Šta je novo?

Kako kupovati aplikacije na Google Play?

Meni je ranije pomagao tunnel bear, više mi ne pomaže ni jedna vpn aplikacija ni market unlocker. Jedino da sačekam novi market. Mogao bi neko da podeli apk kad ga dobije.

Nema to veze ako instaliras neki drugi apk. Vazno je da oni puste taj servis, makar ti bio i na 1.0 verziji play store-a. Ja imam 4.0.25 market i radi mi TB, imao sam pre toga i 3.1.14 i isto mi je radio.

Pre par postova sam pricao da neki ROM-ovi ne rade sa TB-om, a i TB se ogradio i rekao da root-ovane telefone i custom ROM-ove ne podrzavaju, nesto tako.

Meni je radio US play sa tunnel bearom pre 2 dana.

Ni kod mene nema ništa novo u marketu :thumbdown:
Srećom, pa mi na drugom Gmail nalogu već odavno radi, tako da nisam mnogo nestrpljiva :D

Dakle, ništa od ovoga. Ili što bi se narodski reklo - moša!

A juče ujutru su mnogi mediji požurili da objave veliku i "proverenu" novost - posle PP stigao nam je i Google Play, javiše oni. Najbolji je Blic koji je danas, tj. sa celim danom zakašnjenja, na svom sajtu kao sigurnu informaciju objavio da je Google Play dostupan u Srbiji, a još juče je bilo jasno da to nije istina. Da su ljudi iz redakcije sami probali proceduru koju predlažu u tekstu, videli bi da to ne funkcioniše. Ma, nisu ni morali da probaju, dovoljno je bilo da su pročitali šta se piše ovde na forumu. Ali nisu. Samo su iskopirali naslove sa drugih sajtova (i to stare više od jednog dana). Toliko o našem istraživačkom novinarstvu.

Dakle, ništa od ovoga. Ili što bi se narodski reklo - moša!

A juče ujutru su mnogi mediji požurili da objave veliku i "proverenu" novost - posle PP stigao nam je i Google Play, javiše oni. Najbolji je Blic koji je danas, tj. sa celim danom zakašnjenja, na svom sajtu kao sigurnu informaciju objavio da je Google Play dostupan u Srbiji, a još juče je bilo jasno da to nije istina. Da su ljudi iz redakcije sami probali proceduru koju predlažu u tekstu, videli bi da to ne funkcioniše. Ma, nisu ni morali da probaju, dovoljno je bilo da su pročitali šta se piše ovde na forumu. Ali nisu. Samo su iskopirali naslove sa drugih sajtova (i to stare više od jednog dana). Toliko o našem istraživačkom novinarstvu.
vidi jeste bila mosa ono juce ali licno mislim da nije doslo do greske da se tj da Srbija nije slucajno pustena da radi 2-5 sati neko je tu nesto probao i ispitavao...kao sto neko rece nije bas lako ubaciti neku zemlju u platezni9 sistem tako da ne verujem da je tu doslo do kreske vec do neke da je nazovem probe...Moje licno misljenje je da ce mo vrlo brzo (ja se nadam u narednih 7-10 dana)dobiti mogucnost da legalno kupujemo app na GP posto sada ne postoji ni jedna prepreka za tako nesto tj imamo uredjen platezni sistem imamo vise od 70% uredjaja koje koristimo u zemlji na njihovoj platformi tako da ne vidim ja tu nesto sto bi njih oteralo kao ranije da zatvore kupovinu i to je to...

Ja baš mislim da je izuzetno lako, pogotovo što smo već bili u mogućnosti da kupujemo aplikacije još pre 2 god.
Ovo je čista politika koja je uticala na to da nas google izbaci sa te liste..

Nema to veze ako instaliras neki drugi apk. Vazno je da oni puste taj servis, makar ti bio i na 1.0 verziji play store-a. Ja imam 4.0.25 market i radi mi TB, imao sam pre toga i 3.1.14 i isto mi je radio.

Pre par postova sam pricao da neki ROM-ovi ne rade sa TB-om, a i TB se ogradio i rekao da root-ovane telefone i custom ROM-ove ne podrzavaju, nesto tako.

Radi meni tunnel bear, ali mi ne pomaže, tj play store i posle brisanja cache i data i dalje ne prikazuje paid apps (pre dve nedelje je to prolazilo)

nema veze to sa romovima na telefonu ja sam na stok romu od nexus 4 i neradi ni tunel bear ni ninja vpn...

nema veze to sa romovima na telefonu ja sam na stok romu od nexus 4 i neradi ni tunel bear ni ninja vpn...

Bez pametovanja samo, jer ja znam zasto to pricam http://help.tunnelbear.com/customer/portal/articles/824736-android-connection-issues

Custom ROM or rooted devices

If you are using an Android device that is rooted or has a custom ROM installed, then TunnelBear will not work properly. Unfortunately there is no way around this at this time.

Radi meni tunnel bear, ali mi ne pomaže, tj play store i posle brisanja cache i data i dalje ne prikazuje paid apps (pre dve nedelje je to prolazilo)

Jel uradis force stop? https://www.dropbox.com/s/1pubooeymfz63nb/video_Feb_25_2013_0.mp4 evo napravio sam i video.

Poslednja izmena:
Imam neki osećaj da će baš danas, tj. večeras omogućiti kupovinu.

Meni jedna stvar nije jasna. Ako je pre bilo moguce kupiti na Google Play-u aplikacije itd. i jos su cene bile u dinarima, sta se to desilo da evo vec dugoooo vremena mi ne mozemo da kupimo nista sa Play Stora? Uopste mi nije jasno. I jos sad ovo da su pojedini odjednom dobili pristup da se opet sve kupuje i onda odjednom nestade.... Nadam se da ce Google uskoro i zvanicno otvoriti opet Play Store u Srbiji da moze sve da se kupuje, jer ne vidim razlog za sto ne bi to bilo moguce ako je pre radilo...

Poslednja izmena:
Imam neki osećaj da će baš danas, tj. večeras omogućiti kupovinu.
Vidi Baba Vanga! :d

Kačio sam se danas na GP preko TunnelBear-a (US VPN) i sve mi je normalno radilo. Ono što sam još primetio je da su u TB-u dodali i Nemačku. :)

Elem... Izašao sam iz GP-a namerno tako da mi je poslednja otvorena stranica bila ona početna - gde nudi i muziku i knjige i aplikacije i...

Sada, malopre, otvorim GP bez TB-a kad ono... otvori mi tu "američku" verziju. Odem na aplikacije - ima i onih koje se plaćaju! :trust: Otvorim neku, kliknem na iznos i on mi otvori onu stranicu za plaćanje! :zgran: To ranije nije moglo bez TB-a jer bi izbacio: "Ova aplikacija nije dostupna u Vašoj zemlji"! Radi! :D

Ne znam da li je ovo opet neki prolazni "bag", al' za sada radi i bez TB-a. :)

Poslednja izmena:
E, da... Porastao je i broj vidljivih aplikacija! Jutros sam pod "Sve" imao svih svojih 55 aplikacija, a pod "Instalirano" tek 45, a sada pod "Instalirano" imam 51! :D

Nisam detaljno tražio razliku, ali sam samo primetio da još nema Simpsonovih, ali su se pojavile "Besne ptice"! :D

Edit: Sada shvatih da pod "instalirano" nemam još Google Search i Picasa Uploader. To su tri. Mrzi me da tražim koja je još ta jedna. :D

Edit 2: E, da... Meni idalje sve daje u dolarima, zato što sam se poslednji put kačio na američki GP. Da li se nekome možda pojavilo u dinarima? Ne usuđujem se da resetujem GP. :D

Poslednja izmena:
To je normalno. Ja samo ukljucim TB, pokrenem GP i iskljucim TB. Normalno radi onda bez TB-a i mogu da radim sta hocu, bez da mi skida sa mede MB

Ne, to nije normalno, zato što sam ja bio zatvorio ne samo TB već i GP! Ranije bi mi posle svakog novog otvaranja, bez TB-a, tražio da prihvatim uslove korišćenja, tj automatski vraćao na našu prodavnicu. U svakom slučaju mi nije davao da kupujem aplikacije bez TB-a!

Edit: Možda si i u pravu. Upravo restartovah telefon i opet sam na našoj ubogoj GP prodavnici. :( Ali, ipak sam siguran da mi ranije nije dozvoljavao da kupujem aplikacije bez TB-a. :trust:

Poslednja izmena:
normalno je lepo ti kaže. restartuj telefon pa ćeš se uveriti. a u svakom slučaju će ti se vratiti na naš market za par sati.

nije ovo pametovanje i dalje ti tvrdim da to sto ljudima ne radi TB nema veze sa romovima ( bar onim normalnim od proverenih programera) ljudi su se samo ogradili od toga zato sto develepori pri pravljenju nekih romova pobrisu iz sistema i ono sto je potrebno da bi tunel bear radio da bi rom radio sto brze i bez laga...kako onda objasnjavas to da TB ne radi ni na ne rutovanom telefonu koji ima sve fabricki...da nije do roma?

Poslednja izmena:
nije ovo pametovanje i dalje ti tvrdim da to sto ljudima ne radi TB nema veze sa romovima ( bar onim normalnim od proverenih programera) ljudi su se samo ogradili od toga zato sto develepori pri pravljenju nekih romova pobrisu iz sistema i ono sto je potrebno da bi tunel bear radio da bi rom radio sto brze i bez laga...kako onda objasnjavas to da TB ne radi ni na ne rutovanom telefonu koji ima sve fabricki...da nije do roma?

+1

Jeste. Jer ja ne znam kome jos ne radi tunnelbear. Znaci svi bi se zalili, tako da je do tebe ili do te osobe.

Jeste. Jer ja ne znam kome jos ne radi tunnelbear. Znaci svi bi se zalili, tako da je do tebe ili do te osobe.

Ja znam bar 10 ljudi ne vezano za forum kojima neradi TB... I znam isto toliko ljudi koji su kupovali sa TB aplikacije na custom ROM-ovima i samo je TB prestao da radi..ja imam 7,8 aplikacija kupljeno preko TB. I od tad nema sanse da kupim bilo sta a nisam menjao rom ...tako da do roma nije sigurno

Poslednja izmena:
Ajde da otvorimo anketu? :) pa ćete da vidite koliko vas ima kojima ne radi.

Ajde da otvorimo anketu? :) pa ćete da vidite koliko vas ima kojima ne radi.

Nema veze koliko nas je. Poenta je da nije do roma iako ti imaš drugačije i ne vredi da se nastavljamo...Samo nemoj da slepo verujes nekom postu sa drugog foruma iako ima x slučajeva da TB neradi ili je prestao da radi i stock romovima... Ne znam koji je razlog tome ali rom nije

Meni TB ne radi preko adsl-a, ali zato radi preko 3G... Tako da, ako neko nije probao, moze i tu varijantu da pokuša ;-)

Vidiš ja sam na SBB-u, možda mi zato i radi uvek :)

Nazad
Vrh Dno