Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Uspeo sam da platim tako što sam se ulogovao na ebay.ie irsku verziju i prošla uplata iz prve sa njega!

Hvala! I meni je proslo tako. Sa ebay.de i ebay.co.uk nije htelo. Opet, cini mi se da je problem posto se na PayPalu pojavila ovakva adresa: Belgrade, NOTPROVIDED 11000 Serbia and Montenegro

zdravo svima...s obzirom da su pustili paypal zvanicno i kod nas(hvala bogu) molim nekog da mi objasni samo jedno ipak glupo pitanje...interesuje me nesto na ebayu i to nesto kosta 30 dolara...kako i koliko meni skidaju sa paypalom? da li odmah uracunaju postarinu i sve sto treba ili samo cenu(30 dolazra) a onda kada stigne kod nas...se racuna put i svi ostali troskovi...nadam se da ste me razumeli i da ce mi neko odgovoriti...hvala unapred:wave:

@MagicMaster

Tvoje ime i prezime + PAK jel sad kapiras!

Broj ulice nije bitan idi u postu pa pitaj

Poslednja izmena:
mislim da to notprovided stoji jer nisi stavio state/province i to nije problem nikakav

Uspeo sam da sredim problem sa logovanjem, zahvaljujući Ninoslavu:

Ninoslav1983
Uspeo sam da platim tako što sam se ulogovao na ebay.ie irsku verziju i prošla uplata iz prve sa njega!

Ali na malo drugačiji način. Ako je neko imao problema kao i ja sa logovanjem, evo šta sam uradio.
Otišao na https://www.paypal.com/ie (ne na /rs nego /ie), ukucao mail adresu i probao šifru, i naravno - neće. Zatim sam (na istom ie paypal sajtu) išao na "forgotten password" hint i poslat mi je konfirmacioni mail sa linkovima za resetovanje šifre. E sad, najbitniji deo. U mailu stoji dva linka:

- Reset your password now
- Link not working? Copy and paste the one below into your browser:
https://www.paypal.com/rs/fq/ac=.......

Potrebno je kopirati link (prvi ili drugi, nebitno) na adress bar u browseru sa tim da treba ručno izmeniti:

https://www.paypal.com/rs/fq/ac=....... u https://www.paypal.com/ie/fq/ac=.......

znači samo rs u ie. E tek tada se dobija link sa mogućnošću promene šifre, i kada sam je tu promenio, sada mi radi login i sa naše paypal stranice (https://www.paypal.com/rs). :p:D:eyebrows:

edit: mislim da je problem što sam u staroj šifri koristio "@", sada sam ga izbacio i sve ok.

Poslednja izmena:
mislim da to notprovided stoji jer nisi stavio state/province i to nije problem nikakav
Stavio sam na podacima naloga Serbia za State ali to se ovde ne vidi a i ubacuje ono Serbia & Montenegro. To se desava samo sa placanjima sa eBaya, ostali sajtovi ispravno popune podatke samo sa Serbia. EBay nalog je otvoren jos 2005. na Serbia & Montenegro i mada su adrese u medjuvremenu prebacene na Serbia izgleda da ima neki problem. Osima sa ebay.ie koji inace ima malo drugaciju checkout stanu.

I ja otvorih nalog. Vidim da ide samo placanje i da je vezano za karticu koja je ostavljena u nalogu. Zanima me da li moram da verifikujem karticu ili vec sada mogu da odem i da kupim nesto? Igra je u pitanju i platio bih tom sajtu preko PP-a. Nije neka suma velika za trosenje, nekih 20e.

Mislim da do ukupnog limita od 500 $ (ili €) ne moras da verifikujes.

I ja otvorih nalog. Vidim da ide samo placanje i da je vezano za karticu koja je ostavljena u nalogu. Zanima me da li moram da verifikujem karticu ili vec sada mogu da odem i da kupim nesto? Igra je u pitanju i platio bih tom sajtu preko PP-a. Nije neka suma velika za trosenje, nekih 20e.

Ne kosta te nista da verifikujes nalog (ustvari kosta 1.5 EUR ali ti to vrate na karticu), nema razloga da je ne verifikujes.

Super ako je tako :). Nego na par sajtova nije htjelo da mi prodje kad bih direktno htio da kupim debitnom karticom, a kazu da prolazi sa PayPal-om bez problema. Pa konacno da mogu da kupim ono sto hocu :)

@Falcon, ok, uradicu i to, ali mi je potrebno bas sada, jer je neka akcija pa je to sto kupujem jeftinije trenutno. Koliko sam skuzio aktivaciju bih mogao da odradim tek sutra, kad odem do banke da uzmem izvod ili slicno, zar ne? Mozda nisam dobro to shvatio oko verifikacije. Uglavnom, potrebna mi je trenutno sada kupovina, a ne mogu da je odradim direktno karticom, pa se nadam da ce proci PayPal. PP mi je prihvatio karticu, tako da ne vidim razlog zasto mi ne bi proslo placanje sa njim... makar se nadam da je tako :)

Poslednja izmena:
Ja sam kodove za verifikaciju saznao telefonom (u Erste i ProCredit banci, za 2 kartice), za obe u roku od 5 minuta. Nema potrebe da ides do banke, pozoves Call centar banke, predstavis se i objasnis sta ti treba ;)

Jedno pitanje za clanove koji su vec kupovali sa ebay, amazona. Koliko se isplati kupovina odece, razmisljao sam da kupim neku majicu koja kosta oko 50$? Kako to prolazi na carini?

