Šta je novo?

HTC One

Softver. *****an. Kakav je ono retardiran app drawer??? Šta će mi sat u njemu, pogotovo što je onaj u notification baru stalno vidljiv? Što je taj sat onoliki? 3 ikonice u redu??? Hardverski dugmići i nekompatibilnost sa nekim aplikacijama...

Jedino što me je stvarno impresioniralo je rad telefona. Toliko je brz i bez imalo laga, da je to prosto divno :)
Zvučnici su dobri isto :)

Pogledajte prilog 112895

И питање за Dandy-a. Да ли ми се учинило, или оне девојке у Ушћу сликају муштерије са Nokia телефоном? :D
Sat je samo na prvom ekranu u app drawer-u i zauzima jedan red. Čim skroluješ naniže, više ga nema. Ikonice mogu da se nameste u 4x5 grid.
Nekompatibilnost sa kojim aplikacijama?

Devojke moraju da imaju slike za PR agenciju preko koje rade promociju, za izveštaje itd., pa se snalaze kako stignu i slikaju svojim privatnim telefonima. Mada sam ih i ja slikao, naravno, ali uvek ih smaraju da imaju što više fotografija.

Sat je samo na prvom ekranu u app drawer-u i zauzima jedan red. Čim skroluješ naniže, više ga nema. Ikonice mogu da se nameste u 4x5 grid.
Nekompatibilnost sa kojim aplikacijama?

Devojke moraju da imaju slike za PR agenciju preko koje rade promociju, za izveštaje itd., pa se snalaze kako stignu i slikaju svojim privatnim telefonima. Mada sam ih i ja slikao, naravno, ali uvek ih smaraju da imaju što više fotografija.

Како год, и даље је ретардирано да сат стоји ту.
За компатибилнист сам мислио на ону фору да се појави црна трака са оне 3 тачке за settings.

Све је то мени јасно, али могли сте да се испрсите и позајмите им неке хтц телефоне за време те промоције.

Sat i prognoza na vrhu app drawer-a su dizajnerska odluka i tu su da bi bili u skladu sa Blinkfeed ekranom, koji isto na svom "vrhu" ima sat i prognozu.
Slažem se da nije baš potrebno, ali ne vidim zašto ti toliko smeta.
Ja imam baš dosta instaliranih aplikacija, pa nemam više od tri ekrana u tom spisku.

Ta "kompatibilnost" je problem do programera aplikacija, koji ni više od godinu dana od kada je Google uveo nove guideline-ove, ne pišu svoje aplikacije kako bi trebalo.
Po Google-ovim specifikacijama, ni jedan Android 4+ telefon ne bi trebalo da ima menu taster.

Poslednja izmena:
za menu taster, HTC ga je imao na One u ranijim ROM-ovima, sa drzanjem back tastera... Ja sam na One X reprogramirao multitasking taster na menu taster, tako sam se rijesio 3 dot menija :p

Da,ali koliko sam video na one nemas multitasking dugme nego samo home i back tako da nemas sta da reprogramiras,nego si stuck sa ovom ubogom opcijom htc-a.
Trebali su staviti lepo menu dugme a ne da se prave pametni i da kradu parce ekrana zbog toga.
Ludeo sam na one x dok to nisu ispravili,ali ovde izgleda nema resenja.

Pa kao što reče joriq, rane verzije One ROM-a su imale opciju da držanjem back tastera dobiješ menu funkciju.
Iskreno, ne znam zbog čega su to izbacili, ali sa druge strane, sve manje aplikacija ima taj problem, a u budućnosti će taj broj težiti nuli.

Pa kao što reče joriq, rane verzije One ROM-a su imale opciju da držanjem back tastera dobiješ menu funkciju.
Iskreno, ne znam zbog čega su to izbacili, ali sa druge strane, sve manje aplikacija ima taj problem, a u budućnosti će taj broj težiti nuli.

navodno je izbaceno zbog pritiska googleta (sa naglaskom na "navodno"), jer se kosi sa njihovom filosofijom...
Sto se tice da li je menu taster viska, ja licno radije da ga imam kao sad na One X, nego da moram da se rastezem i ganjam ga u gornjem desnom uglu ekrana, gdje se nalazi na vecini holo style aplikacija...

Nije stigao,tek u maju
Jel ovo nesto zvanicno ili samo jos jedno "optimisticko predvidjanje"
Izgleda da je kuciste, a ne kamera, na kraju ispalo samrtni fail za HTC. Ranije sam postavio da im za 1mil komada treba 4 meseca pod uslovom da ih rade na 1000 masina odjednom 24h. Interesuje me kako se u HTC-u osecaju dok se Sony XZ prodaje vec u X miliona komada, o S4 da ne govorim, mogu misliti kako ce da im krene prodaja za koji dan a oni svoje cedo napravili u 26 primeraka i prezentuju mesecima po belom svetu...

Мени оне девојчице рекоше да стиже одмах после празника.

Sudeci po datumima htc je pozajmio dizajn za one od kineza :d bar kada je prednja strana telefona u pitanju.

http://www.chinaphonereview.com/jiayu-g3

Nego gotivno deluje ovaj fon za ove pare, 4.5'' 720p ips, dual core, 1Gb rama, ICS, dual sim i cak 2750 mAh baterija za 160$ navodno.

Jiayu-G3-1.jpg

Poslednja izmena:
mislim da su ti kineski amperi nesto kao i oni PMPO vati na kineskim zvucnicima...da ne pricam koliko te nekvalitetne baterije brzo gube i tako mali fabricki kapacitet, mada sigurno ima izuzetaka sa OK baterijama

Malopre čačkah One pre početka same promocije u Nišu...

Veoma lepo leži u ruci i sam osećaj je odličan (obrađeni aluminijum je odličan izbor). Zagleđivao sam sam telefon i nisam mogao da mu nađem manu, odlično je upakovan, čvrst i ne krcka. Jedini problem može predstavljati eventualna popravka, pogotovu u našim servisima.

Telefon se u radu odlično pokazao. Nije se desilo da secne, iako sam ga "mučio" raznim metodama. Sense 5.0 je odlično optimizovan.

Ekran je posebna priča i izuzetno sam zadovoljan njime. SLCD3 je nešto što mi baš odgovara. Boje su odlične, kao i uglovi vidljivosti. Nikakvih zamerki mu nisam mogao naći.

BlinkFeed je stvar ukusa. Iako smatram da je veoma koristan za one koji koriste društvene mreže, pa ne moraju ulaziti u aplikacije kako bi videli nova dešavanja, glupa je odluka da se on ne može ukloniti sa ekrana. Jedini način je zamena Sense-a nekim custom Launcher-om.

BoomSound je veoma dobar. Zvuk je glasan i jasan. Odlična odluka da se zvučnici nalaze na prednjoj strani uređaja.

HTC Zoe se pokazao kao prilično praktična stvar (hteo bih to na svom telefonu). Nije poenta u "oživljavanju" fotografije u galeriji, već u tome da on ujedno i snima i slika veliki broj fotografija, čak i pre pritiska tastera za slikanje. Tako da možete odabrati najbolju fotografiju i nikada nećete propustiti da fotografišete neki bitan momenat (bilo da se dogodio pre ili posle slikanja).

Kamera je veoma dobra, mada bi mogla da bude bolja. Čini mi se da je veoma sposobna, ali da je softverska strana sputava. U prilogu stavljam fotografiju koju sam napravio (bez HDR-a). Ne deluje loše, ali sam ekran telefona je toliko dobar da sve fotografije napravljene njime izgledaju odlično.

Iako na svom telefonu nemam više od 14GB podataka, voleo bih da HTC One poseduje i slot za memorijsku karticu. Mada mi ovo ne bi smetalo.

To je to za sada. :)

Prilozi

• IMAG1686_ZOE006_SHOT.jpg
    IMAG1686_ZOE006_SHOT.jpg
    981.5 KB · Pregleda: 196
Poslednja izmena:
Burazer ga upravo preuzeo..

603692_10200470449155142_1583084156_n.jpg

Kaze da je IP5 smesan u poredjenju sa njim, e da li je subjektivno ili je stv tako nzm (nisam koristio IP5), takodje je izrada telefona perfektna i radi bez laga, sto je za sense WOW.. :)

Uzet u Francuskoj.. 180e cena uredjaja uz pretplatu od 60e gde je ukljuceno SVE.. i plus internet kartica za ipad sa 4GB neta mesecno..

Vcr cu da frljnem jos neku sliku..

60 eura mesečno hahaha izvini morao sam

60 eura mesečno hahaha izvini morao sam

Za zemlju gde je minimalac 1300e, 60e je sitnica za nekog kome treba takav paket.. Npr on u tom paketu moze da zove ceo svet (medju njima je cak i SRB :D ) free, tako da nije puno..

Meni je ``smesno`` kad ovde neko ko ima 250e mesecno platu uzme S3 za 100e i placa mesecno 50e.. Razmisli o tome..

Poslednja izmena:
Izvinjavam se ako je ovo neko vec objavio,mt:s je objavio cene i bez ugovora je 69,000 !:)

Izvinjavam se ako je ovo neko vec objavio,mt:s je objavio cene i bez ugovora je 69,000 !:)

Ali su cene u paketima.. zlo.

Ne mislim ovde samo na One, uopste su telefoni preskupi kod svih operatera.. One je prakticno 500e u paketu od 2 crvene mesecno.. ko moze uvek je bolje da za mesec-dva kupi telefon iz oglasa (mozda bas sa mts-a za manje para) i da uzme 50% popust na mesecnu pretplatu.

@djilkos
Da zivim u Fr i da imam 1500e platu i ja bih uzeo taj paket od 60e mesecno, veruj mi da smo mi (vecina nas) u jos paradoksalnijoj situaciji sto se tice toga :)

Ali su cene u paketima.. zlo.

Ne mislim ovde samo na One, uopste su telefoni preskupi kod svih operatera.. One je prakticno 500e u paketu od 2 crvene mesecno.. ko moze uvek je bolje da za mesec-dva kupi telefon iz oglasa (mozda bas sa mts-a za manje para) i da uzme 50% popust na mesecnu pretplatu.

Upravo to radim, jos od kad mts ima 50% popusta utoliko bolje..

u mts-u je 69 000 uz BOX paket.. znaci da je vise ovako..

Poslednja izmena:
Meni je ona promoterka u Delta Sitiju rekla da će biti 780 eur van paketa, ali mi se čini da je to malo previše, ne znam koliko joj se može verovati.

Meni je ona promoterka u Delta Sitiju rekla da će biti 780 eur van paketa, ali mi se čini da je to malo previše, ne znam koliko joj se može verovati.
Pogledaj S4 u Telenoru pa ces videti koliko su bezobrazni ( kao 1 din. a ustvari moras da das bubreg da ga mesecno odplatis)!!!:)

Ićiću u četvrtak da ga vidim verovatno sa XZ i iphone 4s pa ću snimiti malo kratko upoređenje :)

60x24 = 1440 +180 telefon sa paketom koji ne možeš da potrošiš te izadje 1620 eura... E bre, pa tri iPhone mogu da kupim za te pare :D

A kao što i Laza kaže... Teško da bi bolje živeo nego ovde sa 300 eura... Kad sam bio u Milanu reče mi lik da ima platu 1150 eura i devojka mu ima oko 1000 i nešto i onako žive, nekako kako uspeju...

Te pare su velike samo ovde, tamo su ništa...

Poslednja izmena:
Vrh Dno