Šta je novo?

BlackBerry 10 OS [Zvanicna tema]

jel kod z10 i dalje moramo imati blackberry internet servis da bi browsver i email klijent radili normalno ili ima regularan apn settings?

Zamisli da tako nešto zahtevaju u 2013, i to malo bede od korisnika bi izgubili momentalno.

Ok kapiram da email klijent nece radite zbog bisa,al browser bi trebalo

Upravo se igram sa Q10, podesio e-mail preko active synca, fercera bez problema......
Dobra je masina, brza ko munja, ali swipe, swipe i jos swipe-ovanja.....
Meni ne smeta, ali mislim da se poslovni ljudima koji su navikli na stari OS ovo bas nece svideti......
I nedostaje mi BB dugme.....

Upravo se igram sa Q10, podesio e-mail preko active synca, fercera bez problema......
Dobra je masina, brza ko munja, ali swipe, swipe i jos swipe-ovanja.....
Meni ne smeta, ali mislim da se poslovni ljudima koji su navikli na stari OS ovo bas nece svideti......
I nedostaje mi BB dugme.....

Gde si ga nabavio i za koliko?

Doneo mi prijatelj iz Londona, oko 500 funti je bio....

Uzeo q10. Brz, ne primecujem bagove, odlican interfejs, prilicno ntuitivan. Nedostaje mi google maps i instagram.
Sync sa google mail, calendar i contacts radi savrseno.
bb hub -> dugo nisam video nista bolje uradjeno.
Sve radi bez bis/bes.
Swipeovi ne zamaraju previse, realno ih nema nista vise nego kod androida. Stvar navike. Ja za sada vrlo zadovoljan.

Meni se bas svidja taj q10, mislim bb tastatura je neprevazidjena :)

Ajde posle kad unormalis koriscenje, samo reci kakva je baterija... Posto vidim pola neta kaze da je vrhunska, a pola njih kaze da je ocajna, pa ne znam kome da verujem ;)

Ja sam zadovoljan kad traje ceo dan bez obzira koliko ga koristim.
Za ovih par dana koliko ga imam to je slucaj.
Imam cirka 30min price, koristim sve moguce messengere i mailovi su na pushu. GPRS/3G i Wifi ne gasim, konstatno syncuje. Mislim da je to OK.

poydrav svima,

da li neko zna da li je ikako moguće vratiti blackberry podešavanja/podatke nakon Wipe-a ?

odradio sam Options -> Security -> WIpe na BB Curve 8520 telefonu i sve je naravno nestalo..

koji tip Wipe-a je to ? da li "samo" formatira, ili prepiše skroz sa "o" i "1" ?? da li ikako može da se vrati, makar ako košta, u nekom servisu ?

hvala unapred !

Juce je meni stigao q10 polovnjak iz Svabije a pre toga sam koristio Z10 paralelno sa androidom i ios! Sistem je gladak za rad savrseno skockan i ultra brz! Hub da ne spominjem on je pravo savrsenstvo, q10 tastatura me privukla ali bas i sam kvalitet njene izrade! Ko sta zeli da pita tu sam od danas sam na q10 pa mogu da pomognem...

Par random pitanja, nadam se da ce neko moci da mi pomogne - naleteo sam na ovaj post iznad ali gosn @copears je pun inboks pa cu pitati direktno u temi. Trenutno gledam koji bih telefon mogao da pazarim i brza rekapitulacija situacije je:

- Nesto ne mirisem android iako ga trenutno koristim (dobio na poklon xperiu mini)
- Shvatio sam sta zelim od telefona, odnosno koje su moje potrebe a to je: lagani surf, email je dosta vazan jer mi je takav posao (microsoft exchange po mogucstvu) pozivi, whatsapp, skype ako postoji.

Zanima me sve sto mozete da mi kazete iz iskustva prilikom koriscenja BB uredjaja nove generacije. Ja sam konkretno zainteresovan za z10. Odlicna cena i svidja mi se sto je BB :) Ako se izuzme android, meni preostaje jos iOS ali su mi iPhone 5 i 5s,c preskupi i ne verujem da ista od uredjaja tog tipa vredi tih para. Bilo sta sto vam pada na pamet a mislite da bi mi koristilo kao info bi mi dosta znacilo, ogranicenja u svakodnevnim situacijama, stabilnost, kako se ponas baterija, da li se desavaju nasumicni restarti itd.

U slicnom smo sosu, ja imam xperiu mini i jedva cekam iste da se resim :) . U sustini koliko sam video na njihovoj prezentaciji 6. aprila BBJam-a i sve sto sam probao telefon je prilicno stabilan. E sad voleo bih i ja kada bih mogao da cujem nekog sa foruma o fonu.

240-250 evra. Taman bih mogao da ga preko Bridge-a uparim sa mojim Playbook-om.

@Komsija Gerasim
Ja ga koristim oko dva meseca. Na njemu mi je uglavnom bio nezvanicni OS ili leaked kako ga zovu, trenutno 10.2.1055. Telefon je lep i elegantan, cujnost je odlicna kao i signal. Trenutna situacija je da BB dozvoljava ucitavanje android aplikacija (prica se nesto i o ubacivanju play stora) recimo preko 1mobil marketa. Znaci ne mora da se ubacuje preko USB a. Android aplikacije su jos uvek musicave, neke bas nece lepo da rade ali uglavnom je sve tu. Baterija izgura oko 4:30h SONa sto je zaista odlicno.
Restartra nisam imao osim ako sam nisam uradio. E tu se dogadjalo da telefon nece da upali pa sam morao da vadim bateriju. Danas je izasao novi leak 10.2.1.1259 ali posto mi je fon STL 1 necu moci da ga nabacim, jos neko vreme
Pitaj sta te interesuje, verovatno sam nesto zaboravio ;) pozzz

Poslednja izmena:
Ja imam jedno pitanje, BES ovde vise nije obavezan? Btw da li je potrebna futrola i ako znas gde nabaviti ono cudo sto od MiniSim kartice pravi MicroSim karticu?

Poslednja izmena:
Bes nema vise, futrola zavisi od onog koji nosi tel. Licno ne volim da drzim telefone u silikonskim ili koznim futrolama, samo sam stavio screen protektor. Sim mi je neki momak isekao i prodao adapter ako budem hteo da se vratim na "normalnu" sim karticu. Uzeo mi je 500 din a negde je u B.Jerkovicu, vidi na KP ima ih

Interesuje me koja je svrha aktiviranja BlackBerry® Internet Bundle (BIB) i BlackBerry® BES 10 usluga kod operatera koja se dodatno naplacuje, kad meni preko wifi svi servisi na BB q10 rade bez problema, i email, i messeneger i skidanje aplikacija preko i app world.

Ima li skype za bb?

Imas skajp na BBW a mozes i android aplikaciju da instaliras. Ja ga ne koristim, pa ne znam vise da ti kazem. Pozz

Hvala. Nisam našao skype na njihovom store, ima viber, wharsapp ali skype ne nađoh.

Na istom sam tražio pretragom i ne izbacuje Skype da ima:

:wave:

Bitno je da ima.

Треба ми помоћ око update-a Z10. Ако има неко ко добро плива у тим водама, нек ми се јави на ПМ.
Хвала

Pitanjce za sve koji mogu da pomognu:

Na osnovu čega da napravim razliku između serija 100-1 i 100-2?
Da li to piše negde naskutiji mobilnog ili kako već?

Pokušavam da kupim nov fon Z10 ali od prodavaca niko ne zna šta prodaje " " ?!?!?

Vrh Dno