Šta je novo?

Razmena pozivnica za torrent trackere (pravila su u prvoj poruci)

Jel na HD-Torrents nešto menjano oko seedbonus poena ili se kod mene nešto baguje? Dobijam više nego što bi trebalo, koliko znam max je 10 torenata znači 0.5 poena na svakih pola sata, a ja dobijam 0.65 jer sidujem 13 torenata.
Drugar mi juče reče da je ukinut aploud i poeni za xxx torente i ja sinoć reko da proverim to pošto odavno držim nekoliko sitnih xxx od 100tinak mb i onda primetim ovo.
Naravno odmah sam probao da dodatno iskoristim i ubrzam poene, dodao 7 maleckih torenata :) ali tada sa 20 seedovanih sam dobijao kao što i treba samo 0.5 na pola sata. Posle sam tih sedam isključio i opet dobijam 0.65 za onih starih 13.
Na njihovom forumu nišam našao ništa oko ovoga...

Jel na HD-Torrents nešto menjano oko seedbonus poena ili se kod mene nešto baguje? Dobijam više nego što bi trebalo, koliko znam max je 10 torenata znači 0.5 poena na svakih pola sata, a ja dobijam 0.65 jer sidujem 13 torenata.
Drugar mi juče reče da je ukinut aploud i poeni za xxx torente i ja sinoć reko da proverim to pošto odavno držim nekoliko sitnih xxx od 100tinak mb i onda primetim ovo.
Naravno odmah sam probao da dodatno iskoristim i ubrzam poene, dodao 7 maleckih torenata :) ali tada sa 20 seedovanih sam dobijao kao što i treba samo 0.5 na pola sata. Posle sam tih sedam isključio i opet dobijam 0.65 za onih starih 13.
Na njihovom forumu nišam našao ništa oko ovoga...

Verovatno je neki bug u pitanju i meni se desavala ista stvar :) Ide preko 1 poen po satu ali kad se baci jos koji torrent na seed vrati se sve u normalu.

Registrovao sam se. Samo me interesuje kakav je sto se tice seed-ovanja?

Misliš, tvog seedovanja i punjenja upload-a?

Nije teško. Svodi se na isto kao i kod drugih trackera - onaj ko prvi uskoči kad neki fajl bude postavljen, najbolje prođe.

Nisam citao celu temu malo je prevelika :) Moze li neko da mi objasni razlike izmedju sajtova kao sto su iso hunt, kickass.... sa ovima gde treba pozivnica? hvala

Poslednja izmena:
Mnogo bolje brzine, duže se seed-uju stariji torrent-i, postoje request sekcije gde možeš da zamoliš da neko upload-uje nešto što ti treba. Ako nađeš neke specijalizovane tracker-e, na njima ima sadržaja koje praktično nigde drugde ne možeš naći.

EDIT: Takođe, ne možeš samo da skineš torrent i da ga obrišeš, moraš ili neko vreme da ga seeduješ ili da upload-uješ barem onoliko koliko si skinuo (ratio od 1).

Inače, postao sam Guru na btn-u :banana: :-devil-:

Poslednja izmena:
Da neko nema pozivnicu za bitspyder BitMe ili bibliotik, a moze i sva tri :)

Protekle (i ove) nedelje je bilo frke u Kini sa tracker-ima (uhapsili nekog ''torrent lika'' i ostali se ufrkali). Neki su bili down, neki ne... ali, po onome što je CHDBits poslao svojim članovima, HDStar.org se vratio kao phishing sajt kineske vlade. Navodno je deo baze podataka ''obrisan'' i oni članovi koji su se registrovali pre 4 meseca, više nemaju nalog tamo. Međutim, ljudi koji imaju nalog duže od 4 meseca prijavljuju da se ne mogu ulogovati na tracker.

To je ono kol'ko sam skontao, pa ko god ima nalog tamo, nek' pripazi. Čisto da ne bude žrtva phishing-a, ako je ovo istina.

Poslednja izmena:
@dzoni, u pravu si za hdstar ovo za logovanje, jel imas neke upute sta raditi, imaju li irc ili tako nesto ?

Nemaju irc, nažalost. Generalni savet kojeg se dosta ljudi sad pridržava, jeste da jednostavno kuliraš dok se situacija ne stabilizuje.

Sta se desava sa hdroad, da li ima neki info na kojoj adresi su sad ?

Isto što i sa ostalim kineskim trackerima - prpa, plus verovatni prekid dotoka novca/donacija (maslo njihove Vlade najverovatnije).
TTG, CHD, OpenCD, OpenMV, ChinaHDTV, 3DTVBits, CMCT, HDW, HDRoad, HDStar... svi su u jednom trenutku bili offline, pa su sad čas offline, čas online.

Poslednja izmena:
Vidim nemaju hdbits ali verujem da pozivnica vredi dobrih 50$ a mozda i vise...

Meni nije jasno zasto Awesome-HD vredi 19$ , cudan im je cenovnik :)

Nije lako upasti, imaju odlične ripove koji su isto odlično seedovani, sve i svašta na forumu (dosta velik deo oko kvalitetnog ripovanja filmova)...

U svakom slučaju, dabogda ih sve pobanovali sa tih trackera.

Poslednja izmena:
Ma ovo nijedan tracker ne vredi toliko. :D Svaki moze da se nadje, samo lepo da se pita za njega...

edit: lol at warranty

Nije bas tako, lako je nama ali za nekoga ko samo hoce pozivnicu i ne zeli da se bakce po forumima, ovo mu super dodje. Ni ovde se ne dobijaju pozivnice tek tako, obicno se postavljaju neki uslovi, i ako neko sa 5 postova trazi pozivnicu nema sanse da ce je dobiti . Plus dodatno smaranje je sto treba stalno pratiti da li je neki tracker otvorio pozivnice ili nije.
Ja kad sam davno skupljao pozivnice odmah bih tada dao recimo 5$ za TL. Znam da sam se namucio da bih ga dobio.

NZBs.org cena 39dolara.Sve je to lepo i za neke stvari bih dao pare koliko sam se iscimao da dobijem/ne dobijem pozivnicu, problem je sto te pozivnice ako ih stvarno daje mogu posle odredjenog vremena da se izgube, jer su ilegalno dobijene shodno pravilima trekera

Ljudi, jel zna neko dobar torrent site za crtacke i tehnicke programe, tipa AutoCAD, EPLAN, EMTP i sl. kao i za PLC programiranje (Simulatori, Tutorijali i sl). Treba mi neki torrent sajt za elektro tehniku non-IT tipa (mislim da nije Java, C++, HTML5 i sl.). Trazio sam po netu, ali sve su neki ruski/kineski gde pola stvari nema ili ako ima onda nema seed-era. Mnogo bi mi znacilo ako neko moze da mi da pozivnicu za neki sajt takvog tipa ...

OPET IMAM 2x pozivnice za iptorrents...

ako nekome treba, javite se na PM..

ne trazim nista, nema uslova (osim dva a to su da ne varate na trackeru i da ostavite mail da bi vam na isti poslao pozivnicu)

toliko...

Dajem 2x IPT, pravila se znaju. :wave:

mogu li da dobijem pozivnicu za bit-hdtv, hd-space ili nešto četvrto? (cee blu-ray filmovi mi trebaju)

uvek držim ratio iznad 1 (hdme, ipt...)

1.png

2.png

Mislim da sam imao pre oko 2-3 godine nalog na gore pomenutim trakerima pa ne znam hoće li to sada predstavljati problem ako je isti mail u pitanju ili da bacim drugi mail?

Daj mail, šaljem ti HD-Space

Poslat mail.

Hvala!

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno