Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Jos nesto, mtgox je zakucao na cifi 100e.

gledajte ovde realno stanje trgovine sa mt-gox-a
http://bitcoinity.org/markets

P.S Mtgox trading engine lag: 82.81s

Likovi istersaju po 1000 btc-a, odakle? :zgran:

Poslednja izmena:
Onda ja negde gresim, jer i kad pokrenem guiminer izadje poruka "No OpenCL device found"
I kaze da verovatno treba da instaliram "Ati Stream SDK"
Imam 7850 za zadnjim driverom 13.1

verovatno je problem do drivera... probaj posebno da instaliras SDK ili neki stariji driver.
Proveri i u GPU-Z da li je stikliran OpenCL.

Poslednja izmena:
Demios... i skoro svi mi koji smo rudarili do tad..

Onda ja negde gresim, jer i kad pokrenem guiminer izadje poruka "No OpenCL device found"
I kaze da verovatno treba da instaliram "Ati Stream SDK"
Imam 7850 za zadnjim driverom 13.1
Evo da ti ja ukratko napisem sta se meni desilo tokom jucerasnjeg dana... Imao sam isti problem kao ti, s tim sto sam ja znao da mogu da kopam, jer sam kopao i onda rekoh da probam da podignem malo Mh i da skinem novi driver, tu sam se za**** i citav dan mi je prosao skidajuci drivere i SDK 2.1/2.2/2.8/2.4 dok nisam pronasao sta i kako. Dakle moja kartica 5770 je radila na nekom 12.x driveru sa kojim sam pokretao normalno Guiminer, poslije instalacije 13.1 pojavljivala mi se ista greska kao kod tebe.
Skinuo sam preporuceni driver za moju graficku (od kolege sa foruma) koji je 11.5b i instalirao samo driver, ali samo Display Driver, dakle ne ides Express install, vec Custom. Poslije toga skines SDK, mada koliko sam citao ti mozes 2.6 i 2.8 *zbog novije graficke (nisam siguran da li moze 2.4 i stariji) i to instaliras custom, oznacis Ati Stream Profiler i provjeris da li radi, tj. da li ti ucitava Guiminer bez problema (dakle ucitava ali sa ovim natpisom - No OpenCL device found) , ako ucitava onda ides ponovo na instalaciju SDK drivera i oznacis Ati Stream SDK Developer (kod mene je poslije instalacije Developera poceo da radi), ukoliko nece ni tad onda trazis stariju verziju SDK i ponovis instalaciju i drivera i sdk drivera (imas ispod link za skidanje programa koji sam odradi deinstalaciju svih grafickih drivera).
Pocnes sa driverom 13.1 i sdk 2.8 i onda ides driver 13.1 sdk 2.6 sve dok ne naletis na pravo podudaranje. Neko odavde bi mogao da ti napise koji je najbolji driver za tvoju grafiku i da taj skines i od njega da pocnes sve ovo da radis.
Nisam bas dobro sve opisao, ali s obzirom da sam jcuerasnji dan proveo za kompom samo zbog te stvari, nije ni cudo... ;) Srecno!

http://bitcoinminer.com/post/3828447301/ati-stream-sdk-downloads
http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/catalyst-uninstall-utility.aspx
http://www.ozone3d.net/gpu_caps_viewer/
Instaliraj ovaj GPU viewer i tu imas openCL prozor, koji ti govori da li si uspio da instaliras isti ili ne.

147$

aj shat ap :D...ne podsecajte na taj januar :D...nego.....imacu moozda neke gige v2 7950 od utorka vishka par komaTa, pa ako nekome treba nek se javne na PM.

Malko je rso :D

ahahaa.....nije...samo uzimam josh, a mislim da necu imati celu kolichinu da smestim negde sbog struje :D

Sutra skace dif
ImageUploadedByTapatalk1364997209.568743.jpg

Kasno... cena je vec otisla gore :p...

Ne moze diff sada nista bitno da pokvari.
Gde je sada Mige koji je pre mesec dana prognozirao da ce btc za 10 dana da pukne? Pa onda kaze, mozda ne za deset ali sigurno za 20. Aha :d
Smejao sam se tada i bas hocu da podsetim sve te sto su nas sve vreme mracili i plasili. Moracu bas da iskopam te postove, nisam zaboravio.

P.S Mtgox trading engine lag: 82.81s

MtGox ima velikih problema u samom inzenjerskom dizajnu .
U samom startu su sistem lose osmislili, i sad, ne da nije realtime, nego cim krene neki iole veci obim kupovina/prodaja, sistem sa trenutnim performansama ne moze da iprati to i krece zaostajanje obrade u odnosu na vreme prijave (to lagovanje).

Imati lag od 10 minuta (cesto se desava poslednjih dana) u "realtime" sistemu kakav je MtGox je u najmanju ruku neozbiljno, pogotovo sto je broj transakcija koji se tu obavlja daleko od bilo kakvih ozbiljnih kolicina.

Jedan od vecih promasaja je to sto su dozvolili da se izda i order za koji je nemoguce izvrsiti jer npr nema dovoljno para. Time su sebi drasticno zakomplikovali zivot jer su sebi natovarili mnogo validacija pre izvrsenja svake transakcije.
Naravno, ovaj problem se odavno resava, samo je pitanje koliko ce im trebati za novu implementaciju.

Kako sa MtGox sredstva da pošaljem na račun? Zablokirao sam se ovde, ne vidim gde da unesem podatke računa?

Kako sa MtGox sredstva da pošaljem na račun? Zablokirao sam se ovde, ne vidim gde da unesem podatke računa?
U "Withdraw funds" ekranu imas dugme "Add withdraw method". Kad to kliknes, izaberes "Bank transfers" i tu imas da upises IBAN/SWIFT brojeve.
Disclaimer: nisam do sada povlacio novce tako.

Takodje za takav transfer novca, treba imati verifikovan nalog na MtGox-u.

U "Withdraw funds" ekranu imas dugme "Add withdraw method". Kad to kliknes, izaberes "Bank transfers" i tu imas da upises IBAN/SWIFT brojeve.
Disclaimer: nisam do sada povlacio novce tako.

Da, to smo radili lepo sa MB-a, većina nas, međutim ovaj mtgox je nepoznanica. :D

Da, to smo radili lepo sa MB-a, većina nas, međutim ovaj mtgox je nepoznanica. :D

Upravo to pokušavam da shvatim (ne znaju oni za našu situaciju tj iskustvo :D), pa mi treba da kažemo opis "korak po korak" i da mi neko potvrdi da je to već odradio.
demios je napisao da je to odradio ali ne i kako...

Upravo to pokušavam da shvatim (ne znaju oni za našu situaciju tj iskustvo :D), pa mi treba da kažemo opis "korak po korak" i da mi neko potvrdi da je to već odradio.
demios je napisao da je to odradio ali ne i kako...

+1 da neko napise sta i kako da se prebaci lova sa mt.goxa na devizni racun znaci opcijom bank transfer i to se moze staviti na prvu stranicu ove teme jer to je najbitnije od svega da se drzi lova u rukama a kako :D

Aj recite mi nov sam u ovome, tek sad sam i video uopste nesto o tome posto svi spominju te rudare. :)
Recite mi koliko se uopste dobija na ovome, jel treba posebna "rudarska masina" da se kupi da bi imao iole neku zaradu ili moze tipa na 10h dnevno da se dobije nesto kroz tipa mesec dana? Ne planiram na ovoj konfiguraciji koja mi je u opisu da to radim, vec na drugoj, koja je malo slabija, al opet mislim da ce ok biti za to. Ali i zbog ove trenutne pitam ovo 10h dnevno posto bi tako pustio nocu ili kad ne koristim, jer nju koristim ionako za igre, dok mi za net/filmove i sve ostalo sluzi lap top... Gledao sam ove opise i otprilike skapirao sta je to, ali me zanima koliko se uopste dobija?
Ne verujem da se pravi biznis od toga, niti me zanima, al 50-100e mesecno (vidim da vi neke cifre pominjete), ko ti daje za skoro nista? :)

Poslednja izmena:
Ovo je za iPhone. A za Android mislim da nosi isto ime. Ako se ne varam neko je kacio imena aplikacija. Ja nisam nista skidao, pratim na sajtovima stanje.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno