Šta je novo?

HTC One

@Djilkosh_Ns
Te pare nisu velike ni ovde - ni pod razno...
Jedino sto kod nas ljudi ne zive, vec prezivljavaju.

60x24 = 1440 +180 telefon sa paketom koji ne možeš da potrošiš te izadje 1620 eura... E bre, pa tri iPhone mogu da kupim za te pare :D

A kao što i Laza kaže... Teško da bi bolje živeo nego ovde sa 300 eura... Kad sam bio u Milanu reče mi lik da ima platu 1150 eura i devojka mu ima oko 1000 i nešto i onako žive, nekako kako uspeju...

Te pare su velike samo ovde, tamo su ništa...

Taj paket od 60e mesecno ionako nije za svakoga i glupo bi bilo da ga uzme neko ko posalje 300 sms uz 300 min mesecno i surf ali kome treba za posao taj paket je vrh ali taj i zaradjuje dosta. Da bih uzeo taj paket vise sam figurativno rekao i to uz platu od min 1500e ;)

Ipak i dalje tvrdim da su u Srbiji stvari paradoksalnije sto se tice standarda i iznosa koje izdvajamo za net, telefone, racune itd. Sto se neta konkretno tice ja bih pristao da mi narednih 10 god sbb ne poveca brzinu (10/1) ali da racun bude npr 800 din mesecno :) Mada upload je tuga, aj to da ode na 4 :d

Poslednja izmena:
Malo sličica iz Niša od danas :)

Ti si se baš zadržao kada te je čak i mrak uhvatio. :)

Šta? Pa ST Electronics je prodao mikrofon HTC-u.
A i digitalni mikrofon kao digitalni mikrofon, ništa posebno - smeće neopisivo. Kvarljivo i teže za popravku.

Izvinjavam se ako je ovo neko vec objavio,mt:s je objavio cene i bez ugovora je 69,000 !:)

Kako bez ugovora kada je to cena koja ''važi za sve nove korisnike koji potpišu ugovor na 24 meseca za bilo koji BOX paket.''? A nijedan BOX paket nije besplatan, najeftiniji je 2.490,50 dinara.
Pre možda mesec dana cena bez ugovora je bila 80.000 dinara u mt:s-u.

Na kraju ce stvarno poceti sa prodajom posle praznika. 2014. I to posle Uskrsa :d

Pa upravo to i kažem. Tu je kriv ST Microelectronics, jer je prodao taj model mikrofona HTC-u. HTC tu nije ni najmanje kriv, niti treba da plati jer je NDA potpisan izmedju Nokije i ST-a.

A opet, digitalni mikrofon, kao digitalni mikrofon. Ubaciće od nekog drugog proizvoðača i nikakve razlike neće biti.

Jel moze neko da mi kaze pre nego sto kupim telefon da li one brzo lock-uje satelite kad nije nakacen na interent ?
ako nekoga ne mrzi da pokrene gps test bez interneta na telefonu
trenutno imam galaxy s i muku mucim sa njegovim gps-om...

hvala unapred

Pa upravo to i kažem. Tu je kriv ST Microelectronics, jer je prodao taj model mikrofona HTC-u. HTC tu nije ni najmanje kriv, niti treba da plati jer je NDA potpisan izmedju Nokije i ST-a.

A opet, digitalni mikrofon, kao digitalni mikrofon. Ubaciće od nekog drugog proizvoðača i nikakve razlike neće biti.

Ti ovo tvrdis kao da si upucen u ugovor do detalja!
Mislis da bi Nokia tuzila i zabranjivala bez razloga?? Razmisli?

A ovo da nema razlike, cista neinformisanost.

Youtube pa ukucas nokia 808 ili 920 rich recording, stavis sluske po mogucnoscu kvalitetne zavalis se i uzivas.
Posle ukucaj Galaxy S3 ili Xperia Z ili iPhone 5... video sample sa nekog koncerta pa poslusaj... upozorenje: Mozes da ogluvis ;)

Poslednja izmena:
A ti si upućen u ugovor kada tako govoriš?

NDA je potpisan izmeðu Nokia i ST Electronics. ST Electronics je prodao HTC-u mikrofon. To je greška ST-a, kraj priče.

Nokia ovo radi jer im se može, što je i logično jer im prodaja telefona loše ide, a i što ne bi radila kada poseduje ugovor sa ST-om (koji jeste validan).

VEOMA dobro sam upućen u mikrofone koji se igraðuju u sve današnje telefone, ili barem u veliku većinu. Nemoj mi govoriti da li ima ili nema. U realnim uslovima nikakvu razliku pri razgovoru nećeš primetiti.

Ovo zaista nisu obični mikrofoni i tesni su deo cele One priče. Samo se nadam da postoji neka dovoljno kvalitetna alternativa...

A ti si upućen u ugovor kada tako govoriš?

NDA je potpisan izmeðu Nokia i ST Electronics. ST Electronics je prodao HTC-u mikrofon. To je greška ST-a, kraj priče.

Nokia ovo radi jer im se može, što je i logično jer im prodaja telefona loše ide, a i što ne bi radila kada poseduje ugovor sa ST-om (koji jeste validan).

VEOMA dobro sam upućen u mikrofone koji se igraðuju u sve današnje telefone, ili barem u veliku većinu. Nemoj mi govoriti da li ima ili nema. U realnim uslovima nikakvu razliku pri razgovoru nećeš primetiti.

O kakvim razgovorima ti pricas izvini??
Upravo si pokazao i dokazao kako i koliko se razumes!

Ovo sto ti tvrdis je naravno tvoje misljenje i mozes ovako do sutra ali odluka je vec donesena, a ne verujem da bi to neko radio bez razloga!
HTC treba da prestane da pravi Nokia telefone asap.

Koje One priče? Nisam ni čuo da je iko spomenuo posebne mikrofone u HTC One do današnjeg dana?

Usmereni visoko-osetljiv digitalni mikrofon. Po izgledu deluje kao i svaki drugi digitalni mikrofon. Verujem da jeste kvalitetan (čim je i Nokia potpisala ugovor o ekskluzivnosti sa ST-om), ali u realnim uslovima nikakve razlike neće biti ni da ugrade mikrofon koji se nalazi u LG telefonima više klase (a koji jesu izuzetno dobri).

Koje One priče? Nisam ni čuo da je iko spomenuo posebne mikrofone u HTC One do današnjeg dana?

Usmereni visoko-osetljiv digitalni mikrofon. Po izgledu deluje kao i svaki drugi digitalni mikrofon. Verujem da jeste kvalitetan (čim je i Nokia potpisala ugovor o ekskluzivnosti sa ST-om), ali u realnim uslovima nikakve razlike neće biti ni da ugrade mikrofon koji se nalazi u LG telefonima više klase (a koji jesu izuzetno dobri).

Ja tebe opet pitam o cemu pricas??

"It’s (probably) all about the HAAC microphones you’ll find in the Nokia 808 PureView, Lumia 920 and Lumia 720. Here’s the full text from the Press Release as quoted by Engadget:

“The Amsterdam District Court has today granted Nokia’s request for a preliminary injunction against the supply to HTC of microphone components invented by and manufactured exclusively for Nokia.
Nokia filed this action after it discovered these components in the HTC One; HTC has no license or authorization from Nokia to use these microphones or the Nokia technologies from which they have been developed.

In its marketing materials, HTC claims that its HDR microphone is a key feature for the HTC One, but it is Nokia technology, developed exclusively for use in Nokia products. This is one of the latest in a number of cases brought by Nokia to end HTC’s unauthorized use of Nokia’s inventions.

More than 40 Nokia patents have been asserted against HTC in Germany, the US and the UK. An injunction against HTC devices in Germany, which were found on March 19 to infringe Nokia’s patent EP 0 673 175, is now in effect. The latest case, on Nokia patent EP 1 579 613 B1 was filed in Mannheim, Germany on April 16. Once again, Nokia calls on HTC to compete using its own innovations and to stop copying from Nokia.”

Poslednja izmena:
O kakvim razgovorima ti pricas izvini??
Upravo si pokazao i dokazao kako i koliko se razumes!

Ovo sto ti tvrdis je naravno tvoje misljenje i mozes ovako do sutra ali odluka je vec donesena, a ne verujem da bi to neko radio bez razloga!
HTC treba da prestane da pravi Nokia telefone asap.

Heh hvala ti što si ocenio moje razumevanje materije. ;)

Pa naravno da je mišljenje, kao što i ti iskazuješ svoje. Pa i ne kažem da nije bez razloga! Valjda si toliko shvatio da se i slažem sa ovakvim potezom Nokije, jer ugovor je ugovor i NDA je NDA. Samo kažem da je ovo krivica ST-a, ne HTC-a i da ne treba HTC da trpi posledice i to je sve.

