Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Sinoc sam bio babysiterka :) i tako dok je bebac mirno spavao, cale se zanimao na mtgoxu :) lag ogroman.. server preopterecen.. a kursne razlike kingsize :D

Milina videti kad u intervalu od dva sata napecas 3-4 puta razkiku od 7-9$ :)

Ono vreme kad je mtgox klasicno bio nemoguc za pristup.. probam sa mob-a i mtgox android aplikacije.. sljaka u fulu :) taj period je bio neverovatan za trgovinu. Toplo preporucujem berzu svima koji imaju jako srce i zivce ko celicne sajle.. u suprotnom za****te taj sport :D nije vredno stresiranja :cool:

^ ;). Baš tako, brže za srčku sa berzom :d. Ja sinoć prvi put prokušavao ali sa zamrznutim mt goxom ništa nisam mogao, bila cen ai 89 al ***. Dobro drugi moj problem je što nisam imao nešto para na računu pa i da je radilo ne bih mogao Bog zna šta da uradim. Ali ako radi sa androida super, ja taki uređaj nemam :).

ps - ali više me maltene uzbuđivala ideja šta sa litecoinom, da li će gore ili dole

Poslednja izmena:
....ja jos "pecam" posto sam zbog kenjkavog mtgox-a kupio po 131, a posle pao na 115 ...

Meni mtgox mob izbacuje invalid request for this API i koliko vidim nisam jedini ima njih jos dosta

A meni na galaxy tab force shutdown cim ga pokrenem

Nema potrebe da preko moba idete na m.mtgox :), može i sa kompjutera :)

....ja jos "pecam" posto sam zbog kenjkavog mtgox-a kupio po 131, a posle pao na 115 ...

pecam i ja ali je daleko od udice :smash:

@risim, ,ozes li da kazes na koji lag mislis? vidis da se poveca cena na drugom sajtu a na gox-u jos stoji stara? i onda iskoristis lag dok ne podignu cenu?

Da li jos uvek menjate za dolare ili eure na MTGOX jer je bilo reci da od 1.04 nece moci vise za dolare ?

Imam pitanje vezano za trgovinu na MtGox-u.

Naime, ako želim da prodam BTC imam samo dve opcije da upišem, koliko BTC-a i za koju cenu. Isto se odnosi i na kupovinu.

Pitanje glasi: Da li na MtGox-u imam opciju da kupim ili prodam po određenoj ponudi kao na BTC-e berzi?

Drugo pitanje: Kako će bilo ko da vidi moju ponudu na MtGox-u? Ja ne vidim ničije ponude, a onda tom logikom niko ne može da vidi ni moju. Čeka se da se dostigne određena cena ili šta.

Kako sistem određuje da baš proda moje BTC a ne Perine, Mikine, Žikine ... ?

Na BTC-e berzi mogu da kliknem na ponudu i da je otkupim ako želim (ili prodam). Dakle, mogu da otkupim i Perinu i Mikinu i Žikinu ako to želim.

Ovako na MtGox-u ispada da čekam da se sistem "smiluje" ili ja nešto ne radim kako treba.

Još uvek sam u fazi istraživanja, radi se o jednom koinu. :)

1- samo otstikliraj - Market Order (Buy/Sell At Market Price) i onda upisi zeljenu cenu.

2- ovde prati ponude i vrednost - http://bitcoin.clarkmoody.com/ , http://bitcoinity.org/markets/ ... imasi http://mtgoxlive.com/orders - ali nesto ne radi vec nedelju dana...

3- odredjivanje prodaje ide po prioritetu, odnosno po redu "voznje", ako vise njih nudi na cifri xxx onda se od te sume prodaje po tome koje prvi, drugu, treci itd. ponudio po toj ceni .

Jedno noob pitanje oko tih ekstendera - da li kada se oni koriste grafičke moraju da se pričvrste na neke ramove ili mogu da se montiraju normalno u kućište.

Intresuje me za ploču koju trenutno imam

icon2.jpg
,

da li je moguće ekstenderom sprovesti grafičku od levog PCI-e x1 slota skroz levo, pa da je montiram u kućište iznad PCI slota? Za onaj desni PCI-e 1x slot ne vidim drugi način sem da se nečim fiksira iznad ploče.

