Šta je novo?

AMD Radeon 7870/7850 zvanicna tema

Pa do neki 1100MHz posto su u cf jer bespotrebno ces dizati temperaturu taj CF setup sve razbija ;)

Nema potrebe da klokujes, taj CFI je Hulk za igre.

Morao sam da oc na 1100/1300 nez zasto ali kad je na 1000/1200 za obe kartice preko msi ab u gpu-z mi pokazuje da je jedna kartica na 1100/1250, kad u msi ab stavim da obe rade na tom kloku nesto pocne da baguje, sad obe rade na 1100/1300 normalne su temperature, ubacio bocni ventilator duva u njih direkt , gornja kartica na leru oko 30c drzi, donja 25-26c u igricama( bf3,metro last light itd) gornja ne prelazi 70c uglavnom je oko 60-65 donja za 5-10 c hladnija, dok bez tog venta su temp bile i za 10 stepeni vise.

hhh.jpg

I kakav je utisak sa cf,jel ima stuteringa?Ja sam ovih dana malo testirao 7850 cf,jako dobro skalira,ali pojavljuje se i stutering u nekim igrama :(

I kakav je utisak sa cf,jel ima stuteringa?Ja sam ovih dana malo testirao 7850 cf,jako dobro skalira,ali pojavljuje se i stutering u nekim igrama :(

Npr od nekih 5-6 igrica koje sam igrao samo u bf3 sam imao problema i sa stutteringom i sa artefaktima u ostalima sve normalno radilo, bice da je to do drajvera ili do same igrice da nije dobro optimizovana, ono nisam skidao nikakve peceve mozda sa nekim pecom moze da se resi problem, ovako radi sve 5 nikakvi problemi do sad jedino mi je ULPS malo pravio problem ili sam skinuo neki bagoviti msi ab ili ko zna sta je par puta mi se desilo udjem u msi ab a on nije na disable par puta i sistem pao zbog njega i promenio msi ab + u win iskljucio ULPS i sad sve radi kako treba :)

p.s probaj skini one dodatke sa amd sajta za cf ako vec nisi one sto u nastavku pise CAP1 mozda ti rese neki problem u nekim igricama.

Morao sam da oc na 1100/1300 nez zasto ali kad je na 1000/1200 za obe kartice preko msi ab u gpu-z mi pokazuje da je jedna kartica na 1100/1250, kad u msi ab stavim da obe rade na tom kloku nesto pocne da baguje, sad obe rade na 1100/1300 normalne su temperature, ubacio bocni ventilator duva u njih direkt , gornja kartica na leru oko 30c drzi, donja 25-26c u igricama( bf3,metro last light itd) gornja ne prelazi 70c uglavnom je oko 60-65 donja za 5-10 c hladnija, dok bez tog venta su temp bile i za 10 stepeni vise.

Pogledajte prilog 115131

Vidim da si stavio 20% power limit, mislim da je dovoljno i 10%. Meni tako radi (1100/1300 sa 10%) od starta.
Evo vec dva dana isprobavam ovaj klok sa 5% i za sad nema problema.

Vidim da si stavio 20% power limit, mislim da je dovoljno i 10%. Meni tako radi (1100/1300 sa 10%) od starta.
Evo vec dva dana isprobavam ovaj klok sa 5% i za sad nema problema.

Aha, probao sam i 1200/1400 sa 20% pl i radilo ok, pa mi ostao pl na 20% nisam ga smanjivao.

STavi na 0% i radice ti isto kao i sa 20% .

STavi na 0% i radice ti isto kao i sa 20% .

Pa jer nema uticaja kad se podize power limit, ili uopste ne radi ?
Da li to znaci da se napon podize jedino rucno ?
Nisam probao rucno (MSI AB) podizanje napona jer sam mislio da je ovih 20% dovoljno.

Koliki je max napon siguran za ovu grafiku ?
Moze li ovako: powerlimit na 0%, a napon na 1.25 (1.3v ?) ??

Preko 1250mv ne bi trebao ici a sto se tice power limita igrao sam se sa tim na mojim kartama i stvarno nema nikakvih uticaja na njih sto se tice potrosnje i stabilnosti kloka itd itd .

Izasao pasivni powercolor 7850, valjda ce moci da se nabavi u ovim pasivnim krajevima lol

Snimi ovaj poslednji catalyst 13.6beta kod mene su se dobro pokazali i iskljuci v-sinc u tim igricama zab prosli put da ti napisem :)

E ovako, treba mi pomoc ako jos neko ovde ima ASUS Radeon HD 7870 2GB GDDR5 HD7870-DC2-2GD5-V2 mnogo bi mi znacilo da skine Unigine Heaven 3.0 ili 4.0 i pokrene bencmark sa ukljucenim tessellationom i da vidi baca li mu artefakte, takodje nek pogleda kod sebe temperaturu za vrm2 jel mu zakucana za neku vrednost 25,26,27 i na idle i na load ( bilo bi najbolje kad bi se nasao neko sa vrm2 da mu ocitava temperaturu kako treba )... Kod mene baca artefakte( izmenjao sam sve moguce drajvere nije do njih) , malo sam citao po netu i naisao na tvrdnje da je moguce da vram pravi probleme itd a kod mene ne ocitava temperaturu za vrm2 tkd je to mozda povezano u neku ruku... Krajnji scenario vracam obe kartice -.-

Edit, jedna od kartica je felericna, ide u ponedeljak na reklamaciju.....

Odneo sam licno danas karticu u NS u servis pa je u ponedeljak salju dalje , uglavnom sve sam naveo sta se desava i malo popricao sa serviserom super lik inace i pitam ga koja je procedura, kaze oko 15 dana se ceka bla bla i da cu dobiti drugu karticu jer asus valjda ne vrsi reparaciju tako nesto pojma nemam valjda kod nas nemaju servis ili sta vec, uglavnom u zahtevu za reklamaciju stoji da trazim zamenu, pa javim kad dodje sta i kako je bilo, nadam se da samo da se nece napraviti pametni pa da mi posalju nazad istu karticu sa obrazlozenjem da je to normalno...

Ajde neka neko postavi screenshotove 3dmark11 i heaven 4 sa 7870XT. Uzeo sam juce kartu pa bih da uporedim malo rezultate. Koji su vam stabilni klokovi za svaki dan? Pricam o gaming-u, mining me ne zanima...

Vec sam bio postavljao rezultate u temi, ne znam gde su mi ss-ovi, ako budem imao vremena uradicu jos neki test, ali mislim da mi je heaven bio oko 31-32 onaj krajnji, stabilan klok mi je 1200/1600, povecao sam onaj power limit na +20% i malo digao voltazu.

Pazi, preko 1600 za memoriju ti i ne treba, mislim da se na ovoj karti i ne dobija nista od toga. Gledaj da core clock dignes dokle mozes i to je to. Moj preko 1200 nema sanse, odmah pocne artefekte da izbacuje ili da puca drajver.

Evo ga kod mene Haven, 13.6 beta drajveri, Win 8 64bit, procesor na default, a grafa na 1175/1600. Power limit +20%, fan auto, temperatura 77-78c.

Ivz2oht.png

Poslednja izmena:
@Dracula
Nije visoka za ovaj model, do 80c opusteno ide ovaj Myst :D ****ga single fan kuler ipak ima svojih limita :)

Skidam upravo Metro 2033 i Crysis Warhead pa cu sutra okaciti rezultate iz istih.

Pa da to je taman to, kod mene cpu na 4ghz, a ram mi je trenutno na 1333mhz lol nikako da ispravim to u bios-u :D
Mogao bi malo i sa procesorom da se poigram, da ga svirnem na 4.4 pa da vidim koliko utice to na fps.

Nazad
Vrh Dno