Šta je novo?

Nokia Lumia 920 and 820

Ja bi isao na Lumiu 820...
1. 512 ram vs 1Gb kod Lumie 820 - Bitna razlika iz razloga sto mozda neces moci u buducnosti da pokrenes neke app...
2. Amoled izgleda predivno na Lumiji 820, jednostavno prelepo, idi do telenora i pogledaj malo telefon ja sam se odusevio ekranom..
3. Kao dugorocnije resenje je opet bolja 820, jeste da pljunes malo vise para na pocetku, ali posto ces ga nositi duze, opravdace sam telefon to..

+1
Ekran na 520 je krs naspram 820, kamera nema LED (kome je bitno ovo je deal breaking). Slabija hardverska platforma, trenutno je razlika samo sto ne mogu da se pokrenu neke igre, ali verovatno ce biti vise aplikacija koje mogu da rade samo sa 1gb rama

Meni je dilema 720 vs 820. :/
Još od prezentacije 720ke, meni je baš zapao za oko, ali sad kad se pojavio kod nas, ispade da mu je cena ista ili čak za trunku skuplja od jačeg modela.

Suštinski, postoje dve malo bitnije prednosti u korist 720, a to je bolja kamera (pre svega noću) i dizajn. Ovaj drugi je vrlo subjektivna kategorija, ali meni je ovo ubedljivo najlepša lumia koja je do sada izašla. Tek ova 928 koju treba da predstave za neki dan je u tom rangu.
Ali opet, slabiji procesor 1 vs 1,5GHz (mada ovo i nije previše bitna stavka za WinPhone8), duplo manje RAM-a (ovo može dosta da boli nekad kasnije), Nokia offline mape za ceo svet u odnosu na samo Srbiju, LTE (ni ovo mi nije previše bitno), čak možda i kvalitet ekrana mada se ovaj IPS na 720 pokazao kao jako jako dobar.
I sad treba prelomiti dilemu, srce ili razum. :) Da je makar 10€ jeftiniji, odluka bi pala na 720. Ovako stvarno nemam realan razlog zašto ne bih uzeo 820.

Jedina pozitivna stvar je što bih kupovinu obavio krajem meseca, pa mogu da vidim da li će još neko početi sa prodajom ovih telefona i eventualno oboriti cenu ispod 300€.

Poslednja izmena:
Bas su napravili pometnju sa 720... Da je 50e jeftinija izbor bi bio lak a ovako oba telefona slicno kostaju a svaki ima prednosti i mane. Prednostti 720 su bolji nocni mod kamere, 2000 mAh bateriju, curved staklo i po meni bolji dizajn, dok 820 ima AMOLED ekran (meni licno bitna stavka), jaci hardver i trenutno bolju dostupnost, LTE trenutno ne pravi nikakvu razliku kod nas.

Poslednja izmena:
ja nesto ne verujem da e 720 imati nesto posebno manju cenu od 820, msm 820 je oko 280 E da je 50 E manje onda bi bila oko 230, a i da je 250 E niko ne bi kupovao 620, ai lepsi je 720 pa ce biti isti sto se tice cene sa 820 po mom misljenju a trebalo bi da bude izmedju 820 i 620, msm mozda ce se cena stabilizovati za mesec 2 :D

ja mislim da moze
i da kazem da sam o5 vratio ativ s u opciju, sad je izmedju 820 i ativ s
a razlika u ceni je ativs 269 a lumia 280, to su najnize cene koje sam nasao :(

Može da se menja maska kod 720, ali ne na klasičan način. Njemu može da se nakači maska preko koje je moguće wireless punjenje baterije, ali ona ide preko ove standardne, a ne umesto nje. Istina, jako je tako i neprimetna, ali verujem da će se iste teško nalaziti kod nas i biće poprilično skupe.

Da, skroz sam zaboravio na bateriju. Svakako još jedna od prednosti za 720. I to ne samo protiv 820, nego protiv skoro bilo kog drugog smartphona.

Meni je ativ s najlepsi samsung i jos nesto me privlaci kod njega sto je meni izuzetno bitno a to je taster za kameru.

Ali ipak sam odlucio da necu samsung iz jednog prostog razloga.

Pogledajte crash test ativ s.

Zbog toga sam se odlicio za polovnu lumiu 920 i sad sam u potrazi za istom

ja sam odustao od 920 jer je skupa, preko 400 e za fon necu dati :(
sad nzm koliko bi kostala polovna ali ipspod 350 sigurno nije :/
ativ me privlaci samo zbog ekrana,baterije i cene sto je najvaznije :D
a 820 zbog nokijine podrske, sledece nedelje kupujem fon sigurno pa do tad imam vremena da se odlucim :wall:

Svaki Windows Phone ima obavezan taster za kameru. Kod 920 obratite paznju na problem sa prasinom u prednjoj kameri, to je dosta cest problem. Cak se desava da toliko prasine upadne da blokira proximity senzor pored prednje kamere. ATIV me je razocarao zato sto sam od Samsunga ocekivao naslednika Omnie, znaci da je izradjen od metala, a dobili smo GS3 plasticnu kopiju...

Sto se update-ova tice svi telefoni treba da dobiju zvanicni MS update, a proizvodjacima je dozvoljeno da guraju jos dodatnih koji uglavnom uticu na poboljsanja svakog modela telefona posebno (Nokia je imala vec 2 za 820 i 920).

updejtovi do gdr3 ili kako se vec zove znam da ce ativ s dobiti, ali posle toga nzm, sto se tice te plastike vecina ljudi kaze da je ok i da im se svidja
danas sam trazio ativ s ali ga nisam nasao po prodavnicama :(
gledao sam 820, i 920 i sto se tice izgleda nekako mi se 820 vise svidja ekran je bolji na 920 ali 920 mi je nekako glomazan :(
i gledao sam xz prelep telefon, msm ja sam prvo hteo da uzmem xzl, i dalje ga zelim ali previse je 500 E za bilo koji fon :(
najverovatnije narucujem ativ s zbog veceg ekrana, baterije i bolje cene u odnosu na 820 :D

Mene od ativ odvukao jedino crash test na youtube...znaci sta rade tim telefonima to mi je bolesno...ali mi se tu lumia pokazala jako dobro...ativ s ima ispod 290eura...vidim danas 920 novu za 320 eura na oglasu

ja lumiu 920 novu nisam video za ispod 390 , 820 280 ea ativ sam narucio i sutra mi dolazi i uzeo sam ga za 270 E i da ta 820 za 280 je bila samo u crnoj boji koju mrzim :D
sad ja ativ necu bacati ko budala, da sam hteo izdrzljiv fon ko 3310 uzeo bi 920 i mogo bi da joj radim sta hocu :D

Da li neko zna jel moguce da izbrisem nalog (gmail) sa koga sam import-ovao kontakte u 820-icu, a da sacuvam imenik? Trebaju mi kontakti u telefonu bez ijednog naloga...imam ih backup-ovane sa stare n95 kroz PC suite i pojedinacno i u jednom csv fajlu, medjutim treba da mi kontakti vec budu u telefonu, pa da se naknadno doda nalog po zelji onoga koji ce ga koristiti...
Usijao se google koliko trazim ali svuda pise da mora online sinhronizacija...
Ako neko zna za neki workaround bio bih mu neizmerno zahvalan za pomoc...

edit:nije uspeo contact transfer sa N95, povezu se bt-om ali dalje od toga ne ide :(

Poslednja izmena:
probaj da ides na live.com i onda na opcije i filterujes kontakte. Ako ti to ne uspe, onda idi na telefonu u people-settings i onda filter my contacts. tu filteruj na google i brisi...
zatim idi na settingsemail+accounts i tu izaber gmail account. tu imas sinhronizaciju sta ti sve povlaci odatle, samo odstikliraj contact...
nadam se da sam razumeo pitanje u potpunosti :)
poz

Ufff...ne znam da li si razumeo pitanje, ali ja definitvno nisam razumeo odgovor, na kome se, u svakom slucaju, zahvaljujem..
Da probam da pojednostavim...trenutno stanje na telefonu: gmail nalog i svi kontakti...stanje koje mi treba: 0 naloga i svi kontakti zadrzani...
Sutra treba da vratim telefon koji ce imati ceo imenik, pa ce ta osoba naknadno dodati nalog po sopstvenom nahodjenju, a da li ce ga sinhronizovati ili ne, to mi vec nije vazno...
Nadam se da je sad manje konfuzno...
Hvala jos jednom...pozdrav...