Najbolje rešenje ti je da napraviš "kavez" od daščica ili od aluminiumskih L profila i da na njih nakačiš sve kartice, tako možeš napraviti razmak između svake kartica ~5cm što je dovoljno da se svaka kartica lepo hladi i da se ventilatori na istim ne vrte na puno obrtaja. Ja imam sličnu ploču sa istim rasporedom pci slotova i na nju planiram da stavim 5 kartica i sve da idu na extendere

Nego koje napajanje preporučujete za 4-5 7950 kartica? Ja se dvoumim između CM Silent Pro Gold 1000 i 1200 modela. Šta vi kažete? Ne bih neko krš napajanje da uposlim da radi, jer opet treba da radi 24/7 tako da kapiram da je bolja varijanta 1200W samo još ne znam da li će ići 4 ili 5 kartica na njega :) Bez veze mi da uzmem 1200 a da stavim "samo" 4 kartice ako mogu da "uštedim" neki dinar na snazi napajanja, a kapiram da bi i 1000W bilo dosta za 4, eventualno i 5 kartica

Poslednja izmena:
4x7870 trose 630w,licno se uverio znaci da 4x7950 bi trebalo glat u 1000w da se uklopi

Ma dal si lud, nema sanse da 4x7950 na nekim normalnim klokovima dodje i blizu 1000W. Ja sam uzeo pre neki dan Silent pro gold 1000W samo zbog kablova. Realno, neko kvalitetno 850W napajanje bi zavrsilo posao ali nijedno 850W napajanje nema dovoljan broj kablova za 4 karte sa po 2 konektora. Tj. ima ali su retka i trenutno ne mogu da se nadju kod nas. Ovaj CM je odlican s tim da nije bas Silent :d
Osim toga za 4 karte trenutno mogu da preporucim i Silverstom Strider 1000W i Chieftec BPS-1200W. Oni imaju dovoljan broj konektora a dobavljivi su trenutno.

Ma ni ne treba ti sa puno kablova,razdelnici i pici :D velika je razlika u ceni izmedju ~800w napajanja i ovih 1000+

Ma znam da bi 850W teralo 4x7950, ali ne bih da se zezam, opet i to napajanje treba da radi 24/7 zato i hoću neko kršteno od 1000W, "nije mi problem ni 1200W" pošto planiram da moju GA-790XTA UD4 uposlim do maksimuma a opet bolje da ima i viška snage, lakše će napajanje raditi, tj tiše, a i da me glava ne boli.

LoL, ladno sam se istripovao da imam 5pci slotova :) Ipak ima 4, ali opet kapiram bolje 1200W nego 1000W, 4 7950 maks troše 800W, plus cpu, memorija, ploča za eventualno LTC, ići će to i preko 950W, bolje da ima lufta nego da radi na knap (iako znam da ova Gold serija može bez problema da gura i 100% bolje da radi na 80-90% max nego na 100%)

imam ja jedno pitanje kad smo vec kod napajanja, imam izlaze posebno za pcie a posebno za hdd, sad me zanima da li mogu da nakacim grafike i na ove izlaze za hdd? koristim one razdelnike/adaptere kako se vec zovu sto sam dobio uz grafiku, 7850 je u pitanju, napajanje je ss750am

evo moj setup, mislim da je epicwin

Prilozi

• Fotografija1410.jpg
    Fotografija1410.jpg
    239 KB · Pregleda: 105
  • Fotografija1457.jpg
    Fotografija1457.jpg
    232.5 KB · Pregleda: 114
Poslednja izmena:
imam ja jedno pitanje kad smo vec kod napajanja, imam izlaze posebno za pcie a posebno za hdd, sad me zanima da li mogu da nakacim grafike i na ove izlaze za hdd? koristim one razdelnike/adaptere kako se vec zovu sto sam dobio uz grafiku, 7850 je u pitanju, napajanje je ss750am

Naravno da možeš, samo nemoj da preteraš :) ss750am može da ti gura 4 kartice za sve preko ja bih išao jače napajanje

ono i ima 4 izlaza ali su blizu, tj na jednom kablu 2 izlaza, pa rekoh da ih odaljim sa ovim razdelnicima sa hdd izlaza, to mi je neki max, trenutno koristim 2 karte, dok mi stigne 3ca+ploca koja ima 3x1pcie, ovo sve ima da propadne, a cetvrtu trenutno nemam u planu

Ma na 750AM mozes nakaciti 5 komada 7850, mozda i 6.

@Neo,

Ja bih zaobisao Cooler Master i gledao nesto tipa Seasonic, Siverstone, Thermaltake (ako ga i ima), jer 24/7 nije za zezanje. Ima taj CM gold sertifikat (kao sto i raidmax ima gold), ali kvalitet komponenti ne moze da se meri sa recimo seasonic-om. Ne znam koliko para planiras da das ali pogledaj Seasonic 1000 platinum, bio je za ~230e neki dan.

P.S
http://itsvet.com/proizvod/chieftec-nitro-bps-1200c-1200w/comp_comp_powersupply/48/600

Poslednja izmena:
Silverston je isto odlican ali ja sam prednost ovom CM dao zbog dve stvari. Ima 5 god garanciju i ima outb 8xpci-e konektora dok ovi ostali imaju 6x pa moras adaptere da kacis na molekse. Za bitcoin je vise nego dosta ;)

Upravo to pokušavam da shvatim (ne znaju oni za našu situaciju tj iskustvo :D), pa mi treba da kažemo opis "korak po korak" i da mi neko potvrdi da je to već odradio.
demios je napisao da je to odradio ali ne i kako...

ne zezaj, pustio sam ti lepo link ka mom tom postu korak po korak na PM.
ne znam shta nije jasno tu. jedino da krenem da crtam josh.

@all
i josh neshto, pocheli su ljudi nenormalno da me zatrpavaju privatno, na PM, fone, mail, skajp...sa pitajima koji su vishe puta ovde postavljana i na koje je nekoliko puta odgovarano.
iako sam vec apelovao da to ne radite, mislim da su vishe nego dovoljne ove teme i google za to. imate u svakoj search, ukoliko vam je puno da chitate, i nacicete 90% shto vas zanima, za ostalih 10% se sami malko snadjite
ko je lenj da chita i malko se pomuchi sam, primoran sam da za te "privatne chasove" naplacujem, jer sve ostalo gubi smisao, ne mogu da dishem, jedem, niti spavam od mnogih....a baterija na fonu mi traje 6-8h :D, a inache traje dan i po da ne krene sad pricha u pravcu koji to krsh telefon imash :D

ako se administracija slaze, mislio sam da stavim i u potpis btc adresu, pa ko je voljan da mi se zahvali za otvaranje teme i pomoc koju sam pruzio, moze i tako.

ps, ispalio me dobavljach za gige 7950, mozda bude nekih drugih karti, ali sam mu iz principa sve otkazao...pa ono, javljam ako bude promena ili jurite u lokalnim maloprodajama od sledece nedelje

shto se tiche napajanja, kod mene silverstone 750w st plus tera dve grafe ultra lagano, a bogami moze i tri i da ostane mlako i tiho, dok hiljadarka gura sistem sa 4 grafe isto tako lagano....moja preporuka za njih.
mana im je shto nemaju prekidash pozadi i ovome od 750w kao da kachi negde ventialtor ili se chuju lezajevi.....

Poslednja izmena:
Znam za tog chief-a ali nekako, ne znam :) Averzija, loše iskustvo, to je kao Kingston memorija :) Imao sam je jednom u računaru i rekao nikad više :) Slično važi i za Chiefteck-a. Naprodavao sam ih se dosta, i moram priznati da sam sa dosta imao problema, što starija napajanja od 400-500W, što novija od 700-900W, a CM-a sam isto prodavao pa do sada ni jednu reklamaciju nisam imao (i sam sam imao CM520W modularno koje i dalje radi i tera 6990+5850 bez ikakvih problema već skoro godinu dana). Da ima gde da se naće Corsair to bi bio prvi izbor, ali šta ću, Srbija brate :S

Nazad
Vrh Dno