Šta je novo?

HTC One

Za jedno 2-3 meseca.

Ekran se grebe standardno kao i svaki drugi GG2. Brušeni aluminijum ne voli dodir sa tvrdim i hrapavim stvarima.

Kako si odusevljen kad ne vidis screen on i ne vidis kako je kad se koristi telefon? :D

Covek bas koristi telefon kako prilici coveku kome telefon sluzi za posao. Maltretiranje telefona po ceo dan igricama, filmovima, internetom i slicnim radnjama, mogu da priuste samo oni koji ili rade a ne rade (blejaci na poslu) ili oni bez posla. Nisam ni ja neki radnik, ali vidjao sam ljude koji samo zure u telefon po ceo dan. Naravno da baterija u takvim situacijama jedva sastavi jedan ceo radni dan.

Ja niti igram igrice (tek kad je izuzetno nemam sta da radim), niti gledam filmove na telefonu. Bio juce u Segedinu, ocajan signal je bio u romingu, mislim ono srednji neki, ali dovoljno da trosi vise baterije. Opalio par video snimaka, fotki, proveravao nesto na netu. Pricao telefonom, poslao par poruka... Kasnije kad sam cekao na carini igrao malo igrice da ubijem vreme, malo surfovao, dosao kuci ~30% baterije. Nema sanse da mi predje u drugi dan. Uptime od 6 ujutru do 22h.

Danas sam imao prilike da se igram sa ovim telefonom u vip-u u knezu i mogu samo da kažem da sam iznenađen opštim oduševljenjem kvalitetom izrade i utiskom pri držanju u ruci. Moje mišljenje je da su ivice preoštre a osećaj koji pruža dodir brušenog alu ništa posebno. Naročito mi je takvo uverenje nastalo kada sam uporedio sa telefonom koji se nalazio pored: BlackBerry Z10. Software ne bih komentarisao. Tu je mnogo toga rečeno i postoji puno činjenica ali me zbunilo to što sam na osnovu mnogo pozitivnih poruka očekivao bolji osećaj, mnogo bolji.

@GAW
Samo se udostoji da odgovoriš, a ne samo da napadnes i ćutiš kasnije kad se daju objasni nešto na tvoje nešto. Radiš već par puta tako, nadam se samo da ćeš se udostojiti jednom da odgovoriš. Da znam kasnije postupak za tebe kako se radi.

@giovani

Kiselo grozdje :)

@Djilkos

Toliko bi ti trajalo 99% smartphona danas ... ne vidim sta te toliko pogodilo kod GAW -ovog posta?

Zato sto ja objasnjavam sto kad koristis normalno telefon kako sam ja koristio juce, doslo mi do ~30%, a on kaze da naravno da moze telefon da izdrzi 2 dana kad se normalno koristi. Ja sam ga normalno koristio, pa ne mogu da izvucem uptime 2 dana sa normalnom upotrebom. Ne racunam Note2 on bi mozda i izgurao.

A zna on zasto se bas tako obracam njemu. On bocne, odgovorim mu argumentovano, kad vidi da sam u pravu samo cuti i nema ga i tako stalno. Ali dobro izgleda da je takav covek. Postaju stvari jasnije. Nema sta da kaze, a vazno da zna da napadne.

@giovani

Kiselo grozdje :)

Ja uz najbolju volju ne uspevam ovaj tvoj odgovor da razumem. Izneo sam sopstveno mišljenje o estetici telefona i ne vidim šta si to hteo da kažeš.

Ove godine svakako ne kupujem ni jedan uređaj jer mi ugovor ističe tek za 10 meseci što znači da ću tada MOŽDA da pikiram sledeću generaciju proizvoda. Ovo što imam radi odlično a ja nisam u fazonu da menjam telefon čim se nešto novo pojavi. Zato me zanima čisto da vidim šta je novo i zanimljivo. Dakle, glavni utisak je da je BlackBerry Z10 ispred htc1 (a i s4 kojeg sam probao nešto ranije), što se tiče spoljašnjosti.

Pa na forumu obicno tako ako ti se ne svidja telefon, tako je zato sto ne mozes da ga imas tj. priustis...
Jer aluminijum je to, to da ti se ne svidi?? C,c,c...

"Kiselo je grozdje"... ahahaha :d

@Djilkos

Ma dobro de....to je samo telefon,svi smo mi drugari ovde...nego, kad sam u magacinu I radimo popis gde je jako slab signal ume da mi pojede preko 50% u toku radnog vremena
od 11 do 20h.E sad sta je meni "normalno koriscenje" i tebi a tek mojoj kevi koja napravi 5-6 poziva dnevno to je malko diskutabilno.Licno smatram da sam negde u sredini sto
se dnevnog koriscenja tice pa sam to uzeo kao referencu.Svako koristi prema svojim potrebama pa sam zato naveo koliko I na koji nacin sam ga koristio I koliko je trajala baterija.
Misljenja sam da moze da izgura uz realno koriscenje negde oko 32-35 sati.

@Giovanni

E slatko sam se nasmejao,pa zezam se malo,kako neznas pricu o gavranu I lisici...

Poslednja izmena:
A zna on zasto se bas tako obracam njemu. On bocne, odgovorim mu argumentovano, kad vidi da sam u pravu samo cuti i nema ga i tako stalno. Ali dobro izgleda da je takav covek. Postaju stvari jasnije. Nema sta da kaze, a vazno da zna da napadne.

Pazi, mi se ne znamo pa mozda nije okej da te bockam ali ipak moram malo. Znas ti kao i vecina ljudi sto ovo prate i kapiraju neke stvari zasto ja to radim. Nisam bezobrazan prema tebi niti te vredjam (osim ako se ne vredjas na svaku sitnicu). Ocigledno je da si u fazonu Samsung ruls, HTC krsh; to se vidi iz aviona. Ali nisi u pravu za bateriju. Taj scenario koji pominjes ce iscediti svaki smartfon kao sto je primetio i zava1974.

Mislim gledao si testove i sam, baterija HTC One nije krsh koliko bi ti hteo da jeste. Prednost u kapacitetu baterije ne donosi prednost Galaxy S4 u realnom radu jer ima milion i jedan senzor koji srcu bateriju. Kada zoves, oba telefona trose bateriju jednako i traju slicno. HTC One ima prednost kada je surfovanje netom u pitanju, Samsung kod multimedije ali generalno su tu negde. Dzabe tu pises pluseve Galaksiju kada nije tako.

Mislim da bi zaista bilo okej kada bi priznao da je ovo odlican fon i prestao sa tim upadicama kada ga svako pohvali. Neka kupuje One ko hoce, isto vazi i za S4. Nema smisla stvarati neku atmosferu kako je Galaxy superioran samo na osnovu cinjenice sto se prethodni model mnogo dobro prodao.

Pa na forumu obicno tako ako ti se ne svidja telefon, tako je zato sto ne mozes da ga imas tj. priustis...
Jer aluminijum je to, to da ti se ne svidi?? C,c,c...

"Kiselo je grozdje"... ahahaha :d

Kao sto je praksa kada kupis neki telefon da kudis sve ostale... pazi ja sam drzao oba konkurenta u ruci i iako mi se vizuelno vise dopada One (kao i vecini ljudi koje sam znam da su ga probali) postoji jos jedna stvar a to je ergonomija. Meni licno su oba malo prevelika za bas udobno koriscenje ali mi One puno bolje lezi jer nije ceo telefon ekran kao sto je S4. Meni je nezgodno drzati S4 i koristiti dugmice na dnu telefona dok kod One nisam imao takvih problema. Veci ekran nije bas uvek i u svakoj situaciji plus. Ocigledno je da Samsung zna da napravi vrhunski hardver ali im ovaj dizajn koji furaju vec dve generacije nije ni lep ni ergonomski.

Licno cekam taj M4 da dodje kod domacih provajdera da ga uzmem.

@GAW nemoj sad da razvodnjavas šta sam pitao, dao sam ti normalnu upotrebu bez 5 sati screen on-a i bez buljenja u telefon kako ti kažeš. Govorim da onih dva dana što je neko okačio si ti prokomentarisao kao to je normalna upotreba, a ne ono kada buljis u telefon. Ja sam ti naveo normalnu upotrebu za 1 dan i govorim da ne može 2 dana da izdrži telefon nijedan, ako ga normalno koristiš. Znači ne može nikako, što si ti rekao da može. E to je mene pecnulo, ja sam ti samo dokazao, dok si ti samo pričao.

