Ja sam sa Nokie E72 prešao na Samsung S3. Ovo mi je prvi Android i očekivao sam mnogo više od same platforme s obirom koliko iteracija je do sada preživela. Na žalost u rukama držim bagovitu, preskupu igračku i iskreno žalim što je Symbian umro.
Necu da ulazim u to da li je bagovit u odnosu na iOS jer je covek rekao da je taj operativni sistem bagovit u odnosu na Simbian a ne iOS.
Bio je ok za telefone sa tastaturom, nazalost, ostao je na tom nivou. 2010 sam kupio zeni C5-03 jer voli nokiu (ja sam vec uveliko navikao na android na obicnom wildfire-u) i smorio se koliko je OS retardiran.
Poceli su da kopiraju nacin kojim daju imena symbianu.. A, B, ... Android je stigao do J.
Brw, svojevremeno su Symbian aplikacije bile preskupe. Kad se setim da su trazili po 10-15e za univerzalni daljinac za TV, a danas je na Play Store gomila besplatnih aplikacija koje su mnogo kvalitetnije.
Da li se secate reklama koje je Nokia pokazicala kako ce novi telefon sa symbianom da radi i sta su na kraju prodavali?
Nije ni poenta da li je bagovito u odnosu na nešto drugo već definicija bagovitosti. Interesuje me šta vi podrazumevate pod time.
Onda je i Symbian bio bagovit.
Nemojte koristiti rec bagovit ako nemate pojma sta to znaci.
Sve sto si naveo postoji i na iPhoneu, samo kada app pukne nece napisati Force Close, vec ce nestati sa ekrana.
Prelazak sa dumb telefona na 3650 bio je veci skok nego sa simbiana na android.
Nokia N73, da sporo nije bug, its a feature, ali je neizdržljivo spor. Nije Symbian loše zamišljen za usera, ali je loše izveden kao proizvod.
Hardver koji je bio u Nokia 3650 i hardver koji je bio u 1. iphone (da ne pominjem aktuelnom) su dva razlicita sveta. To ti je kao da kazes meni je moj core i7 sa windows 7, bolji od komodora 64.
Rađanje i smrt Symbian-a
Izvor: B92
Zvanično je: Nokia 808 PureView poslednji je mobilni telefon ovog proizvođača sa Symbian platformom.
Symbian je već dugo u samrtnom ropcu. Nokia ga je stavila u “mod održavanja” još u oktobru, a početkom prošle godine novi šef te kompanije Stiven Elop rekao je da “konkurentske izazove na taj način ne može da reši”.
Deluje da Symbian nikom neće nedostajati. Ovaj operativni sistem za mobilne uređaje zastario je i pre nego što je lansiran, budući da su Android i iOS imali daleko bolje isplaniran razvoj.
Ni ti ne kapiras. Kod Androida vecina aplikacija rade na svim verzijama i telefonima razlicitih proizvodjaca. Kod symbiana ista app ne radi dva telefona istog proizvodjaca koji su izasli iste godine.
...nesto sto google tek treba da uradi.Sertifikate su uveli sa ciljem da rese problem virusa sto su oni efikasno i obavili.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari