Šta je novo?

Kineski manje poznati brendovi, clones-free (FAQ u prvom postu)

Bilo bi dobro kad bi upakovali 2 komada u jednu kutiju i jos napisu 80$ za mene i velju :D A820 je dual sim?
Imam S Duos i prodam ga za 120€ i dobijem 3 puta bolji fontele bez doplate ili sa malo doplate zbog carine.

Ha, ha, pa kada bi nam ovo proslo cak bi ti i ostalo za pice. Jesi li i ti zagrizao za ovaj telefon, ja sam poprilicno siguran da cu ga naruciti, u najgorem slucaju cu proci sa 155e, a to je opet manje nego sto bih dao za neki telefon priblizih karakteristika, prvi koji mogu da mu pariraju su prestigio 4500 i lg l9, a ni jedan ni drugi ne kostaju manje od 190e u oglasima. Odakle si Lazendic365?

I ja ću da prelomim kao i vi i razmišljam se između lenovo i onog vowneya što oće duke. Neki group buy :D?

Semafori drze kratko i moram da pazim kad krecem pa mi je zafo bitno da sto brze otkucam i sa manjim procentom ispravki i gresaka.u svakom slucaji da ae naviknem moram.

Ja jos nisam pogledao taj vowney ali mi nekako lenovo poznatije pa ne bih ni gledao karakteristike tog vowneya.
A jesam skoro odlucio, cak sam danas poslao mejl lenovosrbija da vidim jel imaju u planu da dodju kod nas sa telefonima. I gledao sam u Madjarskoj na njihovom sajtu i isto ima svega samo nema telefona. Inace sam iz Sombora. Studiram u Ns tako da i to dolazi u obzir. Ali bojim se taj group buy da ne zavrsi kao da ide u komercijalne svrhe pa nas zaebe carina :D
I zanima me jel ima Duke jos neki komentar na ovaj Lenovo? Zasto njegovi neki "naslednici" imaju dual core i skuplji su? Tj na cemu su stedeli kod A820 da mu je ovo cena? ;)

Poslednja izmena:
I ja sam zagrizen da uzmem zeni Lenovo A820.
Pratim temu i cekam da nadjem gde je najpovoljnije da narucim telefon a da je Free Shipping.
Takodje u obzir dolazi samo placanje paypal-om.

Evo 1 benchmark review

Ha, ha, svasta mozes ocekivati od nase carine, ali ne verujem da mogu da naplate paket kao komercijalnu posiljku na samo 3 komada. Mozda Kinezi daju neki popust na toliki broj komada, mozes se sa njima i cenjkati, znam likove koji su to radili. Koji su to dual core telefoni skuplji od ovog a820? I meni se svidja vise lenovo zbog brenda, dobar je i taj womney, ali nema na primer nigde navedenu SAR vrednost, ja ponekad malo vise pricam telefonom, pa mi se nije zezati sa tim, lenovo ima taj atest i cak veoma nisku vrednost SAR-a, ova rezolucija na ovu dijagonalu je sasvim prihvatljiva, ne treba mi hd rezolucija, obzirom da je baterija 2000mah, to bi mi samo jelo bateriju, za moje potrebe ovo je sasvim dovoljno sto se specifikacija tice. Ako sa ovom baterijom bude drzao ceo dan sa malo zahtevnijom upotrebom, onda odlicno. Ne znam da li postoji neka jaca verzija baterije za ovaj telefon?
@svileni1982 je narucio ovaj telefon, citao sam njegove postove, zadovoljan je brzinom, izradom, ali ga duze vreme nema na temi, moracu da mu posaljem PP.

Ma gledao sam neke random lenovo modele pa nisam naisao ni na jedan ovako dobar a jeftin pa reko zanima me gde su zakinuli, ako jesu :)
Vidis nisam ni razmisljao o popustu za kolicinu. Bilo bi dobro da se organizujemo samo mozda je problem daljina. Ali sve se resi postom i tako to.

Ako daju neki osetni popust mozemo se organizovati, ako daju par dolara, to nije vredno truda, jer cemo vise potrositi saljuci jedan drugom telefone nego da smo uzeli pojedinacno.
Poslao am svilenom PP, videcu kakvi su njegovi utisci posle par nedelja koriscenja, ma ovo je realna cena na Kineskom trzistu, ovakvi modeli kostaju otprilike ovoliko, Evo womney kosta malo vise, ali isto toliko i vise nudi...

Au nisam znao za ove testove grafike. Moj Duos je ocajan. Moram a820 uzeti :D

Edit:
Lenovo 39000
Duos 21000
Na an3Dbench XL

Poslednja izmena:
Ha, ha, ma mani sinteticke testove, realan rad je bitan, neka on nema bagova kocenja, zaglupljivanja, a to koliko ce poena da osvoji na sitentickom testu me ne zanima, ionako ne igram igrice preko telefona :). Ako mozes da izvuces tu cenu, prodaj odmah, ovo je avion za duos :). Inormativno, koliko samsung s2 izvlaci na tom testu poena?

moj stari lg2X se jos dobro drzi,skor 32147 :D
elem,zanimljiv je taj lenovo A820,vidim da bi ga vas dosta uzelo,i to uglavnom zenama :D moja zena mi isto trazi nov fon,uslov joj je dual sim i veci ekran od sadasnjeg xpiria mini. za lenovo je cula,za ostale kineze koje ovde spominjemo naravno nije,tako da cu malo detaljnije da pogledam A820.

edit. a i SAR vrednost je bitna,ne silazi sa telefona po pola sata,jos bi tu bio i njen poslovni sim gde su umrezeni,zlo i naopako,zenska posla,kako ih ne mryi da toliko pricaju :D

Poslednja izmena:
moj stari lg2X se jos dobro drzi,skor 32147 :D
elem,zanimljiv je taj lenovo A820,vidim da bi ga vas dosta uzelo,i to uglavnom zenama :D moja zena mi isto trazi nov fon,uslov joj je dual sim i veci ekran od sadasnjeg xpiria mini. za lenovo je cula,za ostale kineze koje ovde spominjemo naravno nije,tako da cu malo detaljnije da pogledam A820.

Pa to :)
I meni je uslov da je neki iole poznat brend, a naravno i da je kvalitet u klasi sa ostalima.
Sta mi vredi da joj uzmem Zopo 980 il neki slican. Mislice da sam hteo neko ****** sa pijace da joj uvalim :D

Realno, vecina zenskog roda nesto ne cacka naprednije telefone i isti im sluze osim osnovne svrhe za face i kao ukras :d

edit. nadam se samo da je kamera bar prosecno dobra, jer joj je i to bitno...mada vec vidim pitanje "A kakav je to telefon bez blica ? ili Nema prednju kamericu!?" :D

Poslednja izmena:
ma i ovo bi joj bilo puna kapa,uglavnom bi bilo neiskoriscen potencijal,ponekad igra igrice tipa temple run i slicno. camera joj je bitna ali ne toliko,posto mi trazi i foto aparat,neki bolji od canona a530 koji sad imamo ... alo zeno pa ja sam azotarac,smenski radnik,odakle mi :wall:

Evo sta mi je je odgovorio @svileni1982 na moje pitanje kako je zadovoljan sa telefonom posle par nedelja koristenja, u pitanju je naravno lenovo a820, nadam se da se nece ljutiti posto citiram njegovu PP, ali ce svakako biti zanimljivo ljudima koji hoce da kupe ovaj telefon:

"Cao,

Nisam posecivao forum par dana, na letovanju sam
Nisu se promenili utisci, sada sam jos vise yadovoljan telefonom.
Instalirao sam mu custom firmware, baziran na oficijalnom software-u i telefon prosto leti,
Radi savrseno, nijednom se nije zaglupeo niti resetovao sam od sebe.
Danas sam doputovao u Grcku, koristio sam navigaciju vecim delom puta, savrseno i brzo hvata satelit, tako da mi je prilicno pomogao. Kvalitet izrade je jako dobar, obzirom da telefon kosta 120e. Ekran je savrsen, vidi se super pri dnevnom svetlu.
Sto se mojih zahteva tice, koristim ga jako puno za pozive, za surf na netu, stalno mi je ukljucena sinhronizacija mejlova, kontakata, raznih mesingera i baterija lagano izdrzi dan ipo.
Zakljucak, ja sam prezadovoljan telefonom, ovo mi je jedna od najboljih kupovina ikada.
Nisam ljubitelj skupih telefona, jer kada je skup ocekujes da radi savrseno. E ovaj to upravo radi za tri puta manje para
Jedino je problem carina jer su upoznati sa markom lenovo i naplatili su mi carionu i pdv 2800 dinara. Kinez je napisao 70 dolara ali su ga oni po svojoj proceni carinili na 100 dolara. Recimo zopo c2 je verovatno za klasu bolji tel, ali obziron da oni ne znaju za tu marku iako on kosta 70 posto vise, oni ga ne carine, prolazi kao da kosta 50 dolara.
toliko od mene, nadam se da sam vam pomogao malo a sada odoh da uzivam i da se odmaram"

a kako se dobijaju ti kuponi za popust, kako to funkcionise?

a kako se dobijaju ti kuponi za popust, kako to funkcionise?

