Šta je novo?

Kako kupovati aplikacije na Google Play?

Meni nije dosta ni 1,5 gb, jer ja palim vpn kada se kačim na bilo koji wifi (osim kući, poslu i kod drugara).

Citajuci ovu temu, mislio sam da mi nema pomoci tj da moram rootovati telefon (nije moj firmin :) )

Ali ne lezi vraze kazem sebi daj probaj sa TunnelBear VPN. vidim da neki kazu moze ali samo ako nemas SIM, tj tablet i sl.

Instaliram TB. Ubijem Play store. Pokrenem play store i Cene su vidljive!!! i naravno uz wallet nalog kupujem sta mi treba

znaci
telefon nije root-ovan (HTC Desire S ako je bitno)
samo TB instaliran
i nalog na play tj wallet na Srbiju sa jednom nulom vise u postanskom broju ;)

PS
i ne samo to posto sam deinstalirao program (brljavila slika ??) vracene pare :D

Evo i ja da se priključim. Uspeo sam na isti fazon: Očistim data za Play Store, pokrenem Tunnel Bear (US), preko searh-a nađem željene aplikacije (direktno iz Store-a ih ne nalazi), instaliram i skine mi sa kartice bez problema. Refund radi. U pitanju je Inteza Internet kartica, regularna adresa u Srbiji, bez ikakvih nula viška :)
Btw, ovo mi radi kada koristim data protok, ne preko WiFi-ja.

Društvo, imam jedan problem.
Ne mogu više da kupujem na google play.

Nešto sam čačkao i pokušavao da kupim jedan album (vpn + prebacivao karticu na USA adresu itd) i više ništa neće da prođe. Samo iskoči error i kao kupovina nije moglada bude procesirana.
Problem nije do walleta, jer humble bundle i još sajtova prolaze.

Ima li neko neku ideju? Brisao sam i dodao ponovo karticu i pre toga vratio sve na Srbiju.

Hmm zanimljivo, a probao si da obrišeš karticu na walletu, pa da je ponovo dodaš i neće..

A probaj i da obrišeš karticu, i onda dok ti je uključen VPN da dodaš karticu iz Google Play aplikacije na telefonu...jedino ako ti nisu blacklistovali karticu, mada mi je to malo verovatno..Takođe probaj da sačekaš da prođe , 24,48h pa probaj ponovo...

EDIT: Sad sam i ja probao da kupim neki album i napiše mi "Error: Sorry, purchases are not enabled in your country at this time", ali meni je kartica na Srbiju, pa je verovatno zbog toga, iako mi je aktivan VPN..radi kupovina aplikacija i igara

Poslednja izmena:
Ma sačekaću, nije frka.
Inače, dok mi je adresa bila na USA (svuda gde je moglo na walletu, čak i na g+) kao kupim album, stigne i mail, ali posle minut mi stigne mail da sam poništio.
Sada kada sam vratio sve na Srbiju, samo dobijem error.
Inače, play store mi je potpun i dalje i čak bez vpn. Bilo komp, bilo mob. Pretpostavljam da je to problem.
Brisanje cookija nije pomoglo.

Promenio sam rom i proradilo je. :D

Kako ste rešavali kada aplikacija kao košta dolar i kada treba da je platim, košta 5? Recimo, NBA Jam.

Košta npr 1 US$ a kad ideš da platiš pojavljuje se valuta npr 5 HK$ ili nešto slično, nema veze platićeš je samo 1 US$. Uostalom probaj imaš refund funkciju...

nije to, stvarno se dešava to što je rekao, npr ovaj tasker na akciji za 1.99$ hoće da skine 3.nešto kad dođeš do kupovine :)

Košta npr 1 US$ a kad ideš da platiš pojavljuje se valuta npr 5 HK$ ili nešto slično, nema veze platićeš je samo 1 US$. Uostalom probaj imaš refund funkciju...

Znam za tu foru, ali ovo kao da je podešeno da važi samo za kupce sa karticama iz određenih zemalja. Poput muzike i filmova.
Not cool.

Čudno. Meni ukoliko piše 1$, onda je cena 1$. Nema povećanja cene. Pre je bilo te konverzije valute pri plaćanju, ali uvek je bilo koliko je pisalo.

^ Evo, i na checkout je kako i treba da bude.

Prilozi

• 001.jpg
    001.jpg
    302.7 KB · Pregleda: 231
  • 002.jpg
    002.jpg
    179.4 KB · Pregleda: 229
Meni je isto na "blagajni" $4,99. Jedino što primećujem je da ti nemaš registrovanu karticu. Ja sam pak regularno prijavio Intezinu VISA Internet karticu na Gugl novčaniku.

Ko nema registrovanu karticu? Imam, samo sam zacrnio brojeve. Isto je Intesa Internet u pitanju. :)

Spale mu naocare, pa ne vidi :p

Ko nema registrovanu karticu? Imam, samo sam zacrnio brojeve. Isto je Intesa Internet u pitanju. :)
Aha... Pravo da ti kažem, pre neki dan sam prvi put video kako uopšte izgleda ta strana, pa sam nešto istripovao da su podaci ispisani baš u takvim crnim poljima. Drugo... aj' što si cenzurisao e-mail adresu, al' što bre broj kartice kada se ionako vidi samo jedan deo sa kojim niko ništa ni ne može? :)

Ali tebi beše stoji američka adresa tamo.

Tako je. Stoji mi Američka adresa za naplatu.

Aha... Pravo da ti kažem, pre neki dan sam prvi put video kako uopšte izgleda ta strana, pa sam nešto istripovao da su podaci ispisani baš u takvim crnim poljima. Drugo... aj' što si cenzurisao e-mail adresu, al' što bre broj kartice kada se ionako vidi samo jedan deo sa kojim niko ništa ni ne može? :)

Hehehe Nije relevantno za ovaj slučaj, a možda pogodite ostale tri grupe cifara. :D Šala, naravno.

A pazi tek ovaj trip:

Titanium Backup PRO Key

Kaže da košta $6.58, a kada odem na "buy", ispiše "6,02 US$". :zgran:

Ja nešto mislim da je greška u ispisivanju valute. Verovatno je u pitanju iznos u evrima, sa sve VISA provizijama i svim, samo što na kraju pogrešno stoji "US$". Ili to ili... Šta znam.

Nema nikakve provizije, posebno ne od Vise. Biće ti (privremeno) rezervisano nešto više para, ali to nema veze sa ovim.
Cena u EUR:
ytedyzyh.jpg

Edit: kad odem na buy, pokaže:
qa8uhuvy.jpg

Poslednja izmena:
Zanimljivo.
@kibicer
to je ok. Preračunati evri u dolare, ali oklen sada ovo kod vojkana? :D

I kod mene piše $6.58 a kada kliknem na to, baci me na ovu drugu stranu na kojoj pak piše "6,02 US$".

Ono što još upada u oči je format zapisa. Kod Kibicera je "US$6.01", što je američki stil pisanja, a kod mene "6,02 US$", što više odgovara našem i uopšte evropskom. Za one sa slabijim opažanjem, u pitanju je decimalni znak (tačka ili zapeta) i mesto zapisa valute (ispred ili iza iznosa).

Kod mene ne samo da je na Google Wallet uneta naša adresa, već mi je i ceo Gmail nalog lokalizovan na SR. Interesantno je još da kada otvaram aplikacije preko US adrese (TunnelBear), prikazuje mi komentare naših ljudi. :trust:

Nema nikakve provizije, posebno ne od Vise.
Ima trošak valutne konverzije. Okreni-obrni, alikaciju koja košta $1 ćeš platiti malo više od tog jednog dolara. Ako pak kupuješ u evrima onda toga nema.

Market enabler:D

Nazad
Vrh Dno