Šta je novo?

Samsung Galaxy Note N7000

Ко проба Нотаре , нема враћања на 'телефончиће':d:d

А ја из радозналости свратио да погледам S4 ....иако је само 0.3 инча мањи екран , невероватно колико ми телефон изгледа смешан и мали , жасу ....

S4 je odlican telefon ,tu price nema,ali za ono sto pruza je preskup ,gledam lg G pro ,ista prica a bice duplo jeftiniji
mogu da zamislim nas note sa 2gb rama ,pa on bi kidao,cisto da mu ram memorija da jos vise na fluidnosti nista drugo,a brdo stvari ima boljih od duplo skupljih telefona
o sjajnom izgledu necu ni da pricam,vecini ljudi je note prevelik ali nikako i ruzan,ali ko god koristi internet ,office,gleda filmove,igra iigrice,cesto visi na mailovima itd ovo je pravi izbor
dati za note 2 duplo vise para a dobiti uvecani S3 hm,mislim da se ne isplati

Hej, imam i ja par pitanja, nakon pročitanih poslednjih nekoliko desetina stranica ovog topica.

Koji je poslednji oficijalni apdejt za Note? Dakle ne custom ROM (ono što vam je dosadilo da vas pitaju lol), nego ono što se može staviti kroz regularni apdjet telefona (shvatam da je glavno pitanje šta je omogućeno za naše tržište, iako je napolje drugačije (koliko?)).
Ne bih uzimao Note bez garancije, kako sam pročitao da neki od vas i ovako savetuju, ali bilo kakav novi rom ubija nju, koliko kapiram.

Dalje, sa najnovijim mogućim apdejtom Notea, kolika je softverska razlika između Note2? Dakle ne hardver, to otprilike znam, nego koliko se približio bogatijim funkcijama Notea 2...

Znam bolje je uzeti Note 2, ali kada je toliko skuplji, zanima me koliko može da se postigne sa telefonom u tom smeru... Nekako mi deluje da je S Pen na minimalnoj upotrebnoj vrednosti na prvom Noteu...

S4 je odlican telefon ,tu price nema,ali za ono sto pruza je preskup ,gledam lg G pro ,ista prica a bice duplo jeftiniji
mogu da zamislim nas note sa 2gb rama ,pa on bi kidao,cisto da mu ram memorija da jos vise na fluidnosti nista drugo,a brdo stvari ima boljih od duplo skupljih telefona
o sjajnom izgledu necu ni da pricam,vecini ljudi je note prevelik ali nikako i ruzan,ali ko god koristi internet ,office,gleda filmove,igra iigrice,cesto visi na mailovima itd ovo je pravi izbor
dati za note 2 duplo vise para a dobiti uvecani S3 hm,mislim da se ne isplati

Dal znas o čemu pričaš.. Note 1 sa 2gb rama? Pa zar nisu napravili Note 2 zato? Jel znas ti sta sve donosi note 2 u odnosu na s3? I poslednje- pogledaj cene, nije duplo.
Pun forum 'stručnjaka'.

@Forsaken
LT4 je poslednji JB update za Note.
Prelaz na N2 jedino zbog baterije i 2gb RAMa, sve ostalo je manje vise slicno za prosecnog korisnika.

To sam i ja mislio dok nisam probao n7100 posle n7000.
Jos uvek me spopadne jeza kad se setim Note keca i njegovog falicnog ekrana. A i sad kad uzmem od drugo to je smesno koliko lose radi kad uporedim sa n7100

Svaka cast, ti si izgleda advanced korisnik.

Moram da priznam da mi jačina samog uređaja ne igra preteranu ulogu, ne planiram da se igram na njemu, a Note je dosta jak i ovako. Veća baterija stvarno jeste velika prednost, a pročitao sam šta ste pričali o ekranu takođe... Mada, ja sam video da se to primećuje u filmovima, koje opet ne bih gledao često (imam tab2)... Postoji neki brz način da se istestira ekran prilikom kupovine?

To se vidi svuda, i na snimcima i na slikama, gde god je slika tamnija malo. I dzabe da testiras kada svaki note 1 ima taj problem. Probao sam uživo između 8 i 10 primeraka i na kraju odustao od njega jer je za mene to neoprostivo. Uzeo sami9000 i nnestrpljivo čekao note 2.

