Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Iako platis brzinu ameri ipak spori

Spori?
Kako se usudjujes da kritikujes USA?!
Sacemo da te nadjemo i da ti stavimo kucu (stan, zgradu) za pracenje od strane jednog predatora pa kad nam se ucini da si tamo ima da te raketiramo uz sto vise kolateralne stete, vi srbilani ...

Stigao paket, daljinski za fotoaparat, placen 3$. Kinez nalepio odstampanu deklaraciju sa vrednoscu 10$, a carinik (Tomic Milenija ili tako nesto) procenila 20$ i naplaceno 450 din dazbina, sve u svemu 300% onoga sto sam platio. Retard

E upravo ta Milenija meni je nesto sa 15$ sto sam platio procenila sama na 52$ pa me razbise za pdv.

Da nije Melanija? Posto je meni neka Melanija posiljku placenu 30$ procenila na 45$.

01.06.2013 12:41:10 61200 CARINA GPC BEOGRAD Od carine
hm cini i se da nisam vidjao ovo, od carine? sta od carine? cestitka? :D

Dotična gospođa i mene venčala na par pošiljki, duplirala sumu i ako su iznosi na deklaraciji bili u cent tačni.

Koliko ste najduze cekali posiljku? Meni od 12. aprila nije stiglo iz Tajlanda, vec sam se pomirio da ni nece, mrzi me sad da se zalim prodavcu ili da mu trazim da ponovo posalje, 10 funti je u pitanju, jer je verovatno greska do nasih re*arda.

Ima i dalje sanse da stigne, pogotovo sto nemas tracking, takve posiljke obicno idu sporije, 2 meseca nije retkost...

Ludilo, da sam znao ne bi ni porucivao :) Hvala..

Ima i dalje sanse da stigne, pogotovo sto nemas tracking, takve posiljke obicno idu sporije, 2 meseca nije retkost...

Privatno poslat One X iz Francuske 22 marta, nazalost poslao ga drugar iz Legije koji je u kasarni imao samo La poste (francuska drzavna) koji mu nije izdao Tracking number jer u kasarni imaju jedan soc salter. Jel da se ne nadam vise, Sin nekog carinika sad fura One X .. ?

Ne mora da znaci. Ne drzi dah, ali ima sanse.
Meni je sa iHerba (kakao) stigao za citavih 2 meseca :( A to je DHL-om.
Inace, naplacen PDV tacno, i nekih fantomskih 100RSD :)

Koliko ste najduze cekali posiljku? Meni od 12. aprila nije stiglo iz Tajlanda, vec sam se pomirio da ni nece, mrzi me sad da se zalim prodavcu ili da mu trazim da ponovo posalje, 10 funti je u pitanju, jer je verovatno greska do nasih re*arda.

Pa traži refound od prodavca pre isteka roka od 45 dana za žalbu.

Iz Kine, 141 dan - 19.septembar 2012. - 7. februrar 2013.
Pre problema sa carinom, koverat nije otvaran kod nas, pa predpostavljam da se ovde nije zadržavao. Valjda uvek oko nove godine bude problema sa Kinezima.

Kako popravljamo statistiku:
Uprava carina je naplatila ukupno 22 milijarde dinara za prvih pet meseci ove godine, što je za devet milijardi više u odnosu na isti period 2012. godine. Tokom cele prošle godine naplaćeno je 345 milijardi dinara.
Izvor Politika .

Nema nikakve logike, za 5 meseci naplatiti 13 milijardi, a u toku cele godine 345 milijardi. Verovatno je trebalo da piše 220 milijardi. Podatak koliko se naplati u pošti verovatno nije moguće naći, ali sam siguran da je smešna para u pitanju, bez obzira na sva ova izd*kavanja sa carinjenjem paketića u poslednja 2 meseca..

Poslednja izmena:
22 milijarde a ne 13...odakle ti taj broj 13?

Pa kad oduzmeš devet od 22 milijarde za prošlu godinu :)

24. aprila poručen sa iFixit ovaj set.
25. aprila poslat.
29. maja u sandučetu nalazim poziv da me čeka paket u pošti.

Cena paketa $24.95
Poštarina $10.00

Naplaćen PDV 20% na iznos $24.95 i nekih ~100 dinara dodatno (nisam se cimao da čitam obrazloženje, otprilike se uklapa u računicu).

Pa carina to i ne krije nego Naglasava. Za posiljke iz SAD, Canada, EU , veruje se sve sto pise i toliko se naplacuje. Za Kineze, njima se ne veruje (cak i kad pise tacna, a ponekad i veca cena od placene) i onda carinik pusta masti na volju. Jer sto da nesto platis 5 X jeftinije kad mozes to isto 5X skuplje nasem Tajkunu ?? Naravno njegova zarada je i veca od 5 X jer on nabavlja na veliko i dovozi brodom, a prevozi Nevidljivim Sleperima koji prelecu granicu.

Tajkuni u sustini i MOraju toliko da naplacuju , jer ne zaradjuju oni samo za sebe, vec i za Politicare sa kojima dele plen.

Edit. Ko hoce da vidi koje su Prave Kineske cene, gde Kinezi prodaju jedni drugima neka ode na www.Taobao.com Najbolje sa Chromom i nek stavi provodjenje na Engleski. Sa Firefoxom u prevodu ne prikazuje stranice kako treba . Za mnoge sitnije stvari koliko na sajtovima pise $ tolika je cena u Juanima . 1$ = 6.13 Yuana . I to je maloprodaja, kolike su tek Veleprodajne cene ??

Poslednja izmena:
To ti je svejedno, jedan dan vise manje. Pitanje je koliko ce da se zadrzi u carinarnici Nis. A meni se cini da je krenula.

U slicno vreme narucio, stiglo mi pre par dana. Ali imao sam tracking preko Tajlandske poste.

Meni juče stigla pošiljka iz Dx na carinu. Baš me zanima koliko će mi naplatiti pdv. Pošiljka je vrednosti 22 dolara, ako mi naplate sve troškove više od 700 dinara, idem da im se žalim, nadam se da će biti dovoljan odštampan invoice sa dxa

Svodi se na njihovu odokativnu procenu:d

Meni je sa iHerba (kakao) stigao za citavih 2 meseca A to je DHL-om.
Inace, naplacen PDV tacno, i nekih fantomskih 100RSD
I meni isto pre neki dan, ali za 26 dana ukupno stiglo i nisam platio porez - samo nekih 65 dinara. Ako su ti tačno procenili vrednost robe, to znači da su išli na njihov sajt da gledaju? To je tek zezancija.

Meni je paket carinjen po upisanoj ceni, slušalice koje su plaćene oko 35$, na koverti je pisala vrednost od 25$, i 25$ je uzeto za osnovicu za PDV.

stigla malopre prva posiljka sa alibabe xD neki shushkavac 43$ free shipping, samo placeno 65din i to je sve od dodatnih troskova. steta sto mi je jakna malo kraca but what the hell xD

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno