Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Naravno, probao sam baš to kada sam stigao do Paradigminog posta gde je rekao da samo --scrypt i --intensity i notroll i da nema problema sa stale i ostalim podešavanjima, ali sam dobio jedva 550 i to 7970@1100. Moraću još malo da posvetim vremena cgmineru, očito nešto drugo tu pravi problem, prosto sam oduševljen šta je sve čovek stavio u parametre i šta sve može da se podesi, neverovatno mi je da tek tako imam toliko lošije perf u njemu, samo nisam stigao da se više pozabavim time. :( Probaću za vikend opet... Isto kao što mi je i onajtvoj post sa podešavanjima za 6870 ukazao kako da poteram reapera, ali problem je što se posle 15tak minuta pojavljuju stale, sad sam na skoro 20%, variraju tu negde. Znam da nije dobro tako, mora to još da se podešava.

Probaj da smanjis taktove, meni je posle 975 pa nadalje samo opadao hashrate ...
a za taj stale, to je do poola, meni je taj stale od 20% bio na ltc.kattare.com, ako si na notroll-u (ili neki sa stratumom) onda nesto stvarno nije u redu

Svaka 6770 moze da ima 200 kh/s i vise. To zavisi od podesavanja koje stavis a ne od karte i njenog overkloka.

Aha, hvala. Mislio sam da zavisi od proizvodjaca sve to, kao sto zavise npr i performanse u igricama od verzije do verzije.

@La.Prestige
aj budi ljubazan i objasni mi kako ide sad prebacivanje BTC sa btc-e na mtgox i to nije mi jasno nacice se i za neki drug ko ne zna

Mislim da je neko pitao da se okače slike opreme za rudarenje, evo mog današnjeg učinka u majstorisanju, aka V1.0, već imam i ideje za V2.0, tj. ukačio sam šta nije dobro i treba bolje. :)

Edit/PS. Samo da napomenem - nisam ništa guglao da vidim šta i kako bi trebalo kod pravljenja rudnika, ovo je instant tj. 'sam svoj majstor' ideja dok sam šetao kroz Merkur preksinoć. :D

Rudnik pre i rudnik posle, jes' da nemam puno prostora za noge ispod stola, ali bar je toplo i sa otvorenom terasom pored. :d I ne stoji na podu, nego na položenom kućištu čisto da smanjim prikupljanje prašine bar malo. Next task - nabavka dužih PCIe extendera, dajte hintove za transfer sa ovih btc/ltc menjačnica na Paypal. I ako ima zainteresovanih da poručujemo više komada.

Poslednja izmena:
Zna li neko mozda koliko baca asus 7850 1gb?

Pogledajte prilog 111141

Krsh i lom od kablova, slikica pre ubacivanja jos 4 kartice i dodatnih SUNONa...

Ehhh, gledao sam i ja sa tugom u očima te police i za šta bi mi sve dobro došle (pored ovoga :D), al nemam ih gde... mali stan, mora da se spakuje ispod stola, ovo mami da se iznajmi i garaža. :D

Nego, narode, jel prebacivao neko sredstva sa ovih b/l coinova na PayPal? Ne mora konverzija iz btc/ltc na PP, bar eur/usd sa menjačnice na PP.

@La.Prestige
aj budi ljubazan i objasni mi kako ide sad prebacivanje BTC sa btc-e na mtgox i to nije mi jasno nacice se i za neki drug ko ne zna

Dozvolite meni, ja sam brzi i spretniji :D
na mtgox-u
funding options - add funds (izaberes bitcoins), malo skrolujes na dole i imas kod (mnogo nekih slova i brojeva), to ti je adresa za upaltu bitcoina na mtgox

na btc-e ides na add funds (sa desne strane pri vrhu) nadji kolonu u kojoj pise BTC i withdraw money i tu upisi kod na koji zelis da posaljes BTC-e (onaj sa mtgox-a), a ako te mrzi da se smaras sa mtgox-om vrlo rado cu ti dati kod :-devil-:
bitna stvar je da ne saljes LTC na BTC adresu, mozda ce da se vrati a mozda i nece a i ako se vrati mislim da ce ti naplatiti neku proviziju, znaci ne mesati babe i zabe

Hvala ti Sadan sad mi je jasno ali mora prvo da pogresis negde pa da se naucis :wave:

neko opasno pumpa cenu, pa kad izdampuje pasce cena opet

Hvala ti Sadan sad mi je jasno ali mora prvo da pogresis negde pa da se naucis :wave:

Matori izvini, ne stigoh da ti odgovorim. Kad na poslu pun q posla i papira, nisam 2 dana bio u stanju da pricam. Ali tu je kolega Sadan da pomogne. :)

Ltc price going like a rocket, kako nemam srece kod ovo litecoina, prosto neverovatno. Nedelju dana se dvoumim da li da prodam tj zamenim za btc ili ne. I jutros popi*dim i prodam po 0.0083, reko izvukao sma se maximalno. Kad sad imam sta da vidim. Odnos ce ici preko 0.01. Izgubih preko 100e kao nista. :(

Da li je neko uspeo da podesi BAMT za LTC? I koje su prednosti BAMT-a u odnosu na Win?

neko opasno pumpa cenu, pa kad izdampuje pasce cena opet

Ja sam baš suprotnog mišljenja, čitajući komentare drugih na BTC-E četu, delovalo je kao da je vrednost LTC nestvarno niska jer nije (pravovremeno / paralelno) ispratila skok BTC-a.

A dali neko je primetio koliko LTC greje vise kartica nego BTC evo ja dva tri dana se bavim sa tom problematikom i mogu vam reci da je razlika jedno dobrih 5-6c u korist bitkoinsa naravno sve to je testirano na istu ambijentalnu temp. i istim klokovima

A dali neko je primetio koliko LTC greje vise kartica nego BTC evo ja dva tri dana se bavim sa tom problematikom i mogu vam reci da je razlika jedno dobrih 5-6c u korist bitkoinsa naravno sve to je testirano na istu ambijentalnu temp. i istim klokovima

Nisi jedini. Jednostavno mora tako.
Veca memorija, veca temperatura.

Ma nije sve do memorije evo kod mene na LTC sa 850/1000 temperature su 70GPU 70 naponska, a kod BTC 850/300.....63/62 sve to na 1050mV sa 30% fan to je mnogo razlika zasto je tako i ja ne znam ne moze memorija toliko da greje naponsku za 7-8c

Ajmo strucnaci neki komentar na ovo nije nista izmisleno ko ne veruje neka proba

Poslednja izmena od urednika:
Ma nije sve do memorije evo kod mene na LTC sa 850/1000 temperature su 70GPU 70 naponska, a kod BTC 850/300.....63/62 sve to na 1050mV sa 30% fan to je mnogo razlika zasto je tako i ja ne znam ne moze memorija toliko da greje naponsku za 7-8c

Moze i greje.

Aj mi kazi podesavanja u reaperu za 7870 Tahiti, Imam myst i daje mi oko 370khs, bilo da je na 800, 850, 1000 za jezgro. Memoriju sam stavio na 1600mhz.

ne znam za reaper, probao sam u cgmineru, 825/1600, intensity 17.

reci mi koja si podesavanja stavio u reaper-u? koliki je aggression?

sto se tice price da se kartice vise greju kada kopaju ltc. pa to je tačno, jer se u globalu više memorija koristi zbog skripte. stvar je međutim što za ltc jezgro može da radi na nižim taktovima, i voltaži, i da pri tome daje lepe rezultate, i da tako lepo kompenzuje onu radnu memoriju.

Da ali za BTC se uvek koriste veci klokovi a za LTC manji pa mu dodje na isto, ako ne i da LTC manje struje trosi/tj manje se greje...

EDIT: pretece me genijalcina

Ima i jos jedna mnogo bitna stvar pri kopanju LTC masina je 100% nefunkcionalna mozes zabraviti na nje
btw:mad:KurtK
nisi me razumeo sta hocu da kazem testirano je na istim taktovima a razlika 7-8c

to zavisi od agresije, ja koristim masinu za surf samo, naravno nije tecan ali radi

Ajmo strucnaci neki komentar na ovo nije nista izmisleno ko ne veruje neka proba

Ne treba da budeš neki stučnjak da bi ovo shvatio.
Sve što ti treba da bi shvatio je poznavanje omovog zakona.
Što je veća freq. veća je i potrošnja struje što dovodi do grejanja provodnika (koji i ovako zbog uštede materijala, pitanje da li je dovoljan / na samoj granici je za 24/7 upotrebu)... E sad "zavojnice" se više greju nego obični vodovi zbog svoje sturkture al to je već totalno druga (velika) tema...

btw:mad:KurtK
nisi me razumeo sta hocu da kazem testirano je na istim taktovima a razlika 7-8c

Gore si napisao da nisu isti taktovi?!?

Poslednja izmena:
ne znam za reaper, probao sam u cgmineru, 825/1600, intensity 17.

reci mi koja si podesavanja stavio u reaper-u? koliki je aggression?

Meni nesto baguje cg miner u ovom mom Windowsu ne znam zasto, pa zato koristim reaper. Probacu da osposobim CG pa cu valjda izvuci 450-500.

U reaperu sam jedva nasao dobitnu kombinaciju podesavanja i 370 sam max izvukao...

worksize: 256
aggression: 18
Threads: 2
gpu thread: 15360 (jedino sa ovim nemam stalove i greske)

Pre pola sata sam hteo da probam cgminer 2.11.3, do sad sam koristio 2.11.2
samo sam iskopirao bat fajl i imam sta da vidim, gomila hw errors, mozda jedan od 20 sherova prodje kao accepted, nisam se nesto igrao sa podesavanjema skripte ali 2.11.2 radi kao zmaj bez ikakovog podesavanja a 2.11.3 samo pravi probleme, i kao svaki lenji rudar samo sam vratio na prethodnu verziju umesto da probam da podesim novu verziju da radi
samo moje iskustvo mozda nekome bude korisno ...

Vrh Dno