Šta je novo?

Fotografije - 2013

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
djordje, verovatno imaš problem sa color space (AdobeRGB<>sRGB) ili imaš neispravan kolor profil.

Bravo unique, 2. 6. 8. 🙂

Osmica vrhunski izgleda.

Falcon, bio si u pravu, boje nisu bile usklađene između ta dva programa.

unique, uglavnom odlicne fotke, ne znam cime fotkas, ali ovo je pravi primer Canon boja 🙂

Е, Драјверу, Драјверу... И тамо где га нема мораш да га споменеш...
А шта би са Ђолетовом фино кадрираном црквом?

Hvala svima...ovo je fotkano sa drugarovim nikonom d700 i 85mm f1.8g 😀 zna i nikon da da lepe boje, narocito ff 😀

^ Jos da su uslikane bile bi jos bolje :d

Normalno da će fotografije ispasti dobre. 🙂🙂🙂 slikani sa fotoaparatom od 2000 evra. 🙂🙂🙂

To uopšte ništa ne znači... Pogledaj džonijeve slike, pa ces odmah videti da nije tako...

I da das nekome drajverovu opremu, pa da ne uradiš ništa...

Normalno da će fotografije ispasti dobre. 🙂🙂🙂 slikani sa fotoaparatom od 2000 evra. 🙂🙂🙂

Jedna od najvecih zabluda danasnjice vezano za tehniku :d

Isto kao da kazes "neko ima kompjuter od 4000 eur, normalno da ce taj neko dobro da progamira"...

Poslednja izmena:
Da...primer je dzonihsv koji ima canon sx120is kompakt od 100e i radi vrhunske fotke...ok, jeste mi oprema malo pomogla, narocito 85ica f1.8g, objektiv je vrhunski...mada mislim da sam i ja barem malo doprineo tome da fotke ispadnu lepo 😀

Ne kažem ja da ti nisi dobar fotograf, naprotiv, ali neće iste fotke praviti fotoaparat od 300 i od 2000 evra. Eto, zasto ona moja fotografija nije dobra? Slikama sa najgorim telefonom. Bolje fotke mi pravio k800i od 3,2 mpx nego ovaj od 5. 🙂

Poslednja izmena:
Zato sto ne znas sta je kadar i kompozicija? 😛

Normalno da će fotografije ispasti dobre. slikani sa fotoaparatom od 2000 evra.

Kao kada bi neki fudbaler koji se lesi od vinjaka vikendom kupio pozlacene predator kopacke od 5000e i bio u tripu da ce da igra kao C.Ronaldo 🙂

Dva djoleta 🙂

Onda mi kažite šta da pročitam. Ili prvo da kupim fotoaparat, pa tek onda da čitam 🙂

Ja ti pre par stranica dao predlog sta i koje knjige, al izgleda dzaba...

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Šta bre dva đoleta? 😛
Evo nešto za moju devojčicu.

img789642.jpg

Rekao si još neke teme da procitam? Koje su to teme?

Teme - ova i ona koju su ti naveli ("postavite fotke sa mobilnih"). A i u ovom podforumu "digitalni fotoaparati i kamere" mozes pronaci stosta.

Nije džaba. Moram kupiti fotoaparat, da bih mogao da vidim šta i kako radi.

Za kompoziciju i kadriranje ti nije neophodan fotoaparat ako vec imas neko fotosokocalo. Na onoj fotki sto si postavio skripi kadar... ne vidi se sta si hteo da prikazes. Razna "pravila" mozes da izvezbas i naucis i sa trenutnom aparaturom (mobilnim). A o tome ti govori treca knjizica. Skini je, procitaj, provezbaj...

Pozdrav!
MrBigJump.gif

djolew u fotografiji se sve svodi na sreću tj. da se nađeš u pravom mestu u pravo vreme i da uhvatiš taj momenat.
DSLR aparati i objektivi ti omugućavaju da taj momenat izgleda što jasnije, konkretnije.. a to se sve još pegla u post produkciji.
Puno gledati sajtove o fotografiji nema smisla ako nemaš aparat, teoriju moraš da pretočiš u praksu i da na taj način iznova i iznova otkrivaš nove momente, tehnike, detalje, uglove..
Dobra je ona fotka koja ti zadrži pogled!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno