Šta je novo?

Kineski manje poznati brendovi, clones-free (FAQ u prvom postu)

Da znam nekoga ne bih se ja zezao sa carinom :). Probacu da nadjem nekoga, ali ce to tesko da ide, u svakom slucaju narucujem ovaj telefon, jedino sto cu gledati je nacin placanja, paypal je obavezna stavka.

+1

Ja isto ne znam odakle da uzmem. Jutros sam nesto gledao po netu ali meni pandawill najozbiljnije izgleda i sigurno ne bih imao problema ali su skuplji majku im :s Ne znam jos sta da radim. 130€ bih voleo da me izadje sve ali tesko. I nesto ne mislim da ce pasti cena nego bolje sto pre uzeti.

LJudi , morate malo da rizikujete,a posle je i sladje kad dobijete sta ste hteli.
Ja bih samo preporucio jednu stvar a to je da kada se spremite da kupite,ubacite pare na karticu,uvatite kineza na live chat (pandawill) da pitate da li na stanju ima,sada i odmah. Ako ima,zamolis ga da saceka dok kupi,kupis,das mu transaction ID i kazes da napisu manju cenu (ili sta vec hocete).Ako pobegne kinez, ima da se vade da je prodato,nije na stnjau slicno,pa da cekate kao ja mesec dana.

ZOPO C2 Platinum na akciji u Pandi, nesto nabrijaniji od osnovne verzije i nesto skuplji. Razmislja li iko osim mene o njemu? :D Da li je vrijedan novca i rizika?

Ja isto ne znam odakle da uzmem. Jutros sam nesto gledao po netu ali meni pandawill najozbiljnije izgleda i sigurno ne bih imao problema ali su skuplji majku im :s Ne znam jos sta da radim. 130€ bih voleo da me izadje sve ali tesko. I nesto ne mislim da ce pasti cena nego bolje sto pre uzeti.

Na pandawill-u imas samo jednu ponudu od 167usd, ni boju ne mozes da biras, mislim da se moze naci na stanju ovaj telefon, ne verujem da je toliko atraktivan. Samo birajte one sajtove gde mozes da placas paypal-om, to je najsigurnije, samim tim sto nemas tu opciju sansa da te neko zezne postaju vece.

Sa kog sajta su kupovali naši ljudi sa foruma? Sa Alija ili nekog drugog ?

Uskoro cemo da se bacimo na kupovinu, treba samo a prebacim pare na karticu, zna li neko sta mi je pametnije, da na karticu stavim dolare ili eure? Vidim da su sve cene u dolarima, mozda cu izgubiti prilikom konverzije valuta?

@veljo
Mislim da je bolje eure jer ce sa dolarima prvo konvertovati u eure pa nazad u dolare. Tako se pricali pre :eek:
Meni plata sledece nedelje tako da cu onda pazariti verovatno ;)

Malo mi je cudan ovaj nacin trosenja baterije, ovako mali procenat za ekran zopo c2, moze neko da postavi sa svog c2 da uporedim

To su softverske greske... Ili je nesto u system-u ili je problem prikaza tog dela o potrosnji baterije.

Ne razumem uopste smisao tvog odgovora? Na koji nacin doprinosi kvalitetu diskusije??? Sta tebe bre boli uvo sta ce meni full HD????

Srbine, moje pitanje je bilo, jasno i glasno:

"Koji Full HD model sa tih sajtova vredi uzeti?"

Tvoj odgovor implicira da sam ja glupav i da uzimam nesto samo zato sto Samsung S4 ima full HD displej, ali ti si tu, o prepametni, da me prosvetlis sta meni zapravo treba!

Nemam zivaca da se svadjam po internetu, ali vidim da je vreme da pobrisem sve domace forume!
Naucite se ljudi da odgovarate na pitanja, SAMO ako to doprinosi kvalitetu diskusije!!! Niko vas nije pitao za misljenje da li meni nesto treba JER cim sam to trazio, znaci da mi TREBA!

Zasto? Moje pare, moj izbor, ako imas savet STA UZETI, iznesi ga i obrazlozi, ako nemas, bolje cuti da misle da si pametan!
slušaj me ovamo, ovo je javni forum i javno se diskutuje i raspravlja o svemu. ovo nije forum koji je specijalno napravljen za tebe da dođeš ovde i postaviš pitanje, a svi da se polome da ti daju što bolji i detaljniji odgovor. šta si ti na ovom svetu? sam si rekao, tvoje pare, tvoj izbor, uzmi šta oćeš kad si već tako pametan i prozivaš ljude, šta će ti pomoć. pisano je o svim modelima već, ali tebe mrzi da pročitaš. owim sve što je napisao je istina i hteo je da ti kaže da možeš da uzmeš i druge uređaje u obzir, a ne samo full hd i owim je za tebe lord gospodin nekulturni stvore. pominješ krem domaćeg it-a, pa šta ćeš onda ti ovde? sebe smatraš kremom, a pitaš takvo banalno pitanje. krem će da diskutuje o karakteristikama, mogućnostima, overkloku, načinima da poboljša i ubrza uređaj, neće tebi da odgovara na glupa pitanja. krem neće da dođe i ZAHTEVA odgovor na totalno *****no pitanje.