Verovatno mislis na kupone na Aliexpress-u.
Ja od kada sam registrovan s vremena na vreme dobijem mail sa kuponom od 5$ popusta.
Odaberes artikal koji zelis da kupis i na samom kraju kupovine imas opciju da iskoristis kupon za popust i onda treba da paste-ujes kod, koji si dobio u mail-u.

da, na njih sam mislio. nisam registrovan tamo, al ok, nije lose 5$ popusta ;)

Za carinu sam znao, ipak je lenovo poznat brend, i nasi carinici, ma kako tehnicki bili nepotkovani, ipak znaju za njega. Mada i da ga ocarine na 100usd, kao sto su ga ocarinili svilenom1982, izadje te 140e, sto opet nije tako lose. Mada uz malo srece moze da se prodje i jeftinije, kontam da treba staviti da je telefon u pitanju i neku cenu od 70usd, samo Kinezu treba reci da posalje kao fizicko lice, mozda se izbegne carina, u tom slucaju kostao bi 125-130e.

Samo me interesuje od nekog iz prve ruke, da li se preko Aliexpress-a moze placati paypal-om?

ma i ovo bi joj bilo puna kapa,uglavnom bi bilo neiskoriscen potencijal,ponekad igra igrice tipa temple run i slicno. camera joj je bitna ali ne toliko,posto mi trazi i foto aparat,neki bolji od canona a530 koji sad imamo ... alo zeno pa ja sam azotarac,smenski radnik,odakle mi :wall:

Sine, delim tvoju muku ja sam malo dalje od tebe na putu ka starcevu.....
Ja samo vise ne zelim da ovoj fckin drzavi dajem leba preko pogace, nek se malo sama potrudi (koji sam sad perpetum mobile izgovorio ni sam ne verujem :S:)

Ima neko neku ideju sta kako i gde da ovoj drzavi manje placamo?
Eto ideje za neki projekat samozaposljavanja ala sverc komerc :D

@velja
Hvala sto si preneo utiske. Sad mi se jos vise svidja.
Uglavnom hoce sad i moja sestra da menja telefon :D
E sad ko ce prvi da skupi mu*a da proveri carinu :D Eto ja ako odlucim moguce da za koji dan porucim 2 komada. Nadam se da bi hteo kinez da pakuje zajedno i da napise 80$ :D
I sad je pitanje odakle naruciti. Pandawill mi izgleda najozbiljnije ali tamo izadje 130 evrica u startu :s plus ne znam jel daju neke kupone? I da li bi pisali neku drugu vrednost na kutiju?

Aha pa dobro.
Iskreno nisam nesto zagledao slike ali kontam sebi crni i sestri beli.

A THL W100 MTK6589 Quad Core Android 4.2 4.5 Inch QHD 540*960 Dual Camera 1GB RAM 1.2GHz Smartphone ?
120 €

Deluje OK, ima li ga neko ?

Mislim C3 ili onaj C2

Svima vama -

Spediterske usluge obavlja trenutno podosta firmi iz srbije. to su ljudi koji idu konkretno do Shanghai-ja (roba malo jaceg kvaliteta overall), Guangzhou-a, Pekinga i Tianjin-a (odeca) i Hong Konga (elektronika + Shenzhen) na nedeljnom nivou. Moj spediter radi u beogradskom ogranku lufthansa-e, a po njegovim recima i po mojem licnom iskustvu svi ti gradovi su puni srba. "Piz*a ti materina kineska" je recenica koju mozete da cujete u svakom vecem trznom centru. Ako hocete da dovlacite telefone bez bojazni da vas ne pokrade ova carina, nadjite nekog, ima toliko spediterskih kompanija koje mahom rade u kini

ASV, Intersped, Luka Beograd, taksped, Air sped, Fair, Lagermax, K&M, Novosped, Trans Union ... mora da neciji teča zna neciju kevu od shuraka. :)

Poslednja izmena:
Svima vama -

Spediterske usluge obavlja trenutno podosta firmi iz srbije. to su ljudi koji idu konkretno do Shanghai-ja (roba malo jaceg kvaliteta overall), Guangzhou-a, Pekinga i Tianjin-a (odeca) i Hong Konga (elektronika + Shenzhen) na nedeljnom nivou. Moj spediter radi u beogradskom ogranku lufthansa-e, a po njegovim recima i po mojem licnom iskustvu svi ti gradovi su puni srba. "Piz*a ti materina kineska" je recenica koju mozete da cujete u svakom vecem trznom centru. Ako hocete da dovlacite telefone bez bojazni da vas ne pokrade ova carina, nadjite nekog, ima toliko spediterskih kompanija koje mahom rade u kini
ASV, Intersped, Luka Beograd, taksped, Air sped, Fair, Lagermax, K&M, Novosped, Trans Union ... mora da neciji teča zna neciju kevu od shuraka. :)

Da znam nekoga ne bih se ja zezao sa carinom :). Probacu da nadjem nekoga, ali ce to tesko da ide, u svakom slucaju narucujem ovaj telefon, jedino sto cu gledati je nacin placanja, paypal je obavezna stavka.

Nazad
Vrh Dno