Moram da priznam da mi jačina samog uređaja ne igra preteranu ulogu, ne planiram da se igram na njemu, a Note je dosta jak i ovako. Veća baterija stvarno jeste velika prednost, a pročitao sam šta ste pričali o ekranu takođe... Mada, ja sam video da se to primećuje u filmovima, koje opet ne bih gledao često (imam tab2)... Postoji neki brz način da se istestira ekran prilikom kupovine?
Taj bug sa ekranom mozes da vidis u 5% slucajeva (+ da se nalazis u zamracenom prostoru), mnogo je vise bio izrazen na ICS. Da sam na tvom mestu isao bih na N2, baterija me ubija i tih 25-30% bi mi znacilo vise nego bilo sta.
Btw
Sta ce ti Note ako imas Tab2?

Dal znas o čemu pričaš.. Note 1 sa 2gb rama? Pa zar nisu napravili Note 2 zato? Jel znas ti sta sve donosi note 2 u odnosu na s3? I poslednje- pogledaj cene, nije duplo.
Pun forum 'stručnjaka'.
Stvarno?

A ti si pored toga sto si los matematicar ,verovatno jos jedan napaljenko koji dolazi ovde da soli pamet a u biti prosecan korisnik
Idemo platio note1 235eura garancija Telenora jos 16 meseci ,note2 najeftiniji sa garancijom dve godine od nasih operatera ne nekih evropskih itd, nasao za 440 evra,znaci razlika u ceni 205 evra,izvini u pravu si skoro je duplo skuplji,
Da li pruza vise za tih 205 evra ,mozda tebi legendo ,po meni ne,samo reci sta moze note1 a sta note 2,ima vecu brzinu i sta jos ,bolji ekran ,veci ekran,jacu grafiku ,ti verovatno sedis nakacen na home cinema i gledas 3d filmove,svaka ti dala druze ako ti iskoristis 20% toga a flopio si skoro duplo vecu lovu,ja ti skidam kapu,meni ne pada na pamet da dajem toliku lovu za nesto sto ce 0,2sekunde da mi brze odradi ,da mi da sliku toliko cistu ,da cu batalim televizor i pocnem gledam filmove na fonu ,da ce mi pratiti oci okreteti stranice knjiga.moci upravljati njime ne pipati ekran,da ga ne daj boze isprljam itd

Naravno da je note 2 bolji telefon to niko nije ni doveo u pitanje,samo ne vredi toliko love,meni se ni njegov izgled ne svidja ,jer sve sto moze jedan telefon moze i drugi,po meni ne vredi, po tebi kao velikom strucnjaku vredi,ja tzi zelim da ti sledeci bude note3 ,pa da nas prosvetlis ,kakva to cuda moze on da uradi
Nadam se da ce poceti da pise umesto tebe i da razmislja,verovatno ce ti se onda nivo komunikacije poboljsati o veliki strucnjaku

Ja sam video pre par dana Note2 za 400 i skoro videh 410 eura. Da li vredi preci? Pa onome ko nije advanced user ne vredi i dovoljan mu je Note 1, a ko jeste itekako vredi preci na Note 2.

Ja sam video pre par dana Note2 za 400 i skoro videh 410 eura. Da li vredi preci? Pa onome ko nije advanced user ne vredi i dovoljan mu je Note 1, a ko jeste itekako vredi preci na Note 2.

Orao sam oglase 2 nedelje,nalazio sam note2 za te pare ali ili bez garancije ili sa garancijom neke radnje tipa 6 meseci na hardver 12 softver ili neka medjunarodna garancija ili ostecen itd
moguce kakav sam baksuz da su se sada pojavili sa garancijom 24 meseca od nasih operatera

Ne znam da li si video displej uzivo malo duze vreme na note 2, note 1 mi izgleda lepse dosta. Mislim na boje i zasicenje.

Kako moj ortak koga vidjam svaki dan vucara u torbici isti, mislim da igrajuci se sa njim dobijas mnogo, ali gubis dosta na ergonomiji i upotrebnpj vrednosti u svakodnevnim situacijama. Odlican je aparat, ali ipak nije lako koristiti ga brzinaki u raznim situacijama. Inace, ortaku je zamenio komp skroz i razumem ga skroz.
Dobro razmisli. :)

Ne, ne može da se nađe Note2 normalan trenutno, mora dosta kompromisa da se pravi što se tiče garancije, a bez toga, hm... Takođe, bez potvrde kupovine uređaja sve tvrdnje "kao nov, bukvalno nov", su mi smešne... Moj tab2 nema ni jednu manu, izgleda savršeno, jer ga čuvam, a ima već dobru kilometražu.

Sta ce ti Note ako imas Tab2?

Da se igram sa olovkom. :D
Šalim se naravno, Tab2 je nešto najbolje što sam uzeo do sad i radi mi sve super, ali to je ipak tablet za prevoz i po kući, meni treba nešto više telefonskog karaktera. Ne mogu baš da ganjam majušnu tastaturu na četvorkama i 4" i nešto (eventualna alternativa mi je možda LG Optimus L9), a note mi deluje super zbog toga. Olovka i dodatne mogućnosti su nice touch u celoj priči.

Poslednja izmena:
Aha, mislim da ako uzmes Note, zaboravices na Tab. Note mu dodje kao one-hand tablet.
U svakom slucaju neces pogresiti.

Note1 sam se odlucio uzeti onoga trenutka kad sam video da mi note2 ne nudi nista preterano bolje a kosta mnogo vise,mozda jedino da bih ga kasnije mogao prodati za bolju lovu ali i to je relativno jer je i skuplje placen a u avgustu bi trebao izaci note3
Lako mi je bilo naci drugare koji imaju note2 i S3 jer ih nosi skoro dve trecine Beograda ,problem mi je bio naci note1 i zezati se malo sa njime
posle duze vremena navatah komsiju sa kojim do tada sem Dobar dan nisam progovorio ,sada smo redovni ispijaci kafe :)
Onoga trenutka kad sam se docepao note1 video njegov 4:3 ekran i sam izgled znao sam da je to,to!
Jos kad mi ga je dao na 3-4 dana na koriscenje ,bio sam gotov
Ponavljam jos jednom svaka cast note 2 jeste bolji ,ali po meni note 1 je em lepsi ,em skoro sve sto moze note2 moze i note 1 za skoro duplo manje para

Kakav bre 4:3 ekran??? :lupko:

si dobro druze ?

znas to ti je ono sirina duzina ekrana itd, blizi kocki od recimo 16:9 verzije itd,ne dozivljavaj to bukvalno mislim na velicinu ekrana vec priblizne dimenzije samoga ekrana tj njjegov oblik,koji je blizi kocki nego recimo od note2,ili da opicim po incima ,mozda ne odlepis toliko

Poslednja izmena:
Dobro, a ti?
Note1 sam se odlucio uzeti onoga trenutka kad sam video da mi note2 ne nudi nista preterano bolje a kosta mnogo vise,mozda jedino da bih ga kasnije mogao prodati za bolju lovu ali i to je relativno jer je i skuplje placen a u avgustu bi trebao izaci note3
Lako mi je bilo naci drugare koji imaju note2 i S3 jer ih nosi skoro dve trecine Beograda ,problem mi je bio naci note1 i zezati se malo sa njime
posle duze vremena navatah komsiju sa kojim do tada sem Dobar dan nisam progovorio ,sada smo redovni ispijaci kafe :)
Onoga trenutka kad sam se docepao note1 video njegov 4:3 ekran i sam izgled znao sam da je to,to!
Jos kad mi ga je dao na 3-4 dana na koriscenje ,bio sam gotov
Ponavljam jos jednom svaka cast note 2 jeste bolji ,ali po meni note 1 je em lepsi ,em skoro sve sto moze note2 moze i note 1 za skoro duplo manje para

Свако има право на своју заблуду ;)

Cwelle
ja dobro hvala na pitanju,uzivam u svom skoro kockastom telefonu ,objasnih ti sve lepo ,deo po deo ,mislim da si skapirao do sada
ili cu opet dobiti neko strucno objasnjenje

Свако има право на своју заблуду ;)

i to sto kazes

nego ajde vi sa po milion poruka sto izgleda sve znate, da mi resite jedan problem sa note1
ne mogu da se odlucim za neki dobar rom,pretpostavljam da vi ili imate ili ste imali ovaj telefon ,pa valjda znate sta mi je ciniti ,samo molim vas bez prepisivanja sa neta ,samo licna iskustva

Poslednja izmena:
Možda je to neki novi Note 1 ver. 2 sa 4:3 odnosom stranica ;)

Evo ja i dalje cekam da mi predlozite neki rom ,ili da ipak malo preorem po netu dok vi ovde pricate na svakoj temi jer sve znate

To odradih,sad bih neki posle rutovanja da ubacim,koji bi bio najbolji izbor?

Vrh Dno