^ Što si prekopirao tekst dva puta? Pa pročitao sam ovo, Nokia direktno optužuje HTC. U nekim izveštajima se pominje ST Microelectronics i baca u prvi plan NDA izmedju Nokije i njega, dok se u drugima u potpunosti zapostavlja ST.

Poslednja izmena:
Heh hvala ti što si ocenio moje razumevanje materije. ;)

Pa naravno da je mišljenje, kao što i ti iskazuješ svoje. Pa i ne kažem da nije bez razloga! Valjda si toliko shvatio da se i slažem sa ovakvim potezom Nokije, jer ugovor je ugovor i NDA je NDA. Samo kažem da je ovo krivica ST-a, ne HTC-a i da ne treba HTC da trpi posledice i to je sve.

^ Što si prekopirao tekst dva puta? Pa pročitao sam ovo, Nokia direktno optužuje HTC. U nekim izveštajima se pominje ST Microelectronics i baca u prvi plan NDA izmedju Nokije i njega, dok se u drugima u potpunosti zapostavlja ST.

Naravno da treba da trpe posledice!
Ne mozes da koristis deo koji je razvila druga firma tj. Nokia i koji je namenjen za nju i reklamiras i tvrdis da je to tvoja tehnologija i tvoj izum!
Tehnoligija je razvijena od strane Nokie! Ja ne znam da li je toliko tesko shvatiti?

Poslednja izmena:
Sada nadjoh nešto...

http://conversations.nokia.com/2013/04/09/make-a-lot-of-noise-for-nokias-haac-recording-technology/

Nokia je baš potencirala HAAC mikrofone relativno skoro. Sada već nisam siguran čija je ovo krivica, kada je Nokia javno objavila informacije o njihovom izumu. Da li je krivica što je ovaj mikrofon završio u One telefonu ST-ova ili HTC-ova... dokazaće se. Ali malo mi je neverovatno da bi HTC svesno iskoristio HAAC mikrofon, jer ipak to ima pravne posledice (kao sada).

Opet gresis! O ovoj tehologiji se intenzivno prica jos od pojave 808. Bilo je jako puno tekstova i video dokaza o tome.
To je jedna od glavnih prednosti sto se kamere na 808,920 i 720 tice.

I ponavljam tehnologija je razvijena od strane Nokijinih ljudi i zato je sramno ako je firma koja je zasluzena za izradu ove mikrofone prodala HTC-u zato sto je tehnologija zasticena od strane Nokie i ovome treba stati na put!

Poslednja izmena:
Šta grešim? Samo sam napisao da je i relativno skoro bio tekst o ovoj tehnologiji, a odjednom se pojavljuje u HTC One telefonu. Upravo to i pričam, da je Nokia hvali na mnogim mestima, a odjednom takav mikrofon poseduje i HTC One. Ni u jednom trenutku to nije bilo pomenuto od strane HTC-a (makar ja nisam čuo do danas).

Emix, a sto se ti toliko lozis? :)

Ni u jednom trenutku to nije bilo pomenuto od strane HTC-a (makar ja nisam čuo do danas).

Takodje. Zato me i cudi ovakav hype odjednom, da je HTC "opljackao i oteo" nesto od Nokie. Platili su taj proizvod od trece kompanije i ista treba da bude odgovorna za licence i ostalo. E sad, ko je odlucio da gurne mikrofon u telefon (HTC ili ovi koji su im prodali) koji je pod takvim uslovima to je drugo.

Šta grešim? Samo sam napisao da je i relativno skoro bio tekst o ovoj tehnologiji, a odjednom se pojavljuje u HTC One telefonu. Upravo to i pričam, da je Nokia hvali na mnogim mestima, a odjednom takav mikrofon poseduje i HTC One. Ni u jednom trenutku to nije bilo pomenuto od strane HTC-a (makar ja nisam čuo do danas).

Opet gresis! Evo samo par od milion tekstova u kojima se pominje "njihov" HDR mikrofon:

http://www.phonearena.com/news/HTC-One-unveiled-UltraPixel-camera-wonder-coming-in-March_id39952
http://mobile.technology.thedigitalfix.com/content/id/178/htc-announces-the-htc-one.html

Cak i na zvanicnom sajtu:

http://www.htc.com/us/smartphones/htc-one/

Sramota.

Vrh Dno