj intrerfejs ili stavljaju "cist" android?
Stvarno nisam znao da postoji beli. Na drugom linku je teški klon i to prilično loš.

Uskoro cemo da se bacimo na kupovinu, treba samo a prebacim pare na karticu, zna li neko sta mi je pametnije, da na karticu stavim dolare ili eure? Vidim da su sve cene u dolarima, mozda cu izgubiti prilikom konverzije valuta?
U Srbiji se sve svodi na evre, barem je tako u Rajfajzen banci, a siguran sam i kod drugih.
Koju god valutu da uplatiš na devizni, biće ti konvertovano u evre.

Mrtav sam ozbiljan i ako si čitao moje poruke video si da sam naširoko pokrio sve segmente od 100 do 600$.
Jednostavno svakom modelu nešto fali. E sad, ako si spreman na kompromise, onda možemo razgovarati.
važi što je taj spreman, ne na kompromise, nego na bilo šta što se ne uklapa u njegov "full ekran za što manje para" čovek je jednostavno krem, i nemoj da mu se obraćaš, sram te bilo

kremisimo!!!!!

Poslednja izmena:
Moja informacija bi svakako koristila svakome, a njegova nikome, jer je besmislena i ne doprinosi temi!

Eto!

Promeni u tvoja. Dečko te posavetovao kao čeveka a ti se ponašaš kao u vrtiću.

Uplaticu onda u eurima, onako sam pitao, cisto provere radi. I ja cu naruciti sledece nedelje, samo nisam nacisto sa kojeg sajta i od kog prodavca, na pandawill-u postoji samo jedna ponuda i to samo crna boja i skuplji su u odnosu na ostale. Na aliexpres-u ima vise prodavaca, ali nema opcije placanja preko paypal-a, ja licno vise verujem paypal-u nego aliexpres-u i njihovoj zastiti kupaca. Dao mi je dukeofserbia neki link, videcu da kupim preko njih, ali treba da navatam Kineza na live chat, cini mi se da je to jedini nacin komunikacije.

Vezano za Intesu. Ja mogu da uplatim i u eurima i u dolarima (imam neku klauzulu vezanu da dolare). Kada kupujem recimo na SD plaćam sa evrima. Kada kupujem satove (zbog odnosa dolar - jen) više mi se isplati da plaćam u dolarima. Intesa za sada mi nije pretvarala dolar u euro, ako sam imao dolare na kartici.

Generalno, treba samo da izračunaš gde ti se više iplati da kupuješ i čime da platiš.

Poslednja izmena:
@lazendic
+1
Ja licno nemam potrebu za tolikim ekranom, a prilikom svakodnevne upotrebe, ta velicina vise smeta nego sto koristi. I cena mi je bitna, sto bi placao nesto sto mi ne treba, jednostavno cu da kupim tablet od 7 ili 10incha i gotovo, ako osetim potrebu za tolikom dijagonalom ekrana. Nekako mi je bezveze uzimati telefon od 5+incha, a ne dobijes ni skroz funkcionalan telefon ni tablet. Mada ima ljudi kojima to odgovara, ovo je neko moje misljenje. E, ima li ovaj lenovo gorilla glass?

Ne verujem. Bilo bi puno da ima i to za tako male pare :D
Joj sto mi sporo prolazi vreme dok cekam da ga narucim :D a tek kako cu se smoriti kad ga budem cekao 3-4 nedelje :s

Vidi, po meni, jedino se isplati uzeti Full HD za sto manje para.
Zasto? Sta mi znaci da uzmem model od 400$, kada ce sa carinom i porezom, vrlo lako dostici 400 eura, a to je onda vec teritorija S4-ke, koje vec sada ima po oglasima za realne pare. A cak i da ga dobijem za 300eura, opet se radi o premaloj razlici, jer za malu doplatu, mozes da dobijes jedan od najboljih telefona danasnjice.

Mada, iskreno ne vidim potrebu za kinezima uopste, kada masa ljudi prodaje budzasto dobre telefona, dobijene od operatera, po zaista dampiranim cenama.
U svakom momentu moze da se uzme recimo Samsung S3 za ~250 - 300€
Isto vazi i za HTC One X... ima ga po smesnim cenama. A jos ako prihvatite da uzmeme malo korisceni...

Naravno, ovo je samo moje misljenje, ali je zasnovano na realnim pokazateljima :)

Dakle, Vojvodo, ako ti nije tesko, molio bih te za par predloga za Full HD telefon, sa kratkim obrazlozenjem zasto taj i pretpostavkom, koliko bi izasao u Srbiji, pa da vidimo, isplati li se...

Hvala!

Poslednja izmena:
@testthenext
Napisao ti je dukeofserbia deta5nu recenziju za svaki model ponaosob, cak i za svakog proizvodjaca posebno. Nema potrebe da se covek ponavlja, samo se vrati par stranica unazad, u principu to su ovi modeli sto se pominju ovde, nema novih. Cak je i navodio mane za svaki model tako da...

Ha ha,pojma nemas kako sporo prolazi ali zato srece nikad vece kad stigne.zavolis ga bas za razliku od fona za koji odes u prodavnicu

Android 4.1.5 ?? Ne postoji ta verzija androida...

