@Dracula
Nije visoka za ovaj model, do 80c opusteno ide ovaj Myst****ga single fan kuler ipak ima svojih limita
Skidam upravo Metro 2033 i Crysis Warhead pa cu sutra okaciti rezultate iz istih.
Hvala momci za info.
Nisam od 2003 kupovao ATI kartice, pa reko da pitam. A sto se tice kodova, vidjao sam po raznim sajtovima za pojedine brendove i uzeo u razmatranje eventualnu trgovinu istim, mada bih pre isao na sigurnu varijantu (bez obzira na kodove) jer ne planiram naredne 3-4 godine da menjam ako ne moram. Jedino da kasnije padne neki CF, ali otom-potom
Pre nekoliko dana se ovde pricalo u vezi kloka, power limita i napona za 7870 kartice.
http://forum.benchmark.rs/showthrea...vanicna-tema&p=3299075&viewfull=1#post3299075
Posto je bilo price da se sa power limit ne dobija nista ja sam probao da klokujem karticu podizanjem napona (kasnije i dodavanjem power limita na +20%).
Medjutim primetio sam nesto cudno.
Naime sa MSI AB kloknuo sam grafiku na 1200/1450 i podigao napon na 1.25v (kasnije sam dodao i power limit +20%) i pokrenuo Heaven Benchmark 4.0...
Hteo sam da proverim koliko se podize napon realno.
MSI AB pokazuje da se napon podize u 3D na zadatu vrednost ( 1.25v).
E sad, kontrolisao sam napon i sa GPuZ i AIDA64 i oni pokazuju manje vrednosti, skoro iste.
Ustvari pokazuju da napon ne ide vise od difoltnog. Varira od 1.199-1.209v ??:zgran:
Sad mi nije jasno ko laze, ali sam sklon da poverujem da GPuZ daje najtacnije podatke.
A prema njemu napon se uopste ne podize, bez obzira na koliko ga ja podigao sa MSI AB. (probao sam od 1.23-1.25v)
Na drugoj slici sam obelezio napone u svim programima dok se u pozadini vrti Heaven Benchmark, a i na prvoj se vide.
Da li ja ovde nesto ne vidim kako treba ili je graficka u pitanju, ili nesto trece ??:trust:
Ako ima neko ideju sta je u pitanji dobrodosla je.
Sad sam poceo da sumnjam da je i ova moja graficka felericna kao ZeXx-ova (A sve je bilo ok dok ZeXx nije poceo da cacka mecku)..
...vidjao sam vrhunske asus modele koji budu losiji od basic msi-ja
Kartica ti je felericna, daj je meni a ti kupi druguMalo sale hehe
Da te obradujem ja msm da msi AB pokazuje dobre vrednosti a evo i zasto, ako nemas snimi onaj Asusov Gpu Tweak i sa njim promeni vrednost za Gpu Voltage tj Core voltage, ja sam bas kod mene gledao i sve se ponasa kao i kod teb gpu z ne pokazuje skok voltaze sve je kao na defoltu, ali kad sam preko gpu tweaka podigao voltazu sa 1.219 na 1.240 u Msi AB je pokazalo skok u ocitavanju iako u njemu nisam dirao podesavanja, dok je u gpuz ostalo sve isto . Naravucenije, gpu z verovatno pravi zbrku i onaj senzor za vrm2 sto nam ocitava uvek istu vrednost mozda radi ( nesto bas ne verujem da bi Asus izbacio celu seriju sa tim nedostatkom al ajde ). Malo cackaj to pa vidi o cemu ti pricam mozda otkrijes nesto novo
![]()
Jesi li sada zadovoljan?
Pogledaj gde i kako se prikazuju naponi. Tacan napon je 1.175V
Interesuje me da li je LC Power 550W dovoljno za ovu kartu?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari