Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

bequiet dark power 470w. ih dve mu ne bih bacao, jednu ovu da izgura i vrh. slabasno je jadno, staro jedno minimum 2 godine.
iihh bre sta se bojis nije to strasno ja na moj corsair drzim 7850+5850 i to na ltc daju oko 600-620kHs mogu i vise ali postaje bucan ovako vuce ravno 300w iz uticnice

pozdrav svima
nesto od jutros gledam i nije mi jasno 2 masine su mi "same" otisle na bitparking i tamo su vec 26h i isplata mi je za ~50% veca nego na btc, a rade pod DGM metodom???
imali jos kod nekoga ovakvo stanje

750W, a naročito taj Chieftec 750W je baš knap za dve 7970 naročito ako si ih i oc-ovao, a terao si ga 24/7 do daske i eto...

Ne kažem da ne može da tera, samo kažem da ga tera do njegovih granica, što mu svakako značajno skraćuje radni vek...

Na BTC-u sa dve 7970 je radio 10min i prso, na def. Tek sam ušao u igru, tj nisam još uvek. :)

pozdrav svima
nesto od jutros gledam i nije mi jasno 2 masine su mi "same" otisle na bitparking i tamo su vec 26h i isplata mi je za ~50% veca nego na btc, a rade pod DGM metodom???
imali jos kod nekoga ovakvo stanje
par kratkih blokova ...

taj aps chieftec od 1000 w je cirtec, ne bih ja to uzimao... za par hiljada vise imas nitro koji je cwt...

APS1000c gura 3x7970 bez problema, nije se ni oznojilo.

Be Quiet Pure power 630W, 2x7970 bez problema BTC i LTC.

APS1000c gura 3x7970 bez problema, nije se ni oznojilo.

Pa tu je negde, na pragu da se oznoji, ali ukoliko je za mining (tj. nemaš još i jak i oc-ovan CPU), APS1000c će biti sasvim OK, tj radi sa oko 75-80% kapaciteta što je OK. Problem je kada ljudi nagaze napajanje (naročito ako ono nije vrhunsko, sa barem "silver" efikasnošću) na preko 90% deklarisane snage. Ono onda radi, ali pod velikim stresom, ekstremno se zagreva i veoma se skraćuje vek komponentama unutar napajanja... Dakle, moj savet, nemojte preko nekih 80% kapaciteta za pouzdan i dugotrajan 24/7.

Poslednja izmena:
Pa tu je negde, na pragu da se oznoji, ali ukoliko je za mining (tj. nemaš još i jak i oc-ovan CPU), APS1000c će biti sasvim OK, tj radi sa oko 75-80% kapaciteta što je OK. Problem je kada ljudi nagaze napajanje (naročito ako ono nije vrhunsko, sa barem "silver" efikasnošću) na preko 90% deklarisane snage. Ono onda radi, ali pod velikim stresom, ekstremno se zagreva i veoma se skraćuje vek komponentama unutar napajanja... Dakle, moj savet, nemojte preko nekih 80% kapaciteta za pouzdan i dugotrajan 24/7.

Ako je APS1000c na pragu za tri 7970, a zna mda jeste, kako onda ovo izdrzava dve 7970?

Be Quiet Pure power 630W, 2x7970 bez problema BTC i LTC.

================================================================================
silver, gold....

kakvo je ovo napajanje? jel silver ili šta? http://www.hardwareheaven.com/reviews/Be-Quiet P6-470 DarkPower/index.htm

matoro je, plašim se da ne skvikne na ovoj vrućini i ne ponese još nešto sa sobom.

Nije rangirano po mestima jer je starije od pocetka rangiranja.
Ragiranja su po efikasnosti napajanja, od bronze pa do platinijuma.

Poslednja izmena:
pa kompjuter sa dve 7970 troši manje od 630w. ako je neko ultra kvalitetno napajanje koje možeš da opteretiš 100% koliko piše onda može.

Ako je APS1000c na pragu za tri 7970, a zna mda jeste, kako onda ovo izdrzava dve 7970?

================================================================================

Nije rangirano po mestima jer je starije od pocetka rangiranja.
Ragiranja su po efikasnosti napajanja, od bronze pa do platinijuma.
kako nece izdrzati? Sistem sa 2x 7970 trosi 420W, ono je 630W, single rail 12V, opusteno gura. Ipak je to Be Quiet. Ima 2x 6pin i 2x 8pin i deklarisano je za SLi i Crossfire.

Maximum rating continuous = 630W @ 40°C

Poslednja izmena:
Komp iz potpisa 1x7970 na 1200MHz i 1200mv druga grafika na 1100MHz i 1174mv 580w iz uticnice

PA ja to pricam, ali pojedinci misli da je malo 1kw za tri 7970. :D

APS nije neko ludilo napajanje ali mu je snaga najmanji problem. Veci problem su kablovi, em su kratki em ih malo ima i ne mozes vise od 3 kartice prikljuciti.

@GoranM kako znas koliko ti trosi sistem?

@Mirza i to sa sve Platinum napajanjem . Da je neko Bronze bilo bi jos 40 a mozda i kusur w vise ;) . Govorim iz izskustva jer sam imao Corsair HX650w dok sam imao 1x7970 . Cim je stiglo Seasonic Platinum napajanje premerio sam 20w manju potrosnju iz uticnice .

Jesu, kablovi su previse kratki.

