Šta je novo?

Google I/O 2013

• Začetnik teme Začetnik teme jox
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ovaj I/O bi bio totalno bezveze da nije poboljsanih mapa (google earth integracija hell yeah) i wallet unapredjenja (kontam da idu na to da ugroze paypal). Noviteti u mobilnom svetu su meni potpuno bezveze a konceptom Hangouts-a sam zgrozen. Nisam od boraca za privatnost, ali brate cuvanje svih poruka u oblaku je fuj, cak i za Google. G+ me takodje ne zanima, jednostavno koncept drustvenih mreza treba da umre kako se i rodio, brzo i eksplozivno.

Nema novog Androida a i da ga je bilo ne verujem da bi videli neke bitnije promene. Google je sada u polozaju u kom je bio Microsoft. Ljudi su se previse navikli na Google servise a zapravo jedini bez konkurencije je maps, sve ostalo ima veoma jaku konkurenciju. Pa i taj marketing, milion aplikacija... koga briga za to kada dobrih ima 200 a ostalo ili nesto losije od najboljih aplikacija ili neko smece (koje cini 90% te cifre od milion aplikacija).

Da samo vidite kako lepo radi alfa Ubuntu Touch-a (na Mir-u), Android nikada nece tako glatko raditi.

Ja sam ocekivao nesto drugo od Google I/O (novi Nexus 7, JB 4.3 makar), ali smatram da su sve novine veliki plus u onome sto Google nudi...Google Maps, Google Wallet, G+, Google Hangouts... Jednostavno jos vise je sada sve syncovano, sto je i cilj Googlea... Postoje ljudi kojoima se to nece svideti, ali meni ne smeta. Plus Google music, koji kapiram da ce nadmasiti Spotify... Sto se tice Google+, daleko je najbolje uradjena socijalna mreza, ali pitanje da li ce ikad zaziveti. Mada im je ocigledno cilj da preko njega sve funkcionise i da on bude cetrala celog Google sistema...

Ja ne znam kako vam se ne svidja hangouts... Napravili su cross-platform, znaci iOS-WP-Android, svi ce moci da koriste chat i video i sve to zajedno bez imalo da platis... Viber uvek nesto zeza, Whatsapp se naplacuje, Skype se naplacuje...

Inace nesto razmisljam, citao sam dosta tekstova, pratio na twitteru...

Sta mislite o ovome:

- Sta ako su sve same glasine bile oko nove verzije androida?
- Negde sam procitao da mozda nece ni izbacivati novu verziju androida, nego ce se cekati N5.

Pitanje je zasto?

Dosta ljudi su se slozili da bi to moglo da bude zato sto Google hoce da vidi sta donosi novi iOS 7 i da mogu da ga ubiju posle sa jos novih stvari... Sto znaci da mozda nece biti 4.3 verzije, nego da ce odmah skociti na Key Lime Pie i na 5.0 i mislim da ce tako i da bude.

Edit: JER razmislite malo... Ovo je prvi put da ce Apple totalno redizajnirati iOS, znaci od prve verzije se nije menjao, sad se ocekuje totalni remont iOS-a, PO PRVI PUT.

Poslednja izmena:
Meni se ne svidja taj koncept cekanja sta ce Apple da izbaci. Mislim da ne cekaju da vide sta ce Apple da izbaci, nego cekaju mozda da Apple izbaci i da onda oni pokazu koliko bolje oni mogu da izbace... Ne verujem da im je ciilj da vide sta je Apple u radio i onda oni da naprave malo bolje... Pre mislim da je cilj da pokazu da su ispred Apple-*a i da je fora samo u datumu izbacivanja da budu blizu da bi pokazali koliko su bolji...

Ma bice 4.3 verzije, ali vise bug fix edition. KLP je za rodjendan krajem godine.

Totalan redizajn iOSa nema sanse da se desi, mozda ce samo malo promeniti palete boja (ka onoj sivoj). Ali sada nesto epohalno sumnjam. Kako ce soccer moms da se snadju.

Poslednja izmena:
Apple bi trebao da ubaci Dalvik VM i iOS i omoguci Android programe na iphoneu.

Kad odem na web play store, psie da je vec isntalirano...

I meni je tako. Evo sta pise na oglasu:

NOTE: If you aren't yet able to install Hangouts on your phone or tablet, or the Play Store "Open" button takes you to the old Talk app, hang tight, we are rolling out Hangouts to everyone over the course of several days. Rest assured Hangouts will be available soon for all Android 2.3+ devices, tablets included!

Dakle, strpimo se malo, sve ce biti sredjeno, bez dodatnog prckanja 🙂

Poslednja izmena:
Apple bi trebao da ubaci Dalvik VM i iOS i omoguci Android programe na iphoneu.

Nesto ne vidim dovoljno veliki razlog da Apple to dozvoli. Sumnjam i da moze zadrzati taj "Apple-experience" koji trenutno ima uz DalvikVM.

Nisu ni Flash "VM" dozvolili, a ranije su imali u svojim pravilima zabranu bilo kakvog interpreterra.
To pravilo je donekle olabavljeno, jer su sada dozvolili interpretere raznih programskih jezika, medjutim ostavili su zabranu da ti interpreteri izvrsavaju bilo kakav download-ovan kod, sto prakticno znaci da je mogucnost samo da se u aplikaciju na appstore upakuje interpreter+kod i to je to.

Mozda ce i dozvoliti na ovaj nacin da se upakuje DalvikVM+ByteCode u AppPackage koji bi se distribuirao preko AppStore-a, ali da dozvole pristup GooglePlay-u na iOSu preko DalvikVM nema teoretske sanse (mada to ni nema posebne potrebe naglasavati)

Poslednja izmena:
uploadfromtaptalk1368741817167.jpg

Častio me Google novim mapama 🙂

Pa Android sada drzi 75% trzista a Apple gubi. MS i BB se motaju oko 3%. Apple, sta god da izbaci novo nece napraviti boom duzi od mesec dana.
Google ne bi imao nista protiv da se dalvik pojavi i na iOS-u, kao sto im i ne smeta Kindle ili gomila kineskoh klonova.

1. AppStore je daleko profitabilniji od Google Play-a

2. Kindle smeta Googleu, kao i svako forkovanje Androida; smeta im cak i Samsung jer umesto da imaju 5 proizvodjaca Androida, sad imaju jednog koji im prodaje 90% Android telefona!

3. Dalvik bi upropastio prednosti iOSa nad Androidom

pored toga, konstatacija da "Android sada drzi 75% trzista a Apple gubi" ne znaci da ce za iOS prestati da izlaze aplikacije.

Naravno da im smeta Kindle i slicni, kakve koristi imaju od toga kada im izbace sve njihove servise? Videti kako se proveo Acer sa Alibabinom modifikacijom Androida...

I pored toga sto Android drzi 75%, ne vidim kako bi Apple-u to znacajno pomoglo u borbi za market share (postavlja se pitanje da li im je to uopste cilj), mozda bi imalo cak imalo i kontra efekte.

Ne mora Andorid i njegovi elementi da budu bas na svim uredjajima. Tu pre svega mislim na veliki broj zahteva za Nokiu, a evo sada vidim ima i za Apple.

Jel probao neko da uradi share neke vesti koju cita na currentsu ili flipboardu preko Hangouts? Meni krene da ucitava kome da šalje i ne ucita nikog. Istu vest mogu da sharujem preko g+ da vide ostali ljudi

Mali off

Kako mogu da znam ko ima, a ko ne Hangouts? I kako da znam ko je online, a ko nije?
On mi prikaze ceo imenik, ali ja treba da nagadajm sad ko ga ima a ko ne. Uopste nema prikazano pored imena itd.

Jel probao neko da uradi share neke vesti koju cita na currentsu ili flipboardu preko Hangouts? Meni krene da ucitava kome da šalje i ne ucita nikog. Istu vest mogu da sharujem preko g+ da vide ostali ljudi

Ради, али прикаже ми само контакте са којима сам већ користио hangouts и само њима могу да пошаљем.

Ja ni sa kim nisam koristio Hangouts, pa zato verovatno. Ipak sam ga tek nocas instalirao

Mali off

Kako mogu da znam ko ima, a ko ne Hangouts? I kako da znam ko je online, a ko nije?
On mi prikaze ceo imenik, ali ja treba da nagadajm sad ko ga ima a ko ne. Uopste nema prikazano pored imena itd.

Tapneš na ime, pa će ti prikazati (ako ne izbaci send invite ima hangout) 😀 Malo neprakticno ali *** 😀

Pa to sam i ja skapirao, ali totalno je neprakticno tako. Imam dosta kontakata i sad ja treba da nagadjam od svakog da li ima ili ne ako bih se dopisivao sa njim. Glupost ziva. Valjda ce to srediti.

Inace jel ima neke najave za 4.3 ili jos nekih novina? Ili je ovo sve sto je bilo prekjuce i to je to? 🙂

Pa to sam i ja skapirao, ali totalno je neprakticno tako. Imam dosta kontakata i sad ja treba da nagadjam od svakog da li ima ili ne ako bih se dopisivao sa njim. Glupost ziva. Valjda ce to srediti.

Inace jel ima neke najave za 4.3 ili jos nekih novina? Ili je ovo sve sto je bilo prekjuce i to je to? 🙂

Средиће, тек су избацили апликацију.
10. јун је наводно датум за 4.3

Sta je poenta tog teksta?

Za tebe posebno ne prave tekstove. S toga za tebe nema poente.

^^

poenta tog teksta je da pokaze da svako ima dupe... a.k.a. misljenje...

Za tebe posebno ne prave tekstove. S toga za tebe nema poente.

Pa ono, citam naslov vidim pise "...Here’s Why..." pa reko da procitam sta autor ima da kaze. Procitao sam tekst i stvarno ne kapiram zasto ga je napisao. Mozda si ti skapirao pa da mi objasnis. Ovako ispade da sam bezveze potrosio vreme na tekst nekog lika koji nema nikakvu poentu.

Nazad
Vrh Dno