Mislim da bi ovo zavrsilo posao...ali :(
Napravio sam nalog i na live-u, da bih mogao da probam aplikaciju, i ne znajuci sta sve Microsoft-u moze da padne na pamet, samo sam "nalupao" podatke...ni ne znam koju sam godinu rodjenja stavio, ali traze mi da se uloguju roditelji za "family settings"..hahhaha...
Jel ima svrhe traziti narodnu verziju ili tako nesto...i kako se u tom slucaju instalira...
Hvala opet...

Mislim da bi ovo zavrsilo posao...ali :(
Napravio sam nalog i na live-u, da bih mogao da probam aplikaciju, i ne znajuci sta sve Microsoft-u moze da padne na pamet, samo sam "nalupao" podatke...ni ne znam koju sam godinu rodjenja stavio, ali traze mi da se uloguju roditelji za "family settings"..hahhaha...
Jel ima svrhe traziti narodnu verziju ili tako nesto...i kako se u tom slucaju instalira...
Hvala opet...

ne znam...meni je probna završila posao.....

e ljudi posto sam ja sad nov u wp8 zajednici :D
kako se kupuju aplikacije? preko neke kartice ili moze i preko kredita ?

Ovo je glavni razlog zasto nisam uzeo Lumiu 920:
http://wmpoweruser.com/nokia-lumia-920-dust-fix-now-available/

Srecom po one sa garancijom izgleda su resili da srede problem, a verujem da je veliki broj uredjaja je zahvacen. Pitanje je kako ce to sve ici kod nas, ja jednostavno nisam zeleo da se natezem posle sa trgovcem/operaterom oko reklamiranja.

Bas me zanima da li se javlja ovo kod ovih Lumia uzetih u Telenoru

ja sam gledao i nije tosa kamerom jedina greska, neki imaju i jos neki razmak izmedju ekrana i kucista i kao nesto skripi :/
meni je i dalje 820 lepsa uzivo :D
msm na slikama 920 je lepsa
ja sam zadovoljan sa ativ-s, i nekako mi je lepsi wp od androida, msm posle duzeg vremena instaliranja aplikacija i svega ostalog sve je kako meni odgovara :D
iako je zatvoren os i dalje mi se vise svidja od androida :D

ja sam gledao i nije tosa kamerom jedina greska, neki imaju i jos neki razmak izmedju ekrana i kucista i kao nesto skripi :/
meni je i dalje 820 lepsa uzivo :D
msm na slikama 920 je lepsa
ja sam zadovoljan sa ativ-s, i nekako mi je lepsi wp od androida, msm posle duzeg vremena instaliranja aplikacija i svega ostalog sve je kako meni odgovara :D
iako je zatvoren os i dalje mi se vise svidja od androida :D

Jel moguce odraditi unlock ativa? Da mozes da instaliras .xap i tako to.??

ni na jednom telefonu ne mozes da instaliras aplikacije koje nisu na marketu (piratske,torenta itd), cim pokusas da instaliras aplikaciju na fon sa memoriske on proverava u marketu da li je ima i da li je dobra verzija tek onda mozes da instaliras aplikaciju, toliko sam ja razumeo, nasao sam par dobrih aplikacija i trenutno imam sve sto mi treba :D
sad neke extra full igre wp8 nema po mom misljenju, jedino modern combat 4 koji se placa a i svidja mi se realsocer 13 koji je za dz :D

Pitao je koliko sam razumeo da li moze unlock ativ-a? :) A ti si odgovorio da ne mozes da instaliras nista piratsko. Naravno da ne mozes kad nije "otkljucan".

Nazad
Vrh Dno