Dripac tebi je veca potrosnja, zato sto su ti karte preklokovane. :p

Nije rekao potrosnju iz uticnice vec potrosnju iz napajanja pa me zanima dali je mnozio iz uticnice sa efikasnoscu napajanja ili je odokativnom metodom odredjivao. 420W je jako malo. 2x7970 mora da trosi malo vise ipak, bar sam ja u to ubedjen. Ipak rade na vecim naponima i moraju biti malo vec potrosaci od 7950 koje ja imam. Meni s 3 komada masina trosi 608W iz uticnice sto je negde ispod 170W po karti iz napajanja + ostatak masine. Mislim da nije mnogo pogresio oko potrosnje ali da je veca od 420W kako god da okrenes, osim ako ih nije undervoltovao sto je stvarno suludo.

Nije rekao potrosnju iz uticnice vec potrosnju iz napajanja pa me zanima dali je mnozio iz uticnice sa efikasnoscu napajanja ili je odokativnom metodom odredjivao. 420W je jako malo. 2x7970 mora da trosi malo vise ipak, bar sam ja u to ubedjen. Ipak rade na vecim naponima i moraju biti malo vec potrosaci od 7950 koje ja imam. Meni s 3 komada masina trosi 608W iz uticnice sto je negde ispod 170W po karti iz napajanja + ostatak masine. Mislim da nije mnogo pogresio oko potrosnje ali da je veca od 420W kako god da okrenes, osim ako ih nije undervoltovao sto je stvarno suludo.
Karte rade na 950Mhz, na 1,02V Litecoin.

Onda je ta potrosnja ok, ne znam na kojoj masini to drzis ali verovatno trosis i manje. Bacio si kintu na 7970 a to ce isto i 7950 da ti sljaka.

Poslednja izmena:
. Mislim da nije mnogo pogresio oko potrosnje ali da je veca od 420W kako god da okrenes, osim ako ih nije undervoltovao sto je stvarno suludo.

Zasto bi undervolt bio sulud, posebno po ovim vrelim danima, i jos vrelijim koji nam slijede. Vecina 79xx kartica moze raditi na 1000mhz @1.0-1.05v, cime sme smanjuje potrosnja i naravno temp.
Ps. Ja sam svoje 7950 undervoltovao @1.0v @960mhz, te im tako smanjio i potrosnju i temp za nekih 15%.

Onda je ta potrosnja ok, ne znam na kojoj masini to drzis ali verovatno trosis i manje. Bacio si kintu na 7970 a to ce isto i 7950 da ti sljaka.

Znam, ali sta da se radi, litecoin je produktivniji, da je bitcoin onda bi bila druga prica, no da jesu skuplje karte od 7950 jesu, sad sta je tu je. Zasada lepo radi.

Zasto bi undervolt bio sulud, posebno po ovim vrelim danima, i jos vrelijim koji nam slijede. Vecina 79xx kartica moze raditi na 1000mhz @1.0-1.05v, cime sme smanjuje potrosnja i naravno temp.
Ps. Ja sam svoje 7950 undervoltovao @1.0v @960mhz, te im tako smanjio i potrosnju i temp za nekih 15%.

Da, realno ocitavam na GPU od 1,01 do 1,03 V, zavisi kako koji sistem. Za Bitcoin idem sa 1000, a memoriju na 885Mhz, a Litecoin na 950 a memoriju na 1500-1600Mhz, kako gde "prolazi". Default napon za 7970 je 1,17V i svi mi znamo za tu potrosnju, a malo ko racunad a to ide dole na 1,02V i da je to 30% manja potrosnja, manje je i grejanje, nema iskakanja, zapinjanja itd.

Zato je dao vise para za kartu, od nje napravio 7950 i tako vozi. Malo je obesmislio svoje ulaganje.
Izvinite ali mislim da je u tom slucaju kupovina DC2 7950 savrsena kombinacija. Em je jeftinija od 7970 em ima bruka hladjenje i moze da radi opustenije. Pa moje 7950 sada vise prave od njegovih 7970. Zato kazem da je suluda racunica skroz.

Jeste suluda za Litecoin jer on voli memoriju, nije da ne voli GPu, ali vise je naklonjen 7950 kartama, tako da tvoja konstatacija stoji i na mestu je. Trenutno je 7950 bolja kupovina,ali na drugoj strani jednacine stoji koliko sam ja platio 7970 karte... e to vec ja znam ;)

@saj

Ok, sa te strane jeste malo suludo :), tj ekonomski neisplativo, ukoliko je covjek kupovao po zvanicnim cijenama.
Mozes li napisati sa svoje 4 Asus 7950 na kojoj voltazi, na koliko MHz za gpu/mem rade, te na kojoj temp i rpm ventova. Naravno, i sobnu temp prostorije u kojoj se nalaze, te MH-KH/s :).

Poslednja izmena:
4xAsus + masina 800W iz stekera na btc-u, na ltc-u malo vise ali nemam sad aparat da merim.
BTC 1.087V (def), 1050/625MHz 66-68c 31-33% 550Mhash-a po karti
LTC isto def 1020/1250MHZ 67-70 32/35% 590Khash-a po karti (neki vidim da cupaju i preko 600 ali to kod mene nece ma sta radio).

Ako su 7970-ke izasle jako povoljno onda sto da ne, to je jedino sto bi opravdalo takvu kupovinu.

Zaboravio sam: 29c je u prostoriji i karte sljakaju LTC bez nekog veceg znojenja. Maaada BTC im daleko vise prija. Kada pogledate cifre i nije ne znam kakva razlika ali kada udjem u prostoriju jednostavno se oseti razlika kada se kopa ltc. To je samo 1-2% veca brzina venta ali tacno se oseti da je masina vise opterecena, ne mogu da vam objasnim to.

Sta znaci ovo srozavanje cene

Nazad
Vrh Dno