Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

a možda je i to da je 16GB verzija povučena iz prodaje (zbog 32GB modela), pa je ASUS odlučio da preostale lagere i povrate iz radnji (neprodate količine) prepakuje u nove kutije i označi sa refurbished, kako bi mogao da ih prodaje sa 1 godinom garancije u EU radnjama (u USA je 1 godina default, u EU je zakonom 2 godine) uz nižu cenu.

Ja od pocetka ne razumem logiku prodaje refurbished modela. Zar je toliko mnogo bilo Nexusa sa defektima da su morali da budu vraceni na doradu u fabriku?
Svaka radnja kod nas prodaje refurbished Nexus 7. Zna se ako je defektan komad ne salje se u prodaju. Valjda se unistava.
Koji je kvar uopste u pitanju?
I kako uopste znate da ste dobili refurbished model? Il ima neku nalepnicu na sebi?

U pitanju su factory refurbished modeli, znači nije ništa lokalno rađeno kod nas. Svi modeli se sređuju, prolaze testiranje, pakuju na isti način kao novi proizvodi - vraćaju sve nalepnice, folije, pakuju u nove kutije. Znaš da si dobio refurbished po tome što jasno na nalepnici piše refurbished.

Svaka masovna proizvodnja ima uvek proizvode koji nisu odgovarajučeg kvaliteta pa se vrate fabrici.

Ako se to desilo za milione iPhone 5-ca, što ne bi i za daleko jeftinije Nexus-e.

На крају је ипак био 'проблем' у искљученој ротацији. Ствар је таква да сам на refurbished моделу имао 4.2 инсталиран са укљученом ротацијом и сад, замислите ситуацију да када коначно, након 10+ дана чекања сам дошао до овог у посед, кад оно.. већ сам се био спаковао до одем до радње и.. кхм.. срећа па сам сео за рачунар и налетим на чланак о '10 ствари шта са nexus 7-ицом'. Испао бих тотални магарац :D

Сада у 4.2.2 нема више оне опције и нека, субјективно се осећам боље због тога :)

Ето, ако неког занима има сад refurbished модела вишка у радњи на Видиковцу, не фали му баш ништа, а нисам га чак ни update-овао :)

Poslednja izmena:
Danas kupih "refurbished" za 16000, vise nego zadovoljan, jedino me muci ove 263 strane thread-a o uredjaju koje moram da procitam :D

Jel može neko da postavi link do najlakšeg načina za rootovanje, bez otključavanja bootloadera? :)

Hvala unapred

Treba mi samo potpuna kontrola nad stockom ništa više. Custom romovi me ne zanimaju :)
Jel ima nešto na šta treba da obratim pažnju na samom uređaju? Da nema nekih felera ili slično?

Narucih i ja juce N7 ( refurbished ) . Utiske javljam cim ga dobijem i testiram, Btw kako mocno nazivati ga N7 kao ( N7 is a vocational code in the Systems Alliance military. The "N" designates special forces and the "7" refers to the highest level of proficiency. It applies to marines who have graduated from the Interplanetary Combatives Training (ICT) program. - Mass Effect )

Instalirao sam N7 player koji je trial,kako da ga registrujem jer me svako malo opominje na to .Skinuo sam unlocker sa interneta ali ne funkcionise.Kada probam sa marketa pise da u mojoj drzavi ta opcija nije podrzana,kako bih trebao to da odradim i zadrzim taj player a lepo pise na marketu da je besplatan?

Besplatan je odredjeno vreme,zato se zove trial.
Nakon toga moras kupiti licencu,a to nije moguce klasicnim putem kod nas.
Imas temu na forumu kako kupovati aplikacije pa procitaj tamo sta pise.
Ili ako imas root,skini lucky patcher pa probaj s njim.

Nemam druze root niti znam nesto o tome,koji player da skinem kada ovaj istekne?A bas mi se svideo:)
Sada sam i sam video da ustvari ne pise da je besplatan,moj previd:(

Kucaš u guglu "n7player apk" i snaći ćeš se nadalje. ;)

Dobijem fajl koji treba da otvori Adobe Reader a nece?Gresim negde a ne znam sta sada sa tim fajlom,skinem ga na kompjuter i prebacim na tablet i ne znam dalje.Ne mogu da ga otvorim,pomozi da se iskobeljam iz ovoga pejo brate:)

Instaliraj mx player što ti je par puta napisano i vozi. Ne moraš koristiti sve što ostali koriste :)

Evo uzeo sam i ja Nexus 7, posle nekoliko sati koriscenja deluje super. 32gb verzija. :)

MX sam imao instaliran i imao problema jer je u filmovima imao jako tih zvuk i nikako nisam mogao da pojacam. Instalirao sam DICE i sada ga koristim i zadovoljan sam. Sa n7 sam prezadovoljan,ne zbog toga sto ga svi koriste ali cu izgleda ostati bez njega.U sbakom slucaju hvala na odgovoru.Pozz

Pokusaj da prebacis u MX plejeru dekoder na Software. Klikni gore gde ti pise H/w i stikliraj S/W. Meni uopste ne radi zvuk sa hardware.

Ali pobrljavio mi nesto MX plejer, ne vidi mi foldere gde su mi filmovi iako sam to podesio u opcijama. A kada kliknem na Search uredno mi izbacuje filmove. Na Galaxy S2 mi radi normalno.

Da li se nekom desilo, desava da ne moze pristupiti google servisima? Naime od pre 2-3 sata ne radi gmail e-mail nalog, kao ni playstore. Wi fi znak je sive boje, ali intreneta ima, otvara sve stranice bez problema, jedino nece onosto ima veze sa google.:(
Brisao sam nalog, ali nista. Na kraju sam uradio factory reset, ali ponovo isto. :(

Da li kod još nekoga google earth i play music zaveden pod 'all' umesto da bude pod 'installed'? Takodje, ne nudi mi update istih iako uredno piše da ga ima..

A gde ima taj ref. za 16000? Ja nalazim samo za 18. I da li se moze primetiti da je prepravljan, po pakovanju i ostalom? Kupio bih ga kao poklon.

Osim sto ti pise na samom pakovanju ostalo je na oko isto kao i ovaj neref..

1. Da li refurbished verziji baterija isto traje do 9.5 sati sa wifi? (specifikacije sa sajta)
2. Da li tablet, bez ikakvih podešavanja/instalacija/hakovanja mogu da koristim za gledanje mp4 HD filmova (720@60)?
3. Da li je neko probao da priključi USB hard (npr WD MyPassport) i da li radi? Ima li neko sa ovim uređajem u okolini Vidikovca u Beogradu, da probam priključivanje eksternog diska i možda da mi objasni par stvari?
4. Gde ga ima za 16000? :)

1. Ne verujem da ima razlike
2. Može, ja koristim bs player free za to
3. Može, treba ti samo otg kabal koji košta 200 dinara. Može i miš, tastatura, usb hub... Jedino tv ili monitor ne može

@Strider Hvala, ali malopre videh da je Nexus valjda jedini tablet koji nema čitač kartica. Za mene ga to čini praktično neupotrebljivim, jer bi osnovna namena bila kopiranje podataka sa kartice (32 GB) na USB disk. Zezanje sa eksternim čitačem, pa kopiranje malo po malo prvo u internu memoriju, pa na disk možda bi došlo u obzir da uređaj košta 50 evra ili da ima 64 GB memorije. Nekad stvarno poželim da sam prisustvovao sastanku na kom donose takve odluke. :wall:

Pa tesko da uredjaj od 150€ moze da ima sve.
Moras napraviti neki kompromis.

Mene takodje zanima gde ima za 16000?

Bila neka akcija u sredu u win win u NS, cena je 19000 - 15% popust na svu robu sa lagera (mora biti u prodavnici, ne moze sa sajta), ali je vazilo samo taj dan.
Uredjaj je refurbished, ali sljaka najnormalnije, zapakovan fabricki sa svim folijama, nemam zamerki.... za sad :D
...btw jel porucivao neko sa deal extreme folije i futrole za njega i koliko se ceka.

Poslednja izmena:
Pa tesko da uredjaj od 150€ moze da ima sve. Moras napraviti neki kompromis.
Sve? :D Zar je čitač kartica tako skupa retkost u tabletima?
Evo kompromisa - odričem se igrica, brzog procesora, grafike, ultra ekrana, "rutovanja" (šta god to bilo), BT, 3G, SIM, GPS... Dovoljno?
Daj mi samo kopiranje SD-USB, wifi i trajanje baterije kao na Neksusu.

Vrh Dno