Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

posle finih podesavanja mislim da sam nasao stabilne klokove:

gpu1: powercolor referentna 7970 voltage 1.1v, gpu clock 1140 mem clock 750

gpu2: msi tf3 7970 voltage 1.175v, gpu clock 1160 mem clock 750

obe zajedno daju 1380 mhash/s....

sta mislite o tome?

Sve je to super samo kolike su ti temperature? To je sada najvažnije pitanje. :)

jel ovo ok? što se tiče tih U i ostalih stvari :)

To je OK. Tebi je diff 2 i to mi deluje OK. Najmerodavnije je ono kada se sabereš na kraju 24 h rudarenja. Ako ima onoliko koina koliko treba onda je sve OK. :D

@cacanin: Ja kopam više od 28 h bez prekida na 50BTC i radi sasvim stabilno. Kačio sam onu sliku pre 3-4 sata.

Poslednja izmena:
@risime kad ce da budu "produzeci" ? :)...

temp su sledece: tf 3 tj donja karta ide do 70 c...

a powercolor referentna , tj gornja karta, vuce vruc vazduh sa tf3 pa ide i do 80 c.....

mnogo su blizu, uskoro cu napraviti jedan dedicated setup, ovo je privremeno resenje..

Ceo dan hes varira pada pa na 99% i tako u krug svaki par sekundi.

temp su sledece: tf 3 tj donja karta ide do 70 c...

a powercolor referentna , tj gornja karta, vuce vruc vazduh sa tf3 pa ide i do 80 c.....

mnogo su blizu, uskoro cu napraviti jedan dedicated setup, ovo je privremeno resenje..

Prva je manje više OK ali gledaj da spustiš temperaturu još malo, 3-5 stepeni. Druga ti je prevruća. Smanji gornjoj klok, bolje da radi sa manje Mh/s nego da ti radi pod tim temperaturama. Generalno bi mogao obe da olabaviš malo i bilo bi ti onda OK.

Nemojte da mi kazete da niko nikada nije prebacivao sredstva sa Bitstampa i da niko ne znam koliko to kosta dok stigne do nas?

probam sa msi afterburnerom , prepoznaje gpu1 i gpu2 ali kad bilo sta menjam za gpu1, menja se istovremeno to isto i na gpu2...

ima li neka bolja varijanta?

moras da iskljucis sinhronizaciju u podesavanjima za aftreburner pa ces moci onda posebno da podesavas klokove i napone

A sto ne koristitie Sapphire Trixx?? Meni se bolje pokazao od MSI AB.

Uneo sam juce podatke sa deviznog racuna i kako da znam da li mi je verifikovao karticu?

Ovako sada pise, znaci prepoznao je banku. Jel treba neko dodatno mail obavestenje da stigne ili mogu odmah vrsiti transakciju?

Uneo sam juce podatke sa deviznog racuna i kako da znam da li mi je verifikovao karticu?

Ovako sada pise, znaci prepoznao je banku. Jel treba neko dodatno mail obavestenje da stigne ili mogu odmah vrsiti transakciju?

nema shta da ti verifikuje karticu.
unesi iznos i lupi confirm i izbacice ti poruku da su pare na putu :D
ne znam da li si video novi info.
18e je ukupna provizija za cifre do 649e, preko je duplo vishe.
(to je ledio rekao da je tako, da se ogradim :D)

Poslednja izmena:
Nesto se ne bih slozio sa time jer je pre neki dan drugar prebacio 90e na Intesin racun i dobio je samo 60e sto znaci da je 30e ukupna provizija kada se prebaci .

***, onda neko ne govori istinu ili zavisi i od banke onda.
ili kako se goxu cefne....

Poslednja izmena:

To ti je sve verifikovano. Pisalo bi ti iza imena banke da je verifijacija u toku.

Da se nadovezem na transfer jer sam danas dobio 84e :mad: a poslao 120e tj provizija je 38e. Cija je sve udela u ovoj proviziji ne znam ali mislim da je GOX 18e i intermedian bank isto 18e a domaca nista ne uzima tako su rekli a u pitanju je Srpska Banka. Ovo cisto probe radi i trajalo je od 28.04.2013. kada je GOX registrovao processed do danas tj 09.05.2013. (stiglo u banku 02.05.2013. a obradjeno 09.05.2013. nije se radilo ***).

