Šta je novo?

Nokia Lumia 920 and 820

lumia-london.jpg

http://www.technobuffalo.com/2013/04/25/nokia-lumia-london-press-event/

Excited-Gif.gif

Uzeo sam Lumiu 820. Za sada sam zadovoljan telefonom, zvukom i ostalim. E sad, hteo bih nesto da pitam u vezi njega. Naime, telefon je poreklom iz Madjarske, tako da mi je sve po ukljucivanju bilo na madjarskom. Prilikom podesavanja, postavio sam da mi jezik bude engleski, a za regiju sam stavio Srbija. Medjutim, i dalje se desi da mi neke opcije budu na madjarskom (jako retko, al... nabasao sam na po koju, al se ne secam gde), a isto tako mi je i youtube na madjarskom. Stalno me redirektuje na m.yahoo.com. Da li sam mozda izostavio jos neko podesavanje kojim bih ovo prevazisao? Nije mi ovo nesto dramaticno, samo bih voleo toga da se resim, ako je moguce.

Aaaaaaahahahhahaha umirem!! :beat:

Poslednja izmena:
Uspeo sam da sredimo ovo sa jezikom. Samo sam jos jednu stvar zapazio. Na srpskoj tastaturi (latinica) ne postoje slova Ž, Č, Š, da li zna neko moze li se to nekako ispraviti/nadoknaditi?

ladno su uzeli (i sigurno masno platili) justina biebera da im promovise lumiu :bljuc:

Pazi stvarno :D Hvala ti, radi :)

e ljudi samo me zanima koje aplikacije mogu da se koriste na drugim telefonima a da nokia pravi
msm aplikacije kao nokia maps mislim da mogu svi da koriste :/
to pitam zato sto ocu da uzmem samsung ativ s (naso sam ga za 290 E )a to mi je nekako povoljnije od lumie 820 :D

imas lumia 820 za 300e koliko hoces sa sve garancijom. Pogledaj malo oglase

gledao sam oglase i znam za cene msm meni tih 10 e nista ne znaci (da hocu mogu i lumiu 920 da uzmem ali necu da dajem tolike pare !!!! ) :/
prvo sam hteo da uzmem 520 msm on ima skoro sve sto bi ja hteo(4" mi je minilamna velicina ekrana ) a 820 ne bi uzeo jer je samo 0,3" veci ekran i brzi procesor i veci ram, a ativ s ima za 0,8" veci, bolju rezoluciju, ppi (kamere me toliko ne zanimaju ali i tu ativ s pobedjuje :D),msm jedino sto me muci oko 520 je ram jer kasnije necu moci neke aplikacije da pokrecem i to je sigurno !!!!
msm imam backflip vec 2,5 god i zaglavio sam na androidu 1.6 koji mi se smucio i jedino sto sam mogao da igram je minesweeper i sloitare kako treba :(
sad znam da je 820 lepsi,bolje je napravljen i kvalitetniji ali mi ni to nije toliko bitno :(
msm i dalje nzm koji cu telefon da uzmem, razmisljam vec par meseci ( mnogo sam strpljiv :D) ali obicno elim wp8 telefone a sto se tice androida jedino razmisljam ok lenovo k900 ( ako dodje kod nas njega uzimam 100%) ili lg optimus 4x :/
a sad cekam 14. da vidim da li ce doci novi telefoni od nokie :D

uzmi 520 jer će ti završiti sve isto kao i 920 :)

znam zato i njega najvise gledam xD
gledao sam nesto za ativ s i pricaju da za njega nema updejtova :( znaci no go za mene necu da zaglavim na neki os zbog lose podrske o5
da 920 kosta 300 e ne bi ni razmisljao i uzeo bi ga ali 400 e mi je mnogo za skoro svaki fon ( da ne pricam za sIV,xz itd... samo lupaju cene ko bombone )
da ima lumia 920 ima kameru od 808 onda bi dao i 450 E :D
msm citao sam nede da sIV kosta oko 250 e da se napravi :/

kosta toliko da se napravi ako ne racunas marketing razvoj proizvoda itd. a to su sve milionski troskovi

ako lenovo k900 moze da kosta 400 E, tako su barem najavili i da kosta 450 o5 je malo u odnosu na sta drugi nude :/
sad sam malo skrenuo sa teme :(
jedva cekam novu lumiu :D
ako se secam sad 14. treba da najave nove proizvode :D

e imam samo jedno pitanje
da li je moguce ubaciti vecu bateriju u lumiu 820 ? :/
msm pretpostavljam da nije moguce ali bi zeleo da proverim :(

upropastise telefon sa tolikom baterijom :/
kao da nosis ciglu sa sobom :D

Jos bih nesto hteo da pitam, cesto mi se desi dok kucam poruku ili neki tekst da mi se otvori prozor s Bingom. Nije da mi nesto preterano smeta, al me iznervira ponekad. Da li neko zna zbog cega i kako to spreciti? Ne znam da li slucajno pritisnem neki taster ili kombinaciju tastera za to.

Pa ima u donjem desnom uglu, ispod ekrana, soft taster za search koji po defaultu otvara bing. I meni se dosta cesto dogodi da ga slucajno pritisnem.

Ahaaa, da da vidis, moguce da ga slucajno kliknem :)

Da li kod nas ima negde u prodaji charging plate i maske sa kolom za bežično punjenje za 820?

To i mene zanima. Devojcice po radnjama malo me cudno gledaju kada ih pitam za bezicni punjac. :D

Ima ih na dx.com za ~40$. Malo skupo za nešto što puni telefon na "fensi" način. :D

Ima na na KP, 28e...

prema informacijama koje ja imam fatboy-evi bi trebali da stignu ovih dana...

U Evropi je zvanicna cena oko 50 eura, jeste skupo za punjač, ali sa obzirom da je primenjen Qi standard, služiće i za neki naredi telefon, koliko vidim interesantna je opcija na više novih modela, ostaje da se vidi kako punjenje funkcioniše, navodno 10-20% duže traje punjenje.

To i mene zanima. Devojcice po radnjama malo me cudno gledaju kada ih pitam za bezicni punjac. :D

Znam da cu zvucati kao najgori sexista, iako to definitivno nisam, ali svaki put kada mi pridje tako neka devojka na nekim od standova ili prodavnica tehnike, sobzirom sta mi govore dodje mi da im kazem "Samo ti stani blizu, budi lepa i nepricaj nista" :D

920 definitivno moj sledeci telefon! Samo da cena opadne... Jer danasnji proizvodjaci su jako bezobrazni ralna cena ovog telefona u proizvodnj je 250$ oni zarade skoro telefon ipo na jednom sto je apsurd!

Nazad
Vrh Dno