Ovo je fantastičan telefon? Ne nije, meni ima više mana nego vrlina. Jedina dobra stvar koja me je oduševila je ekran. Tek kad imaš all around proizvod tad možeš da kažeš savršen. Ni S4 nije savršen za neke koji vole metal, kad bi imao metal bio bi savršen. Meni ima više pozitivnih stvari S4 od One-a. Teže da naprave nešto dobro, ali uvek shebu jednu stvar. HTC uvek shebe par stvari.

Fali 4.3-4.5" ekran

Mogla bi malo administracija da pocisti fanboy upise kakvih je 10x vise nego kvalitetnih.
Idite bre na s4 temu, pa tamo pisite o njemu. Ovde je vise upisa o Samsungu nego o onome sto je naslov teme. Smarate, mnogo smarate

Kao ciga kad prodaje konja pa ga hvali: "Preskace jarak i uzduz i popreko" :)

@GAW nemoj sad da razvodnjavas šta sam pitao, dao sam ti normalnu upotrebu bez 5 sati screen on-a i bez buljenja u telefon kako ti kažeš. Govorim da onih dva dana što je neko okačio si ti prokomentarisao kao to je normalna upotreba, a ne ono kada buljis u telefon. Ja sam ti naveo normalnu upotrebu za 1 dan i govorim da ne može 2 dana da izdrži telefon nijedan, ako ga normalno koristiš. Znači ne može nikako, što si ti rekao da može. E to je mene pecnulo, ja sam ti samo dokazao, dok si ti samo pričao.

Ovo je fantastičan telefon? Ne nije, meni ima više mana nego vrlina. Jedina dobra stvar koja me je oduševila je ekran. Tek kad imaš all around proizvod tad možeš da kažeš savršen. Ni S4 nije savršen za neke koji vole metal, kad bi imao metal bio bi savršen. Meni ima više pozitivnih stvari S4 od One-a. Teže da naprave nešto dobro, ali uvek shebu jednu stvar. HTC uvek shebe par stvari.

Ja se zaista ne secam da sam rekao da telefon moze da izdrzi dva dana "normalne" upotrebe, samo sam odgovorio na tvoj podrugljivi komentar. Svi smartfoni ako ih akash traju jedan dan, nije covek rekao da traje dva uvek nego da njemu traje dva dana. Baterija ovog mobilnog je dobra i nije nista losija od Samsungovog top modela. Niko nije tvrdio da je svemirska baterija nego je od starta prica kako je losha pa ljudi kace rezultate da nas uvere da nije tako.

Nije samo stvar u metalu, vec sam pomenuo ergonomiju a tu je i taj izgled koji je, jelte, subjektivna stvar. Meni jedina nazovi prednost S4 u odnosu na One su dnevne fotografije koje pravi, sve ostalo je na strani One ako mene pitas. A kamera na One nije krs nego je sasvim adekvatna za sve upotrebe, jeste da pravi losije snimke po danu i da ne mozes da zumiras ali reci da je krsh je nonsens.

Poslednja izmena:

Iiii, pa brate evo npr jedan veliki minus za S4 je kao da drzis ciglu u ruci, moras da koristis uvek obe ruke, ako oces jednu moras da ga pomeras gore dole, ako me razumes. Onda, ruzan je, i to po meni mnooogooo... Ekran na One je tamanica, nije prevelik, nije premali. Na S4 je stvarno prevelik.

S ekranima na telefonima je kao i sa zenskim si*ama.
Nema prevelikih,samo ima malih ruku:)))

Ovoj temi najvise doprinose Djilkosh i Emix. Obozavam da citam njihove postove.

Ja nemam problem ni sa note 2 a s4 je dimenzija s3 tako da bi ga lagano mogao koristiti.

Iiii, pa brate evo npr jedan veliki minus za S4 je kao da drzis ciglu u ruci, moras da koristis uvek obe ruke, ako oces jednu moras da ga pomeras gore dole, ako me razumes. Onda, ruzan je, i to po meni mnooogooo... Ekran na One je tamanica, nije prevelik, nije premali. Na S4 je stvarno prevelik.

Samo zato sto je veci ekran ti mislis da je veci i telefon jel? :) a S4 ima veci ekran iako su im velicine skoro iste :)

S4 136.6 x 69.8 x 7.9 mm

One 137.4 x 68.2 x 9.3 mm

Vrh Dno