Pozdrav svima
Podneo sam zahtev za konfirmaciju debitne kartice pri registraciji.Da li mi neko moze reci kada i gde mogu pronaci taj cetvorocifreni broj koji mi je potreban za verifikaciju?

Jedno pitanje za clanove koji su vec kupovali sa ebay, amazona. Koliko se isplati kupovina odece, razmisljao sam da kupim neku majicu koja kosta oko 50$? Kako to prolazi na carini?

zavisi kako su na carini raspolozeni....ako u paketicu stoji racun da je 50$ nece je ocariniti jer se carini roba preko 75e

Ja sam kodove za verifikaciju saznao telefonom (u Erste i ProCredit banci, za 2 kartice), za obe u roku od 5 minuta. Nema potrebe da ides do banke, pozoves Call centar banke, predstavis se i objasnis sta ti treba ;)

Znaci moze i tako :). Pa trebao sam neke druge info danas i zvao Raiffeisen nekoliko puta, operateri stalno prezauzeti, ne mozes ih dobiti nema sanse :). Sad tek vidim sta je razlog... navala zbog PayPal-a :)

Treba da izbegavas odecu i obucu jer je to omiljeni artikal za carinjenje nasih carinika.

zdravo svima...s obzirom da su pustili paypal zvanicno i kod nas(hvala bogu) molim nekog da mi objasni samo jedno ipak glupo pitanje...interesuje me nesto na ebayu i to nesto kosta 30 dolara...kako i koliko meni skidaju sa paypalom? da li odmah uracunaju postarinu i sve sto treba ili samo cenu(30 dolazra) a onda kada stigne kod nas...se racuna put i svi ostali troskovi...nadam se da ste me razumeli i da ce mi neko odgovoriti...hvala unapred:wave:

Bice ti prikazana konacna cifra sa troskovima transporta pre nego sto potvrdis kupovinu.

Vidim da ti niko ne odgovara ,predpostavljam da se sa kartice skida cena robe+postarina sem ako nije veca od 70 evra onda ide +10% jedinstvena carinska stopa + na to i PDV.
Edit: pretece me Falcon

Poslednja izmena:
Vidim da ti niko ne odgovara ,predpostavljam da se sa kartice skida cena robe+postarina sem ako nije veca od 70 evra onda ide +10% jedinstvena carinska stopa + na to i PDV.

Pogrešna informacija. Odgovor na tvoje pitanje glasi ovako:

Cena proizvoda na Ebay-u + cena poštarine ako je ima, ako ti piše "Free Shipping" onda je to konačna cena od 30$ koju ti plaćaš. Što se tiče carine i PayPal-a oni nemaju veze u smislu da prodavac ne naplaćuje carinske i druge troškove koje ti imaš u svojoj zemlji.

Ako prodavac ne šalje u Srbiju piše lepo: Shipping: May not ship to Serbia - Read item description or contact seller for details.
Ako prodavac šalje u Srbiju piše lepo: Shipping: GBP 9.00 (approx. US $13.77) Standard Int'l Postage
Ako je kod prodavca besplatna poštarina piše: Shipping: FREE Economy Int'l Shipping

Prodavcu na eBay-u platiš njegovo, ako ima poštarine to ćeš videti u konačnom zbiru, a jednostavno možeš odmah da vidiš pod opcijom Shipping, imaš u aukciji sve lepo piše.

Isto na aukciji ako ti je lakše imaš opciju Shipping and payments i tu lepo vidiš sve detalje.

Prosto: Platiš prodavcu njegovu cenu + cenu poštarine, ako je nema ne plaćaš, on spakuje paket i tebi pošalje. Sve ostale troškove kada stigne u Srbiju ti snosiš i to nema veze ni sa prodavcem na Ebay-u niti sa PayPal-om...

Poslednja izmena:
Pozdrav svima
Podneo sam zahtev za konfirmaciju debitne kartice pri registraciji.Da li mi neko moze reci kada i gde mogu pronaci taj cetvorocifreni broj koji mi je potreban za verifikaciju?

E-Banking ??

Pa pogledas pod kartice i onda pod nedospele obaveze i tu je kod.

sad sam hteo nesto da pazarim da probam kako to ide. Probao sa dx, odaberem paypal umesto visa kako sam do sad i otvori mi se strana dx-a gde sa leve strane pisu detalji narucbine a sa desne username i password od paypala. jel to tako treba i jel na svim sajtovima ista fora? mislim na ukucavanje paypal user name i pasworda?

Odradio uz pomoc .ie umesto .rs...

Odvelo me odmah na security question stranicu i zamenu pass-a. :)

Ovi *****i me zvali na telefon, satro ne mogu da me dobiju :D

Trazili su kopiju racuna sa adresom i licnom kartom - ja im poslao, oni mi napisali ovo:

Dear xxxxxxx,

My name is Meriam from PayPal Customer Support.

I’ve tried to call you using this phone number 00381 6xxxxxxx and I was able to talk to someone but he/she disconnects the call. So I am writing this email to you with all the information.

Because of security precautions, we can't accept files sent as email attachments. Kindly follow the procedure sent by the previous representative.

Thank you for your patience.

Don't forget, we're always around if you need us. Just click "Help" in the top right corner of any PayPal page to visit our improved Help Center.

Sincerely,
Meriam
PayPal, an eBay Company

A prosla mi trazila da joj posaljem kopije :d

Nismo samo mi u Srbiji, izgleda da su i oni :D

Uglavnom ,fercera sve full, hvala drugari. ;)

Da. Moras da se od tog koraka logujes na paypal kako bi platio.

Nazad
Vrh Dno