Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Ahhh...meni dolazi kupac po moju 7970 ... Pravi trenutak za prodaju, nema sta, kao ovi sto su nedavno prodali novcice po 10e... Da nije zalosno bilo bi smesno :p

Sad nek vam reper za prodaju bude granica od 200 evra, kad krene da se cena spusta sa nekih 230-250 e. Mada ne verujem da ce biti tako velikih padova, al samo da dam savet.
Zna li neko kad je sledeca promena difa ? Za koliko dana, da se konsolidujem sa snagom :)

Poslednja izmena:
Ahhh...meni dolazi kupac po moju 7970 ... Pravi trenutak za prodaju, nema sta, kao ovi sto su nedavno prodali novcice po 10e... Da nije zalosno bilo bi smesno :p

Ja ti lepo rekoh da rudaris, isplatices je za 3 meseca, a ti tako...
Kakav danak neiskustvu :D

ja stavio 2BTC-a na po 210E.. kad sam alav na paru ...:d

Ne brini nije ovo tvoje ni blizu našem zayebu, ti si prodao kartu i gubiš 50-60 evra ili već koliko jaka stvar kupićeš novu 7950 recimo u novoj turi i teraj. A mi izgubili par hiljada €, jel ti sad lakše? :D

Hvala citao sam nego ploca i extenderi i molexi... to?
MSI K9N SLI Platinum hteo sam da stavim 4x ili 3x 7950 na ovo uz neki chif nitro na 950W (ako uspem da nadjem bilo sta od toga). Sta mi jos treba? extenderi, molexi? Moze li ta ploca uopste? Razmisljao sam o BAMTu da radi sa flasha al neko rece 10% manje ide nego u win... Ali mi znaci stabilnost jer bi komp bio u podrumu gde inace ni pristup nije lak tako da sto stabilniji to bolji... misljenje? pomoc? hvala svima na svemu do sada.

Poslednja izmena:
Koliko baca jedna 7950 Mh/s? Drugar je upario 7950 i 6770 al mi 7950 daje oko 440Mh/s i to je jos klokovao na ono dugme na grafickoj?!
Misli da je to slab rezultat i da treba negde oko 500Mh/s samo 7950 da mu daje? I kaze da dok mu graficke rade desktop pocinje da mu se mrlja u nekim delovima. To mu se desavalo i samo sa 6770 a sad i sa 7950 u paru. Da li je i to normalna pojava?

P.S. Izvinjavam se ako sam promasio temu. Ako neko ima neki odgovor moze i na PM. Hvala.

Koliko baca jedna 7950 Mh/s? Drugar je upario 7950 i 6770 al mi 7950 daje oko 440Mh/s i to je jos klokovao na ono dugme na grafickoj?!
Misli da je to slab rezultat i da treba negde oko 500Mh/s samo 7950 da mu daje? I kaze da dok mu graficke rade desktop pocinje da mu se mrlja u nekim delovima. To mu se desavalo i samo sa 6770 a sad i sa 7950 u paru. Da li je i to normalna pojava?

P.S. Izvinjavam se ako sam promasio temu. Ako neko ima neki odgovor moze i na PM. Hvala.

Meni moja daje 550, kad se ocne 600-620
Da to je normalna pojava....

Neka stavi core clock na 1050 a neka mem clock smanji na 600 u afterburneru. Kojim minerom kopa?

Ja sam vec "propao" u januaru , sad mi je sve jedno :whip:...

Koliko vidim 7950 mu radi na 950 kad se stisne ono dugme na kartici, memoriju nije smanjivao. Ima li veze brzina memorije ili treba da se smanji samo zbog potrosnje i gresanja a ne zbog performansi? I kad klokuje da li da prethodno iskljuci to dugme i uradi OC ili da ga ostavimo ukljucenog pa da ga kloknemo graficku?
@Monk Tebi na defaultu daje 550?! Auuu, pa sta onda nije u redu sa ovom. Ove dve u CF-u daju ZAJEDNO 615Mh/s. Koristim cgminer al ne znam da li je dobro podesen. Napravio sam ovakav .bat faj (cgminer.exe -o xxx -u xxx -p xxx -v 2 -w 256 -g 4 -k phatk -I 9). Mozda trebam nesto drugo da upisem? Ovo sam nasao na Netu negde.

Koliko vidim 7950 mu radi na 950 kad se stisne ono dugme na kartici, memoriju nije smanjivao. Ima li veze brzina memorije ili treba da se smanji samo zbog potrosnje i gresanja a ne zbog performansi? I kad klokuje da li da prethodno iskljuci to dugme i uradi OC ili da ga ostavimo ukljucenog pa da ga kloknemo graficku?
@Monk Tebi na defaultu daje 550?! Auuu, pa sta onda nije u redu sa ovom. Ove dve u CF-u daju ZAJEDNO 615Mh/s. Koristim cgminer al ne znam da li je dobro podesen. Napravio sam ovakav .bat faj (cgminer.exe -o xxx -u xxx -p xxx -v 2 -w 256 -g 4 -k phatk -I 9). Mozda trebam nesto drugo da upisem? Ovo sam nasao na Netu negde.

Da na defu mi daje 550 na 1138 :D mi daje 620. Ja koristim 50 miner sa cgminerom

Power limit +20, core 1050, mem 600, fan auto. Koristi guiminer ili 50 miner.

Za pocetak podesi Intesity na 10 (I10)

@Monk
Pa jel imas mozda neki predlog sta da i kako da podesim kako bih iz ove 7950 izvukao jos malo vise. Inace koristi 50btc pool. A vidim da je 50miner njihov klijent tj. na foru je cgminer-a. Radis sa oba programa istovremeno, sa vise pool-ova ili zasto koristis oba programa?

@Apple
Tnx. Probacu i sa tim mada nisam jos citao bas sve o tome tako da i ne znam sta ta Intensity znaci. To sam negde procitao ne Netu da treba da bude 9.

A da li trebam mozda i ono -d 1,1 da dodajem i zasto?

Poslednja izmena:
Ne moze se koristiti oba programa nikako . Ili jedan ili drugi ili pak treci ...

Sa sadasnjim cenama koliko otprilike treba vremena da se povarati ulaganje u 7950 a koliko ulaganje u 7870.

Pitanje u vezi bitparking-a
Kad hoću da se registrujem, traži mi
Userid - To je moj user name
"bitcoin_______Enter a bitcoin address or leave blank to receive none".
Koliko sam razumeo tu treba da unesem adresu koju dobijem kad kliknem "Receive Coins" u Bitcoin Wallet aplikaciji(tamo nema registracije?)?
Kad se registrujem, ne znaš dalje, nema nigde da se ulogujem kao na 50btc i da vidim koja mašina radi i koliko?
Korisitm BAMT za seriju 5xxx i 6xxx a za 7850 Win7
Verovatno posle registracije treba da editujem pool.cfg,
da stavim http://myuserid:[email protected]:15098/ iznad 50btc pool-a(tj da bude primarni bitparking a 50btc backup)
samo mi nije jasno kako pravim miner-e (kao na 50btc) ili toga ovde nema?

Poslednja izmena:
Vrh Dno