Koliko je hashrate?
Jel pod win7 kopas?
Koji drajver?
Jel zauzete karte 100%?
Kako mislis to da iz Cgminera podizes klok graficke?
1. OC-ovana daje oko 240MH/s
2 Win7 ultimate x64
3. Sa drajverom sam imao problema, pod 13.1 nije hteo da kopa pa sam tražio 7790 driver i dobio sam neki kao performance driver, sad mi u amd vision control centru piše ovo: 12.101.2.1-130313a-154550E-ATI, koji da skinem i gde da tražim (na amd.com ima samo poslednji)
4. U GPU-z mi ne prikazuje opterećenje (ustvari piše 0%), u AB (koga ne koristim jer ne mogu da spustim klok memorije ispod 600 čini mi se), mi je prikazivalo da jako često pada sa 100%, nekad i na 0
5. U cgminer.conf fajlu
Inače, i treću sam grafiku pustio da kopa, kod druga (na tek instaliran sistem), to je moja stara 5770, kod mene je, dignuta sa 850 na 1050 davala oko 150 MH/s ali je bila izuzetno hladna. Kod druga je stavih i odmah je probila 90%, ali je davala preko 220MH/s :zgran:. Spustio sam je na 950, fan na oko 50%, temp 80C i daje 200 Mh/s. Očigledno da moj sistem nešto ozbiljno zeza, ali me iskreno mrzi da ponovo instaliram Win, videću narednih par dana kako stvari idu pa ću uraditi šta odlučim. Ovako mi izgleda da bi na svežem sistemu 7790 davala bar 320MH/s.
Ova fora da u svaki komp ubacujem po jednu kartu mi se čini ok, svuda će potrošnja struje ostati vrlo mala, neće se izlaziti iz najniže tarife, neće biti problema sa grejanjem i napajanjima. Večeras ću da pustim verovatno i jednu 5750, drug je dobio u konfiguraciji, bleji mu dokona pa ćemo i nju da uposlimo.
Nisam to radio, merio sam potrošnju od kad pokrenem comp do max temp koji dostigne kopanjem, pa sam primetio da kako raste temperatura GPU, raste i potrošnja, iako je fan na konstantnom broju obrtaja.
Inače, da, inicijalno sam hteo da vidim koliko utiče potrošnja kad se ova dva ventilatora na grafici vrte na 50% i na 100% i tako sam slučajno zapazio i ovaj fenomen pošto nije bilo praktično nikakve razlike prilikom promene brzine ventilatora, ali je počela da se pojavljuje kako vreme odmiče, pa sam došao do zaključka da ima veze sa temperaturom jer na 100% je bolje hlađenje. Onda sam se fokusirao na to da ispratim porast temperature na istom broju obrtaja i došao do gornjeg zaključka. 🙂
Dakle - 1100/685 i guiminer, fan na konstantnih 100% i sa promenom temperature se menja i potrošnja. Mogu da ponovim sa malo većim opsegom, recimo da zagrejem grafiku na 90-92C sa 10% fanom i da ga onda podignem na fiksnih 100% i da pratim kako opada potrošnja sa temperaturom.
Meni se čini da je ovde stvar u efikasnosti naponske jedinice karte, kada je ona hladnija, efikasnija je i manji su gubici u njoj (manje struje vuče) - to mi prvo pada na pamet a uopšte ne mora da bude tačno.