Ne postoji, za 10 sec mogu u buildpropu da ti stavim da imas android 765.1.3.

Dakle neki kinez se igrao i napisao je sta mu je palo na pamet kao ovaj iz klipa.

Не знам каква, само знам да постоји...

Ja sam prilicno siguran da 4.1.5 postoji koliko i 4.0.9 :rtfm:

Čitajući modaco, definitivno sam odustao od Vowney V5.

Moja konačna lista za kupovinu:
1. Amoi N828
2. ZTE V967S
3. Lenovo 820

ili možda čak iOcean X7, ali o njemu u odgovoru. Idemo redom...

Saznao sam čitajući forume, da je ALPS najveći kineski kloner (odlično se sećam njihovih HTC Diamond kopija), ali i više od toga - oni snabdevaju manje proizvođače sa pločama i zato se u mnogim firmverima javlja alps. Zanimljivo.

UMI X2 – jedan Italijan je lepo sumirao šta je sve loše.
Disastro o quasi : Peso ed ingombri del terminale
Quindi addio ergonomia ...
Materiali di costruzione mediocri/discre
Sensori fotografici mediocri/buoni
Flash led scadenti
GPS di solito un disastro

Italijan o SAR vrednostima kineskih telefona:
Il SAR è una favoletta ormai che non si applica più. Tutti i telefonini anche i cinafonini sono nei limiti di legge,
tanto che alcuni produttori italiani li rimarchiano e li rivendono come europei tranquillamenti.
L'unico motivo per cui il SAR non viene specificato sui cinafonini è che la legge cinese non lo prevede e quindi loro
perchè dovrebbero fare una misurazione inutile che costa soldi?
I telefonini ormai, anche quelli non "puri" cinafonini" (ma sempre fatti in cina), sono tutti assemblati, fatti dalla stessa componentistica
ecco perchè sicuramente rispettano il SAR.
Il resto è solo un fatto di costi. Vuoi il dato del SAR? Lo vendi in europa, paghi la verifca e ti dicono quant'è... semplice
Non si può chiedere ai cinafonini:
che devono costare poco,
vogliamo la fattura (ma non vogliamo pagare l'iva italiana)
vogliamo il SAR come da legge europea ma compriamo in Cina.
Insomma non si può avere tutto dalla vita, ma sei ti informi alla fine capisci che stare lontano dai cinafonini per il SAR
è come stare lontano dalle donne perchè parlano? Entrambe le cose sono scontate

Poi la cosa che mi diverte di più è che le persone hanno in testa le antenne degli operatori o sono
attraversati dalle antenne di decine di hot spot wifi ma tutti si preoccupano del SAR del cinafonino,
mahhh

Dimenticavo tra poco sapremo il valore del SAR di questo telefonino grazie all'iocean X così ci
togliamo pure questo pensiero
Čovek je lepo objasnio i nema se šta dodati niti brinuti.

Amoi N828 (165 $)
Hrvat na modacu:
Amoi N828 is 4.5"
Got 84% mark at NotebookCheck in-depth review
Got 4/5 mark from users on 3 biggest chinese portals (PConline, ZOL, CNMO)
Got top position (992 votes) on Ydss website in voting (8326 voters, 34 phones) for next MIUI rom candidate (Amoi 820 got MIUI recently)
I believe this is the one to go to.
Recenzija na notebookchecku.
The Amoi N828 has one of the brightest smartphone displays we have ever tested: The screen has a brightness of up to 540 cd/m² and 501,4 cd/m² on average. These values even beat high-end devices, like the iPhone 5 or the Samsung Galaxy S4.
:zgran: :Klanjanje
The sound is very loud, very full and well balanced. The case of the body is designed to amplify the sound.

The maximum volume even suffices to fill a medium-sized room with sound. The sound is not distorted but clear and well differentiated.
Konačno Kinez sa odličnim zvučnicima i bez ikakvih audio problema :Klanjanje!
Apart from those weaknesses, the Amoi N828 is a really good device. For its features and quality you can easily spend twice the amount for a smartphone from the established brands: A system performance that is typical for mid-range smartphones, a bright screen with high viewing angle stability, solid processing, a pleasant look and feel, good battery runtimes, and a Dual-SIM option.

For 180 euros the Amoi N828 is a real bargain, whose weaknesses can be overlooked. Those who are looking for a prestigious device that is flawless right down to the last detail should look for something else.
Što je rek'o hrvat, to je to.

Postoji ogromna podrška zajednice (veliki broj ROM-ova). Treba još samo da proverim da nema nekih prijavljenih problema u radu. Na osnovu svega navedenog je bolji od A820 i V967S za sličnu cenu. Za prodavca, pogledati ovde.

Poslednja izmena:
http://balkanandroid.com/najpristupacniji-1080p-4-jezgarni-telefoni/

Zanimljiv tekst i odgovor texthenext-u.

