Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Ma gde su 7950 i 7970, to nam treba, batali ove 7850 :p

smiri se.

naravno da me mrzi da citam 350 strana sa: "da li ovu plocu ili onu", ili: "danas je ovoliki, sutra ce biti toliki" - to me ne interesuje.

pogledao sam sta je ASIC - ako za ASIC vaze iste brzine/specifikacije kao za FPGA, onda moje pitanje ostaje: kako _tehnicki_ zamisljaju da budu efikasniji od GPU? (cena, potrosnja struje, kolicina memorija, odakle skog brzine u odnosu na GPU...)

...ali ipak cu otvoriti drugu temu jer vidim da tehnicke stvari retko koga interesuju ovde.

podrska za temu o tehnikalijama.

bogamu, kako je krenulo, uskoro ce novi podforum da se otvori, sto i ne bi bilo lose. :d

Ja kad sam ih snimio bilo ih je 50, pa sledeci refresh 6 i posle par sekundi nema :)

na kom to sajtu?

ljudi izgleda ce da zarate ovi tamo, a ako se ne varam mtgox server je u japanu, sta mislite kako ce se to odraziti na celu ovu pricu?

Mene "plasi" cela ova ujdurma, btc-170e, karte se grabe sakom i kapom ... ludnica , ne mirise mi na dobro :trust:...

Pa na dilerskom portalu kod uvoznika, nema to na sajtu - nije to bas za svacije oci ;)

A ovo za grabljenje karti je logican potez...

Za kopanje su prvo znali samo uber geekovi, sada vec skoro svi koji su u IT svetu a za dva meseca ce penzioneri da imaju po par rudara u ostavi. Em pravi parice - em dobro za sushenje shljiva, kajsija, grozdja ... ;)

Poslednja izmena:
Malo i mene "plasi" ova situacija, bilo je normalnije pre par meseci ovo je masovna histerija nevidjenih razmera :d

Zao mi samo sto zima prolazi, jer smo mogli, kao sto sam pricao na PM sa kovacm-om, da se grejemo cele zime na bitcoin peci :) 10 rudara greju stan od 100m2 bez problema :)

Bogami i mene brine leto, bice gusto. Klima ce morati obavezno skoro non stop, ali se nadam bar da leto nece biti kao proslo..

Nece biti isto, bice jos gore :D
Ja se zimus grejao na graficke, bas je dobrodoslo. Vrucina me ne brine nimalo jer je zarada odlicna. Cak i da se zarada prepolovi udaracu se nogama u dupe. Ovo sada ne mogu recima da opisem :d

1 BTC - 203$

A ja prodao jutros 1 BTC po 178. Neću više da čačkam po berzi, samo gubitke pravim.

Niko nije spomenuo, ali je prilicno bitan podatak: bitcoin market cap = 2.1 milijarda $

Cap kad dostigne ~20$ igra krece da bude ozbiljna i ulaze veliki igraci.

Sta se desava sa cenom , jel moze neko realno da mi objasni? Vise se isplati sad uci u pricu nego 2009 te.....:)

Pa tamo se onda isplati kupovati.

na btc china $233 kad se pretvore yuani

Cudi me da nvidia ne izbaci neki chip koji moze da rudari ... Ovo nije normalno :D

170e

Poslednja izmena:
Ma bitnija je fizika betmenovog plasta :d

Mislim da PCBeast trenutno honorarno radi na prilagodjavanju mining softvera za kopanje pod nvidia-om. :D
Ucenje programiranja od nule i tome slicno, samo da ne bude nV zapostavljena u ovom delu forumu.
Sala mala, al nije daleko od istine jer cena je toliko visoka da se isplati i platiti programere da izmisle nesto novo samo da se kopa i na nV :)

AMD - od propasti do slave zahvaljujući bitcoinu. :D

I jeste i nije tako. Nvidia je samu sebe eliminisala kada je odlučila da nedovoljno optimizuje drajvere za OpenCL (kako bi i dalje favorizovala svoju CUDA-u) i osakati GPGPU performanse GeForce seriji da zaštiti svoju gamu preskupih Tesla kartica. E sada joj se to obija o glavu!

Nego šta je sa 50BTC-om, nešto je websajt u out-u, ali deluje da pool radi normalno...

Poslednja izmena:
A jel postoji razlog zasto nisu mining funkcije mogle da se napisu za CUDAu?

double precission, mislim da to fali nv karticama da bi sljakao mining, al nisam siguran.

Poslednja izmena:
Mislim da PCBeast trenutno honorarno radi na prilagodjavanju mining softvera za kopanje pod nvidia-om. :D
Ucenje programiranja od nule i tome slicno, samo da ne bude nV zapostavljena u ovom delu forumu.
Sala mala, al nije daleko od istine jer cena je toliko visoka da se isplati i platiti programere da izmisle nesto novo samo da se kopa i na nV :)

Hahahha nema zelenog radi na softveru :D :D :D

Ja znam samo da sada ne bi imali ovakvu nestasicu grafickih da je nvidia slicnih performansi u ovome, bila bi laksa kupovina nego ovako :).

Vrh Dno