Šta je novo?

FIFA 14.

kako ljudi vole da lupetaju po forumima samo da bi rekli nesto, next gen nije isto sto i novi engine. Nikad ni jedno ni drugo nije bilo niti ce biti odrednica dobrog gameplay-a. Termine nextgen, gamplay, engine, sve mozete da izguglate pre nego sto krenete u pohod na forumu.

@G@W
kako znas da trenutne konzole ne mogu da isprate sve podatke koje kamere snime prilikom motion capture sesija? Prvo, ti mocap fajlovi se nikad ni u jednoj igri nisu koristili RAW bez prepravki, ispravki i optimizacije a i ne koriste se tako kao sto ti zamisljas. Imas ljude ciji je jedini posao da peglaju mocap animacije. Mislim da ima i par clanova na forumu koji se izmedju ostalog bave sa tim pa oni mogu detaljnije da ti objasne kako to funkcionise. Takodje te animacije koje sad vidis u fifi izgledaju sasvim ok na trenutnom nivou detalja dok nema potrebe za nekim prelazom, a to nema veze sa kvalitetom mocapa. Iz mog skromnog znanja koje imam o ovoj oblasti mogu slobodno da kazem da lupas gluposti. I ovo je tema u Igre za PC delu foruma, ne znam zasto konstantno ubacujes konzole u jednacinu.

Poslednja izmena:
Sad moram da stanem u gawovu odbranu :D

Konzole ubacuje u jednačinu zato što su konzole i za EA i za Konami primarna razvojna platforma odakle igru samo portuju na PC doaju AA i veće razolucije, eventualno nešto sitno našminkaju, ako i toliko. Tako da od snage nove generacije konzola zavisi i engine igre, a samim tim i kako će igra izgledati na PC-u, pošto im je PC zadnja frula na svirali. Recimo EA se do FIFA 11 nije ni trudio čak ni da portuje fifu sa ove generacije konzola, već su pravili neku frankenštajn verziju za PC čija je osnova bio engine koji su koristili za PS2 fife.

Poslednja izmena:
Wow, nije trebalo ni 10 postova a vec krecu prvi komentari na temu FIFA vs PES. :)

@G@W
kako znas da trenutne konzole ne mogu da isprate sve podatke koje kamere snime prilikom motion capture sesija? Prvo, ti mocap fajlovi se nikad ni u jednoj igri nisu koristili RAW bez prepravki, ispravki i optimizacije a i ne koriste se tako kao sto ti zamisljas. Imas ljude ciji je jedini posao da peglaju mocap animacije. Mislim da ima i par clanova na forumu koji se izmedju ostalog bave sa tim pa oni mogu detaljnije da ti objasne kako to funkcionise. Takodje te animacije koje sad vidis u fifi izgledaju sasvim ok na trenutnom nivou detalja dok nema potrebe za nekim prelazom, a to nema veze sa kvalitetom mocapa. Iz mog skromnog znanja koje imam o ovoj oblasti mogu slobodno da kazem da lupas gluposti. I ovo je tema u Igre za PC delu foruma, ne znam zasto konstantno ubacujes konzole u jednacinu.

Znam da se ne koriste u raw formi vec da se od toga prave animacije. Ali svima je jasno da trenutni hardver ne moze da podrzi glatke animacije kao sto ce moci nove konzole. Ono sto sam hteo reci da rogobatno sam se izrazio jeste da sa napretkom hardvera ce animacije u igrama biti blize onome sto se snimi pri mocap sesiji.

Edit: Gde nam je Wladymeer? :D

Poslednja izmena:
PES novi engine? :) Bice zanimljivo, mislim da je vreme za promenu

Mene ne brine mnogo sto nije najavljeno za NextGen konzole. One izlaze tek krajem godine, tako da je moguce da ce preskočiti ovogodišnju verziju.
S tim da onda ocekujem da izbace verziju za SP u Brazilu, sto je po meni logično. :)
I ocekujem da ce biti pravi spektakl u svakom smislu. :D

Poslednja izmena:
Nece preskociti nikako, nego ne mogu sad da najave za PS4 i "unannounced platform", bilo bi glupo, a i ne radi se tako. Cekaju da xbox bude predstavljen u maju, pa ce onda i next-gen najava na e3-u verovatno.

A druga je tema koliko ce "next-gen" igra zapravo biti. Verovatno ce biti blize cross-gen varijanti, kao Battlefield 4 npr. Ali to sve tek treba da vidimo, mozda ovog puta i iznenade, pa bude odma' neka naprednija verzija za nove konzole.

A PES me ovog puta stvarno zanima, novi engine moze sve da promeni. I prvi put je bez Seabass-a, otvorili su UK studio, svasta moze da bude. Ja ocekujem manje tradicionalnog japanskog game dizajna, a vise modernijeg pristupa.

Ako odrze stari osecaj i sve ono najbolje sto je definisalo pes ranijih godina, a sve ostalo modernizuju do kraja, bice odlicno. Za izgled ne brinem, to mi je najmanje bitno u ovakvoj igri, ali novi engine garantuje samo bolje, narocito zato sto FOX super deluje na danasnjim konzolama, a rekli su da PES 2014 u novom engine-u upravo na njih cilja, pa ce posle nadogradjivati za next gen.

Poslednja izmena:
Jel imas neke informacije ili pretpostavljas? Ja znam za PES da su obe verzije na Fox endzinu e sad koliko ce se razlikovati videcemo. Ali sa boljeg moze da se skalira na losije dok obrnuto (FIFA slucaj) bas i ne moze. Ne verujem da ce ici na dva enginea i dve verzije, mnogo to para kosta.

Takodje je problem jer se FIFA mnogo dobro prodaje sirom sveta pa prelazak na next gen moze puno da ih kosta dok je KONAMI u dobroj poziciji jer ce se PS4 prodati sigurno u zadovoljavajucem broju primeraka na launchu u Japanu a verujem da ce svaki Japanac koji voli fudbal uvek da kupi PES pre FIFE. Tako da oni i na novoj platformi mogu ocekivati solidnu prodaju dok je za FIFU to u ovom trenutku fantazija. Videcemo hoce li biti Xboxa krajem ove godine na trzistu, moje misljenje je da ce ganjati USA/EU release PS4 a to je kasno za fudbalske igre ;)

Po twitovima onog Adama sa Wenb-a, koji vec pola godine radi zvanicno u UK Konami-ju, FIFA nece biti nista znacajnije unapredjena ove godine, dok ce PES da ponovo otkrije tocak, po srpski sam ga preveo :)

To i ja ocekujem, taman da se ove zabludele ovcice vrate svome stadu :D

Sto zabludele?! Ja nemam problem da predjem u konkurentski tabor ako je igra bolja tj pruzace mi više zabave.

A to je bio slucaj sa Fifom, igrao sam PES sve do 2010 i od FIFA 11 sam presao i ostao pri Fifi.

Ako bude PES bolji sledece godine ili za 2-3, najmanji problem ce biti opet se vratiti PESu.

Sto zabludele?! Ja nemam problem da predjem u konkurentski tabor ako je igra bolja tj pruzace mi više zabave.

A to je bio slucaj sa Fifom, igrao sam PES sve do 2010 i od FIFA 11 sam presao i ostao pri Fifi.

Ako bude PES bolji sledece godine ili za 2-3, najmanji problem ce biti opet se vratiti PESu.

+1

Svi isto samo što sam ja na fifu prešao of FIFA 10 na konzolama...

Poslednja izmena:
Sad se chepe Kralju :D :p

Sacekaj malo, mozda te kralj iznenadi kao svaki put do sada posle najava :).

Sumnjam da ću odustati od FIFA. Imaju milion liga, onlajn integracija je svetlosnim godinama ispred, prezentacija takođe...meni se i karijera mnogo više dopada. Master Liga je u ovom obliku meni potpuno prevaziđena, nema nikakvu bazu u realnosti. Karijera u FIFA 13 nije bogzna šta, ali mi je opet daleko interesantnija. Naravno, i gejmplej mi više odgovara, kolizije u PES 2013 i dalje su očajne, jako je teško vratiti se na to posle FIFA 13.

Ooooooooooo da. Iako je ovo ultimativno renderovano, verujem da će biti baš dojajno.

Ne bih da kvarim zabavu, ali...

imagebvlp.jpg

samo sto sam procitao i krenuo da okacim ovde...

sto se mene tice i fife:

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaand it's gone.

nije da ce mi smetati da je igram, ali mislim da ove godine necu kupiti igru.

Ko da je bitno, PES ce izgledati bolje.

Misliš tebi nije bitno, pa je samim tim nebitno i svima ostalima?

Kakav smor... koliko je jadna firma ovaj EA. Pa nije dovoljno sto su konzole kocile i nazadovale PC svih ovih godina i sad jos next gen kasni godinu dana... Bojkot kupovine Fifa14.

Poslednja izmena:
A taman sam hteo da propustim ovu generaciju konzola :(

Ma nema od ovoga nista, sigurno će izaći i za PC, XBOX 360 i PS3. Previše ljudi ima sve ovo da bi ih se EA tek teko odrekao

Izacice ali sa current gen grafikom. Mada ovo sto su prikazali nije ingame tako da jos ne znamo kako ce sve izgledati.

Mada, ako uporedimo EA sa Activisionom koji je obecavao kule i gradove a ponudio prosecnu PC grafiku, onda ce i taj EA engine da bude malo bolji nego ovi do sada. A Konami Fox smo videli u MGS preview, tako da znamo sta mozemo ocekivati. Oprace Japanci Amere u ovoj generaciji kada je grafika a bogami i igre u pitanju.

Mešate babe i žabe.

Ovde je reč najviše o fizičkom endzinu koji neće biti na PC-u i tada već starim platformama. Grafički će se jako jako malo razlikovati što se i juče moglo videti.

Inače ako je vama grafika najbitnija u fudbalskoj igri onda LOL!!! Kao deca se ponašate.

Poslednja izmena:
Koga briga za grafiku, samo neka malo unaprede gameplay, mada je i na 13-ici ekstra

Mešate babe i žabe.

Ovde je reč najviše o fizičkom endzinu koji neće biti na PC-u i tada već starim platformama. Grafički će se jako jako malo razlikovati što se i juče moglo videti.

Inače ako je vama grafika najbitnija u fudbalskoj igri onda LOL!!! Kao deca se ponašate.

Juce se mogao samo videti jedan CGI snimak i nznm kako si zakljucio da ce se graficki malo razlikovati ;)

Nazad
Vrh Dno