Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Ja s mucim da rudarim dorektno bit bar, posto nema pool-va i nemam pojma da li sam sve podesio OK, kazu da se sa 500K tesko pronadje jer ce ga biti u jako malim kolicinama

Okacio sam sva podesavanja, jer na forumu bitcoin-a bas i ne zele da pomazu a detaljna uputsva nema, u principu kontam da je sve isto i za litecoin za direk rudarenje

Da li sam negde pogresio u podesavanjima?

bitbar.jpg

to je to, samo u shortcut-u klijenta dodas ono -server

Skini sapphire trixx, po meni je najlaksi za podesavanje.

Meni i sa jednim i sa drugim nece da spusti memoriju ni na jednoj karti... 7870 7850 5770 7950 sta god probam cim krene mining vrati u ocitavanju na 1200 kod 7870 1250 kod 7950 u ocitavanja dok u podesavanju u AB stoji 600. Ima li neko ideju?

amd softver će ti sigurno spustiti memoriju, ali ne previše, meni recimo ne da da spustim ispod 750 ako je gpu na 900. ako je na 950 ne mogu ispod 800.

To se zovu gremlini i kod mene je tako jedan put samo sam spustio na 300 ali trebalo mi je 2 sata za taj zahvat znaci ne isplati se cimati ako toga

Nadam se da nisam dosadan, samo bi da sto bolje naucim ovo. Jel je obavezno imati devizni racun u Banci ili moze i dinarski ali se tu u konverziji gubi dosta ? Sta je najisplativije ?

Inace registrovao sam se na jedan pool, sad cekam da mi sinhronizuje blokove da bi mogao da napravim wallet da bi uneo na sajtu pool-a gde rudarim.. Nadam se da je to sve ok ? ... Sto se tice MTgox-a dotle jos nisam stigao ali docicemo i dotle...
Interesuje me jos da li mogu da se registrujem na vise pool-va i da preko GUIMinera ukljucim vise "tabova" adresama i podacima da bi istovremeno na vise mesta "kopao" .. Imam jos mnogo pitanja al ajd necu sad ... :p

Poslednja izmena:
Ja s mucim da rudarim dorektno bit bar, posto nema pool-va i nemam pojma da li sam sve podesio OK, kazu da se sa 500K tesko pronadje jer ce ga biti u jako malim kolicinama

Okacio sam sva podesavanja, jer na forumu bitcoin-a bas i ne zele da pomazu a detaljna uputsva nema, u principu kontam da je sve isto i za litecoin za direk rudarenje

Da li sam negde pogresio u podesavanjima?

Pogledajte prilog 113595
Pa bitbar je na SHA-256, a ne na scrypt-u, bar koliko sam ja citao.

Pa bitbar je na SHA-256, a ne na scrypt-u, bar koliko sam ja citao.

I dalje ne kontam, jedino sto sam na forumu nasao pametno je taj bitbar.conf koji ide app data gde je novcanik za bitbar, cgminer vidim da rudari samo neznam jel rudari OK jer se jako tesko nalazi coin

I dalje ne kontam, jedino sto sam na forumu nasao pametno je taj bitbar.conf koji ide app data gde je novcanik za bitbar, cgminer vidim da rudari samo neznam jel rudari OK jer se jako tesko nalazi coin
Ne znam, ja sam juce citao o tome i na 16 stranica nista zanimljivo i pametno nisam procitao, sem toga da se tesko "kopa" i digao sam ruke od bitbar-a za sad. Hvataj ovaj kineski (CNC) coin, imam osjecaj da ce biti kao ftc za par dana...

@nesic jeste, sad se sjetih, nego su uporedjivali btc i btb pa sam permutovao... :D

Poslednja izmena:
koji je taj kineski coin? možda se isplati da se kopa.

koje klijente koristite za kopanje, jel ima neki klijent koji može da kopa sve coine, samo se prebaciš?

Ovaj cnc ili chn tako nesto, kineski novcic, ne znam koja mu je sad tezina iskopavanja, ima mnogo novcica sad pa covek ne zna gde da tera

uzeo od drugara vtx 7770 ghz model ,skinem joj onu haubu od plastike i nakacim nekako dve 12tice da duvaju u nju al dodje do 90stepeni dok kazes keks,a moja 7850 [email protected] sa dcII hladjenjem ne prelazi mi 65stepeni sa ventom 65% ovih dana.kuku

uzeo od drugara vtx 7770 ghz model ,skinem joj onu haubu od plastike i nakacim nekako dve 12tice da duvaju u nju al dodje do 90stepeni dok kazes keks,a moja 7850 [email protected] sa dcII hladjenjem ne prelazi mi 65stepeni sa ventom 65% ovih dana.kuku
ta kartica ima izuzetno moćno hlađenje. devojka kad je sklapala komp ugradio sam joj gtx660 sa dc2, a sad sebi kad sam uzeo karticu uzeo sam 7850 najjeftiniju. pravo da ti kažem za razliku u ceni sutradan mogu da kupim besan accelero i da popijem 10 l piva sa ortakom. j*beš ti to.

Meni i sa jednim i sa drugim nece da spusti memoriju ni na jednoj karti... 7870 7850 5770 7950 sta god probam cim krene mining vrati u ocitavanju na 1200 kod 7870 1250 kod 7950 u ocitavanja dok u podesavanju u AB stoji 600. Ima li neko ideju?

Evo ti za AB:

1) Install MSI afterburner. http://download1.msi.com/files/downl...up300Beta9.zip (meni radi trenutno na beta9-ci)
2) Download this dll file http://www.multiupload.nl/WL63GL55KM and place it in your Afterburner directory.
3) Edit the afterburner config text according to this thread and set unofficial overclocking mode to 2. (kod mene na 7850 1gb mora da ide 1 da bih mogao na 300)
4) Run MSI Afterburner.
5) Set the overclocking mode to kernel instead of software in settings.
6) Underclock memory as per usual.

It took me a long time to figure this out from various threads, so hopefully now people will find it easy. This also allows you to overclock memory above the overdrive maximum.

PS. Ovo je neko drugi već postavljao i radi. Superstar bi mogo da prebaci na početak da znaju ljudi kako da skinu klok memorije.

Poslednja izmena:
ta kartica ima izuzetno moćno hlađenje. devojka kad je sklapala komp ugradio sam joj gtx660 sa dc2, a sad sebi kad sam uzeo karticu uzeo sam 7850 najjeftiniju. pravo da ti kažem za razliku u ceni sutradan mogu da kupim besan accelero i da popijem 10 l piva sa ortakom. j*beš ti to.

ne sumnjam u kvalitet accelera nisam imao prilike da ga vidim i isprobam ali sam siguran da DCII radi svoj posao na zavidnom nivou i da mi licno opravdava razliku u ceni.

Ako nije rekordni mislim da je u vrhu sigurno... Blok na DB.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1367622122822.jpg
    uploadfromtaptalk1367622122822.jpg
    132.3 KB · Pregleda: 158
Evo ti za AB:

1) Install MSI afterburner. http://download1.msi.com/files/downl...up300Beta9.zip (meni radi trenutno na beta9-ci)
2) Download this dll file http://www.multiupload.nl/WL63GL55KM and place it in your Afterburner directory.
3) Edit the afterburner config text according to this thread and set unofficial overclocking mode to 2. (kod mene na 7850 1gb mora da ide 1 da bih mogao na 300)
4) Run MSI Afterburner.
5) Set the overclocking mode to kernel instead of software in settings.
6) Underclock memory as per usual.

It took me a long time to figure this out from various threads, so hopefully now people will find it easy. This also allows you to overclock memory above the overdrive maximum.

PS. Ovo je neko drugi već postavljao i radi. Superstar bi mogo da prebaci na početak da znaju ljudi kako da skinu klok memorije.
ne funkcionise ovo kod mene probao sam mozda za neke druge karte ali sapphire7850 1gb nece ispod 600

Isto tako ce i da padne ;)

Tacno, kolicina novcica je mala, pa muljatori/spameri na BTC-e ga sikaniraju za 50% i zamislite koliko zaradi, tako svaki preprodavac trenutno kupuju/prodaje ftc, zato mu je i cena ovolika, cim se stabilizuje ili nadju nesto interesantnije cena ide dole 50%

Secam se kad je ubacen na berzu, namerno su ga kupovali za 1:1 za BTC pa polako sputali cenu da stvore HYPE i uspeli su, steta sto ja nisam uspeo brzo da prebacim novcice pa da izvucem 0.006+ cenu za BTC

Poslednja izmena:
Koji pool sad preporucujete ?
Do sada sam koristio:

50btc - dosta stale hash-ova
guild - podigao proviziju u nebesa
parking - uveo onaj sistem napumpavanja koji mi ne odgovara zbog mojih prekida

ps.
Zasto meni stoji ispod imena na forumu broj postova stalno 1 ?

Poslednja izmena:
Pa ne moze i jare i pare. :)

Ako zelis stabilan pool, idi na btcguild i plati par procenata vise, da te ne boli glava. Na drugim poolovima ces tih nekoliko % izgubiti na radove, stale share-ove i slicno.

U ovom delu foruma se ne broje postovi.

Ja nisam imao problema sa 50btc, stale nikad nije prelazio 1%...

Ja nisam imao problema sa 50btc, stale nikad nije prelazio 1%...

Takodje, na trenutnih 22500 shera samo 67 stale.
Inace na druge dve masine ge su sherovi preko 200k, stale je oko 500-600.

Isto tako 50btc radi sa manje od 0.5% invalida, vidi koji ti je "ser diff" ...

Da li je moguce da je na bitparkingu poslednji blok nadjen juce u 16:30...Koja je prevara ovaj DGM sistem nije normalno.

Nazad
Vrh Dno