Od sad samo veeelike sume preko banaka a sicu preko menjacnice, pozz.

Ja sam danas u podne stavio na MTGox-u da podizem 649e.
Banka mi je Intesa.
Javljam cim stignu novci :)

Hvala ljudi na odgovorima, prodao sam 4 btc-a cisto da testiram kako ide preko kartice deviznog. Javljam kad mi stigne, nadam se da ce rok biti 3-4 dana max.

Posto vidim da su mnogi u dilemi koliko trose 7950 (po meni jedine isplative nove kartice)...

Jedna 7950 koja radi na 69.0 c na 99% posto opterecenja, daje trenutno 605.80 Mh/s sa clockom 1150 Mhz i memorijom na 1000 Mhz uz napon od 1.169v

i trosi 215W.

Sistem, bilo Intel, bilo AMD trosi oko 70W
Sistem se sastoji od ploce, procesora, kulera koji dolazi uz procesor, jednog "stapica" 2 GB DDR3 memorije i jednog USB 3 sticka od 8GB.

Sve to na BAMT-u naravno.

Klokove memorije ne spustam, zato sto nisam uspeo, a iskreno, nisam se ni bavio previse time! I onako sa Bamtom nahranis svinje i ne diras nista!

:)

jesu vam ti intesini racuni devizni ili kakvi? treba da otvorim racun pa da znam koji je

Da devizni su ...

Koliko vise mhasha daje bamt u odnosu na btc50ov miner? ja dobijam oko 385mhasha sa 6970 pa pitam da li se isplati da se bavim instalacijom ili ne.

Otprilike isto daje mozda malo manje al je manja potrosnja racunara jer ne radi hdd koji se uz put i cuje i greje dok radi ....

Posto vidim da su mnogi u dilemi koliko trose 7950 (po meni jedine isplative nove kartice)...

Jedna 7950 koja radi na 69.0 c na 99% posto opterecenja, daje trenutno 605.80 Mh/s sa clockom 1150 Mhz i memorijom na 1000 Mhz uz napon od 1.169v

i trosi 215W.

Sistem, bilo Intel, bilo AMD trosi oko 70W
Sistem se sastoji od ploce, procesora, kulera koji dolazi uz procesor, jednog "stapica" 2 GB DDR3 memorije i jednog USB 3 sticka od 8GB.

Sve to na BAMT-u naravno.

Klokove memorije ne spustam, zato sto nisam uspeo, a iskreno, nisam se ni bavio previse time! I onako sa Bamtom nahranis svinje i ne diras nista!

:)

Uh, 215W mi je nesto puno. Pa koliko trose onda ove moje TF3 sto su na 1.25V i memorijom na preko 1300? 250W?

Edit, uh sad vidim da je to nemoguce. Imaju 2x6 pin pci-e koji mogu isporuciti 150W max +75w board, to je 225W teoretski maximum.

Poslednja izmena:
Mereno vrhunskim instrumentom, Fluke-om i klasicnim meracem potrosnje, bocnes ga u steker, pa onda komp u to. Sistem se podigne, potrosnja skoci na oko 70W, pa pratis dalje potrosnju i za 30-ak sekundi, kad se sve podigne, kartice pocnu da "rudare" i tada potrosnja skoci i miruje. Probao sam i sa samo jednom karticom, cisto da budem 101% siguran i racun je taj!

Kod mene se konkretno radi o Saphirima sa po dva ventilatora, koji rade u hladnom suterenu, non stop, sada vec mesec dana... bez restarta, icega! BAMT je mama! :)
Uzmes kartice, bocnes u plocu, prikljucis napajanje, uzmes USB stick na koji si klonirao sistem, bocnes u USB, kratkospojis pinove ili pritisnes ON ako imas MSI plocu i to je sve. Za realno 15 miunta od hardvera u kutijama do masina koje rade punom parom!

Nazad
Vrh Dno