Shvatam da nemam ni sada FullHD, i da mi to nije uopste bitno. Lenovo je jeftiniji i kontam da cu biti prezadovoljan. Nije problem da kupim i neki skuplji od tih, ali nemam potrebu za tim.
Zanimljiv članak, al' već sam iz aviona našao kardinalnu grešku – X7 nije uopšte debeo 10,8 mm, već je tanak (8,95 mm)!. Šta tek da otkucam za top komentar ispod članka
Malo sam istraživao i Custum rom je teško naći, a očekivati zvanični update je malo nerealno.
Ljubi ga majka. Istraživao je i nema zvaničnih i custom ROM-ova .

http://www.antutu.net/view.shtml?id=6762

testthenext

Krenuću od nazad:
Dakle, Vojvodo, ako ti nije tesko, molio bih te za par predloga za Full HD telefon, sa kratkim obrazlozenjem zasto taj i pretpostavkom, koliko bi izasao u Srbiji, pa da vidimo, isplati li se...

Hvala!
Moj izbor – iOcean X7 Young ili Youth (kako koji prodavac prevede, samo nemoj Basic). Cena varira oko 220 $. Telefon je ultrapopularan.
Teme:
http://www.androidiani.com/forum/iocean/276892-iocean-x7.html
http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=422313
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2177023
http://www.htcmania.com/showthread.php?t=562704

Dolazi sa dve baterije od 2.000 mAh. Može se kupiti i pojačana od 3.000 mAh (15-20 $). Koristi čist Android (ima i srpski u zvaničnom ROM-u). Ogromna podrška zajednice sa brdo ROM-ova. Koristi proverene komponente od THL-a. Ne sviđa mi se što koristi microSIM u SIM1 (3G) slotu. Ekran je od stakla, nije Gorilla, ali je OGS. Vizuelno kopira Oppo Find 5. OK autonomija.
Čitam teme, ali ne može brže jer su ogromne. I mene lično interesuje.

E sad, ne vezano za model.
Vidi, po meni, jedino se isplati uzeti Full HD za sto manje para.
Nisi objasnio šta to revolucionarno donosi 1080p rezolucija na 5"? Ja zaista ne vidim ništa osim marketinga .
Ista priča i sa megapiksleima u kamerama. Kao da je to najbitnija stvar (što više, to bolje).

Zasto? Sta mi znaci da uzmem model od 400$, kada ce sa carinom i porezom, vrlo lako dostici 400 eura, a to je onda vec teritorija S4-ke, koje vec sada ima po oglasima za realne pare. A cak i da ga dobijem za 300eura, opet se radi o premaloj razlici, jer za malu doplatu, mozes da dobijes jedan od najboljih telefona danasnjice.
Ako si čitao temu, dogovoriš se da ti Kinez stavi nisku cenu telefona (60-80$). Zar ti misliš da carinik ima vremena da traži po interentu tvoj kung-fu (Dzekson©) telefon? Kod nas je ista priča kao i u Evropi, s tim što tamo propuštaju telefone sa nižim lažnim cenama, ovde ne. Ako ti se već zadesi da te carina nagazi, lepo odbiješ da preuzmeš robu i biće vraćeno prodavcu. Niko te ne može naterati da moraš preuzeti. Onda pokreneš PayPaly spor za povraćaj novca jer ti Kinez ne može isporučiti robu.
I debelo grešiš oko kineskih telefona! Ostavio sam poruku o njihovim skupim modelima koji su potpuno u rangu sa Galaxy S3, One, Note II, Optimus G Pro ili su i bolji. Ljudi po Evropi, Rusiji i Aziji ih kupuju i uživaju.

Mada, iskreno ne vidim potrebu za kinezima uopste, kada masa ljudi prodaje budzasto dobre telefona, dobijene od operatera, po zaista dampiranim cenama.
U svakom momentu moze da se uzme recimo Samsung S3 za ~250 - 300€
Isto vazi i za HTC One X... ima ga po smesnim cenama. A jos ako prihvatite da uzmeme malo korisceni...
Onda si promašio temu.

Navedi nam, koji to Android telefon u Srbiji i po damping cenama može da parira jednom Lenovu A820 (150 $) ili Amoiu N828 (165 $)? Ne mora da je čak ni dual SIM.

Naravno, ovo je samo moje misljenje, ali je zasnovano na realnim pokazateljima :)
Tvoje mišljenje koji nije zasnovano na realnim pokazateljima ;).

Djikos ako imas nekoga ko krade telefone onda ok :D
S2 je 230€ star jedan dan.

Inace Duke opet dobri predlozi. Ostajem pri Lenovu jer mi ne treba 5 inchi, dosta je meni 4,5 ;) (mislim u odnosu na zte)
Lenovo na tmallbox-u sada 156$ (bio 152).

Čitao sam malo, ali slabo nalazim konkretna iskustva sa carinjenjem. Kad su mi pre godinu ipo kinezi slali ZTE Skate, morao sam da platim tnt-u pripremu carinske dokumentacije, koja je bila duplo skuplja i od carine i dostave zajedno. Pitanje je da li, ako se šalje običnom poštom a ne ovim fensi kuririma, moće da se izbegne taj trošak "pripreme carinske dokumentacije" ?

Nazad
Vrh Dno