Poslednja izmena:
Danas je dosao neki update sistema pa cu vidjeti ima li kakvih promjena u vezi s ovim

Jeste malo bzvze pitanje, nije novi clan pa da ne zna da je red prvo da pretrci preko teme a ne na gotovo, dajte mi...

Jeste malo bzvze odgovor, hocu da imam 300 ks i da vozim po gradu, hocu...

Jeste malo bzvze reakcija...

Jeste malo bzvze sirenje tenzije... :) Opusteno momci... :)

@veljo
Mislim da je bolje eure jer ce sa dolarima prvo konvertovati u eure pa nazad u dolare. Tako se pricali pre :eek:
Meni plata sledece nedelje tako da cu onda pazariti verovatno ;)

Uplaticu onda u eurima, onako sam pitao, cisto provere radi. I ja cu naruciti sledece nedelje, samo nisam nacisto sa kojeg sajta i od kog prodavca, na pandawill-u postoji samo jedna ponuda i to samo crna boja i skuplji su u odnosu na ostale. Na aliexpres-u ima vise prodavaca, ali nema opcije placanja preko paypal-a, ja licno vise verujem paypal-u nego aliexpres-u i njihovoj zastiti kupaca. Dao mi je dukeofserbia neki link, videcu da kupim preko njih, ali treba da navatam Kineza na live chat, cini mi se da je to jedini nacin komunikacije.

Na ovom delu foruma postaje opasno boraviti :). Evo ovo su neka moja iskustva sto si tice full hd rezolucija na ovolikim ekranima, jedan drugar ima galaxy s4, drugi soxy xperia s, neku preteranu razliku u ostrini slike nisam video da budem iskren. Jedina razlika je u zasicenosti boja, svi znamo da su na amoled ekranima boje intezivnije. Neki preterani benefit od tolike rezolucije nemas, ali je iluzorno diskutovati da li to nekom treba :). Za mene je to bespotrebno zbog baterije. Ali nema potrebe da skrecete sa ove teme jer smo poprilicno kvalitetno diskutovali, narocito dukeofserbia, i otvorili ljudima neke nove mogucnosti sto se tice kupovine android telefona tice.

Znas kako ja razmisljam. Posto ovaj fazon radi kod nas mozda radi i kod kineza. Uplaticu pare, otici na pandawill, kliknuti "Saw better price" i nadati se da ce mi spustiti na 152$ kao na tmallbox. Ako spuste onda super. Plus su mi sigurniji, plus mi odgovara crni. ;)

+ smara me da citam vase prepiranje pa premestite se na pp ako nije problem.
Ovde se zagrejalo oko a820 i c2 pa bih o tome i da citam.

Poslednja izmena:
Znas kako ja razmisljam. Posto ovaj fazon radi kod nas mozda radi i kod kineza. Uplaticu pare, otici na pandawill, kliknuti "Saw better price" i nadati se da ce mi spustiti na 152$ kao na tmallbox. Ako spuste onda super. Plus su mi sigurniji, plus mi odgovara crni. ;)

Javi kako ce proci da i ja uradim isto :D

Ova tema je pocela pre par meseci i u njoj se govori o moru modela.
A mene zanima samo full HD, sve ostalo je vec toliko jeftino, da zaista ne vidim sta ce mi kinezi za to. To je naravno moje glediste! Covek je, istina lepo sistematizovao svasta, a ja sam samo pitao za preporuku, koji je Full HD model TRENUTNO aktuelan! I ne vidim sta je tu lose sto sam pitao. U ovom svetu se barem situacija menja nedeljno, a ne mesecno! Moja informacija bi svakako koristila svakome, a njegova nikome, jer je besmislena i ne doprinosi temi!

Eto!

jos gore. swift key lepo menja reci,ali su dugmici mnogo mali. Jel mogu da se povecaju? samo vidim teme razlicite i big ,medium size i small,ali nije kao standardno.osim toga nema zvuk kada klikcem

Ima da povecas tastaturu, ima zvuk, ima vibracija. Sve ti je u opcijama. No ovde nije to tema. Postoji tema za aplikacije na forumu.

Probaj, ako ti crni odgovara onda nemas sta da se razmisljas. Ja cu videti ko omogucava placanje preko paypala pa cu odluciti.
Uglavnom ovaj lenovo je jedan od best bay modela, mozda nema hd rezoluciju ekrana, ali su mu ostale specifikacije odlicne za ove pare. C2 je odlican, kao i womney ali mi brend lenova nekako vise uliva poverenje. Narucicemo, pa cemo da vidimo kakvi ce biti utisci.

Bio sam zauzet, pa nikako da se logujem na forum. Prvo moja poruka oko modela, pa odgovori.

PAŽNJA

Nikakva zajednička kupovina ne dolazi u obzir i ne pitaj te zašto. Takođe, kupovina dva telefona u jednoj turi je vrlo hazardna!

Poslednji put ću ponovi neke stvari u odgovorima koje su već otkucane. Ne mogu više kucati jedno te isto.
Izvinjam se što sam malo frustriran, tema je brzo narasla i ne mogu se stalno ponavljati :wave:.

Krenimo dalje.

Koga interesuje, SAR test rezultati za neke ZOPO modele. Koliko vidim, prilično su niski, što je odlično.

Primetio da sve više kineskih telefona koristi micro-SIM za SIM1 (3G) slot. Meh :S:.

Moram priznati da mi se bio počeo sviđati Jiayu G3S. Ima čak i srpski. Hardverski mu se nema šta zameriti (baterija velikog kapaciteta i Gorilla staklo su ogroman plus). Moram iščitati po forumima kakav mu je softver i da nema nekih kritičnih bagova. Root postoji (isti je za sve MT6589 modele). Zanimljivo je da se kod svih prodavaca razlikuje težina telefona :S:. Nisam još naleteo na takav slučaj.

Odlična recenzija prethodnog G3 na holandskom.

I još jedna:
[YOUTUBE]LkYjzWVKczE[/YOUTUBE]

Posle poduže istrage na ruskim forumima sam odustao od G3S. Jiayu ima lošu kontrolu kvaliteta i sve što je Holanđanin negativno naveo za G3 je masovno prijavljeno kod Rusa. Pošto je G3S nov model i nema iskustava, odustao sam.

Takođe, žalbe na mikrofon i slušalicu kod Vowney V5 na Modacu nisu usamljene – i Kinezi su ih prijavili, a kompanija je bahata i zatvara takve teme na svom forumu i banuje korisnike. Naravno, postoje ljudi koji nemaju taj prolem što me dovodi do zaključka da je u pitanju loša kontrola kvaliteta ili je izašla takva serija. Van toga, za sada, model je je odličan i kida za taj novac. Dakle, ako dobijete primerak bez eho problema, uboli ste džek-pot :banana:.

Recenzija Lenova A820 na ruskom i fotografije na Flickru.
Koga interesuje telefon, obavezno baciti pogled na ruski 4pda i Android italiana.
Koga mrzi čitati, skraćeno: manje-više su svi zadovoljni za tu cenu, glavne zamerke su nedostatak blica i prednje kamere.

Pažnju mi je privukao novi ZTE V967S. Tema na 4pda.
Neki su već naručili telefon i čekaju da im stigne. Ima sve za njega (root je smešno lak), izašao je i LeWa OS.
Tema na xda.
Tema na Android italiana.
Odlična recenzija na mandarinskom.
Ima i nekoliko YT snimaka.
Gde kupiti? Ovde.

Suma sumarum kineske recenzije:
- dizajn inspirisan jačim modelom
- ok ekran
- sistem i aplikacije rade odlično
- kamera ok na svetlu, fokus se gubi u uslovima slabijeg svetla (meni nekoliko fotografija deluju kao teško groblje)
- autonomija rada je fantastična (baterija velikog kapaciteta i odlično optimizovan sistem)

Za sada sam najbliži V967s – za kameru me zabole (video snima u bednom 3gp formatu!!!), bitno mi je da je sistem optimizovan, da ima sve softverski za njega što treba, kao i da mu je autonomija velika, a svi hvale da je baš velika. Telefon je imao problema sa dodirom u donjem desnom delu, ali je to sofverski rešeno.

Zapao mi je i za oko Newman K1, ali sam definitivno odustao zbog audio problema.
Koga interesuje razlika između AOSP-a i LeWa OS-a (na primeru K1):
http://www.cnmo.com/reviews/244862.html

Odličan kineski sajt, nalik na naši ITSvet. O svakom modelu možete naći dosta toga (recenzije, korisničke recenzije i forum).
Nažalost, baza telefona im nije baš najkompletnija.
http://detail.zol.com.cn/

Kineski sajt namenjen MediaTek telefonima:
http://mtksj.com/

Još jedan dobar kineski sajt namenjen telefonima:
http://www.tompda.com/

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno