Šta je novo?

LG Optimus 3D

• Začetnik teme Začetnik teme OTAC
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
To sto se pali sam je do custom bootloader-a. Normalno je za 1.25a verziju.

Jesi li flashovao dobar Zip za root? Kada budem bio za racunarom, postavicu Zip za root.

Imam jedan problem, pa ako bi neko od vas znao kako da ga rešim. Hteo sam da promenim .kdz sa 21a na 21e da bih mu ubacio ThiaiZ O3D V2.8 ROM. I u toku petljanja oko toga, (u pitanju je Automatic Offline Procedure - To make things easier, run the Automatic Offline Procedure.vbs script, it adds 127.0.0.1 csmg.lgmobile.com entry (temporarily) in hosts file, sets a small HTTP Server on the PC listening to port 9002 which serves the requests of the LG flash utility, installs MSXML, runs all the utilities automatically and finally reverts back your hosts file removing the above entry. This script must be run as administrator so Start  --All Programs  Accessories  right-click on Command Prompt  select Run as administrator. Then drag-drop the script in and press enter). Ali se nije automatski vratilo na staro, odnosno ovaj http server je ostao da blokira LG sajt i sada ne znam kako da ga vratim :-(

U Windows direktorijumu nadjes hosts fajl, otvoriš ga u notepad-u i obrišeš red sa LG u nazivu.

Puno puta sam to pokretao i nikada mi nije napravio problem. U svakom slučaju, ovo gore to je rešenje.

Bravo majstore! Nasao sam taj fajl u C:\Windows\System32\drivers\etc, izbrisao red gde je LG i radi!

😉

Onog dana sam zaboravio da postavim ZIP za Root V28, V30 Beta i V30 Final. Skinete oba rar fajla, otpakujete, dobićete folder pod nazivom "Root", a u njemu Root.zip. Njega flashujete iz bilo kog custom recovery-ja (CWM, TWRP).

Ujedno se ovim postom ispisujem iz liste vlasnika LG Optimus 3D. 🙂

Neko vreme ću biti na HTC Desire za koji ima brdo ROM-ova. A onda, nadam se, prelazim na Nexus 4.

Pratim ja i dalje ovu temu i pomoći ću kada god budem mogao.

Prilozi

Poslednja izmena:
Družićemo se mi još. Samo sam javio reda radi. 🙂

😉

Onog dana sam zaboravio da postavim ZIP za Root V28, V30 Beta i V30 Final. Skinete oba rar fajla, otpakujete, dobićete folder pod nazivom "Root", a u njemu Root.zip. Njega flashujete iz bilo kog custom recovery-ja (CWM, TWRP).

Neko vreme ću biti na HTC Desire za koji ima brdo ROM-ova. A onda, nadam se, prelazim na Nexus 4.

Hvala za linkove fleshnuo sam zip, ali ne vidim nikakvu promenu da li treba nova superuser ikona da se pojavi ?

Pa treba Superuser aplikacija da se pojavi. Ako si vec imao Superuser, onda je to to.

😉

Hvala na svemu:wave:
Meni je nexus 4 zapao za oko ali videcu dok mi ne istekne ugovor i naravno finansije.

Ovo kako Corvusa nema nigde nikoga, nije valjda da sam poslednji Mohikanac:d Jel neko probao neki custom JB ROM, ima li nesto da radi?

Pozdrav, jel moze neki savet kako da aktiviram mrezu na telefonu, danas sam dobio novu karticu iz mts-a sa paketom od 3gb interneta a do sada sam koristio prepaid karticu a kad se ona danas deaktivirala ubacio sam novu sa internet paketom i sad na telefonu nemam mrezu ni na jednoj kartici (probao sam sa par mts i jednom telenor) kao da mi se telefon zakljuchao (poshto je prvobitno bio zakljuchan za VIP mrezu) jel postoji mogucnost da ukucam pin kod i aktiviram novu karticu ?

Pozdrav, jel moze neki savet kako da aktiviram mrezu na telefonu, danas sam dobio novu karticu iz mts-a sa paketom od 3gb interneta a do sada sam koristio prepaid karticu a kad se ona danas deaktivirala ubacio sam novu sa internet paketom i sad na telefonu nemam mrezu ni na jednoj kartici (probao sam sa par mts i jednom telenor) kao da mi se telefon zakljuchao (poshto je prvobitno bio zakljuchan za VIP mrezu) jel postoji mogucnost da ukucam pin kod i aktiviram novu karticu ?

Ako se zakljucao kao sto kazes da jeste onda ubaci VIP karticu i ona mi trebala da radi, ako radi ukucaj kod koji si koristio i prosli put za otkljucavanje telefona i trebalo bi da ti onda rade sve kartice.

A kako si to uspeo opet da ga "zakljucas"? Sta si mu radio? Pitam iz razloga sto je i moj otkljucan i stalno menjam kartice, flesujem ga i sta vec ne ali se nije "ponovo zakljucao" pa da znam sta treba da izbegavam da mu radim...

Ako se zakljucao kao sto kazes da jeste onda ubaci VIP karticu i ona mi trebala da radi, ako radi ukucaj kod koji si koristio i prosli put za otkljucavanje telefona i trebalo bi da ti onda rade sve kartice.

A kako si to uspeo opet da ga "zakljucas"? Sta si mu radio? Pitam iz razloga sto je i moj otkljucan i stalno menjam kartice, flesujem ga i sta vec ne ali se nije "ponovo zakljucao" pa da znam sta treba da izbegavam da mu radim...

Nishta mu nisam radio, samo kad su iz mts-a ukinuli staru prepaid karticu pukla je mreza na telefonu ja ubacio novu i chekao ali nije htela da proradi a radi u drugim telefonima, i onda ubacio josh neku mts pa telenor i evo nemam mrezu ni na jednoj, vip karticu nemam pri ruci a ni kod za otkljuchavanje jer mi je to neki lik radio preko oglasa pa cu ga sutra pozvati ako ne uspem da povratim mrezu :/

Mozda bi proradila ako bih mogao da ukucam PIN kod (poshto je tako bilo na drugom telefonu) ali ne mogu da nadjem u opcijama gde se on kuca :/

Poslednja izmena:
Jel ti traži kod za otključavanje? Ako ti ne traži, onda je problem u nečemu drugom. Da li imaš IMEI?

ne trazi mi nishta samo mi ne prihvata karticu imam jedno emergensy calls, imei je upisan u info-u telefona (IMEI SV je 00) ako na to mislish...
inache root telefona mi nije uspao sa onim zip-om...

Onda nije zaključan, već ti ne čita karticu ili se ne prijavljuje na mrežu.
Ne, nego otkucaj *#06#. Da li ti ispisuje IMEI broj ili ti izbaci prazan prozor?

Nešto si pogrešno uradio. Par puta sam rootovao na taj način onim zip fajlom i radilo je svaki put.

Onda nije zaključan, već ti ne čita karticu ili se ne prijavljuje na mrežu.
Ne, nego otkucaj *#06#. Da li ti ispisuje IMEI broj ili ti izbaci prazan prozor?

Nešto si pogrešno uradio. Par puta sam rootovao na taj način onim zip fajlom i radilo je svaki put.

da izbacio je imei sa *#06#

(ubacio sam nekoliko onih custom recovery-ja pa se izgleda neshto pobrkalo ali to mi je sad manji problem)

Onda ti ne čita karticu. Da li ti ispisuje negde "Insert SIM"? Ne znam šta može biti problem, ali nije se zaključao. Pogledaj da li su ti svi kontakti čitača za SIM dobri. Nema nigde korozije, prljavštine, svi su u istoj visini?

Onda ti ne čita karticu. Da li ti ispisuje negde "Insert SIM"? Ne znam šta može biti problem, ali nije se zaključao. Pogledaj da li su ti svi kontakti čitača za SIM dobri. Nema nigde korozije, prljavštine, svi su u istoj visini?

da ladno sam nepravilno ubacio karticu 🙂)) hvala za pomoc, proradila mi je mreza josh samo da izvalim kako da aktiviram mobilni net nikako da proradi, neshto me nece danas 🙂))

Hehe Dobro je da je bila sitnica. 🙂

Što se tiče uključivanja mobilnog interneta, potraži opciju "Paketni podaci" i aktiviraj je. Ne znam na pamet gde stoji kod O3D sa ICS sistemom. Probaj i da spustiš status bar pa potraži da li ima prečice za aktivaciju/deaktivaciju mobilnog interneta.

Settings - More settings - Mobile networks - Mobile data.

Uspeo sam da namestim i net preko call centra sa "posebnim parametrima" jer imam "poseban paket" au..... 🙂)) Malo da odmorim mozak ovih dana pa cu probati da sredim i root i da ubacim V30 rom... Hvala josh jednom za pomoc 😉

Hocu da uradim backup save game fajlova, s cim je najbolje, da mi sve radi i posle restore-a na fon? Znam za Titanium Backup i sad sam cuo za ovaj neki Carbon Backup za koji kao ne treba root. Jel neko probao, kakva su iskustva, radi li, naigrao sam se svega, nemam volje sve ponovo a hteo bih malo da majstorisem?

Titanium backup је најбољи.:thumbup:

Nasao sam resenje za instaliranje vecih stvari na sd (program se zove FOLDER MOUNT), ali koliko vidim telefon mora da se root-uje. Jel ima neki brz i jednostavan nacin za root ICS-a

Hvala. Mada sam vec video tu poruku, ali sam mislio da nema nesto slicno onom "megatron-u" posto ono izgleda jednostavnije.... (pretpostavljam da "megatron" ne moze da se koristi za ICS)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno